Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Mesele sadece para değil ki? Ben kendi mesleğimi de yapıyorum, para da kazanıyorum ama huzurum yok. Her gün aklımızla alay edilmesine dayanamıyorum. Her gün onlarca dini var diye ahlağa ihtiyacı olmadığını düşünen insanla muhatap olmaya dayanamıyorum. Yolda giderken bir magandaya denk gelme ihtimalini düşünemiyorum. Haklinin güçlü degil güçlünün haklı olduğu sisteme dayanamıyorum. Trafik terörü estiren magandalara dayanamıyorum. Arkamdan önümden cakarla geçen zirtapozlara dayanamıyorum. Noterde bile sıra çalmayı hak gören hırsızlara dayanamıyorum. Riyakar insanlara dayanamıyorum. Aldığım çekler vadesinde odenmez de dolandırıldı miyim diye uykularım kaçıyor. Milleti dolandıran insanların başka bir şirket kurup aynı işyerinde sırıtarak oturmasına dayanamıyorum. Kadın şiddetine dayanamıyorum. Hayvana şiddete dayanamıyorum. Ve en önemlisi bunlarin yapanların yanına kar kalmasına hiç dayanamıyorum. O yüzden burda milyoner olmak mi? Yurtdışında huzurlu bir ülkede bulaşıkçı olmak mı? Evet, ruh sağlığim ve huzurum için yıkarım 8 saat bulaşığı,16 saat huzurla hayatımı yaşarım.
125 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun size 🙌🏻
- +1 yıl
Amin 🤲🏻🤲🏻😔😔
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı yoldan geçmiş birisi olarak söylüyorum. Eğer doktorluğu dışarıda yapamıyorsa bu onun vizyonsuzluğunun göstergesidir sadece.
Yazılım ve tıp dünyanın en global meslekleri..
Salak bir ev arkadaşım vardı. Almanca öğretmeniydi ve tek hayali Almanya ya göçüp yaşamaktı. Bir gün sordum, burda öğretmenlik yapabiliyorsun Almanca seviyen sayesinde.. ama Almanya da zaten herkes anadili gibi konuşabiliyor.
Saçma bir sessizlik oldu masada. Sanırım vizyonu, iki adım sonrasını bile düşünmemişti. Özetle olaylar böyle. Bulaşıkçı olarak Amsterdam a gelen inşaat mühendisi çifti de gördü bu gözler. Burdan süper hayatı varmış gibi imaj çiziyorlar Türkiye deki tanıdık eş dosta. Ama bıkmış durumdalar. Çünkü kimse Felemenkçe bilmeyeni mühendis yapmaz burda. Aynı bu kız gibi en vizyonsuz ve en plansız şekilde göcün sonucu. Şimdi o çift iki sene dil kursuna gitmeyi planlıyor dili çözmek için. Bu iki sene bulaşıkçılığa gidecek. Sonra iş başvuruları başlayacak. Hollanda öyle Türkiye gibi araya tanıdık sokulup ile girilecek ülke değil. Kimsenin de iki sene mühendislik yerine bulaşıkçılık yapan birisini alacağını sanmıyorum. E gurur yapıp Türkiye ye geri de dönemiyorlar.. iki ucu..00 Yorumla
+1 yılYurt dışında bulaşıkçı olmakla ülkede doktor olmak aynı.
Her türlü 2. Sınıf vatandaş muamelesi göreceğiz.
Kendi ülkemde kendi mahallemde sokağa çıkamıyorum, neden?
Ülkemde can güvenliğim yok.
Kendi kendimize yetemeyen bir ülkeyken hala kucak açıyoruz.
Ülkenin içine ettiler, Allah bu hale getirenleri iki cihandada beter etsin, ateşleri bol olsun.11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 706 cevap paylaştı. Ben işimden memnunum yaaa..
Gençlik çalışmakla geçti.. Genç yaşlarda çok güzel konumda oldum.
