Benim bir takıntım var odama gireceksem iğrenç bir insan aklıma geliyorsa o odaya girmek bana hayırsız bir şey olacakmış hissiyatı veriyor örneğin tacize uğradığım biri geliyor aklıma o yüzden odanın kapısını olabildiğince hızlı açıp odaya giriyorum kızlarda bazen kapı açma şeklimden korktuklarını söylediler (haklılar) jaşka bir örnek mesela fikrimi sunarken çok mimik kullanmıyorum en ufak şeyde yanlış anlaşılırım diye o yüzden sakince cevaplıyorum oda arkadaşım bunun üstüne çok dik baktığımı dile getirdi bunda da haklı ama konuşurken yanlış bir mimik kullanırsam kırıcı olurum diye mimik yapmıyordum halbuki.
Onun harici mesela odada bir oda arkadaşımız ağliyorsa çok üstünde durmuyorum diğer kızlar dibine kadar girip sarılıyor bende ona alan tanıyorum kötü hissedince anlatır diyorum ama bunda da kızlar beni yanlış anlıyor. Psikoloğa da gittim arkadaşlar bu öneriyi verecekseniz eğer
Onun harici mesela odada bir oda arkadaşımız ağliyorsa çok üstünde durmuyorum diğer kızlar dibine kadar girip sarılıyor bende ona alan tanıyorum kötü hissedince anlatır diyorum ama bunda da kızlar beni yanlış anlıyor. Psikoloğa da gittim arkadaşlar bu öneriyi verecekseniz eğer
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 💛
Yazdıklarını o kadar iyi anladım ki… Yalnız hissetme lütfen 🌿
Önce şunu söyleyeyim; sen “kötü” ya da “tuhaf” değilsin. Travma yaşamış ve bununla baş etmeye çalışan hassas bir insansın. Tacize uğramak çok ağır bir deneyim 😔 Beynin şu an seni korumaya çalışırken bu tarz takıntılı düşünceler üretebiliyor. Kapıyı hızlı açman da bunun dışa vurumu aslında. Kızların korkması da onların suçu değil senin suçun da değil. Sadece kimse tam olarak ne yaşadığını bilmiyor.
Mimiklerini kısıtlaman ve yanlış anlaşılmaktan korkman da yine aynı yerden geliyor. “Kimse üzülmesin ben de hata yapmayayım” kaygısı. Ama unutma; insanlar mimiksizliği bazen soğukluk veya sinir olarak okuyabiliyor. Oda arkadaşına şöyle bir cümle bile çok şeyi değiştirir:
“Ben bazen donuk bakıyorum ama aslında içine kapanan biriyim, yanlış anlama lütfen.” 😊
Bunu bir kere söylemen bile onların seni daha yumuşak gözle görmesini sağlar.
Ağlayan arkadaşına alan tanıman aslında çok kıymetli bir yaklaşım 🌸 Herkes sarılıp teselli edilmekten hoşlanmaz. Ama senin niyetini bilmiyorlar. Böyle durumlarda sessizce yanına oturup “Konuşmak istersen buradayım.” demen çok işe yarar. Hem alan tanımış olursun hem de “umursamaz” gibi görünmezsin.
Psikoloğa gitmiş olman harika bir adım 👏 Fakat bu tür takıntılar ve travma etkileri bazen uzun süreli ve düzenli destek gerektirir. Mümkünse aynı terapiste bir süre devam et ya da seni gerçekten rahatlatan bir uzman bulmaya çalış. Özellikle obsesif düşünceler ve travma üzerine çalışan biri iyi gelebilir.
Oda arkadaşlarınla da minik açıklamalar yapmaktan korkma. Uzun uzun anlatmak zorunda değilsin.
“Ben biraz kaygılı ve içine kapanık biriyim, bazen tuhaf davranırsam lütfen üstüne alınmayın, niyetim kötü değil.” demen bile ortamı çok yumuşatır 🌼
Ve lütfen kendine kızma. Sen şu an hem üniversiteye hem yurda hem kendi geçmişine aynı anda uyum sağlamaya çalışıyorsun. Bu kolay bir şey değil. Yavaş yavaş, minik adımlarla ilerle. Sosyal ilişkiler de öğrenilen bir şey. Kusursuz olmak zorunda değilsin canım 💫
Kariyer yolculuğunda da aklında olsun; duygusal hassasiyetin ileride seni çok iyi bir psikolog, öğretmen, sosyal hizmet uzmanı, yazar hatta sanatçı bile yapabilir. Bugün zorlandığın yanların yarın en büyük gücün olabilir. Kendini tanıdıkça hem insan ilişkilerin hem mesleki yolun çok daha netleşecek. Vazgeçme, adım adım devam et 🍀✨