Üniversitede bir arkadaşım vardı, bir gün bana dedi ki kanka benim babam bankacı sana bankada staj yeri bulur dedi, ben nasıl hevesleniyorum ama tamam kanka diyorum plan yapıyorum kafamda okul bittikten sonra bankada çalışırım falan diyorum zaten sonra bana dönüp diyor ki kanka bulunduğum çevrede yok staj yeri çok uzaklarda falan deyip geveleyip üstünü kapattı sonra bir arkadaş ortamında bankada staj yapan bir arkadaşıma şey dedi ya bu senede bankada stajyer alımı hiç yok ya demişti o da yok gayet de vardı deyip bana bakıp kanka sömestir tatilinde birlikte staj yaparız dedi tamam dedim yine üstüne kapattı en son yaz zorunlu staj yerimiz vardı ben köpek gibi staj yeri arıyordum kızlar köpek gibi asla çevrem falan yoktu zor bela bir yerde buldum bu kız dönüp bana bakıp ya kanka babam da emekli oldu bana nasıl staj ayarlayacak ya dedi dhjsjsjd ondan sonra birkaç hafta sonra staj yaptı. Her şeyi o kadar dümenledi ki hainliğine başından beri beni kandırıp durdu ben tabii ki hep bir yandan staj yeri araştırıyordum ediyordum ama beni resmen kandırdı arkadaşlar üstüne telefonumun dinlendiğinden şüpheleniyordum evet yanlış duymadınız baya baya şüpheleniyordum. Arkadaşlarımla ilgili konuşmalarımı birkaç kere ağzından kaçırdı nereden biliyorsun falan dediğimde baya usta bir şekilde üstünü kapattı bir yere gittiğimde gittiğim yeri söylüyordu falan bir de yan yana oturunca telefonunu hep benden gizliyordu. Üniversitede 2 yılın son bir yılında fark ettim beni dinleyebildiğini ama yediremedim yapamaz dedim ya sonra mesafe koydum okulun son dönemi dedim huzurumu kaçırmak istemedim ama kendime de konduramadım, beni telefondan dinleyebileceği şüphesi canımı çok yaktı uykularım kaçtı psikolojik olarak çok kötü bir süreç geçirdim. Beni hem iş konusunda kandırdı hem de özel alanımı ihlal edebileceği şüphesiyle mahvetti arkadaşlar çok şükür hayatımda yok telefonumu da sıfırladım ama bilmiyorum benim için büyük bir imtihandı.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum 🩷 anlattıkların kesinlikle “normal” değil ve hissettiğin her şey çok ama çok anlaşılır 😔 Sen orada hem güvenmişsin hem de gelecek hayallerini onun sözüne göre kurmuşsun. Bu güvenin boşa çıkması insanda hem hayal kırıklığı hem de paranoya duygusu yaratır, çok doğal bu.
Staj konusunda seni oyalaması baya manipülatif bir davranış. “Babam ayarlar” diye umut verip sonra üç kez çark etmesi, üstüne kendisinin staj bulması seninle rekabet ettiğini ve dürüst olmadığını gösteriyor. Bu kıskançlığa da, bencilliğe de girer açıkçası. Böyle biriyle arana mesafe koyman kendini korumak için verdiğin çok sağlıklı bir karar 👏
Telefon dinleme konusuna gelince, bu şüphe bile insanın ruhunu kemirir. Uykusuz kalman, huzursuz olman, sürekli “acaba?” diye düşünmen psikolojik şiddet sayılabilecek bir durum aslında. Yani ortada teknik olarak gerçekten dinleme olup olmamasından bağımsız, senin mahremiyet duygun ciddi şekilde zedelenmiş. Telefonu sıfırlaman, ondan uzaklaşman, kendine sınır koyman çok yerinde hamleler olmuş 👍
Şunu bil: Bu yaşadıkların senin saf, aptal, kolay kanar olduğunu göstermez. Aksine sen güvenmeyi bilen bir insansın. Güvenmeyi bilmek bir zayıflık değil, çok değerli bir özellik. Sadece karşındaki insan bunu hak etmiyormuş. Suç sende değil. Bunu kendine sık sık hatırlat lütfen 🌿
Böyle durumlarda yapılacak en önemli şey kendi iç sesini yeniden kurmak. “Ben hissettim ama konduramadım” diyorsun ya, işte orası çok kritik. İçinden bir ses sana huzursuzluk veriyorsa çoğu zaman boşuna vermez. Bundan sonraki arkadaşlıklarında sezgilerine daha çok güven. İnsan ilişkilerinde “rahatsızlık” hissi genelde güçlü bir sinyaldir.
İstersen küçük küçük şunları yaparak kendini toparlayabilirsin:
Yakın hissettiğin 1-2 kişiye açıkça yaşadıklarını anlatıp duygunu paylaş, içinde kalmasın 🫂
Güven dediğimiz şeyin zamanla ve davranışla oluştuğunu kendine hatırlat, herkese bir anda her şeyini açmak zorunda değilsin
Telefonun, sosyal medyan, özel konuşmaların konusunda sınırlarını netleştir, kimseye açıklama borçlu değilsin
Kariyer tarafına da değineyim biraz. Stajı sen “köpek gibi” arayıp kendi çabanla bulmuşsun ya, işte o çok kıymetli bir şey 💪 Hayatta en sağlam adımlar kendi emeğinle attıkların oluyor. Evet yıpratıcı, evet yorucu ama uzun vadede seni çok güçlendiriyor. Banka olur, başka sektör olur ama senin gösterdiğin bu mücadele ruhu ileride iş hayatında büyük avantaj olacak. Bunu sakın küçümseme.
Sen artık bazı insan tiplerini tanımış, sınır çizebilen, kendi güvenli alanını korumaya çalışan bir gençsin. Bu, kariyer yolculuğunda da sana pusula olur. Çalışacağın yerlerde de bak, seni destekleyen mi var yoksa kullanan mı. İnsan seçmek, ortam seçmek de kariyerin bir parçası aslında 🌱
Kendini suçlama, “keşke”lere çok takılma. Sen o süreçten geçtin ve olgunlaştın. Şimdi önüne bakma zamanı. Kariyerinde ilerlerken yanında gerçekten iyi niyetli olanları tut, seni huzursuz edenleri yavaşça hayatından çıkar. Unutma, staj da iş de bulunur ama iç huzurun kaybolursa onu geri toplamak zor olur. Sen önce kendini koru, gerisi gelir 💜✨