Şimdi keyfi sefalardayım😀12 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. İki arkadaşım avukattı ikisi de Amerika'da 3 sene garsonluk yapıp burada ofis açtılar. Bir arkadaşım devlet memurluğunu bıraktı 3 senedir Londra'da garson 2 arabası ve 1 evi var. Erasmus'la gidip gelmeyen ev arkadaşım vardı. Bende Sırbistan'a gidecektim 3 ay bir erteleme oldu. Orada yapacağım ufak birikim ile burada bir hayat kurabiliyorum. 4 sene Türkiye'de okuyacağıma 4 sene yurt dışında amele olsaydım şu an Türkiye'de kendi iş yerimi açmıştım. Akp kendi yandaşlarına torpil yapacağı için diplomalı mesleklerin içine etti. Zaten kendi yandaşları zekada gerilik yaşadığı için ülkeyi de mahvetti. Sonuç gençler tamamen haklı.
411 Yorumla- +1 yıl
Gidip gelince yazsana dürustce oradaki durumunu
- +1 yıl
Yok dostum burada anlattığın gibi basit bi kaç kıyaslama örneği istiyorum
- +1 yıl
Eyvallah Valla yazarsan okurum seve seve
- +1 yıl
Valla kardeşim haklısın. Hak veriyorum sana bende imkanım olsa 3 4 yıl gidip çalışıp gelirdim geri buraya.
- +1 yıl
Hayırlısı olsun kardeşim inşallah istedigin gibi olur
- +1 yıl
ATATÜRK türkiyesi olsaydı şu an gençlerimiz yurt dışına çıkmak bile istemezdi hatta tayyibin dediği gerçek olurdu neymiş amerikalılar türkiyeye gelince biz niye türkler kadar gelişemedik diyorlarmış ya ya da almanya bizi kıskanıyor demeside gerçek olurdu. Kanıt istiyorsanız linke bakabilirsiniz Albert Einstein’in Atatürke gönderdiği bu mektubu okuyabilirsiniz. Şimdi ki gençler (ben dahil almanyaya gidicem yakında üniversitemin bitmesini bekliyorum) yurt dışına çıkma isteğimiz olmazdı www.instagram.com/.../?utm_medium=copy_link
- +1 yıl
Valla aklı olan durmaz türkiye de gidebilen gitsin türkiyeden
Ezik ruhlu mankurt ve angut değilim
Ülkem ile kavgam yok
Sadece bize Türk diye itelenen
Ve bu topraklarin son 112 senesini kurgulayanlarin gerçek niyetini ve kimliğini iyi biliyorum
Hakikatler ortaya çıktığında...
Bu ülkedeki enflasyon sona erecektir.
Aradaki bağlantıyı kurmayı birak...
Yakalayabilen bile yok bu sitede...
Yoruma kapatayim da
Kusmuk sicramasin üzerime...10 YorumlaBu kızda tıp kazanacak kafa yok atıp tutuyor. Doğru memleket çokta iyi değil ama tıbbı bırakıpda yurt dışına gidilecek madar da değil. Ayrıca daha 18-20 yaşında ne yaşadı ne gördü ne hayat zorluğu çekti ki isyan ediyor. Not: akpli değilim kızın boş boş atmasına ayar oldum
20 Yorumla
+1 yılBazı insanların sevgisi böyledir. Sadece herşey yolunda olduğunda sevgisini görebilirsin. Şartlar zorlaştığında kaçacak delik ararlar. İnsan sevgisinde de böyle ülke sevgisinde de. Benim şahsi kararım düzgün değil diye şikayet ettiğim şeyi düzeltmeliyim o zaman. Bırakıp kaçmak, menfaat peşinde koşmak bana göre değil. Sevgi asıl zorluklar ortaya çıktığında anlaşılır. Kal ve mücadele et!
