Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü, araştıran, yeniliklere açık, bilime ve uzaya ilgi duyan, çalışkan kişiler için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz bir bölüm. Ülkemizde hala yeterli miktarda iş olanakları olmasa da yurt dışında rağbet gören, oldukça önemli bir bölüm.

Dünyada astronomi ve uzay bilimleri bölümü gün geçtikçe değer kazanıyor, bazı gelişmeler de bu durumu tetikliyor. Kısaca bu bölüm hakkında, dünyada astronomi ve uzay bilimlerinin her daim popülaritesini koruması hakkında biraz bilgi vermek istiyorum sana.
Elon Musk'ın uzay hakkındaki sıra dışı fikir ve faaliyetleri
Eğer biraz astronomi ve uzay bilimlerine, teknolojiye ilgin varsa; teknoloji dünyasının, yaramaz dahisi Elon Musk'ı duymuşsundur. Kendisi, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu. Geçen ay kendisi, Mars'ta kalıcı bir kent inşa etmek istediğini, bunun için de Starship uzay gemisi ve 20 yıla ihtiyacı olduğunu söyleyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Elon'ın icraatlarına ve öngörülerine inanan insanlar arttıkça astronomi ve uzay bölümlerinden çıkmış daha çok insana ihtiyaç duyuluyor. Daha fazla istihdam gerekiyor.
NASA'nın ilgi uyandırıcı hamleleri tüm dünyanın dikkatini çekiyor
NASA'da çalışmak; astronomi ve uzay bilimlerine ilgi duyan tüm insanların hayalidir. Peki ya geride kalan tüm insanlar NASA'dan bihaber mi? Tabii ki de hayır, NASA herkesin ilgisini çekecek öyle hamleler yapıyor ki çalışmalarını araştırmayan, ilgi duymayan insan kalmıyor. Bu da astronomi ve uzay bilimlerinin önündeki ışıkları daha da artırıyor.
Astronomi ve uzay bilimleri bölümü nedir, ne iş yapar?
Genel hatlarıyla astronomi ve uzay bilimleri bölümünün ilgilendiği şeylere hakimiz ama kısaca sana ülkemizdeki lisans bölümünün içeriğinden bahsedeyim. Astronomi ve uzay bilimleri programının amacı, evrendeki maddelerin (güneş, yıldızlar, galaksiler vb.) niteliklerini, niceliklerini, hareketlerini ve konumlarını inceleyecek elemanları yetiştirmek. Astronomi programını bitirenlere “Astronom” unvanı veriliyor, astronom olduğunda da optik teleskopla gözlem yapmaya, ve bu gözlemlerini değerlendirmeye başlıyorsun.
10 Yorumla
+1 yılBenim de hayalim olan ve puanımın çok altında olmasına rağmen İstanbul Üniversitesi'ni yazıp hayallerimi kovalayacağım bölüm. Akdeniz Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümünde ve aynı zamanda TÜBİTAK'ta çalışan üç değerli insanla tanıştım. Şunu söylemeliyim ki bana tam destek verdiler ve ''iş imkanı yok'' lafının tamamen zırvalık olduğunu anlattılar. Türkiye şartlarını düşünürseniz de zaten hiçbir bölümün kolay yoldan iş imkanı yok, üniversiteden mezun olunca kimse sizi havada karada kapacak değil. Ha ben de yurt dışı düşünüyorum, orası ayrı bir mesele. Puanının düşüklüğüne gelince de; öğrendiğim kadarıyla önceden çok yüksek hatta tıpa yakın bir puanı varmış; fakat daha sonra iş bulma sıkıntısı ve derslerinin ağır olması nedeniyle tercih edilmediği için puanı düşmüş. Bu bölümün İstanbul Üniversitesi'nde Atatürk'ün emriyle Einstein'in arkadaşlarının kurduğu göz önüne alınırsa o zamandan bu zamana ne kadar geliştiğini hayal edebilirsiniz sanırım. Yabancı dile tabiiki yatkın olmak çok önemli ki hangi bölüm için önemli değil (?) Belki bir beş-on yıl önce '' İşsiz kalırsın, okuma sakın! '' deme hakkınız olabilirdi; fakat şu zamanda öyle bir şey diyemezsiniz. Gidin araştırın.
22 Yorumla- +1 yıl
bir şey sorıcam yurt dısında calışma ımkanı nedir biliyor musunuz?
