Özel sektôrde çalışmak adına da tavsiyeler verebilirsiniz tecrübem yok haklarımın neler olduğunu da iş hayatına dair hiçbir sey bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1) İş arkadaşlarınla samimi olma
2) Özel hayatınla ilgili hiçbir şeyini sakın anlatma
3) İş yerinden kimseyle sevgili olma (Ayrılırken zararlarını fazlasıyla görürsün)
4) Dedikodu yapma
5) İnsalara karşı nötr ol. ( Ne kötü ne de iyi ol. Kötü olursan senin dedikodu yaparlar iyi olursan da seni kullanırlar ve ezmeye kalkarlar bu benim başıma geldi inan bunu yaptığım için pişmanım)
6) Yalaka olma heleki amirlere karşı
7) Az konuş öz konuş
8) Güler yüzlü ol
9) Yardım sever olma (Herkes kendi işini halletsin)
10) Kendini yorma
11) İşle alakalı sorunlarını arkadaşlarına danışma. Mesela rapor alacaksın hasta oldugun için bunu söyleme.
Açıkçası işe başladığım dan beri bunları yaşadım gördüm o yüzden insanlarla mesefeli olmak her zaman iyidir. İnsanlar iyi insanları aptal yerine koydukları için insanların çoğunun kalitesiz insan olduklarını gördüm. İşini iyi yapsan daha cok iş veriyorlar. Ya da iş yerinde en yakın dostunun seninle kendini karşılaştırması ya da senin özel hayatınla ilgili bir şeyi anlatıp millete malzeme vermesi gibi şeyler çok yaşadım. O yüzden işten çıkmak için gün sayıyorum bunları yaptığım için kendime kızıyorum ama şu an düzeltmek için çok geç.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle hayırlısı olsun :)
İş hayatı inişli, çıkışlı bir süreç ve ilk başta bunu unutmamalısın. Her gün iyi geçecek diye bir şey yok. Bazen stresli, bazen neşeli, bazen inanılmaz yoğun geçer. Ben sana bir sürü maddeler sıralayıp, aklını karıştırmak veya işe karşı seni geri çekmek gibi bir adım atmayacağım. Zamanla sen çalıştıkça, doğruyu ve yanlışı zaten ayırt edeceksin.
Bu çalışma hayatı sürecinde, müdürün ile irtibatin saygı, sevgi çerçevesinde olmasına dikkat etmelisin. Sana verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalış başka bir şey yapmana gerek yok. Arkadaş çevresi konusunda iyi, kötü, çok samimi veya belki de kıskanç insanlar çevrende olabilir. Kimseyle münakaşa içerisinde bulunma. Kendine uygun, fikirleri, davranışları senin gibi bir arkadaşın olursa, onunla bağ kurabilirsin. Ve belirttiğim gibi sen zaten iş hayatına atıldıktan belirli bir süre sonra, taşları yerine koyacak ve yaşanan anlık durumlara karşı olması gerektiği gibi hareket edeceksin.10 Yorumla
+1 yılİlk 3 ay ezileceksin. Herkesin işine koşmaya çalış. Herkese yardım et sebepsizce. 3 ay olduktan sonra aşırı rahat edeceksin. İnsanlara daha önce yardım ettiğin için bir telefonla senin işlerini çözmeye başlayacaklar. Birbirinizin arkasını kolluyor olacaksınız patronlara karşı.
Herkesle vıcık vıcık ilişkin olmasın. Güleryüzlü ol ancak sınırlarını aşmalarına asla izin verme. Kimseyle el şakası yapma.
İlk 3 ay hiç kimseyle aşırı samimi olma. Bazen yeni tanıştığımız insanların birkaç olumlu hareketi yüzünden kafa dengi ve iyi biri sanarız. Ondan gıcık almaya başlayınca başından atman zor olur16 Yorumla
Soran+1 yılHerkese yardim edersem beni kullanmazlar mı
- +1 yıl
Bunu sadece ilk 3 ay yapacaksın. Senin için arkandan diyecekler ki s*l*k mı bu niye her işi yapıyor. O 3 ay bittikten sonra sen her işi yaptığın için her konuda bilgin olacak. İşin profesyoneli olmasan bile nasıl yapıldığını bildiğin için seni kullanamayacaklar.
- +1 yıl
Şimdi ben sana desem ki bugün erken çıkmam lazım kasayı toplarken sistem girişini sen yapar mısın benim yerime?
