+1 yılYurt dışında bulaşık yıkayacaksın deseler okeyim, hiç düşünmeden giderim. Sebebi ise burada 700 TL'ye yaptığın alışverişi yurt dışında 100 dolara yapıyorsun. Orada 10 dolara poşet dolduruyorlar, burada 10 TL'ye yumurta alamıyorsun. Yaşam şartları gerçekten zor. burada 200 tl vereceğim ürüne, yurtdışında 15 $ vereceğim. burada bir ev araba almak için ömrünü vermen gerekir. 15 ne ki uçup gidiyor. fakat yurdışında en fazla 6-7 aya evini de arabanı da alırsın. görüyoruz bir kaç ayda altına modern araba çekenleri. ayrıca insanlarımız kültürsüz yobaz insanlar. genelleme yapıyorum, hep hırçın, hep bir öfke, saygı kalmamış, herkes gergin, samimiyet zaten yok. herkes bir çıkar peşinde. sanat, edebiyat, bilim, felsefe tartışanı veya ilgi duyanı çok az gördüm. siyasetle ve ekonomiyle kafayı bozmuş, şiddete meyıllı hasta insanlarla dolu bu ülke. ispanya sokaklarında tanıdık tanımadık insanlar, müzik eşliğinde birbirleriyle oynuyor, dans ediyorlar. burada ise balıcilerle kapkaççılarla dolu oluyor, 2 kişiyle bile yürürken korkuyorsun. yurt dışında 500 lira olan alete ben 7.000 lira veriyorum. yani o 4.500 $ burada 65.000 tl. aklın ve imkanın varsa yurt dışında çalış, birikim yap tatile gelir zengin hayatı yaşarsın. hiç düşünme bile. bu ülkenin menfaatçı agresif insanlarından, cansız sokaklarından, b''ktan ekonomisinden kaç kurtar kendini. 15.000 ile 4500 kıyaslama bile. 15.000 tl, 1.000 dolar ediyor. 3-4 katını kazanacaksın. Ayrıca hayatına bir yenilik girecek, yeni kültür, yeni insanlar, yeni çevre...
29 Yorumla
Soran+1 yılamacım 4 5 yıl çalışıp iyi bir birikim yapıp kendi işimi zincir şeklinde burada kurmak. bu arada şuanda almanya buradan beter diyen gereksizleri öldürmek istiyorum
- +1 yıl
haklısın. ben de yurt dışından gelip cebindeki dolarlarla, türkiyenin ekonomisi güzel diyenleri öldürmek istiyorum. 4-5 yıl çalışıp birikim yapmak istiyorsan, burada çalışıp biriktirdiğinle ev veya araba alamazsın 4-5 yılda.. ancak ezersin parayı. yurt dışına gitsen değersiz olacak. bence nacizane fikrim yurt dışında çalışıp birikim yap. oradan ev araba alabilirsin, türkiyeye gelirsen bir kaç tane ev araba alırsın. yurtdışında 1 ay çalış, türkiyeden araba al, ya da yurtdışından 2-3 araba. ama turkiyede çalışıp da çöpe atarsın emeğini vaktini eğer birikim yapacaksan. hedefin ne mesela
- +1 yıl
yazarken bile şaka gibi geldi. orada buranın asgarisi kadar ücretle 1 ay çalışıp 65.000 tl elde ediyorsun. saka gibi ama gercek
Soran+1 yılbana ayarlanan işin girişi 4500 euro. 6 ayda bir prim. ve senin durumuna göre yıl sonu zam
- +1 yıl
euroysa daha iyi nereden baksan 70.000 eder. aklını kullan...
- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi şöyle, burada 4500 TL kazansan hiçbir şey yapamazsın ama yurt dışında 4500 euro kazanırsan yine de gayet eğlenceli bir hayat yaşayabilirsin daha özgürce yaşarsın ve yeni insanlar tanımış olursun, çok güzel bir tecrübe olur senin için ve heyecanlı olur yani bu monoton hayattan kurtulmuş olursun ayrıca Türkiye'de 15 bin TL'nin bile pek bir değeri kalmadı ki her şey para değil. Buranın çok eğlenceli ve mutlu bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Umarım doğru karari verirsin:)
02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada hangi ülkeye gideceğinle de alakalı bir durum
Soran+1 yılalmanya berlin
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bu konu aslında kişinin bakış açısına ve duygudurumuna göre değişkenlik gösteren bir şey. Eğer vatan hasreti çekerim diyorsanız, yeri geldiğinde bir göz bir odada kalamam ve oradaki insanlarla da anlaşma veya adaptasyon konusunda ben zorlanırım diyorsanız kaç para verirlerse versinler gitmeyin ama bu ülkeden bıktım, hiçbir umudum kalmadı ve oraya gittiğimde insan gibi yaşayacağım, alım gücüm yüksek olacak ve bu benim için önemli diyorsanız da yurt dışına gitmenizi tavsiye ederim. Alınması zor bir karar ama bir karar vermeniz gerekecek her türlü. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
+1 yılben bile bir zamanlar kaçayım gideyim dedim ama neden se gidemedim ülkemin hasretine dayanamam diye çünkü yurt dışına çıkıyorsun yeni bir hayat yeni bir ülke ve orada yaşayacağın uyum sorunları oranın kanunları yaşam kültürü ne varsa o yüzden bildiğim yerde kalırım ülkem yıkılsa bile ülkemde öleyim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ikisi ile de her iki yerde de geçinebilirsin. Avrupa'ya giden yeni nesil daha çok kazanmak için değil, daha özgür ve huzurlu bir hayat için gidiyor. Önceliğin önemli.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 419 cevap paylaştı.
u +1 yılBen olsam ülkemde kalırdım. Ama o kadar çok Türkiye’den gitmek isteyen var ki, bu şans eline geçtiğine göre belkide değerlendirmelisin. Ama bu düşünceyle ülke değiştirirsen, geri dönmen uzun sürmeyecektir. Bazı İnsanlar alıştığı hayattan kopunca bi boşluğa düşmüş gibi hissediyorlar. Misal Almanya’ya evlenip gelenler hele ki bazı erkekler bi zaman sonra burdan kaçıp Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Çünkü sosyal hayat yok, insanlar robot gibi işe gidip geliyorlar, hani bi deniz kenarına gideyim kendime geleyim olamıyor. Gel gör ki her şeye zam diğer ülkelerdede geldi.
28 Yorumla- +1 yıl
su şartlara ve geri kalmisliga rağmen ülkende kalma isteyisin gösteriyorki bu zamana kadar haddinden fazla yanlış karar verdin ve sonuçlarını yaşadın.
- +1 yıl
@SonicBombFix eğer imkan varsa maaşım iyiyse evim varsa Türkiye’den daha güzel bi ülke yok yaşamak için.
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL ben bile bir zamanlar kaçayım gideyim dedim ama neden se gidemedim ülkemin hasretine dayanamam diye çünkü yurt dışına çıkıyorsun yeni bir hayat yeni bir ülke ve orada yaşayacağın uyum sorunları oranın kanunları yaşam kültürü ne varsa o yüzden bildiğim yerde kalırım ülkem yıkılsa bile ülkemde öleyim
- +1 yıl
@benbircezveyim evet Türkiye’nin tek sorunu ve en büyük sorunu ekonomi. Yani maaşın iyiyse dediğim gibi yaşanacak en güzel yer. Ama sıkıntı çekiyorsan, ki nerdeyse herkes sıkıntı çekiyor o zaman yurt dışı opsiyonu düşünülebilir
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL evet çok fazla gelir adaletsizliği ve ekonomik sorunlar var yoksa yaşanılacak bir ülkedeyiz Allaha hamd olsun iyi bir ülke kurmuş atam işte bu yüzden gitmiyorum bir nedenle
- +1 yıl
- +1 yıl
probleminiz uyum , ülkemizin iyi olduğu falan yok.
bu toplumun kültürüne ne kadar adapte olduysanız bir o kadar da farklı kültürlerin yabancılığı buram buram hissedersiniz,
ben sizin gibi düşünmüyorum aksine Türkiyenin mevcut kültürel yapısının toplumu gerilettiğini ve bir çok sorunun doğmasına neden olduğu ortada. Bu nedenle bu kültürel yapıyla Türkiyenin ilerleyebileceğini düşünmüyorum, ilerlemek için kendisini çağa uydurmak zorunda, farklı fikirleri ve düşünceleri hatta kültürleri kendi içinde barındırabilecek ve büyütebilecek düzeye ulaşmak zorunda.
Tek sorunun ekonomi olduğunu söylüyorsunuz,
"Tek" diye atıfta bulunduğunuz belkide diğer özellikleri yanında küçümsediğiniz sorun aslında devasa bir sorundur.
Yaşadığınız uyum problemleriyle tamamen küçük problemlerden ibaret - +1 yıl
@SonicBombFix aksine iyi bir yere geliriz yeter ki 2 temel unsu kullanılmadığı süreççe biri Dinin sürekli kullanılması ve siyasete malzeme yapılması diğeri de bir onun kadar yani Atatürkçülüğün çünkü bu iki kavram siyasi malzeme yapılıyor olması bunları bir şekilde engeller isek sorun zaten kendiliğinden çözülecek ben her zaman diyorum ülkemin iyi yöneten travesti bile olsa ona şartsız oy veririm o kadar
Yurt dışında avantajı olduğu kadar dezavantajı da var maalesef. Ben doğma büyüme Yurt dışındayım. Sonuçta yabancısın. Kiralık ev ararsın yabancı ismin olduğu için ev vermezler. Resmi dairede bi işin olur ikinci sınıf muamelesi görürsün vs.
Beni en çok etkileyen ne ramazanı belli ne bayramı. Hic bir şeyi olması gerektiği gibi yaşamıyorsun. Bir de bunun üzerine aile anne baba kardeş hasreti eklenince çok zor. Tanımadığın biri veya çevren yoksa yurt dışında Türkiye den geldiğinde kendini cok yalnız hissebilirsin. Naçizane fikrim.11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiyede kalırdım kesinlikle. Bunu yurt dışı görmüş biri olarak söylüyorum. Sosyal hayatın ve hakların kesinlikle türkiyedeki gibi olmayacak. 2. sınıf insansın avrupada ve çok sıkıcı bir hayat tempoları var. Insanlar neşeli değil maalesef ve kimsede o türk sıcaklığını bulamıyorsun. Iş ortamı zaten sıkıcı herkes robot gibi. Paraya çok ihtiyacın varsa düşünebilirsin en azından avrupada normal bir hayat sürersin lüks yaşantın olmaz, türkiyede iyi bir tatil yaparsın ama bence şu an 15binle rahatsan sk. tr et avrupayı.
21 Yorumla- +1 yıl
Avrupa da yaşayan biri olarak, yazdıklarına hemfikirim kesinlikle 👍🏻
+1 yılBazı arkadaşlar çok bencilce düşünüyor ve yurtdışına gidince her şeyin hayal ettikleri gibi olmadığını görüyorlar. 3 sene italya da yaşadım maddi durumum da çok iyiydi fakat yalnız olduğun zaman özlüyorsun gerçekten. Anneni, babanı, arkadaşlarını, veya bir bakkala girince esnafın samimi tavrını vs. Ben yerinde olsam a seçeneğini tercih ederdim.
33 Yorumla
Soran+1 yılcocukluk arkadaşımla gidicez
Yurt dışı almanya mı?
Ben olsam şahsen almanyada çalışırım bi müddet dişimi sıkar elimden geldiğince o parayla türkiyeye yatırım yapar sonra rahatça tr de yaşarım.11 Yorumla
Soran+1 yılevet berlin
+1 yılNe fark eder?
istersen 20 bin kazan
Bir firmada çalışarak hiç blr şey yapamazsın. En fazla kendini kandırırsın
Hediye olarak bir ev bir araba senede 1 hafta tatilin olur
Ya ne kaybedersin
Sana kalan zamanın %70 ini
Sağlığını22 Yorumla- +1 yıl
Ne yapmasını tavsiye edersin?
- +1 yıl
SMPMerkezine katılsın.
Az çalışsın
Çok kazansın
Az sorumluluk alsın
İstediği yerde çalışsın
Yeteneğine, çalışmak istediği zaman aralığımda çalışsınn, mümkün olduğu kadar istediği görevi yapsın.
Eğlensin
keyif alsın
+1 yılYurt dışında gitme durumun varsa git derim bi kaç yil kal takil duruma göre bakarsin yalniz hasta olursan o problem.
22 Yorumla
Soran+1 yılbüyük bir hastalıktan bahsediyorsun galiba. nezle grip felan onunla ilgilenirlerdir
- +1 yıl
Her konuda. pandemi de var. dikkat etmek lazim
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçenlerde iranlı bir grup arkadaş Türkiye’ye gelmiş kendi ülkelerini kötülüyorlardı. Bende aferin kötülemeye devam edin demek istedim ama diyemedim. Madalya falanmı bekledi bizden 😂.
Demem o ki gidebilirsin ama kendinizi kötülemeyin. Kürtler ve Ermeniler çok kötülüyor ülkemizi bari Türkler yapmasın.10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Mukayese kabul etmez. Elbette yurt dışı. Türkiye de olay sadece düşük ücret değil.