- +1 yıl
Ne oldu peki? Okuyor musun şu anda?
İnterstellar'ı izledikten sonra bu duygum çook artmıştı.
Sonra aklıma daha google earth e bile girerken korktuğum geldi.
Türkiyede biraz zor diye biliyorum, genetik mühendisliği, uzay bilimleri gibi alanlar için çalışma imkanı olacağını sanmıyorum..01 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye de zaten iş imkanları nerde var ki :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 824 cevap paylaştı. Bir zamanlar çok istediğim bir bölüm. Aslında hala daha da istiyorum. İş olanağının çok fazla olmaması da önemli değil aslında benim için ama eğer bir yerlere gelmek istiyorsan yurt dışına çıkmak zorundasın o gerçek var. Türkiye de en fazla geleceğin yer Devlet Meteoroloji Enstitüsünde çalışmak olabilir.
Yurt dışında özellikle Amerika ve İngiltere de çok iyi yerlere gelebilirsin de, ama en önemlisi kendini geliştirmen.
Türkiye de üç tane üniversite de var diye biliyorum. Bunların içinde araştırdığım kadarıyla en iyisi Ege Üniversitesi. Kendi gözlemevi'nin olması avantaj sağlıyor.
İnsanoğlu ilk çağlardan beri ilgi duymuştur astronomiye. İlgi duymayanlar tabii ki var ama ilgi duyan sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Türkiye de iş imkanının olması bölümün önünü kapatıyor sadece.
Dersler konusunda konuşursak da, eski bir hocam fizik ve matematik ağırlıklı dersleri olduğunu söylemişti. Eğer bölüme gideceksen fizik ve matematikle sürekli uğraşmayı göze alman gerekiyor demişti.
Bununla birlikte bir çok astronom un yönettiği bir sayfa da yayınlanan şu yazı da fikir verebilir sana bölüm hakkında:
'Şunu bilmelisiniz ki, astronominin %95'i ağır matematik ve fizik formüllerinden ibarettir. Yıldızları izlemek, teleskopla gökyüzünü izlemek gerçekten güzel. Ama bunlar astronomi biliminin %5'i bile değil. '
Eğer gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsan astronominin geleceği bence var. Bu ülke de mi? onu sanmıyorum. Ama en azından İngilizce de sorunum olmaz diyorsan ve yurt dışına gidebilirim diyorsan güzel bölüm. Kendi üniversite tercihlerimin içinde bulunduracağım bir bölüm benim de.13 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir görüş beğendim :D Teşekkürler :D
Yıldızlar benim için çok başka matematik mi? Sevmiyorsam severim. En azından bu matematiği hep kullanıcam :DD- +1 yıl
Peki üniversiteyi kendi ülkemizde bitirip yurt dışında devam etme ya da iş olanağı nasıl mesela benim gibi çok fazla para harcayamayacak binlerce kişi var ve ben bu bölümü gerçekten istediğim için nasıl devam ettirebilirim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 588 cevap paylaştı. Uçsuz bucaksız ve sürekli keşfedilecek birşeyler mevcut. Bu yönden düşününce akla eksi taraflar gelmiyor. Ayrıca gelecek vaad eden bir meslek olacaktır
08 Yorumla
Soran+1 yılBu çok doğru ama ülkemiz de şuanda hiç bir değeri yok yurt dışında çok değerli bir meslek umarım hızlı bir şekilde gelişir.
Soran+1 yılO zaman hayallerimde olan bu mesleği okumalıyım
Soran+1 yılEvet bu çok doğru benden ondan korkuyorum çok pişman olurum yapsaydım keşke diye dememek için hayallerime koşucam
Soran+1 yılTeşekkürler :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul üni. astronomi eski bölüm başkanı sayın ethem derman beyle bizzat tanışmıştık (o zamanlar hala görevindeydi)..