Sen de olur diyeceksin. İş 30 dk da biter sanacaksın. Senin de 30 dk sonra gitmen gerekiyordur o gün. Planladığın yere gidemeyeceksin çünkü o iş 1 saat sürüyordur. Ama sen daha önce o işi yapmış olsan birine yardım ederken, ne kadar sürdüğünü bileceksin ve bana diyeceksin ki benim de erken çıkmam lazım Ahmet beye sor istersen. Başından savabileceksin böylece. - +1 yıl
Yoksa ben sana derim ki 15 dk da biter ya merak etme. Ama bitmez işte. Belki ben yapsam sürekli yaptığımdan 15 dk sürerdi ama sen sürekli bu işle meşgul olmadığın için senin yapman 1 saat sürebilir. Anlatabildim mi
Soran+1 yılevet cok sağ olun
- +1 yıl
Rica ederi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 344 cevap paylaştı. Çalıştığın kurundaki kişiler ile fazla samimi olma mesafen olsun her zaman özel sektörde çok kolay insan harcanır o yüzden yaptığın işe göre dikkatli ol.
İlk 1 2 ay seni zorlarlar konuşmana çok özen göster bölge bölge her yerde çalıştırırlar yok deme.
Saatinde zamanında git gel işine mesai olursa yok deme tecrüben oldukça yeni fırsatlar çıkacaktır acele karar verme benim en çok yaptığım hata.
(Özel hayatını mümkün olduğunca gizli tut.)
Daima net ol aldığın kararların arkasında dur her zaman.10 Yorumla1- Her şeyi bil ama bildiğini belli etme
2- Görev alanın dışına çıkıp ekstra sorumluluklar edinme
3- Kendi sorumluluğundaki işi en güzel ve temiz şekilde yap.
4- Kendine güven, birilerinin seni egale etmelerine yani hakkına girmelerine sana yapılan haksızlıklara asla müsaade etme.31 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılİlk zamanlar zorlanacan sonra alışacaksın.
Sadece kendi işine bak. Kimseyle fazla muhatap olma.
Ekstra sorumluluk alma , almak zorundada değilsin.
Kimse seni kullanmasına izin verme.
Yani kısacası Sadece işini yap, mesai bittiğinde kaç, ay sonu da maaşını al... ekstra bisey yapma..
10 Yorumla
+1 yılilk başta çalıştığın firma ya da fabrika mı neresi ise oranın işleyişini öğren. Kilit kişiler hemen belli olur onların davranışlarını incele. her firma da dengeler vardır ilk 3 ay bunları anlamakla geçer genelde. Verilen işleri en iyi şekilde yap diğerlerinin ne yaptığını da bil. Zamanla denge siyaseti yürüte yürüte sende kurt olursun.
10 Yorumla
+1 yılBence en önemli şey iş arkadaşlarınla olan iletişimin kimseye taviz verme
12 Yorumla
Soran+1 yılne gibi konularda
- +1 yıl
Mobbing diyeyim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 346 cevap paylaştı. Sessiz kal. Birileri seni kendi tarafına çekmeye çalışacak. İkna olma.. Asla dedikodu yapma. Seni gazlayıp ona buna laf sokmanı sağlayacaklar. Aslında istedikleri de tam olarak bu!
10 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun patron yalakası olma.
İş yerinde muhakkak bir tane patron yalakası çıkar.
Bunlara takılma emin ol patronun gözüne girdim zannedip kendini azar yerken bulur genelde.
İş arkadaslarinla asla samimi olma.
Tekrar ediyorum
İş arkadaslarinla asla samimi olma.
Herkesle iyi geçinmeye çalışma
Bırak onlar sana ayak uydurdum
Hayır demesini bil10 Yorumla
+1 yılHer ay maaşıni alma hakkım var.
Sabah 8 akşam 8 çalışırsın.
İşe giderken yolun sağından gitmeye özen göster.
Tuvaletleri fazla. isgal etmeden iyi olur10 YorumlaYüz göz olma herkesle, arana mesafe koy. Kafan rahat eder.. samimeleştikçe insanların farklı yüzlerini görürsün, üzülürsün.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılMobbing yiyebilirsin dikkat et kendini ezdirme çünkü bir kere ezmeyi başaran kişi suyunu çıkarana kadar seni kullanır tavsini önceden belli et
10 Yorumla İnsanlarlara gereksiz samimi olma gözlemci ol herkesi tanımaya çalış , herzaman iş yapıyormuş gibi gözük boş görmesinler
10 Yorumlaçok analiz az konuşma insan tanımaya çalışmak seni her zaman ileriye taşıyabilir
10 Yorumla
+1 yılKimseye güvenme. Ve kimseye yardım etme sonra suistimal edilior
10 Yorumla
+1 yılİŞ yerinde aşk yaşama
10 YorumlaKölesin. Devlet memuru gibi insani hakların yok.
10 YorumlaYapacağın işi güzel seç sonra pişman olma
10 YorumlaDoğal olman
10 YorumlaMeslek?
06 Yorumla
Soran+1 yılYönetici asistanligi
Soran+1 yılbilmiyorum gorusmeye gideceğim ne demeliyim hic tecrubem yok
Soran+1 yılhayir gorusecegiz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İlk defa iş hayatına giren biri için tavsiyeleriniz neler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat