AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
Bence yurt dışı tartışmaya kapalı yüksek bi refah varken yüksek maaş seni kandırmasın her geçen gün alım gücün düşüyor burada
hocam Türk parasını bilmiyorum ama en iyi seçim siz kalbinizin sesini ve umutlarınız nerede başlıyor ve orayı seçiyorsa onu seçin saygılar sunarım
Yurt dışı
Kalıcı gitmene gerek yok
3 5 sene macera olur
Yeni kültürler görürsün
Zorluk görürsün
almanyada bi daire 400.000 euro dan başlıyor sen 4500 euro ile kirada sürünürsün kal burada krallar gibi yaşa 15.000 oh yarısıyla evini alırsın
4500 kirada sürünmek mi nekadar boş bi konuşma zaten 4500 yalan söylüyor öyle bir maaş vermezler insanlar 2.000 2500 kazamiyor kral gibi geciniyor daireler 400.000 başliyor dedigin oda yalan cok daha ucuza daireler var 400 500 bin euro müstakil ev alirsin bilmeden yorum yapmayin allah askina
Sen ve senin gibiler tek meseleyi para sanıyor. Türkiye’de maaşım isterse 50 bin olsun, yine durmak istemem. Ben insan gibi değer görmek istiyorum, aylık binlerce maaş almak değil.
@alfamıyımne insan gibi değeri gösterirler orada sana 2 dk tuvalete gittin diye maaşından kesiyorlar cahil kızım benim
Ben diyorum para değil derdimiz, bu hanımefendi diyor maaştan kesiyorlar. Öncelikle üslubunuzu düzeltin siz hanımefendi. Sevgiler. 🌸
@alfamıyımne uslubum böyle beğenmediysen sil üyeliğini git
Hakaret ederek kurallara uymayan sizsiniz. Bu durumda gitmesi gereken de siz oluyorsunuz. İyi akşamlar.
15 bin ile nerde ev alınıyormuş? Ben 11 alıyorum evim degil arabam yok. Maas kavramı enflasyondan sonra degişti. Şu anın 10 bin tlsi geçen yılın 5 binine denk..
@ccbjıtt yaw boş muhabett tam böyle akp yandaş tayfasi işte
Yurtdışında kazan Türkiye’ye yatırım yap! Orada kalıp bir yaşam kurma düşüncen yoksa, 5-10 yıl içerisinde burada emeklilik hayatı yaşarsın…
Mesleğiniz nedir?
Siz daha iyi bilirsiniz tabii kii ekonomik olarak yurt dışı fakat aile çevre vs. Olunca gitmek de zorlaşıyor
4500 Euro hangi ülkenin hangi şehrinde, hangi iş için verecekler?
15.000 TL Türkiye'de yaşına göre fena olmayan bir gelir.
4500 kim veriomus yurtdısında adam kekleme burada bizde yasıyoruz o parayı alanı görmedik
Abi asgari ücret alıyoruz ben cvp vermıyım buna en iyi :)
Yurtdışında kesinlikle. Sadece çalışmak değil bir ömür yaşa. Düşünmeye bile gerek yok.
Tabii ki de yurt dışı. Orada 5 sene çalış burada 15 sene çalışmış gibi olursun
Sen 4.500 euroya git. 15 binlik isi de bana ayarla 😀
Yurt dışına git ekonomik anlamda güçlen Ata topraklarına yatırım yap.
Zamanın fırsatım vardı gitmedim diye çok pişmanım fırsatın varsa kaçırma derim
Hangi ulkede 4500 Euro ve is nedir, aslinda Türkiye için 15 bin lira Avrupa'da 3-4 bin liralik alım gücü gibi... parasal degerden bahsetmiyorum.. yine de 4500 Euro Avrupada zor bulunan bir gelir..
Avrupa'da ortalama aylik gelir 1500 -2000 euro arası..4500 Euro yu herkesin alabildigini zannedenler yabanci dil ogrenip arastirmalarini twitter yerine o ulkeler hakkinda gercek bilgi veren sitelerde yapmalılar
Bak dilin yoksa almazlar! Daha onayı olmayan elinde birşeye kalkışma!!! Diplomanın çevirmen şart!!! Vatandaş değilsindir otur evinde!!! Yabancıları sevmezler hem ne işmiş o öyle? Seni McDonald's a atarlar bilgin yok diye şaşma...
Çevren olmaz it kopuk dolu
Korkan kahraman olamaz. Türklerin içinde yaşamak çok acı verici bir şey, insanlara bir iş yapacağından bahsettiğinde karşındaki kişi o işin nasıl olmayacağını ve nedenlerini sayar diye bir laf vardı.
@Must99 @Must99 ben yurtdışında yım nasıl dönme dolap projesi olduğunu burada anlattım.. systemin ta içindeyim okul system i farklı eğitim ne öğretcek ki İslam hocası olsun bari ya da türk ilk okul için
Kurulu düzeniniz var yani?
