Mutfak sektöründe 28 bin maaşla Türkiye'de kalmak mı, yurtdışına gitmek mi mantıklı?

Merhabalar mutfak sektöründe çalışıyorum kendi çevremden benim ve diğer sektörlerden çalışanlar arkadaşlarım hepsi yurt dışına gittiler okul biter bitmez 6 yıldır meslekteyim ondan önce 5 yıl hem okul hem normal eğitim aldım 28 bin TL teklif ediyorlar işi bildiğim halde bende usta öğreticilik belgesi var onu da işletme istiyor onun üzerinden stajyer alacak aile anne baba vatan millet derdine düşmüşler ikisi memur ama benim kazandığım bana yetmiyor şimdi demeyin en iyi telefonlar var diye telefon var android 10 yıldır aynısı kullanıyorum ayda 1 defa dışarı çıkıyorum geri kalanı ev iş iş ev o şekilde geçiyor şimdi yurt dışına giden arkadaşlarımı daha iyi anladım çok geç oldu düzelir vs dedim ekonomi daha kötüye gitti başka işletmelere soruyorum 28-30 arası 😂 veriyorlar genel olarak ne yapayım bununla ben belediye torpil varsa alıyorlar orası hiç olmaz anlamadığım nokta benim de insanlar deli gibi para harcıyorlar ne iş yapıyorlar da bu kadar harcıyorlar kredi desen ödeme günü gelince ödemezse başına başka şeyler gelir bilmiyorum ne yapacak bu gençlik
Mutfak sektöründe 28 bin maaşla Türkiye'de kalmak mı, yurtdışına gitmek mi mantıklı?