00 YorumlaBurada psikolojik danışman olacağına yurtdışında garson olmayı tercih ederim. Zaten atandıktan iki sene sonra gitmeyi dusunuyorum
39 Yorumla- +1 yıl
Bir psikolojik danışmanın maaşını yurt dışında kazanamassın. Almanya’yı örnek veriyim sana bir garsonun alacağı para taş çatlasın 1500€ gider: kira 450€ elektirik 40€ kablolu yayın aylık 30€ internet 30€ aylık benzin masrafı 100€ araba sigortası 30€ çöp atık su vergisi en az 25€ aylık mutfak masrafı standart 450€ ufak tefek giderleri saymıyorum bile sana zahmet kalan parayla ne yapabilirsin bir hesaplarmısın bakalım uzaktan davulun sesi nasıl duyuluyor 🤣
- +1 yıl
@oddspoint internet varken kablolu yayına gerek yok, araba yok ilk başta benzin de doğal olarak yok 995 € yapıyor geriye kalıyor 505 € olsun düz hesap 500€ gayet iyi para en azından artıyor da. Burda psikolojik danışmanlar 2500 4000 arası aliyor akademisyen olmadığı sürece internetteki sisirilmis rakamlara bakarak yorum yapmayın. Orda bir arabayı bir yıllık maaşından biriktirerek alabilirsin ucuz çünkü ancak aynı arabayı burda 200 bine anca alabilirsin o da ömrünün yarısı eder. Insanların alim gücü aşırı düştü elinizde üç beş kuruş fazladan var diye hala bunları gormemezlikten gelerek nereye varmak istiyorsunuz size hayret ediyorum. Yurtdışına gidip de etrafımda mutsuz olan bir kişi gormedim hepsi de yurtdisinda amele oldukları halde aşırı memnunlar buranın memurunun bile huzuru memnuniyeti yok ülkenin durumu yüzünden. Kimse burda en iyi sayilabilecek bolumlerde okuyup da gelecek göremediği, yarın öbür gun mulakatta torpil yuzunden atanamama ihtimali olduğunu bildiği için yurtdışında garson olmayı dusunenlerden daha zeki değil .
- +1 yıl
İlk yorumdaki giderler en düşük olarak yazdığım giderler 500 evet gayet güzel para tabi Türkiye için. İnternet varken kablolu yayın için ödemeye gerek yok demişsin o parayı istesede istemesende ödemek zorundasın artı her az en az birde tv vergisi var arabaya ihtiyaç yok diyorsunya Avrupa’da araban yoksa işe gidemessin tabi uzakta oturup 450€ ödemem iş yerine yakın bir yerde ev bulurum dersen o kira olur sana 700€ sen şimdi trenle otobüsle giderim dersin evet gidersin tabi iş saatlerin uyarsa uymazsa 1 saat erken gider 1 saat geç gelirsin sigara için bir kişinin aylık masrafı 210€ sigara paketi 7€ almanyada hafta içi saat 10 olduğu zaman sokakta insan göremezsin sosyal hayat nerdeyse sıfır inşallah gelirsinde Avrupa’ya ne denek istediğimi daha iyi anlarsın
- +1 yıl
@oddspoint sigara kullanmıyorum. Yemin ederim sırf yurtdışını kotulemek icin başta dedigin fiyatları bile deistin hayretsiniz gerçekten. Profiline baktım yurtdışında yazsiyormussun şu an ben sana diyorum davulun sesi uzaktan hoş geliyor tabi burda yaşamıyorsun da o yüzden vatan cennet moduna giriyorsun. Burda miller 2 3 km yolu sabah aksam yürüyerek gidiyor dolmus rastgelirse belki biniyor. Araba dediğim gibi orda bir seneye alinirken burda ömrünün yarısını feda ediyorsun bir araba alabilmek için tabi babadan miras kaldıysa o başka. Burda bir markete girip 3 5 ürün alsan en düşük 80 100 lira ödeyip çıkıyorsun aylık mutfak alışverişi yapsan en az bin lira gidiyor her neyse umarım o son cümleniz kabul olur da yurtdisina gelip görürüm:d
- +1 yıl
@oddspoint bu arada burda da sosyal hayat sıfır paramiz olmadığı için:d yani bize bor şey farketmez sosyal hayatın oraya geldigimizde sıfır olması bir şey değiştirmez. Sizler buraya geliyorsunuz on birim için bir birin para ödüyorsunuz tabi her şey ucuzundan gayet sosyallesiyorsunjz size burdaki fiyatlar işlemiyor ama bir şey diyemem sonuçta siz orda kazanıp burda harcıyorsunuz ama bizim size gösterdiğimiz anlayışı siz de bize gösterin ve empati yapın biz on birime bir birim harcamiyoruz. Empati yapamıyorsanız bari susun
- +1 yıl
@oddspoint 3 sene sonra inşallah. Iyi geceler
+1 yılben giderim bulaşık isi yaparım yurt dışında hava parası senden almıyorlar adalet var en azından bu ülke de yok yok yok kendi adamlarına yedirirler ama yurt dışında öyle değil
20 YorumlaBen Almanyada hurdacı olmak istiyorum hahah 😂
Burda millet araba bile süremiyor mıq
Telefonu almak için 1 2 sene çalışıyon jsjsj
En son model erkan kartı 40bin lira
Daha pc saymadım sadece ekran kartı hahhah00 Yorumla
+1 yılBir çok ülke görmüş bir olarak, bulaşıkçı olmak.. çünkü bugün bulaşıkçı yarın patron olabilirsiniz..