@must99 hollandadan selamlar anlayacağın
Öyle galiba djdkdkfkdjs
@Must99 fhfdsghdgfhds
Bence Türkiye'de kal az bir miktar değil yani sana yeter ve yabancı ülkeye gidersen uyum sağlama aşaması zorlar
Sorunun ekonomik şekli Türkiyede bin euro mu yurt dışında 4500 euro mu 😅
Dostum manyak mısın
Baştan bedavaya 15 ay askerlik yaparım yurtdışında çalışmaktan iyidir benim için.
Kur'a göre mi, vatan'a göre mi hareket etmek istersin bilemem
Ben yurt dışının vatandaşıyım aslen Türk olduğum için burada kalıyorum ailemin yanında ama olacak gibi değil yaşam standartı çok düşük yine ülkeme döneceğim.
Hangi ülkedesin
İngiltere
İngiltere de hem çok ciddi bir hava bozukluğu var
Hem de Ab ortalamasının altına düşen hayat standardı var belli kesimlerde...
Ama bizim buradaki ezik ruhlu itler zannediyor ki...
Yurtdisinda güneş daha parlak...
Çimler daha yeşil..
Havası çok kötü bu doğru hep kapalı boğucu
Yağmur yağıyor veya esiyor
Türkiye çok güzel özellikle Antalya Aydın İzmir mükemmel ekonomisi de iyi olsa tam yaşamalık bir ülke ama pahalılık var eğitimide çok kötü
365 günün kaç gününde güneş oluyor
Bu ikisi düzelirse cennet olur
Sen kaç yaşındasın
Aslen nerelisin
Yaz yok güneş yok denecek kadar az hep hırkayla ceketle gezmek zorunda kalıyor insan
Yorumlarimi sildin mi sen
Silmedim
Ne silmesi
Peki
Orada ne yapıyorsun
Okul
iş?
Halamın dükkanı var çalışıyoruz
Ne satıyorsunuz peki
İngilizler şekerlere jelibonlara bayılıyor
Şeker dükkanı
Buranın bakkalı gibi yani
Kendiniz mi yapıp satıyorsunuz
Hayır
Note 20 ultra kullanan var mi? ↗
Soruma gel istersen
Bildirim gitmesin sorana
Siz yurt dışına gidin; buradaki işi bana paslayın. 😅
Dil her zaman avantajdır ve daha yükseğini de alabilirsin Türkiye de kalıp.
Hangi ülke
Önce bunu bilmek lazım
almanya
Mesleğin/işin nedir
Almanya nin neresi
Bunlar da önemli
Ülkende kalmalı ve gelecek için çaba sarfetmelisin bence
Hocam size bir şey sorabilir miyim?
tabi
İngilizce yı nasıl geliştirdiniz?
okul film felan derken. 2 ayda kursa gittim
Sen daha uçak bileti almadın mı
Kac hemen bu ülkeden hayır gelmez artık
Tr de 15 bile yetmiyor gardaş. Çünkü ona göre yaşıyorsun..
Hangi sektör ben şahsen yurt dışı derdim karakter yapım o tarafa daha uygun
borsa
yurt dışında çalış 100.000 verseler yurt dışı derim
Kesinlikle yurt dışı ve c2 seviyesi sizi gayet ayakta tutar
Yerinde olsam türkiyede kalıp 15000 lira maaşla çalışırdım, ama bu benim fikrim tabii illaki yurtdışını istiyorsan fikrimi görmezden gel
Kardeş o 4500 euroyla tr de iyi geçinirsin ama o parayla y dışında geçineceneceksin. Sadece bunu düşün
Türkiye'de beni bağlayan bir şey yoksa giderdim.
Yurtdışında 4500’ün net 2000 eurosu zaten ekstra kalır cebine. Daha üzerine kredi puanın yükselir v. s.
Burada 15.000 aptallık.
Insanın yanında sevdikleri yoksa nereye gitse boş.. ama gerçek sevdikleri..
Çok doğru
Başlıktaki gibi iyi bir gelirim olsaydı Türkiye'yi terk edeceğimi sanmam.
Arkadaş aklımızla dalga geçiyor. Sanki ülkemizde gelecek umudu mu var? Bahsettiğin ülke iç huzuru olan, kaosu olmayan, gerçekten düzgün bir ülkeyse hiç durma.
Kendi ülkende değer görürsün başka ülkede mutlu olamazsın inan bu dediğime helede duygusal bir insansan o yüzden kendi ülkende kal ve sana ait olanların tadını çıkar.
Kendi ülkende çok mu değer görüyorsun? Uyanma vaktin gelmiş. Yurtdışında çalışkan düzgün biriysen çalışmalarınla çabanla değer görürsün
@Laviedemoi kanka maneviyat yok yurt dışında kimse kimseyi sevmiyor
burada da seni Suriyelilerle bir tutuyorlar
Yalan öyle bir şey yok, açıkçası burada kültürden dolayı bu dediğinin olduğunu sanıyorsun. Çevrede senin başarını gerçekten destekleyen, her an yanında olan, seni olduğun gibi seven kaç kişi var? Orada bir düzen kurduktan sonra benzer şekilde arkadaşlıklar ediniyorsun
Yurt dışında yaşayan biri olarak söylüyorum her yerde zorluk var ama insanın kendi ülkesi gibi yok inanın bu dediğime
En azından kendi ülkende 2. 3. sınıf vatandaş muamelesi görmüyorsun. Suriyeliler afganlar senden daha değerli değil. Ekonomik sosyal yaşamın da daha rahat
@Laviedemoi ya Türkiye’de 15 bin TL maaş az mı?
