Ailem sürekli evde tek ben yaşıyormusum gibi davranıyorlar ne yapabilirim?

Annem ve babam çalışıyor ablam lise 1 e gidiyor ben lgs öğrencisiyim ablalar size açıklama yapicam lütfen ne yapmalıyım söyleyin annem babam çalışıyor ablam lise 1 de saat 5 de geliyor kardeslerim biri 5 biri 6 yasinda ben okuldan saat 1 de geliyorum annemler akşam yemeği yiyip masada bırakıyorlar nede olsa Çiğdem toplar diye ablam yatagini katlamadan gidiyor (yer yatağı) annemlerin odasida oyle evde 6 kişiyiz çamaşır çok birikiyor annem saat 7 de geliyor babam 6 da filan ev işlerini bana bırakıyorlar camasir olsun bulaşık makine boşaltma doldurma olsun süpürge dir aklınıza gelebilecek her işi benim yapmamı istiyorlar okulda bir kurs oldu 8. sinif bitene kadar 5 bin TL anneme demiştim ne gerek var sen akillisin tek başına çalış demişti oysaki ablama geçen sene alırkenler trip atıyordum seneye sanada alırız diye içim yıkildi varya kopilot var özel hoca daha kendime nasıl bir çalışma yapacağımı bilmiyorum ne gibi şeylerde ezber yapabiliyorum nerede öğreniyorum filan kopilot var işte aylık 2500 çok dedi oysaki ablama servis 3500 her gün neredeyse 200 harçlık verip bana bunları çok gördü ablam 5 de gelip telefonla oynayıp yatıyor aslında benden hem evi toplamami kardeşlerime bakmayı ders çalışmamı okula gidip gelmeme arada işyerinde çalışmamı bilene istiyorlar 2 gündür elimi hiç birşeye sürmedim Gelip bana Allah uzun ömür versin dedi tabletten kafanı kaldirmiyorsunndedi annem oysaki hastayım grip olmadığımi biliyorum bağırsak hastalığım var ayıptır söylemesi 1.5 haftadır tuvalete gidemiyorum midem bulanıyor sürekli burnum akıyor annemler dişimi yaptırıyor ikide bir gidip geliyoruz bana iki disime 9 bini çok gördüler yok neymiş hiç bir şey yapmıyormusum ve bugün yine bir ara gelip anca tabletle oyna ders çalışmayın Allah uzun ömür versin senin dedi senin gibi evladım olmasaydı keşke dedi daha kaç yaşındayim ya ben bu sorumluluklardan bıktım arkadaşımın annesi kızı ders çalışsın diye elinden gelen her şeyi yapıyor bu bir kiyaslama değil dir kızı ders çalışsın diye valla herşeyi yapıyorlar bana gelip diyorlarki eğer o Anadolu lisesini (97 puan ) tutturma seni o zaman gorucem ya ablanın yanına gidersin (87 filan ya da burdaki okula (70) gönderirim he istemedim mi gondermek annenin yanında calisirsin essek gibi diyor babam ya babam dayimlarin yanında çalışıyor parayı anneme atıyorlar annem de daha önce babamla para hakkında kavga ettikleri için parayı anneme atıyorlar annem babama aylık 5 veriyor babam annemin verdiği günün gecesi gidip hepsiyle içki içiyor babamdan da rahatsiz oluyorum sürekli fayse inek mal ne ayıp diye çağiriyor evde boxerla geziyor sofraya öyle geliyor annem bunu doğal karsiliyor ama ben karsilamiyorum işte böyle bir ailem var yapcak tek bir şey bulamıyorum evi temizlemek yemek yapmak okula gitmek dışında vallaha biktim.

Ailem sürekli evde tek ben yaşıyormusum gibi davranıyorlar ne yapabilirim?