Güzel ülkemde ise bulaşıkçı yarın bulaşıkçı olursunuz.. ha torpil, miras, dayı/amca varsa o ayrı..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılSırf ekonomi değil ben bu lanet olası toplumdan daha çok nefret ediyorum kadınıyla erkeğiyle, bu yüzden yurt dışında yaşama şansım olsa ne olursa olsun affetmem gider kurtulurum.
00 Yorumla
+1 yılBulaşıkçıyı niye küçümsüyoruz ki kendimi orda geliştirir bende küçük bir yer açarım kendi işimin patronu olurum bu kadar basit çocuklarımın en azından geleceği daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılBu kızın konuşmaları düşününce kendisiyle çelişiyor. Türkiye aptal kalalım hükümeti desteklemeye devam edelim diye eğitim sisteminin kötüleştiğinden bahsediyor. Bir insan sadece okul ile kendini gelistirmez zaten araştırarak kendini geliştirir. Ayrıca ülkede hükümete en az destek veren kesim zaten doktorlar, mühendisler, akademisyenler.
00 Yorumla
+1 yılMesele para değil kendi mesleğimi icra ediyorum paramı da iyi ölçüde kazanıyorum ama sorsunlar bana huzurun var mı, geleceğe dair umudun, bu ülkeye getirmek istediğin bir çocuğun var mı diye? Yok.
00 YorumlaBurda mezun olduktan sonra kendi işimi yapabileceksem kalirim ama asgari ücretli biyerde çalışmam gerekirse ya da işsiz kalcaksam hemen giderim bir saniye bile durmam
00 Yorumla
+1 yılYurtdışında bulasikcilik tabiki.. s gitsin diyenler olmuş muhtemelen mesleği olmayan kişiler bunlar çünkü Türkiye'de insanlar mesleklerini yapabilecek kurum bulamıyorlar torpillilerden dolayı. Sırtını malum partiye dayamış arkadaşlar nereye gitseler ekmek bulurlar sonra da o ekmeği kaybetmemek için de vatan millet Sakarya, yersen 😉
00 YorumlaMesela sadece para da değil insanların artık ne devlete ne adalete hiç bir şeye güveni kalmadı.
20 Yorumla
+1 yılGitsin elin gavurunun bulaşığını yıkasın. Bu kadar aşağılık kompleksi olan başka bir millet olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAzerbaycan çok mu mükemmel sanki bize üzülüyonuz ya diyeceksiniz ama ciddeen üzülüyorum her gün bir zorluk ya
00 YorumlaMesele sadece maddi yaşam şartları değildir. Aynı zamanda bununla ortak sosyal yaşam şartları da bir eklentidir.
00 YorumlaHerkes ülkesini çok seviyor ama herkeste ben ne yapabilirim deyip kaçmak istiyor ilginç sonra herkeste Atatürk’ü örnek alıp seviyor o daha da ilginç
00 Yorumla
+1 yılBir üstadın bir sözü var almanyada bir bok olsam diye bilirmisin türkiyede yaşanmıyor o geçiriyor bu geçiriyor genişledi artık biyerde insanlar da burada ömür boyu bir araba anca alırsın orada galeri açarsın
10 YorumlaHerkes kendi işini yapmak ister ama iş yok maalesef
10 Yorumla
+1 yılGavurların kölesi olacağıma ülkemde kendi mesleğimi yaparım.