Yurtdışında bu edebiyatı yapmak çok kolay, madem bu kadar önemli gel Türkiyeye. Bu arada o maaş az, tek bir kişiye en fazla yetebilir ama yine çok sosyal hayat yaşamayı unut. Olay sadece maaş da değil
Yurtdışında aldığın 4500 le ev de alırsın araba da sosyallik de yaşarsın ve beslenmeni de güzel sağlarsın. Bu tr de imkansızzz, temel şeyler bile pahalı
@Laviedemoi kanka ben gelmek istiyorum ama ailem var zaten bir gün gelicem uzaktan boş konuşmuyorum emin olabilirsin. Evli bir çift düğün bir 15 bin kazanıyor diğeri asgari ücret aylık ortalama 20 bin TL gelirle Türkiye’de paşalar gibi yaşanır yani kusura bakma burada asgari ücret 1200-1300 € ve tek başına bir işe yaramıyor 2 kişi 3000 € Euro civarı kazanırsa o zaman bir şeyler olur
ya bu yurtdışındakiler hep yalan söylüyor zaten başka Türk gelmesin diye benim bütün kuzenlerim yurt dışında kimisi Almanyada kimisi Kıbrısta gayet rahat yaşıyorlar villa evleri kocaman bahçeleri var herşeyi alıp rahatça geziyorlar
@GetLostBtch ya bişey dicem yurt dışındakiler kadar çalışıyor musunuz acaba? Ön yargı deyince bitiyorsunuz Türkler yurt dışımda itten beter çalışıyor haberiniz yok
he hee kesin öyledir ordan atıp tutmak kolay
zorsa geri Türkiyeye döner yalan deme boşuna
Türkiyedeki asgari ücretle yaşandığına inanıyo musun komik cidden, o 20.000 iki kişinin yaşamını yine rahat kılmaz. Öyle pek dışarı çıkmazsan tamam. Tavuk dürüm bile 20 30 tl, yumurtanın kolisi 30 olmuş süt 10 tl o da dandik sütler yani en ucuzu. Yağ 5 lt 140 tl olmuş. Min kiralar 1500 2000 tl den başlıyor, eve 1300 tl elektrik faturası geldi diğer faturaları katmıyorum beslenme katmıyorum bile. En ucuz kıyafet şu an 120 130 tl. Yurtdışında sen 4500 ile rahat rahat yaşarken tr de 4500 le yaşayamazsın imkansız. Bak imkansız diyorum.
@GetLostBtch ya sen oradan atıp tutuyorsun buradaki düzeni vergi sistemini bilmiyorsun kazandığının yüzde 40 onu devlete veri olarak veriyorsun uzaktan lüksü görünce gökten yağıyor zannediyorsunuz git önce düzgün bir üniversite bitir sonra düzenli olarak 2 sene çalış bakalım hayatın nasıl oluyor zora gelemiyorsunuz hazır para cazip geliyor
Yurtdışındakilerden de çok çalışıyoruz sizin çalışma saatiniz günlük 8, bizim 12 saat ve haftasonları da çalışıyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde çalışma 4 güne düşürüldü, 3 gün tatil. Tr de 12 saat her gün minimum maaşa çalıştırılıyorsun
@Laviedemoi ya 20 bin yetmez demek çok ironik sana oturup bir ton hesap yapamam 4500 € bir kişiye yeter ama 4 kişilik bir aileye zor
@Laviedemoi bilmiyorsun işte Türkler kendi işinde çalışır günde 10-12 saat cumartesi dahil o porche Mercedes kullanan Türkler burada haftanın 6 günü günde 10 saat çalışıyor ve tüketirse ticaret yapan veya mühendis doktorun yaşamı işte aynen bu seviye ama insanlar zora gelemiyor mesele bu Türkler buraya para kazanmak için gelmiş yaptıkları tek şey çalışmak
*türkiyede ticaret
Anne babanın toplam 9.000 aldığını varsayalım, paşa gibi yeter hatta çok rahat yaşarlar haksız mıyım :) tr de 9000 e 4 kişilik aile ucu ucuna anca yaşar kıyafet alma adam akıllı, dışarı çıkma, beslenmeyi çok minimumda tut anca yaşarsın :) haftanın 7 günü 12 saat mi yoksa orada 6 gün 10 saat mi? Açıkçası rahat yaşıcağımı bilsem 6 gün 12 saat bile çalışırım ama burada onu çalışarak da rahat yaşamıyorsun ve 20.000 tl nin alım gücünü gözünde büyütmenden zaten tr koşullarını yeterince iyi bilmemeni de gösteriyor. Burada muhalefet olmak istemiyorum ama cidden avrupadan at gözlüğü takıp gerçekleri göremiyorsunuz. 4500 tek bi kişiye baya rahat yeticekken türkiyede 1 ayı harcamanı min tutsan bile getiremezsin belki yani. Isınma faturan min 800 900 kiran 1500 beslenmen aylık min temel şeyleri alsan bile 2000 3000 o da temel diyorum bak, eee dışarıda yemek yeme para biriktirme araba alma ev alma sonra ne bilim kıyafet alma bunlar nerede?