Her geçen gün kötüye giden kötü çalışma şartları, hak hukuk sorunu, riskli ekonomi ve yaşam koşulları, toplumsal gerginlikler..20 Yorumla
+1 yılSpielothek te bir saat içinde ortam yapan biri olarak benim için yabancı bir ortamda bulunmak asla sıkıntı değil ve daha rahatım. Yurt dışında Türkiye de ki ortamı bulmak zor, sıkıcı , rutin diyenleri şu tarafa alalım. İnsanlara ikinci sınıf muamele yapılıyor diyenleri de onların yanına alalım. Ben hiçbir zaman böyle bir duruma maruz kalmadım, Türk olduğumu söylediğim an bile bana yaklaşım değişmedi.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yıl4.500 harika bir para. Türkiye'de 15. 000 maaş alıp, 3.000 kira versen, 3000 mutfak ve elektrik, dogalgaz, su faturası gitse, kendine zaman ayırdın sosyallik falan derken bi 2000 daha harcasan 7k kalır diyelim 12 ay 7k atsan kenara 84 bin TL yapar. Yurtdışında hiç yoktan 1.5-2k euro aylık kenara ayırırsın.12 ay 2k atsan 24.000 euro yapar, trye dönsen 1 sene sonra 24x15.50= 370.000kusur bin tl yapar.
25-30.000 TL almadığın sürece Türkiye'yi seçmek anlamsız.00 Yorumla Bir Alman ata sözü derki: ne kadar dönersen dön kıçın hep arkanda kalır... yurt dışı şartları iyi... lakin tatile buraya gelmek isteyeceksin... bir sene biriktirdiğini orada kazanıp burada harcayacaksan ne gerek var gitmeye...
10 YorumlaKamil böyle bir fırsat varken neyi düşünüyorsun? Dışardakiler de insan buradakiler de. Hemde dışarda kültür bizim memlekete göre daha iyidir. Hemen kaybol :)
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 571 cevap paylaştı. Hayat senin ancak bir yurt dışı tecrübesi fena olmaz gibi. En azından bir süre çalış bence. Eğer işler istediğin gibi gitmezse dilini daha da geliştir, bu avantaj olur senin için.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yıl15 bin de iyi ama bu ülke çok geriye gitti, yakın zamanda düzelmez. Bu fırsat da kaçmaz, orada yaşam burada tatil seçeneği oldukça cazip, ki ülkesini seven benim gibi biri için bile konu bu...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO yurtdisi maasi 4500€ brüttür. Yani cebine girecek olan para en fazla 2500€ olur. Yasadigin sehire bagli olmak sartiyla kira v. s. giderlerinide cikarsak kalan para senin icin yeterli olur mu bilmem.
ama 15000 tl maas türkiyede gayet iyi bir rakam ve cok rahat sekilde yasayabilirsin.02 Yorumla
Soran+1 yılnet 3800
Cevap sahibi+1 yılMümkün degil 3800€ net.
Maas yükseldikce kesinti cogaliyor. 2500€ civari brüt alan bekarlardan 700€dan fazla kesinti yapiliyor. 4500€ dan en az 1500€ gider,
Önceden olsa kalirdim ama Şu an hem insanlik hem yaşam kosullari bakimindan yurtdisi derim gotürmek istersen bende burdayim
30 Yorumla
+1 yılBir süre orada çalış, iş tecrübesi yapmış olursun yurt dışında sonra beğenmezsen Türkiyele geri dönersin, belki o zamana şu zor dönemlerde bitmiş olur.
10 Yorumla
+1 yılNe güzel yeni bir hayata başlayıp yeni insanlarla tanışmak için güzel bir fırsatın var elinde bence yurtdışını seç
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılYurt dışına git daha çok kazanın.
1000 tl para saklamak var bir de
1000 euro para saklamak var arada dağlar kadar fark vardır.20 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı. Yurt dışında birikim yapabilirsen belli bi süre çalışıp geri gelirsin o birikimle burada kral olursun
20 Yorumla
+1 yılMühendis misin? Direk git tabiki burada hayat yok, dil öğrenirsin orada, çevrede yaparsın, 15binle bile pek rahat yaşayamaZsın burada
20 YorumlaGit birsüre yurtdışında yaşa, az birikim yap ve cw ni şişir, ama sonra mutlaka dön ülkene, en azından gitçek olanlar gidince
20 Yorumla15000 fena para değil. ülkemi. çok özlerim. diyorsan kal. Ben Türkiye'den soğudum. açikcasi üniversite mezunuyum iş bulamiyorum..
