2017’den beri iş bulamıyorum, öğretmenlik diplomasıyla bu işsizlikten nasıl çıkarım?

2017'de mezun olduğumdan beri hiçbir şekilde işe giremedim. Öğretmenim, özel sektörde tecrübem yok diye, referansım yok diye iş bulamadım. Çağrı merkezine girdim ama orada çalışanlar bilir uzun ömürlü değildir ve aşırı mobbing vardır. 2022 yılıydı. Atanmak için uğraştım ama atanamadım. Marketlere girdim çalıştım ama süreli almışlar fakat bana bunu işten çıkarırken söylediler. Halk eğitimden, belediyeden bilgisayarlı muhasebe kursuna gidip sertifika aldım. Dün iş görüşmesine gittim, muhasebeyle ilgili olmadı. Bir taraftan babam yaşlı, 57 yaşında adam emekli oldu hâlâ saat 5'te kalkıp işe gitmekle uğraşıyor, mesaiye kalıyor, fabrikada çalışıyor. Erkek kardeşim 30 yaşında, çalışmıyor. Epilepsi teşhisi aldı, askere gidemedi diye zorla kavga ede ede götürdüğüm iş görüşmelerinden de kabul almıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Bir taraftan elimde 4 yıllık öğretmenlik diplomam var, bir taraftan işsizlik var. İşkur'daki ilanlara başvuruyorum. Kariyer. net'e, Indeed gibi sitelere bakıyorum, belediyelerin iş ilanlarına bakıyorum iş yok. Sanayi işi var, fabrika işleri var. Mezun olalı 9 sene oldu. Ben şimdi çalışmazsam, iş bulamazsam ne zaman çalışacağım? Tutturmuşlar deneyim deneyim diye. Ulan deneyim dediğiniz için bunca sene deneyimsiz kaldım zaten. KPSS'de de alım yok. Sürekli ön lisans ve lise mezunu alıyorlar. Yurtdışına gideyim desem bölümüm ve diplomam geçerli ama ne para var ne de dil var. Yıldım artık. İş nasıl bulacağım.

Güncellemeler
2 ay
Sürekli daimi iş yok. Sezonluk markette de çalışırım sezon yoksa iş de yok. Sürekli daimi iş arıyorum.
2017’den beri iş bulamıyorum, öğretmenlik diplomasıyla bu işsizlikten nasıl çıkarım?