@GetLostBtch ahahaha başka Türk gelmesin diye dediğini yeni fark ettim 😂 manyak kim gelirse gelsin bana göre ne var Allah herkese gönlündekini versin ben sizin kadar fesat değilim ya.
Araban oldu diyelim o da ayrı dert, depoyu 500 600 tl ye fulleyebiliyorsun. Araban olsa da 4500 e o arabayı satmak zorunda kalırsın benzin bile alamazsın
@Laviedemoi kanka Avrupa’dan bihabersin çok atıp tutuyorsun maaşla diplomasız alacağın en yüksek maaş 1800 € düşün asgari ücret 1200 diyorum ya ev kirası 600-700 o da en minimum. 20 bini küçümsüyorsun ama asgari ücretin 4-5 katı , 4500 € da burada asgari ücretin 4-5 katı kıyas yapınca aynıya geliyor benim anlatmaya çalıştığım şey doğru işi doğru ortamda yaparsan parayı her yerde kazanırsın ama kimse 1-2 maaşla zengin olamaz ticarete atılmadığı sürece bu böyle kusura bakma
@Laviedemoi ya 4500 tlyle 4500 Euro’yu kıyaslıyorsan bu tartışma burada bitsin rica edicem
yediğin tabağa sıçma o zaman
@GetLostBtch kabalığa bak seviyene inemem kusura bakma yaşın 18 biraz kibar olmayı öğrenmelisin.
Artık düzgün konuşmucam g'erizekalı mısın 4500 4500 diye kıyaslıcam, birim olarak kıyaslarsın kur olarak kıyaslarsan hiç o olaya girme zaten. 20.000 tl ile iki kişilik biri rahat bi yaşam yaşayamaz bu kadar basit 4500 le ben gezerim de yemek de yerim para biriktirip tatile de çıkarım, kıyafet de alırım araba da alırım gezerim de. Burada araba fiyatları en kötü 30 40 k dan başlıyor o da en son öyleydi şimdi nasıldı. Araba alsan deponu 500 600 tl ye fullüyorsun spora gitsen salonlar 400 500 tl tutuyor. Temel beslenme bir kişi için bile 3000 tl tutuyor, iki kişi 6000. Bunların düzgün beslendiğini varsayalım 8000 9000 min tutar. 8000 beslenme, güzel bi evde yaşasalar abartısız 2500 tl bir kira, ayda bir depo doldurdular diyelim hadi çok gezmesinler imkansız 500 tl de depo, bak en ucuzlara gitmeye çalışıyorum. Bu çiftimiz kişi başı bi kere dışarı yemek yemeye gitse min rahat 80 100 tl harcar ayda 4 kere yemeğe çıksınlar, çok lüks değil mi :) 400 tl oradan. Bunların internet faturası 130 140 tl gelir. Elektrik faturası 1300 1400 o da min, su faturası ise 150 200 o da yine min. Kıyafet diyelim, bunların her biri 2 üst 2 alt alsın. Aylık 1000 tl de giyimleri bak minimumda tuttum yine. İç çamaşırı vs alet o bu da alman gerekiyor onlar da ayrı para tutuyor. Sinemaya gitmiyor bu çift sonra tatile gitmiyor bu çift bak kendi şehrinde tatile gidemiyor maaş yetmez çünkü gitse 1 günlük tatili bile 4000 tl tutar min o da iyimser olalım. Tatil arada sinema katsan 25.000 civarına gelirsin. Gerçekten güzel kıyafet alıp haftada 2 3 kere dışarıda yemek yeseler bu maaşın min 35k olması lazım. Şimdi sayın deniz yıldızı dürüst ol, 9000 euro ile 2 kişi çok rahat yaşam sürmez mi? Para biriktirip Türkiyeye tatile geliyorsunuz ben en son ne zaman tatile çıktım bilmiyorum. 4500euro ile 20.000 tl yi kıyaslayacak
Kıyaslayacak kadar da ekonomi nedir alım gücü nedir bilmeyecek kadar da cahilsin üzgünüm.
