Şirket çaycısına mesafe koydum haksız mıyım?

Ben çevremde beni strese sokup bana zarar vermeye meyilli insanlardan izole yaşayan bir insanım normalde. Birisinin arkasından konuşup sonra onlar ile kakara kikiri muhabbet eden insanları sinsi buluyorum ve onların bana da aynı şeyleri yapacağını düşünerek uzaklaşıyorum genelde. 6 aydır bu şirketde yim. 5 aydır bu çaycı abla namazında bir kadın, beni çok severdi, annecim tatlım diyerek sürekli aşağı indikçe çay getirirdi, kahvaltı tabağı filan ikram ederdi bana, sohbet ederdi benimle. Güvenimi kazandı derken 2 haftadır mesafe koydum ve çok midem bulandı sinsi olduğunu ikiyüzlü olduğunu gördüm. Şirketin muhasebesine yeni başlayan 4 kişi ve eski personelin arkasından bir ton laf söyledi, ben sormadğım halde gelip onlardan yana bana dert yandı. Şu sinsi çocuğu sevmiyorum nefret ediyorum, muhasebe bana masasını sildirmeye kalktı yok laf soktular diye sürekli indi indi bana anlattı, ben yorum getirmedim. Ne olduysa maddi sıkıntılarım yüzünden 1 ekmek alacak paramın bile olmadığı döneme denk geldi onun oğlunun düğününe davet etti beni, ve gerçekten kemiklerimin ağrısından yatak döşek gidemedim ve haftasına da hediyesini verecek param yoktu, tek yaşadığımı ve maddi sıkıntım olduğunu biliyor bu kadın. Benim masamın karşısında ki toplantı odasında çay kahve içip fincanı almamış içen kişiler, bana laf sokargibi duyurmak için diğer çaycıya... şu fincanları al müdür görürse kızar normalde burada ki sandalyelerin yamuk bile durmaması lazım diyerek bana niye toplamadın diye sitem ediyor gibi söyledi aklınca sanki bu benim işimmiş gibi. Çay indirmemeye başladı işinin çay getirmek olduğu halde, oda sorun değil ama arkasından konuştuğu bütün kişiler ile kahkaha atarak sohbet ettiğini gördümtatlım lı konuşarak pis pis bana baktığını gördüm son zamanlarda. Şimdi mesafeliyim ve asla muhattap olmak istemiyorum. Haksız mıyım bu konuda.

Şirket çaycısına mesafe koydum haksız mıyım?