Bölümün iş olanakları ve müfredatı hakkında oldukça uzun bir nutuk dinlemişliğim var kendisinden. Türkiyede astronomi bölümlerinin olanakları şaşırtıcı derece iyi ve öğrencilerine kendilerini geliştirmeleri açısından çok iyi fırsatlar vaad eden bir bölüm, kendini geliştiren kişilerin ise ne alaka diyeceğiniz alanlarda bile güzel ücretlere iş bulma şansı var ancak kadrolar çok sınırlı ve herkes o kadroları hedeflediği için şansınız gerçekten çok az..
bence astronomi bölümü ikinci üni. olarak kendini geliştirme amaçlı okunabilecek bir bölüm bu ülke şartlarında.. ama tercih sizin tabi ki..01 Yorumla
Soran+1 yılBen hayaller diyorum ya
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 708 cevap paylaştı. tanıdığım biri okudu o okulu. Türkiyede iş imkanı yok.4 okulda var zaten. yüksekte kalmak içinde baya baya hocaların yalakalığını yapman gerek. o da belli sayıda kişi için açıyorlarmış sanırım. kalsanda açılmayan kadrodan dolayı yine boştasın. sadece çok çalışıp dil eğitimide alıp yurtdışına gideceksen gir. yoksa hiç bulaşma ileride keyfine okursun.
28 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ama tarih hayallerinden koşanları yazar
Soran+1 yılDoğru iş konusunda sıkıntılı o zaman dil öğrenicez kaçış yok
Soran+1 yıl@speroO alkışladım :D güzel
Soran+1 yılSakin
bence harika bir şey sadece hayal kurarak bile bir şeyler bulabiliyorsun. ki bana sorarsan çoğu bilgide yanlış şimdi kendine gel, o bölümü hayal gücünde yüksekse oku ve hawking e ve einstein e meydan oku tabi onları geçebileceğini her zaman düşünerek.. hayal edebiliyorsan olabilir.. hadi koş be gülüm koş ;)
26 Yorumla
Soran+1 yıl:D Teşekkürler çok beğendim görüşü
Soran+1 yıl:D Yeni teorilerle geleceğim :D belki kanunları değiştiririm :D:D
Soran+1 yıl:D Bir bakmışsın insanlığı değiştirmişiz: D:D
Hayalleri olan ve bunu gerçekleştirmek için koşan insanları gördükçe mutlu oluyorum ben :)
Türkiye de iş imkanı olmasa bile sen bir ilk olup türkiyenin gerçek anlamda uzay bilimleriyle ilgilenen bir kuruluşun yaratıcısı olabilirsin. Düşünsene bu süper olur. Dilerim hayallerine ulaşırsın :)08 Yorumla
Soran+1 yılGörüşünü çok beğendim :D Teşekkürler :D
Soran+1 yıl:D Bakalım yapabilecekmiyiz :D
Soran+1 yılBilemiyorum yıldızlara aşığım ya ben :D
Soran+1 yılİstiyorum en azından sevdiğim bir şeyi öğrendim onun sonuna kadar gittim derim hayat kısa aha bugün aha yarın öleceğimiz belli değil onu beceremezsem bir daha çalışırım üniversite sınavına girerim baktım olmuyor motivasyon konuşmacısı da olabilirim :D:D
+1 yılCok guzel bir bölüm bence hayalini gerçekleştir kendine güven ve basar. Bu bölümu bitirip insanlik icin cok onemli adımlar atan bir bilim adamı olabilirsin. Ben de hep jeoloji Mühendisi olmak istemiştim. Doga bilimleri Türkiye de olmasi gereken degeri görmüyor. insanlar mecburen para kazanmk icin okumak algisiyla yaşıyorlar. Bu yüzden de bilim yapmak geri planda bu ülkede.
00 Yorumla
+1 yılkardesim ben astronomiyle yatar kalkardım. ama TR de iş olanağı sıfır diyanet işlerine hicri takvim hazırlarsın valla:d ona en yakın ve iş olanağı iyi olan bir bölüm yazdım elektrik elektronik yine mutluyum. Hedefin olcak ama biraz da realist olmak lazım.
10 Yorumla
+1 yılKuzenim okuyor, Gazi üniversitesinde bütün zamanlari kuleye cikip yildizlara falan bakmakla geciyor. Turkiyede is bulamayacagini oda biliyor ama NASAya girecekmis. Bunun. icin. bir suru sinav ve akici bir yabanci. dile ihtiyacin var. Azmedersen olur bence.