deyim böyle yapabilceğim bişi yok ama durumunu iyi özetliyor, aşağıdan yukarıya inilmiyor zaten
@Laviedemoi ahahahaha 9 bin Euro dehşet para ve aylık 9 bin gelir sadece burada doktorlar alır mühendisler alamaz mesela 😂 valla biz Türkiye’ye gelince 4000 TL’ye 1 hafta çok rahat tatil yapıyoruz üstelik 5 kişilik bir aileyiz 😂 otel ve turizm sektörünü bir araştır sen ayrıyeten çok uçuk fiyatlar söylüyorsun senin deyimine göre şu an Türkiye’de 60 milyon açlık seviyesinde yaşıyor yani fena uçuksun ya da illede dehşet lüks bir hayat istiyosun neyse Türkiye candır ekonomisi kötü olabilir ama benim hayalim Türkiye’de yaşamak 🤗
@GetLostBtch senin seviyen çok aşağılarda olduğu için çıkmamı gerektirecek bir durum yok
istesende olduğum noktaya gelemezsin
boşuna kıskanma
@GetLostBtch olduğun nokta neresi acaba 18 yaşında 😅
@Laviedemoi ha kanka birde Türkiye’de 4500 TL kazanmakla Avrupa’da 4500 € kazanmanın arasında fark var
yaşla işi karıştıranda ne biliyim yani 🙄
Bi doktor o maaşı alıp rahat yaşayabilir Türkiyedeki doktorlar ne kadar rahat yaşıyor? Hahahaha ve evet ülkenin yarısı asgari ücretle hayatını idame ettirmeye çalışıyor, taciz tecavüz var sürekli, kadın cinayetleri sürekli. Ekonomik sıkıntılar özgür değilsin. Her şeyi sadece ekonomi sanacak kadar canım ve 4000 5000 tl ye tr ye tatile gelebiliyorsan yine bu bile orada yaşamın çok daha ucuz olduğuna kanaat getirilebilir. Ayrıca eminim ki 4000 5000 e tatil yapıyorsunuzdur. Sen min onu 10.000 yap, belki de size öyledir bizim turizmciler turist çekmek için kendi vatandaşını s*kmeye bayılıyor maalesef :)
@GetLostBtch ne biliyim yani bulunduğun noktayı merak ettim neyi kıskanıyorum bilmek istedim sadece 😂
Be zeki arkadaşım alım gücüne göre güya asgari ücret belirlenir türkiyede bir kişiye 4500 bile yetmiyor kafayı yedin sanırım. 4500 tr için çok komik bir rakam. Ekonomi kötü diye böyle. Neyse sana daha açıklama yapmıcam sen vatan edebiyat duyarı kasmaya devam et, uzaktan Avrupa'da yaşarken. Avrupa imkanın elinde olmasın tr de tüm hayatını geçir görelim bakalım.
2 dil sahibi, her konuda bilgili, zeki birini mesela
@Laviedemoi ahahaha 😂 seviye yerlerde olaylar hayal ettiğiniz gibi olmayınca krize giriyorsunuz ama burada insanlar çok çalışıyor ve saha girişimciler o yüzden iyi kazanıyorlar 🤗 Türkiye’deki çoğu zengine buradakiler yetişemez zaten ama sizle ekonomi tartışılmaz ve arada bir fark var ben Türkiye’nin ekonomisini biliyorum en azından gelip para harcıyorum haberim var ama siz burayı bilmediğiniz için hayali kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsunuz 🤗 hadi size iyi günler
@GetLostBtch ben 3 dil bilen üniversite mezunu bir kimyacıyım senle kıyaslanmamız saçma olur yaş farkımız var hem 😅
@Laviedemoi edebiyat yapmıyorum ben Türkiye’nin ekonomisi çok iyi demiyorum diyemem saçma olur ama işini bilenler iyi kazanır her yerde bunu demek istiyorum
konuşsana o zaman madem biliyorsun
KXLCÖXÖXÖXÖXMXLZK cidden daha açıklama yapmıcam sana. Umarım bir gün elindeki şeyler kaybolur da Türkiye'de mecbur yaşamak zorunda kalırsın. Euron var diye Tr sana cennet tabii. Sen o hayal dünyanda yaşamaya devam et. Hadi iyi günler
@GetLostBtch konuşsam anlicakmışsın gibi söyledin bir an 😂
@Laviedemoi eurom var diye değil emek verdim üniversite bitirdim şimdi çalışıyorum çok şükür param var bana her yer cennet 🤗
@Laviedemoi açıklama yapamıyon zaten Türkiye’de yaşan tek insan sen değilsin ailemiz var biliyoruz heralde durumları
çeviri die bişi var sonuçta ama bazı hatalar olabiliyor ordan anlarım
konuşamadığına göre de yalancısın demek ki
@GetLostBtch sen İngilizce veya Fransızca biliyor musun biliyorsan senle konuşalım karşılıklı
ingilizce ispanyolca biliyorum
Kız sana roman yazarım yabancı dilde 😂
KDKCÖCÖXMXKXKKX yok cidden siz gurbetçiler anca g*tünüzden sallayıp boş konuşuyorsunuz, tüm giderleri açık açık yazdım yine açıklama yapamayan ben oldum. En azından ben açıklamalarla geldim. Nolur bana trdeki ailenizin kaç kişi hangi şehir kaç tl ye geçindiklerini yazar mısın sayın ekonomi başkanı. Tr de üniversite bitirsen cennette yaşayamazdın, o ülkenin imkanlarıyla edindiğin beceriler üzerine konuşmak güzel :) bu açıklamalar bile sana fazla da neyse.
