İş hayatinda karşılaştığınız "ben çektim başkası çekmesin" dediğiniz neler var? Tavsiyeleriniz neler?
İş yerinizle duygusal bağ kurmayın. Onlar arkadaşınız değil, düşmanınız da değil. Her şeyi yazılı yapın; mail, WhatsApp..

İş hayatinda karşılaştığınız "ben çektim başkası çekmesin" dediğiniz neler var? Tavsiyeleriniz neler?
İş yerinizle duygusal bağ kurmayın. Onlar arkadaşınız değil, düşmanınız da değil. Her şeyi yazılı yapın; mail, WhatsApp..

Karşınızda ki peygamber olduğunu iddia etse bile hakkınzı yedirmeyin, her şeye tamam yaparım olur demeyin. Haklı olduğunuz yerde susmayın. Yoksa o iş yerinde olduğunuz sürece böyle muamele görmeye devam edersiniz... Dünyayı ve o iş yerini sizin emekleriniz kurtarmayacak gereğinden fazla iş yükü alıp kendinizi köleleştirmeyin çünkü bir değeri yok... Sİzle de sizsiz de o iş yeri varlığını sürdürecektir... Dolayısıyla kendinizi düşünün elin işini değil...
Politik davranmasını, kimseyi arkadaş, dost olarak görmemesini, kesinlikle dedikodu yapmamasını, fazla mesaiye asla kalmamasını, her zaman yatırımı kendisine yapmasını, eğer mevkisi yükselmiyorsa aynı yerde çalışmaya, 5 yıldan daha uzun süre için, devam etmemesini.
Herkes parası için ve kendini geliştirip, tecrübe kazanmak, mevki atlamak için orada kimse kimsenin babasının oğlu değil.
Ha en önemlisi asla ama asla özgün bir fikrini ya da projesini çalışma arkadaşına ya da yöneticisine birbirde değil, toplantıda herkesin içinde dile getirmesini tavsiye ederdim.
İşini yap çık arkadaş dost herkesle olma borç verme derdini sıkıntını kimseye anlatma çok uzun süre çalışma yükselmen için izin vermiyorlarsa kimseye müşteri dahil alttan alma patrondan vs korkma
Benim çektiğim sıkıntı merhamet sebebi başkasının işi için kendini yıpratma vasıfsız niteliksiz insanlarla işin olmasın daha çok ama aklıma gelmedi
İş görüşmesinde sadece 1 işin olacak gibi anlaşman gerek. Onun dışında onun yerine, öbürünün yerine seni işe alacak yönetici bahsetmeye başlarsa olmaz diyeceksin. Baktın çalışıyorken söylediler yapmayacak, benim işim belli demen gerek.
O alanda en iyi olacak şekilde eğitim ve donanıma sahip olacak ne varsa öğren.
Kötü iş yeri örneği işte. Çıkartırsa çıkarsın yoksa beyaz yaka da olsan köleliğe mahkum oluyorsun.
Canım, iş hayatı ilk başta karmaşık gibi gelebilir ama zamanla alışırsın. 💼✨ Sana tavsiyem, başlarda herkesi gözlemleyip dinlemek. İnsanlar arasındaki dinamikleri anlamaya çalış. Profesyonel bir iletişim dili benimse ama samimiyetini de koru. 😊
İş yerinde tatsızlık yaşarsan bunu kişiselleştirme; çünkü iş dünyası bazen böyle olabilir. Ayrıca söylediğin gibi, her şeyi yazılı yapmayı unutma. Bu, ileride seni gereksiz sıkıntılardan koruyabilir. Şu an enerjiyle çalışarak kariyer yolunda harika bir temel atıyorsun. 🌟
Unutma, bu yolculukta deneyimler seni iyileştirir ve büyütür. Hataları birer adım taşı olarak gör, asla kendini üzme! 🫶🏼
Cevap
11Cevap
Resmi, mesafeli, güler yüzlü olun ancak güvenmeyin. Arkadan denemeler için ➡ gözetmenliğimi almaya çalışan öğretmen arkadaşım olmuştu. Denilene göre "o ailesiyle yaşıyor bana verin denemeleri. Benim ihtiyacım daha çok" . Vs vs demiş güvenmeyin.
Sağ gösterip sol vuranlar cidden.
Bir erkek de bunu diyorsa yuh yani değil mi aç gözlü ghjj
Haha 😂😂
Arkadaş ortamına dikkat etsin derim. Onun dışında mesafeli davranmak iyi gelecektir. İlk başlarda zorlanırsın, çekinip "Yeter artık, eve gitmek istiyorum" duruma düşmüştüm. Sonra alıştım. 😄
Sadece işine odaklan, hiçbir şey seni yıldırmaya yetmemeli unutma arkadaşlık kurmak zorunda değilsin tek önemli unsur işin bunun da hakkından gelirsin eminim 🦋❤️🖤
Sen de harika bir kızsın sarı kuşummm teşekkür ederim 🖤🥳💕
❤️😘😍
Hiç çalışmadım bilmiyorum, tavsiyem çalışmasinlar sjdjfk
Hayırlı olsun başarılar dilerim herkes ne yapiyorsa sen en iyisini yap farkını farkettir
Her iş yerinde illa benim ben bilirimci mutlaka vardır yalakalığı seven
Onlara dikkat et fazla muhatap olma derim ilk işe basliyosan
Başarılar diliyorum
Tavsiye verecek varsa banada versin işe girmem lazım 😅
İnşallah teşekkür ederim 🤲🏻🤍
mevcut gruplanmalar vardır, nötr kal, önce izle, havayı kokla, seni tanımalarına izin ver, set duvarlar çekme, bi anda samimi de olma
çizginde yürü derim, hayırlı olsun
Kendi haklarını ve sınırlarını gözeterek iş ahlakını benimsemek ve disiplinli olmak.. saygı kazandırır ve başarılı olmayı kolaylaştırır.
Herkesle içli dışlı olma özelini anlatma işini yap sadece işine bak derdim çünkü insanlar hep dedikodu peşinde.
işi çğrenmeye odaklan başka bişi düşünme kimseyle cok samimi olma mesafeni koru, saygılı ol, kendinide ezdirme.
Her işe atlamayın zekiyseniz de belli etmeyin sadece kendi işinizi yapın
Çabuk alışırsın korkma işten çekinme utanma insanlardan işine odaklan görmemeye çalış tecrübeyi zamanla kazanırsın hata yapmaktan korkma bilmemekten çekinme herşeyi zamanla öğrenirsin zorlandığın yerde işi bilene danış
Kadınlara dikkat et hepsi arkandan konusacak
Kimseyle samimi olmayın. Resmi takılın.
Kasma kendini her şeyi akışa bırak
Denge politikası izleyin 😂
Öncelikle işine odaklanmalı...
Duygusal bağ kurmasınlar. Resmi olsunlar.
Emek verip maaş alacaksınız. Köle değilsiniz
İşini yap. Başkalarıyla ilgilenme
Sabır tavsiyesi ilk başta
Asla dedikoducu olma
Her türlü insan var maalesef
Kesinlikle
Gruplaşmalar olursa tarafsız kalıp işine bakmalısın
Kesinlikle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?