21 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKira, yiyecek, içecek, giyim masrafın 4.500 EUR alacağın ülkede ne kadar, yükselme ihtimalin ne kadar, 5 yıl çalıştığında emeğinin değeri ne olacak. O ülke güvenli mi? Rakamlar her zaman doğru söylemez, yukarıdaki soruların cevabı Türkiye'de kaldığında kazanacağının 2 katı olmaya devam ediyorsa yurtdışında çalışıyor olman avantajlıdır.
00 Yorumla Dilin varsa durman aptallık. Farklı bir deneyim olur. Sonra istersen dönersin daha tecrübeli bir şekilde zaten.
10 YorumlaKardeş bak yurt dışında 4 yıl çalıştım amerika da yaklaşık 10-12 bin dolar para alıyordum yazılım mühendisiyim fakat insanın yanında sevdikleri ailesi falan yoksa o para cidden boş öyle diyim sana türkiyedeyim şu anda
10 Yorumla
+1 yılBen yurt giderdim. Benimde ingilizce seviyen C1 falan.. sansima yurt disinda arkadaslarim var. Cevre demissin ya ondan soyledim. Sonucta ben yurt disina gidicem cunku yurtdisinda firsatlar falan hersey gayet iyi. Yasam sartlari yuksek yurtdisinda.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen bu maaşları nerden buluyorsun kardeş ne iş yapıyosun
11 Yorumla
Soran+1 yılborsa finans kardeşim
+1 yılBöyle saçma soru görmedim daha önce 😂 bunu sorucak kişiye kim veriyor bu kadar parayı. Yani bu kapasiteye gelmiş biri olarak vizyonunuzu daha iyi beklerdim. Tabiki de yurt dışı yani imkanları kıyaslamaya gerek var mı cidden?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtdışında diyen arkadaşlarım parası olan kişiler bilir ki Türkiye de fırsat oldukça fazla ve krizi fırsata ceviren binlerce insan var bu ülkede ben olsam ülkemi tercih ederim en azindan her şeyini biliyorum.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 539 cevap paylaştı. Trde yoksulluk sınırı zaten 13 14 bin lira ksksksk 4.500 euro daha iyi
21 Yorumla- +1 yıl
Açlık sınırı 4 7000 lira bu arada avrupada açlık değil yoksulluk sınırı tek kişi için 1074 euro 3 kişilik aile için 2 300 euro burada alsan yoksulluk sınırında alıyorsun orada alsan yoksulluk sınırının nerdeyse 2 katını alıyosun + 4 500 euro tl he çevirirsek fazlasını tr de biriktirsen hadi bin eurosunu biriktir zaten burada alacapın maaşa denk geliyo nerdeyse çok daha karlı
+1 yılBerlin'deyim daha dün geldim şimdiden anladım 4500 euro çok güçlü
20 YorumlaSenin yerinde olsam bu ülkenin iğrençliğini çekemezdim sanırım.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılyurt dışı imkanın varsa düşünme bile hatta 4500€ türkiyede kalman için verseler bile git.
20 Yorumla
+1 yılkardeş türkiyede kim sana 15 bin tl maaş veriyor tek dil bilmekle oluyor mu öyle insanlar almanca ingilizce rusca bilmesine rağmen 15 bin alamıyor sen hayal mi görüon :P
04 Yorumla
Soran+1 yılsen hiç para kazanamamışsın o zaman. mis gibide alıyorum uzanamadığınız yere laf atmaya bayılıyorsunuz
- +1 yıl
yaw bir sg derler adama mk ben yazılımcıyım dillerde biliyorum öyle o parayı herkese vermezler dil bilsen ne mk şizofreni ahahha. P
Soran+1 yılseni m**kodumun fakir 4 gözü sen yazılımcı felan olamazsın o tipte o beynin olmadığı belli
- +1 yıl
diplomamı g... sokmamı istermisin haz alırsın düşük ıq nu si... keyim senin mal :P
+1 yılTek bir kriter var bana göre. Parası iyi olabilir ama Türkiye'deki mesleğiniz sizi mutlu ediyor mu? Bunun cevabı evetse 15 bin tl yeterli...
30 YorumlaBence her geçen zaman kendini aşman, konfor alanının dan çıkman kişisel gelişim anlamında daha iyi olduğunu düşünüyorum.
32 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
+1 yılYurt dışında çevre edinirsin sana tavsiyem hiç düşünmeden yurt dışında çalışman.