00 Yorumla
+1 yılMoruk kazan oku. Sonra erasmusla yurtdışına git tutun biyerlere sonra bitir üniyi git yurtdışında yaşa. Bu ülkede bir işe yaramaz uzay bilimleri. Yarayanlarda kazaya kurban gidiyo Yoksa benimde en çok istediğim bölümdü ve odtüye puanım tutuyodu uzay mühendisliği.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum :D
Bende o bölümde okumayı düşünüyorum ama sağlam bir araştırma yapmadım... Nasa'da çalışan türk mühendisler vardı ekmek yiyemedi o işten, geri geldiler türkiyeye sanırım hayatını verebiceleğin bir meslek
03 Yorumla
Soran+1 yılYa hayaller ya da gereklilik
Ben hayallerimi seçiyorum yapmam gereken bu
Ayrıca bu bölümde matematik pc gibi şeylerde baya gelişiyormuş
Soran+1 yılAynen bir kere
Kuaförüm o bölümden mezun. Kuaförlük yapmak isteyenlere birebir bölüm diyebilirim. Kadın süper saç kesiyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılİlginç
Köpek gibi sürünürsün. Ülkede sanatçıya , bilim adamına vs. vs. Verilen önem ortada. Türkiye'de bu bölümü okuyup Nasa'ya girebilmiş 1-2 kişi var. Kaç kurtar kendini. Bir kahvehane açsan , her gün 100 + kişi gelse parayı buldun. Uğraşma böyle işlerle...
10 Yorumla
+1 yılAşağıda iç yok diyenler olmuş şu an olmayabilir ama önü açık bir meslek. Ülkemiz de bunun farkına varacaktır. Uzay gizem dolu ben de bunun sırrıyla uğraşanlardan olmak istiyorum. Eğer sen vazgeçersen ben vazgeçersem kim yapacak bunları ülkemizde? Yabancı dil öğrenmeye çalışıyorum matematik ve fiziğime özen gösteriyorum çünkü bir işte en iyi olmak istiyorsam şimdiden adımlarımı atmam gerek. Vazgeçmeyin.
10 Yorumla
+1 yılBazı Arkadaşlar yazmis iste uzaya gitmeyeceksen okuma falan diye çok guldum gercekten o bolumde okuyan ya uzay muhendisi ya da astronom olur Tabii astronit olunmaz mi? Tabi ki ama bu ulkede bu bolumden olunmaz :) Yurt disinda calismak istiyorsan da sunu oneririm Yuksek lisans ve doktora yapmani bu sekilde iyi yerlere gelirsin ha bu arada senden bir ricam olacak DR UMUT YİLDİZ nasa da calisan adamin hikayesini okurmusun? :)
00 YorumlaBu kadar önem taşıyan bir bölüm ve konu neden türkiye de ilgi ve önem taşımıyor? Neden türkiye bilimden daha çok siyasete ve başka konulara önem veriyor? Önümüz sürekli engebelli bir işi becerebilmek için maalesef yine yurt dışından başka seçenek bırakmiyorlar
10 Yorumla
+1 yılEğer dilim iyiyse yurdışında oku derim abi. Sen olumsuz cevap verenleri hiç takma, astronomi benim de çocukluk hayalim, hayalimizi hiçbirşeye değişmezsek dünayayı değiştirebiliriz. Sen de istediğin bölüme gir. Eğer ilgiliysen mutlaka başarılı olur kadro da alırsın, ben buna inanıyorum 👍👍👍👍
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 567 cevap paylaştı. Kişisel fikrim en az yanında 2 3 dil bilmen gerektirecek bir bölüm. Ancak bu şekilde bir yerlere gidebilirsin tek Türkçe ile cebelleşeceksen hiç bulaşmamak gerekiyor.
00 YorumlaTurkıyede uzay bılımı yok kardesım olsan olsan mustafa topaloglu gıbı cıkarsın pıyasaya bıseyler anlatmaya calısırsın oda olmaz. ya da gıder burc yorumcusu olursun. Istedıgın kademeye cıkamazsın yani turkıyede.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 447 cevap paylaştı. Şahsen ilgimi çeken konularla ilgilendiği için güzel bölüm. Ülkede iş olanağı olmasa da sırf merak ettiklerimiz hakkında daha bilgili olmak için okunur.
00 Yorumlayurtdışına giderim, kendimi geliştirir bir yerlere gelirim diyorsan okunacak bir bölüm ama, Türkiye de aç kalırsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılGercekten cok tutkuluysan ve gercekten cok cabuk kavriyorsan işi dert etme hayalinin pesinden git bence. Belli cok sevdigin bir dal basarisiz olma gibi bir ihtimaln yok:) bolum derslerini bir arastir istersen
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D Ben uzay hakkın da her konuyu seviyorum zaten yıldızlara aşığım.
