Kendi üniversite bile okumamışken atanamadığı için “ Senden bir b*k olmaz.” diyen bir babaya ne denir?

Ailemdeki tek üniversite mezunu benim ama ben de atanamadım. Yaşadığımız yer de adı büyükşehir güya ama iş imkanı zayıf bir şehir. Sadece adı büyükşehir. Dershanelere, özel okullara başvuru yapıyorum. Staj dışı tecrübe istiyorlar. Mağazalara başvuru yapıyorum. “ Asıl mesleğin iyi. Atanmaya çalış.” diyorlar ve almıyorlar. Belki kreşlerde iş bulurum diye Halk Eğitimin Çocuk Gelişimi kursuna başladım. O da sene boyu devam edecekmiş. Kreşlerde iş ilanı görüyordum. Onun için sertifika almaya çalışıyorum. Bu süreçte de “Senden bir b*k olmaz.” lafı etti kendi lise mezunu olup kendi ailesinin sayesinde BAĞKUR emeklisi olan babam. Babaannem olmasa kendi bizim bakkalı bile oysaki doğru düzgün işletmedi. Yurt dışına ( Japonya) çalışmaya gitti ben ilkokula giderken. Dönüş parasını annem gönderdi. Arı aldı, öldürdü ama ben bir atanamadım diye “ Senden bir b*k olmaz.” dedi. Ben, atanmaya çalışıp ders çalışırken de “ Prof. mu olacaksın? Ne kadar çok ders çalışıyorsun?” diyordu. En son tartıştık bugün. Ben de “ Sen ne b*k oldun? Babaannem olmasa emekli bile olamazdın.” dedim. Saygısız, terbiyesiz oldum. 🤣🤣

Kendi üniversite bile okumamışken atanamadığı için “ Senden bir b*k olmaz.” diyen bir babaya ne denir?