Ayrıca ingilizcem fransızcam var ve üniversite bitmeden üstüne ispanyolca da eklemeyi düşünüyorum. Bu halime rağmen ben senin gibi yurtdışına gelip tatil yapamam. Euro 15.45 olmuş, uçak biletleri min 7000 8000 tl gidiş gelişin bile min 14k tutuyor. Orada kalacak yer sonra yediğin içtiğine bile girmiyorum. Tr de 20 k bile alsam yurt dışı tatili yapamam, siz 4 kişi gelip bide tatil yapıyorsunuz :)
Tatlışlar ikiye bir ben çok yoruldum biraz yemek molası verip devam edelim ben sizin hakkınızdan gelirim problem yok 😂
Git git yemek ye cevabın yok tabii😂
@Laviedemoi ya kanka neden yurtdışında tatil yapmak istiyosun yani doğal bir şey ama millet Türkiye’ye akın ediyor sen Türkiye’yi gez önce kendi ülkenin tarihini tanı ondan sonra açıl yurt dışına illede en lüksü yaşicam dersen olmaz mesela ben Paris’e gitmeyi çok istiyorum ama çok pahalı gidemiyorum napim oturup aaa imkanım yok diye ağlim mi? Hayır gidebildiğim bölgedeki tatil yerlerine gidiyorum bende ama işte bu kader lüks merakı insanları fakirleştiriyor maalesef
Aynen kanka aynen, türkiyede tatil çok ucuz çünkü şu an yine min uçak biletleri 600 700 tl den başlıyor tatil yapsan hadi senin deyiminle 2000 tl tutsun 1 hafta tatil yaptım falan dönüşüm de 600 tl yine tatilim min 3500 tl tutuyor. Ben asgari ücretle 4200 tl ile nasıl tatil yapayım söyler misin :)
Pardon doğru ya 4500 tl ile ben normal geçinemiyordum ne tatili özür dilerim :)
Aa yine pardon ben ekonomi bilmiyorum para da harcamıyorum Türkiyede yaşayan da sensin yine nereden bilicem.
Bide şu Türkiyedeki bahsettiğin aileyi de söylersen memnun olurum.
@Laviedemoi Google iyi çevirmiş ama her dilde kabasın 😂 je vais manger une bonne pizza 🤪 va mourir du faim 😂 bunu sen istedin yapcak bişey yok 🤗
@Laviedemoi paran yoksa gözünü yükseklere dikme git biraz fazla para kazan ondan sonra ideallerini yükselt sefil politikası yapma
Google iyi çevirmedi sana connasse da diyebilirdim ama idiot daha hafif ama senin tabirinle o oluyor. Tu peux manger une bite, probablement ça peut être suffit pour toi :)
Hahaha cevap veremedi. İyi günler daha yazmıyorum cevap versen de
Fransızcam da var google da kullanmadım kendim yazıyorum daha öğreneceğim kısımlar var ama konuşuyorum :) şimdi ben de yemek yemeye gidiyorum içi boş sözlerinle yapamadığın açıklamalarla sana elveda
@Laviedemoi seviyen yerlerde yazma zaten nerede bir cehalet tohumu var beni bulur zaten 😂
Önceden olsa kal derdim ama artık burada yaşamak zor birkaç sene sonra Suriyeliler gıbı ortada kalmayalım da ben olsam imkan çıktı giderim durmam
Türkiyedeki işiniz ne yurtdisinda yapmak istediginiz is ne ben almanyada yasiyorum ona göre fikrimi soyleyebilirim artılar eksiler
borsa finansman
Yurtdisinda ne yapmak istiyorsunuz is saatleriniz turkiyede nasil Şu an
Cem Karaca o zamanı anlatmış ama şu an ki durum da aynı bu şekilde Dejavu bu olsa gerek?
Tabiki de gitmelisin. Keşke bende gidebilsem. Yurt dışına gitmelisin, git yani.Çabucak.
İşiniz ne yurtdışında kalıcı mi düşünüyor sunuz?
yurt dışı deneyimi de iyi aslinda sonra Geri dondugunuzde daha fazla maas alirsiniz ya da kendi isinizi kurarsiniz. Calisma saatlerine de bakin kendiinize daha fazla vakit ayiracak misiniz
borsa ile ilgileniyorum. geri döndüğümde kendi işimi kurmayı planlıyorum böyle 5 6 yıl çalışıp dönmek gibi
Güzel bir deneyim olur bence gidin gideceğiniz yerde daha iyi deneyimleriniz olabilir. Ya da daha fazla boşluk olursa kendi isinizi kurmaya yogunlasirsiniz
ben maksat degisiklik olmali yani daha niye paranin pesinden kosmanin mantigi yok zaten iki tarafin maasida sana yeter artarda sen muhendissin galiba maasindan belli
Tıp son sınıfsın ve USMLE mi düşünüyorsun?