+1 yılartıları eksilerini bilmiyorum da o bölüme alınmak için sayısalın çok çok iyi olması lazım ama bence harika bir bölümdür uzayada gidersin inşallah :)
07 Yorumla
Soran+1 yıl:D Bizim ülkemizde puanları çok düşük sıkıntı yapcanı sanmıyorum zaten mf den giricem
- +1 yıl
iyi öyleyse başarılarını dilerim benimde küçüklüğümden beri çok beğendiğim bir bölüm ama kızları almıyolarmış sürekli yeni şeyler keşfedeceksin bence bu hedefinden hiç vazgeçme böyle devam et :)
Soran+1 yıl:D Teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim :D
- +1 yıl
ben üç yıl önce internetten araştırdığımda çoğu sitede öyle yazıyordu ewlby 2 neyse öyleyse bile ben şu an kamu yönetimi ikinci sınıf okuyorum bu bölümdende memnunum
+1 yılOkumak zevkli olmalı. İnsan ne kadar küçük bir dünyada olduğunu ne kadar büyük bir yaratıcı olduğunu o zaman anlar diye düşünüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum. :D
- +1 yıl
Katılmamak elde değil :))
akdeniz üni olan bir bölüm hocalarla vs aran iyi başarılı bir öğrenci olursan hocaların arkanda durur ve yükselirsin benim bir arkadaşımı amerikaya falan göndericeklerdi. ders gibi değil eğlenceli oluyor genelde gözlem vs yapıyorlar
06 Yorumla
Soran+1 yıl:D Umarım banada öyle olur. Çünkü konu uzaysa çabuk öğreniyorum
+1 yılCanım Türkiyede yaşıyoruz farkında mısın? İmam bilimlerinden baska bilim yok burada...
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten aklım olsaydı ilahiyat okurdum djdjdjdjd. :D illa Türkiye olacak halimiz yok
- +1 yıl
Kacabiliyosan kac kurtul
Erkek arkadasim akdenizde okuyordu uzay bilimleri ve teknolojileri ama sen okumak istersen çanakkalede oku
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten 3 üniversite var. En iyisi Ege diyorlar.
+1 yılabi bende çok istiyordum banada böyle dediler bende vazgeçtim yok iş imkanıymış yok şeymiş soktumun ülkesinde kimseye iş imkanı yok zaten
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D ahahahaha kahkaha attım gece gece :D ya
artısını eksisini bilmem ama astronomiye filan ilgim olduğundan bana gayet iyi bir bölümmüş gibi geliyor :)
06 Yorumla
Soran+1 yılbenim hayallerimin mesleği :D
Eğer yurtdışı düşünüyorsan ilerisi icin o zaman güzel meslek. Oku derim. Lakin Turkiye'de kalıp bu mesleği yapicam diyorsan sanirsam bir süre sonra başka mesleğe geçiş yapmış olursun
00 YorumlaYurt dışı düşünüyorsan oku, aksi halde türkiyede öyle bir sektör yok :/
01 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyorum
+1 yılİş imkanı Türkiyede yok gibi ama inan bana okumak istediğim tek bölüm, hobi olarak okurum yani imkanım olsa o bölümü çünkü uzaya ve astroloji bilinmezliklerine karşı çok büyük ilgim var
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBoşa okuyacagın bir bölüm
iş sektörü olmayan bir bölüm
mezun olunca sadece lisans diploman olacagı icin meraklıysan oku ama bir yerde iş bulman zor
akademik gidersin
ya da matematik yüksek yapar matematikci olrusn01 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı
+1 yılÇok hoş çok güzel ama Türkiye de buradan mezun olup da olabileceğin tek şey astrolog olsa gerek :/
01 Yorumla
Soran+1 yılBakalım zaman neler gösterecek
+1 yıltuhaf bir bölüm abi,
türkiye tuhaf bir ülke olmadığı için iş bulamayabilirsin ;)03 Yorumla
Soran+1 yılİşide başka yerden buluruz
- +1 yıl
ilgi alanınsa git, başarırsın, kimseyi dinleme !