10 YorumlaTürkiye de kendi işimi yapmak. Ayrıca S olsun gitsin çok da umrumuzdaydı.
10 Yorumlaİşsizliğine bile razıyım. Sen hangi ülkedesin?
13 YorumlaAnnem babam doktor, gayet lüks sayılabilecek hayatımız var. Abartıyorlar.
00 YorumlaBence bu kadar da abartmaya gerek yok tamam haklılık payı yüksek ama yinede vatanım burası
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEcnebiye bulaşikcilik yapmayı kendine layık gören def olsun gitsin Türkiye'den. Böyle rezillik görmedim.. Bu kadar mı g*rizekali olundu. Sinirlerim zıplıyor şöyle haberleri gördükçe
00 YorumlaÇok büyük ve kurumsal firmalarda değilseniz yurt dışında bulaşıkçılık iyidir
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'den illallah ettim. Yurt dışında tuvalet temizleyicisi olmaya bile razıyım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye parası gırla olana cennet, diğerlerine ise asgari standartları sunamayan kölelik, cehennem ateşi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılyurt dışında kendi mesleğini yapabilecek kadar iyi olsunlar bulaşıkçı olacaklarına
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıltürkiyede paran varsa eğer avrupadan iyi. d paran yoksa. D köpek kadar degerin yok
00 Yorumla tabii ki yurtdışında bulaşıkcı olmak paspas bile olurum ne diyosun sen
00 Yorumla
+1 yılKız çok haklı yeminle bulaşıkçı olmayı seçerdim Türkiye'de adalet yok vallaha
00 Yorumla
+1 yılMarsta kum tanesi olmak
31 Yorumla- +1 yıl
Aha bu ben işte 🙌🏻
Kendi mesleğimi tercih ederim.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kendi mesleğimi yapmak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Yurt dışında bulaşık yıkamak tabiki
00 Yorumla
+1 yılyurt dışında aşçı olmak neyseki denklik belgem var
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kendi mesleğimi yapmak.
00 YorumlaKurtuluyoruz iştw bunlardan gitsinler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle bulaşıkcılık :)
00 Yorumla
+1 yılBen zenginim ya bu şey değil mi fakirlerin derdi?
013 Yorumla- +1 yıl
@Impty yoo benim değerim gayet iyi biliniyor. Dediğim gibi fakirlerin derdi benim değil.
- +1 yıl
Ulan her ay 25.000 alıyorum belki az dersin ama Türkiye standartların da gayet iyi yetmiyo kardeşim yetmiyo her ay kenara 20.000 atıyorum en az ama yine de 500.000 e sattıkları bir mercedes için yıllarca birikim yapmalıyım yabancılar 2 aylık maaşıyla 0 araca binerken vergilerimizle saray yaptırın siz
- +1 yıl
@isyaaaanediyore isyan etme şükret. Göklerden gelen bir karar vardır. 25bin gayet iyi maaş. Müteahhite göre az tabi
- +1 yıl
Sana ayar oldum abi bekle sen bir kaç yıla kendi okulumu açacağım o zaman gel jsndiecbejdbsjdh
- +1 yıl
@isyaaaanediyore bana ayar olma. Çünkü rekabet etmem hırsını kendinden alırsın.
- +1 yıl
Öldürücem kendimiiiii sen aslan veya başak burcusun dimi yanılmam bu ego anca onlar da olur
- +1 yıl
Komediye bak hangi ülkeden 2 aylık maaşıyla sıfır araba alınıyormuş ben almayadayım insanlar 2 aylık maaşla 2 çocuğu olan bir aile araba almayı bırak geçinemiyor bile varsa öyle bir ülke gidelim 2 ayda sıfır araba alıp gelelim nasıl olsa Avrupa ülkeleriniistediğim gibi gidip gezip ya da çalışma sorunumuz yok acil o ülke adı lağzım bana 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Sbdskdbiw ya lüks bir araçtan bahsetmiyorum orta sınıf bir araçtan bahsediyorum
- +1 yıl
Jsjsbdjh yav yine 0 ama aşırı lüks bir araçtan bahsetmiyorum adamın görüşüne yazıyoz sövmeden kaçalım kanka nsncjsbdh
- +1 yıl
@oddspoint 25bin Euro TL ile 250bin lira yapıyor , aylık 1000 euro atarsa kenara 2 yıl sürer max , 250 bin lirayı burada 2 yılda toplayamazsın. Tabi bu normal iş yapan insanlar için geçerli. Kardeşim bana küçük hesap yaptırmayın kalibrem daralıyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYurt dışında olmak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılBoş yapmış eleman
10 Yorumla yurt dışı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bulaşıkçı
00 Yorumla
+1 yılYurt dışı
00 YorumlaYurtdışında herhangi bir işi yapmak
00 YorumlaBulaşıkçı olmayı tercih ederim yurt dışında
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBulaşık iyidir
00 Yorumla bulasikci olmak
00 Yorumla
+1 yılYurtdışı
00 Yorumla
+1 yılMantikli
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026