Maaşlar inanılmaz tanıdık geldi 😂
Pardon euro demişsin, o zaman Almanya
Abii 4000 dolar ile burada yasayamazain dogru duzgun hep tip okurlarinin bunu dusundugunu goruyorum ve bunu yapan yabancilar da taniyorum amerikada. Asistanlik amerikada asiri zor yani neye giristiklerini bilmiyorlar
Tıp son sınıfım ve bir yıldır bu süreci çok yakından takip ediyor araştırıyorum, amerikada asistanlığın hemen her detayına sahibim, 4500 usd maaş alıyorlar ve bu yaşamak için muazzam bir para.
Ben yemem yani, başkasında başarılar :)
Hahah ben amerikada yasiyorum tanidiklarim asistan 17 saat calisiyorlar. Sende basarilar yetip yetmiyeceginden. Umarim amerikada gross income konseptini biliyorsundur. Brut ve take home pay farkli
Amerikada yaşıyorsun peki kendin asistan mısın? Yanıtın hayır ise lütfen kendin icra etmediğin bir meslek hakkında karalama yapmaya çalışma.
Dünyada hekimlerin en fazla gelire sahip olduğu ülke ABD.
Kaldı ki asgari ücretin aylık yaklaşık 2400 usd olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.
Asgari ücretle geçinebilen, araç alabilen insanlar varken asgarinin 2 katı maaş ile neler yapılamaz ki.
Het şeyi geçtim orada kenara ayda 1000 dolar atsam 1 yılda alacağım ikinci el aracın aynısını burada 4 senelik asistanlık süresince kenara atacağım parayla belki ucu ucuna alabilirim.
Ayrıca ev kiraları burada da ucuz değil.
Burada her şey pahalı, orada sadece ev kiraları (ki bence gelire göre orada gayet normal ev kiraları)
Refah seviyesi daha yüksek, alım gücü kıyaslanamaz yükseklikte, buradaki gibi hekime şiddet olayı yok, çalışma koşulları buraya göre (hekimlik için konuşuyorum) çok çok daha iyi.
Uzman olunca da 15k dolardan aşağı almıyorsun orada aylık.
Abd, hekim için cennettir maddi açıdan.
Lütfen hekim değilsen daha fazla karalamaya çalışıp durma.
"Bir tanıdığım" vs vs cümleleri samimi gelmiyor ayrıca.
Lol gel iyimisin iki en yakin arkadasim doktor. Biri dd ayrica komsum. Biliyorum yani iyi. ben hekim degolim ama doktor maasindan yuksek aliyorum. Arkadaslarim uzamn olana kadwr ben onlarin alcagi mqastan daha cok kazaniyor olacagim. Burdaki yasami bildigim icin soyluyorum ayrica. He guzel is mi evet Allah yardimcilari olsun onlar uzman oluncqya dek. + burada asgaei ucret yasarken bir sey satin alamazsin, o duyduklarin tam bir yalan. Sen maaslarina after tax bakmamissin ayrica o on bes bin dolar dedigin vergi dusmeden once ….
Ayrica agresif konusma ben sana duzgunce yaziyorum. burada doktorlar ayrica agresif olurlarsa agzina sicarlar …
Agresif konuşmuyorum, doktor değilsen karalama diyorum :D
Yok ben daha yüksek alıyorumlar yok doktorlar 17 saat çalışıyorlar falan.
Türkiye'de doktorların çalışma koşullarını ve ABDye göre aldıkları komik maaşı bildiğim için yapabiliyorum bu kıyaslamayı.
Asgari ücretle bir şey alınamıyormuş, Türkiye ile karıştırdın sanırım 😂
Hahaha hayatinda amerikaya gittin mi yasamadigin belli ama
Amerikaya gitmem şart değil, Türkiyede yaşıyorum ve buranın ne kadar kötü durumda olduğunun farkındayım.
Mühendis olan kuzenimse orada lüks içerisinde yaşıyor.
Burada tüm ülkenin girdiği sınavda yüzde birlik dilime girip üzerine 6 yıl en zor eğitimleri aldıktan sonra aylık 1000 dolar maaş almayı hak etmiyorum.
Avrupada 4500 euro cok para amerikada 4500 dolar bir sey degi. Ben wall streette calistim bir ara oranin maaslari bile yetmeyebiliyor… tek sorum su bu maaslarina vergi dahil mi baktin vergisiz brut mu baktin. Internette ingilizce bulacagin her para bruttur haberin olsun bak bunu cok merak ettim yani nerden bilgi aldin diye
YouTube kanalı olan bir tıp asistanından aldım bu bilgiyi.
Kendisi Türk dr.
Cok guzel 🤣🤣🤣🤣 brut mu dedi vergi sonrasi mi? Sana hemen bir excel sheet atcam
Bak sunu de amerikaya gelip onca sene suruncem sonra refah olcam amenna ama 4500 dolari buyuk sanmak sacma. 4500 euro avrupada luks bir yasam
Arkadaşım atma bana bir şey, ben Türkiyede değil Amerikada çalışmak istiyorum.
4-5 yıl alırım 4500 dolar paramı sonra aylık 15-20 alır krallar gibi yaşarım.
4 sene su gibi geçer, sen neden bu kadar dert edindin anlamadım
Abi max 30 yaslarinda 6-8 k dolar kazaniyorsun vergi sonrasi guzel parami evet ama 15-20 gib ibir rakam yok vergi oncesi para 15-20
Hayir yani ben sana burdan hayat bolgisi veriyorum hayalindaki gibi maaslar yok vergi denilen gercek olmadan soyleniyor 🤣🤣
Ahahahahshs komiksin.
Abart
Maaşın yarısının vergiye gittiği nerede görülmüş ne troll bir kafasın sen
Free paycheck calculator yaz bakalim bilgilerini sonra gorursun…
Sana IRS paperlariki da gonderebolurim ne akdar vergi vermisim gorursun yani biliyorum aklindaki toz pembe degil
Ne uzattın abi ya.
Birinin gelip orada çalışmasını mı istemiyorsun amacın ne
Bir de yemem diyor al bak smartasset e new york yaz yillik maasa 180 k yaz ki bu maaslari direkt gormezsin orta yaslarindaki maas bu 4703 iki haftalik
Geleceğim, dediğin gibiyse asistanlığı bitirir gelir Türkiyede iyi bir özelde çalışırım dolgun maaşa.
Dediğin gibi değilse orada kalacağım.
Hahah banane gel git 🤣🤣 Ben aana transparan bilgi veriyorum yalanci gib ianlatma al sana respurce da verdim 😂😂😂😂😂 ben soylemiyorum bu sisteler witholding tax bilgisi veriyor
W2 dosyasi var ise baslayinca veriyorsun ona gore vergilenmen basliyor
Eee bu sinava ne zaman girceksin 4. sinifsin
Daha demin internetten öğrendim diye bana gülen sen şimdi bana internet sitelerini kaynak gösteriyorsun.
Samimi bulmadım söylediklerini, lütfen bu kadar uykum varken daha fazla uzatmayalım.
İyi geceler.
Malmisin sana maliye ile ilgili bilgi veriyorum. Duydugun maaslar BRÜT
Uykum var ve sabah erkenden hastaneye geçmem gerek.
Ayrıca üslubunu bozmaya başladın, rahatsız oluyorum artık.
Kimse kırılmadan konuşma burada bitsin rica ediyorum.
İyi geceler tekrardan.
Hahaha sen de saygil idegilsin yalanci fala diyorsun. Git arastir maaslar brut mu diye cok istersen sana IRS mektuplarimi da atayim. Maaslar brut brut olmasini da trde arastir ne demek oldugunu. Hadi yolun acik olsun
Sizin de yolunuz açık olsun. 👋
Beni düşündüren şey bu basit denklemi bile yapamayan birine nasıl bu kadar maaş verdikleri.
Yurt dışı tabii ki orada dilenci bile olunur
kaç burdan kurtar kendini ya napcan burada
Yurt dışı daha mantıklı
yurtdisinda yasiyorum okadar kazanmiyorum bisn kötü oldum
ben borsa ve finans alanındayım senin alanın ne
normal ozmn bn market isindeyim
Yurtdışına git 😘💃sonra benide ak yanina 😂😘💃
4,500 euro olan işi seç bence Türkiye her geçen gün daha kötüye gidiyor.
Git çabuk, sakın gelme bi daha
Ulan yurtdışında proflar 4500 avro almıyor bu yalanları bırakın
Uydurma Ziya uydurma. Öğretmen alıyor en az 4500 Euro
@feyziiihüsnü muhattap olma velet
Babam Almanya’da çalışıyor 🙂 18 yaşında ergensin
@feyziiihüsnü hangi öğretmenlikmiş o 4500 alan. 12 yıl belçika'da yöneticilik yaptım görmedim 4500 euro alan öğretmen. Norveç, Danimarkadaki vs vs uzak bölge öğretmenleri belki alabilir ki oralarda da fiyatlar AB ortalamasının üstünde
Abi senin zamanın kalmadı ya. Almanya diyorum
Tüm dünya ekonomik zamma girmiş hala bana kaç sene önce alıp geri Türkiye’ye döndüğün maaştan bahsediyosun ya sabır
@feyziiihüsnü :) uzaktan duyduklarınla yetinip, bilip bilmeden atıp utanlar ülkede çok arttı gerçekten... hala burdayım yani Genk'te, evim ailem burada, halada çalışıyorum. Enflasyon arttı evet ama maaşlar hala o kadar olmadı bayan herşeyi bilip bilmeden konuşan.
@Coalaxxxx evet bende duymadım 4500 kimse almıyor öğretmelerden isterse 40 yılık olsun
Ev kira değilse 15k tatlı para bide bekarsan miss.
Hangi ülke 4500 yetecek mi araştır yetiyorsa vın😂
C2 seviyesinde ingilizcem olsa çoktan kacmistim
Bu imkanını değerlendir bence
Her türlü yurtdışını seçerim