Soran+1 yılaynen
+1 yılUzay Bilimleri güzel olsa
Türkiyede calisma ortami yok yurt disinda yasamak istiyorsan iyi ancak01 Yorumla
Soran+1 yılHayallerimde olan bir meslek her şeyden vazgeçerim her şeyi yaparım :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 483 cevap paylaştı. kardeşim araştırdım bende gitmek istiyordum vazgeçtim iş imkanı sıfırmış Türkiye'de
03 Yorumla
Soran+1 yılYurt dışında değerli
Küçüklüğümden beri en büyük hedefimdir. Yıldızlar uzay gezegenler
Soran+1 yılBen küçüklüğümden beri gök bilimcisi olmak isterim hep yıldızlar benim için kutsal ve değerliler. Hayallerimin peşinden koşmalıyım diye düşünüyorum
+1 yılNe artısi ya? Barajı geçeni alıyorlar zaten oraya. Pardon da nerde is bulcan ayrıca? Ay yok artık. Uzay bilimleri ve astronomi okuyup binde kasiyerlik yaparsın artık.
03 Yorumla
Soran+1 yıl:D Sana bir soru kitap da yazan şeyleri ezberleyen insan zekimidir? Yoksa kendi düşünceleri olanlar mı? Bunlarıda savuna bilenler mi?
- +1 yıl
İkisinde değil. allah zekayı eşit vermiştir. Kendi düşünceyi ortaya koymakla zekanin da bir alakası yoktur. Özgüven meselesi.
Soran+1 yıl:D bakış açısı
+1 yılkeşke zamanım olsada gidebilsem hayallerimin bölümü o yüzden banasorcak olursan kessinlikle git derim
00 Yorumlababan zenginse git
yoksa o bölümden mezunsan
beş kuruşluk değerin olmaz01 Yorumla
Soran+1 yıl:D Hiç belli olmaz
küçüklekten istediğim ilgi alanım olan bir bölümdü çok güzel ama sabır gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ama hayaller herşeyden önce gelmeli
Kesinlikle ilgin varsa oku ben cok isterdim ama ulkemizde gelisemezsin bir amerika da nasa da baya iyi olur ama bunun icinde iyi bir uniden mezun olman lazim canim
01 Yorumla- +1 yıl
ünıyı burda mı okumak lazım yoksa yurt dısında mı
bence çok güzel bir bölüm artıları ve eksileri hakkında bir fikrim yok ama istediğiniz bölüm ise bunun bir önemi olmamalı bence:)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D Katılıyorum
+1 yılCambridge University / Astro fizik okuyorum. Astronomi ve uzay bilimlerinin daha üstünde bir bölüm fakat gayet iyidir. Amatör astronom olma yolunda ilerle dostum.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada türkiyeyi bilmem fakat nasanın northern / nevada gözlem evinde astro fizikçi olarak çalışıyorum. Aldığım para 4. 200 sterlin. Türk parası ile ne kadar yapıyor bilmiyorum fakat yurt dışında iş imkanı var dostum.
Çok güzel bir bölümmüş arkadaşımın dediğine göre. ANcak o bile mezun olduktan sonra ne b*k olacağını bilmiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D hahahaha durumu kötü
O kadar bölüm varken gittin aralarından neyi buldun la :d
10 YorumlaTürkiye de pek iş yarayacağını sanmam. Ama olur da yurtdışına çıkarım dersen ufkun açık :D
00 Yorumlabenim de isteğim bölüm ama ben türkiyede okumuyucam
00 Yorumla
+1 yılMeteoroloji dairelerinde felan çalışıyorlar sanırım ama pek iş olan bir bölüm değil
Bide ateist hocalarıyla meşhur bir bölüm genellikle00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Uzaya gidebileceğini sananlar için iyi bir bölüm olsa gerek.
00 Yorumla
+1 yılartsı oldugunu sanmıyorum.. cunku bu alanda sektor yok.. dıye tahmın edıyorum..
00 YorumlaO bölümü okursan ks de yıldızların hareketlerine göre fal bakarsın anca kardesim,:)) işsiz kalmak istemiyosan başka bölüme yönel
00 Yorumla
+1 yılonu okuyana kadar itü de uçak mühendisliği oku ondan çok daha fazla faydasını görürsün.
04 Yorumla
Soran+1 yılAma hayaller :D var.
- +1 yıl
Altta paylaştığım linkten gerekli bilgileri alabilirsin. Hayalın oysa oku ama okul bitince işsizim- iş yok diye ağlama
eksisozluk.com/astronomi-ve-uzay-bilimleri--287796
Soran+1 yılBen onlardan farklıysam?
- +1 yıl
Bikere ygs 1 ile alıyor tavan puanı 360 tabanı 190 larda olan bir bölüm. Sen bu bölümü kazanıyorsan bölüm ağır fizik matematik konuları içeriyor okurkan imanın gevrer. Bitirdiğinde anadilin gibi ingilizcen yoksa çöpsün. Hayallerin varsa yaz ama şunu unutma 5 sene sonra hayata farklı bakıcaksın bir kız arkadaşın olacak ciddi düşüneceksin burada kalsan işsiz yurt dışına gitsen sevgili hasreti çekiceksin. Seçim senin ama hayallerinin peşinden gitmeninde ağır bedeli olacak. Bedel ödeme günü gelince şikayet etme
türkiye de olmaz kardeş
en fazla itü' deki teleskoba bakar durursun04 Yorumla
Soran+1 yıl:D hahahahahaha Türkiye de neden kalayım ki bu meslekte başarılı olca mı düşünüyorum. :D
Yıldızlar benim için değerli ve kutsallar.
Soran+1 yılHemen
Çok boş bir bölüm bence sonuçta teknolojik çağ gelişimleri her 100 yılda bir olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkede geçerliliği yok demişler çok dogru işsiz kalmak için ideal bir meslek tabiki hayallerinin peşinden koş ama geçeliliği yok
05 Yorumla
Soran+1 yılTarih hayalleri peşinden koşanları yazar.
Cevap sahibi+1 yılHaklısın çok felsefi söz var ama bir de gerçekler var puanı yetmeyen herkesin Okuduğu bir bölüm Türkiye de geçerliliği yok genetik astronomi Jeofizik vs
Soran+1 yılBelki de ben onlardan farklıyım.
Benim anladığım ve çok iyi bir konu varsa oda bilim :D Özellikle evren ve uzay
Cevap sahibi+1 yılOk ok
Soran+1 yılPekala
+1 yılyurt dışına açılacaksan direk yaz.. burada geleceği olmayan bir bölüm TÜBİTAK desteği var fakat proje konusunda yetersiz bütçe veriyorlar
00 Yorumla
+1 yılmmmiiikemmmeeelllllll
Artısı çok var bence ama eksisi yok gibi.04 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum :D
- +1 yıl
Keşke bende gitsem. Ama benim tarzım değil heralde.
Soran+1 yıl:D Benim hayallerim bu meslek
- +1 yıl
Çoooook güzel.
+1 yılBişey sorabilir miyim? Mezun olunca uzaya mı gideceksin? Asdfgh:)
05 Yorumla
Soran+1 yıl:D Hıhı Marsa yerleşicem arazi aldım :D
- +1 yıl
Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunlarına astronom ünvanı verirler. Astronom ile astronot farklı iş yapar. Astronom gökyüzünü gözlemler ve gözlemsel verilerin analizini yapar. Aynı zamanda teorik kısmı ile ilgilenen astronomlar vardır bu işin. Onlar da bu analizi yapılan verilerden yola çıkacak modellemeler yaparlar ve evren ile gökcisimleri hakkında bilgilere ulaşmayı hedeflerler.
- +1 yıl
Şaka yapmıştım zaten;) uzaya gitmeyeceğini biliyordum;) yinede aydınlattığın için sağol @ewlby2
Soran+1 yıl@ewlby2 arkadaş hızını alamadı :D her görüşün altın yazıyor. Sakin ol basit espriydi :D
+1 yılpek geleceği parlak bişey gibi gelmiyor kulaga ama bir araştır yinede
03 Yorumla
Soran+1 yılGok olaylarını falan inceliyor yurt dışında iyi çok iyi
- +1 yıl
abi bir işte yurt dısı varsa kacırma ve acilen ingilizceyi ana dilin gibi almanca ve rusça yıda orta seviyede öğren o zaman geleceğin parlak ciddiyim
Soran+1 yılAynen katılıyorum diş bilmek şart
+1 yılÜlkede 2 milyon işsiz var. Bu bölümün tek kötü yanı, mezun olanların sayisinın 2 milyona eklenip, işsizlik sayisinin artmasi.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D ordularım :D:D
+1 yılBu bölümü gerçekten çok istiyorum. Ama ailem iş imkanı olmadığı için tıp okumamın daha iyi olacağını düşünüyorlar Astronomide para kazanamazsın diyorlar Ama vazgeçmek istemiyorum. Sizce iş bulunabilir mi
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar