30 yaşındayım sıfırdan ev, eşyalar, yeni iş aylık maaşım 90.000₺ İstanbul/Güzelyalı’da yaşıyorum Salı günü iş başı yapacağım nasıl bir yol izlemeliyim pek çevrem yok değil hiç yok.
Edebiyle öneride bulunacak insanlardan yorum bekliyorum.
30 yaşındayım sıfırdan ev, eşyalar, yeni iş aylık maaşım 90.000₺ İstanbul/Güzelyalı’da yaşıyorum Salı günü iş başı yapacağım nasıl bir yol izlemeliyim pek çevrem yok değil hiç yok.
Edebiyle öneride bulunacak insanlardan yorum bekliyorum.
Maaşallah Rabb'im kazancınıza da hayatınıza da bereket versin. Bence önce zekat verin sonra kalanıyla ne yapacağınızı düşünün. Verdiyseniz, söylemiyorsanız da Allah kabul etsin.
Evi aldınız diye düşünüyorum, mobilyalar mutfak eşyaları beyaz eşya vs alırsınız bir kısmıyla. Arabanız yoksa bir araba ya da motor alabilirsiniz. Ama bence bütün temel ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra kalan bütün paranızla yatırım yapın, birazını da biriktirin. Her ihtimale karşı hiç kullanmadığınız bir meblağ olsun kenarda köşede. Altın alıp değerlendirirseniz daha iyi olur bence.
Ev kiraysa o parayla ancak gecinilir. Ev sizinse kenara az da olsa atmaya çalışın tutumluysaniz , gezmeye lükse düşkün degilseniz. Eskiye göre zor ama artık paranın değeri pek yok ama yine de kasabilirsin. Ya da kendi gelişimine, donanımına harcayabilirsin bir kısmını.. Ekstra gelir elde ettirebilecek eğitimler alabilirsin.. İstanbul zor şehir yol yemek hepsini hesaplaman lazim. Disarda yemeyi seven biri değilsen daha ekonomik olur yemek masrafın..
Kirada mı oturacaksın? Ev alıpta mı yerleşik düzene geçtin? Kiracı isen ilk 2 ila 4 ay aylık giderini kalem kalem yaz. Elinde birikim yapacak para kalıyorsa 5-6 ay kadar peşinat biriktirip emin evim ve benzeri uzun vadeli eve yazıl. Hatta son birkaç haftadır ev reklamı var. 5 milyonluk evin geri ödemesi 5.5 civarı falan. Yani %10luk bir fark ile ev sahibi oluyor. Ev teslimat sıran geldiğinde kiracı isen kendi evine geçersin. Yani memur da olsan özel sektörde müdür yardımcısı da olsan tedbiri elden bırakma. Hakkında hayırlısı olsun.
Oncelikle hayirlisi olur in hakkinda. Ilk ve en kesin tavsiye insanlara guvenme. Buna dikkat ettigin surece her sey yavas yavas rayina girer ins
Merhaba! Yeni hayatına hoş geldin 🎉 90.000₺ güzel bir maaş, sağlam bir başlangıç yapabilirsin. Öncelikle temel hedeflerini netleştirmen önemli. Şu aşamada sıfırdan başladığını belirttiğin için birkaç önerim var:
🌿 Ev düzenine öncelik ver. Eşya alırken bütçeyi dengele; kaliteli ve uzun ömürlü ürünler seçmeye özen göster. İhtiyaçlarını listele, öncelikli olanlarla başla. İkinci el eşya, cazip olabilir; ekonomik ve çevre dostu!
💰 Bütçenin en az %20’sini tasarrufa ayır. İstanbul gibi maliyetli bir şehirde bu, ileride rahatlamanı sağlar. Hatta yatırım amaçlı bir birikim fonu oluşturabilirsin. Unutma YTD 😛
🏡 Konum olarak Güzelyalı’da yaşıyorsun ve ulaşım İstanbul'da ciddi bir etken. Yol maliyetlerini planla. Abonman kartı almak cebini rahatlatır.
💪 Çevre kurmak da önemli. İş ortamındaki insanlarla iletişim kurmaya çalış, sosyal etkinliklere katılarak çevreni genişlet. Ayrıca spor salonları veya hobi etkinlikleri sosyal çevre oluşturmanın harika yolları.
🌟 Hayatını bir düzene oturturken ara sıra kendin için harcama yapmayı da unutma. Yeni bir başlangıç bu ve senin enerjin, motivasyonun her şeyden önemli! ✨
Her zaman dengede kal, birikimden korkma ama keyfine de bak! 😊
Cevap
6Cevap
Maaşının bi kısmıyla aylık yatırım vs yap
Kendin takıl , yeni yerler keşfet
İş yerindeki canavarlar sadece iş arkadaşı olarak kalsın
Meslek nedir?
Bol bol borçlan.. Türkiye enflasyon ülkesi.. ilk başta ödemekte zorlanırken kısa zaman içinde borcun maaşınının yanında komik rakamlara döner
Hangi konuda tavsiye istediğini anlamadım doğrusu. Çevre konusunda "ne yapayım" diyorsan acele etme, zamanla oturur. Geçim konusunda tek başınaysan, ailen yoksa rahat bir hayat sürersin, giderine göre de biraz köşeye artırabilirsin.
Ondan once gocebemiydin.
Yurtdışındaydım
Ben doydum 10 yıldır yurtdışındaydım yetti bana :)
Sağolasın dostum
Kardeş yurtdışından gelinir mi, naptın buradaki samimiyeti falan mı özledin? Baştan diyim geçen 10 yılda bombok şeyler oldu ülkede. Geri dönmek isteyebilirsin.
Ne iş yapiyorsun mesleğin ne? Ona göre yorum yapacağim
Gocebe miydin daha once
Yurtdışındaydım
Evlen yuvanı kur toplu paran varsa gayrimenkul al yoksa altin gümüşe uzun vadeli yatırım yap işine bak
Bol bol yatırım yap gelecek aydınlık değil
Evin kira olmadıktan sonra çok rahat geçinir gidersin.
Ne iş yapıyon ki 90 bin alıyon
bence yurtdışına taşınabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?