10 Yorumla
+1 yılyurt dışı derdim. 15 bin ülkede hükmü yok şu an. Kısmadan hayatı yaşayayım desen birikim yapamazsın. Birikim yapsan hayatını yaşayamazsın. O paraya şu an beş yıldızlı otelde beş gece tatil veriyorlar. Çevre dediğin her zaman oluşturulur. Benim dil bilgim senin seviyede olsa beş dk durmam.
10 Yorumlaorada ne kadar biriktirebilirsin ayda onu düşün? orada kazandığın paranın ne kadarını harcamak zorunda kalacaksın
10 YorumlaBabam 2.150 TL Emekli Maaşı Alıyor 4250 de 55 Yaşında Adam Oturacağına Köpek Gibi Mersinde Çalışıyor şu an korona oldu yatıyor eğer bu para yetseydi 55 yaşında adam çalışır mıydı. Türkiyede Şu Anda 2008 Model araba Bile 250.000 TL ile 300.000 TL arası olmuş orada insanlar en azından 1 yılda arabaya biniyor biz burada 10 15 yıl çalışsan bile alman zor o arabayı Yemin Ediyom Var ya Almanların Yerinde Olsam Hem Onların kabında beslenip hem onlara nankörlük edenleri sınır kapısında asarım
10 Yorumla
+1 yılYurt dışı hem tecrübe için hemde gelir için iyi bir opsiyon. Net mi brüt mü bilmiyorum ama 4.500€ iyidir. Kurulu bir düzenin, eşin, ailen yoksa, yurt dışını deneyimleyebilirsin.
11 Yorumla
+1 yılmutlu oldugun yerde kal 15 bin turkiye sartlarina gore kotu degil
10 Yorumla
+1 yılYurt dışının alım gücüyle burayı mı kıyaslıyosun istersen tr de 20 bin kazan boş
40 YorumlaYurtdişi giderdim korkutan seçenek seni geliştirir kanki
22 Yorumla
Soran+1 yılvalla giderim hükümet değişir düzelmeye başlar ortam. ben cıktıgımla kalırım :D
+1 yıl4500 Euro kazanacağın miktar giderin ne kadar bellimi her seye maddi olarak bakıyorsunuz hayat sizin iyi düşünün çevreniz farklı olucak hayatınız gibi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurt dışı tabiki turkiyede kalıp ay ekonomi battı bitti hadi biraz düzeldi 1, 2 yıl ay yine battı bitti işkencesini, insana cahilliğini saygısızlığını geri kalmışlığını çekmeye gerek var mi?
30 YorumlaYurt dışı en kötü global bir şirkette çalışma fırsatını yakalamış olursun.
30 Yorumla
+1 yılsana zamanda yolculuğu tarif edeyim. gidip 5 yıl avrupada calış. burada ki 30 yıla eşdeğerdir.
20 YorumlaHangi ülke ve şehir olduğu da önemli ama çok ekstrem şartlar olmadığı sürece yurt dışını seçmelisin
11 Yorumla
Soran+1 yılalmanya berlin
+1 yılyurt dışı her türlü, burada yine yoksulluk sınırında çalışıyor olacaksın. Git orada çalış burayada yılda bir gel rixos ta four seasons ta kal.
10 Yorumla
+1 yılBir saniye dahi düşünmeden yurt dışını seçerdim. Almanya'da isen 4500 euro yeter. Maaşın da artar zamanla. Çevre edinirsin o zor değil.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 974 cevap paylaştı. Yurt dışı elbette 15 Bin TL kötü bir maaş değil ancak yurt dışında 4500 euro kadar da iyi değil.
20 YorumlaGecici bir imkansa hemen uc..
Fakat duzelmez bu ulke hic bir zaman…
Bizim sorunumuz TL kazanip Dolar harciyor olmamiz.10 Yorumla4500 euro ile daha iyi geçimini sürdürebilirsin. En basiti alım gücü kıyaslaması baz alabilirsin.
20 Yorumla
+1 yılBeni de götür yanında ✌😔 sorarlarsa başımın belası dersin 😍🥰🥵
20 Yorumlaeger azicik aklin calisiyorsa yurt disinda calisirsin bana yurt disinda b*k olmak mi istersin ulkende kalmak mi diye sorsalar yurt disini secerdim
00 Yorumla
+1 yılDilin 100% yoksa eğer 4.500€ maaş alamazsın yurtdışında brut bile alamazsın kime anlatıyorsun😂 😃
Hem hiç yurtdışında yaşadın mı?00 Yorumla- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar