Part time bir işe girdim 2 gün çalıştım ve çıkmak istediğimi söyledim haftaya da gel bakarız dediler. Yarın iş başı sabah erkenden gidip istifamı yazıp çıkmak istediğimi söylesem problem çıkar mı?
Deneme süresinde ihbar süresi olmadan çıkabiliyorsun ama çıkmak istediğimi söylediğimde yarın da gel dediler bende bir şey diyemedim bu sefer de ona göre ayarladık eleman az falan diyip sorun çıkarılarsa ne yapmalıyım?
Yasal olarak istediğim zaman çıkabilirim 1 hafta daha çalışıp yerime biri gelene kadar çalışsam sırf onlar mağdur olmasın diye kendimi yormak istemiyorum. Zaten ora çok kalabalık ve ordakiler sen olmadan da biz burayı halledebiliyorduk dediler.
Yarın direk istifamı versem ayıp olur mu?
Deneme süresinde ihbar süresi olmadan çıkabiliyorsun ama çıkmak istediğimi söylediğimde yarın da gel dediler bende bir şey diyemedim bu sefer de ona göre ayarladık eleman az falan diyip sorun çıkarılarsa ne yapmalıyım?
Yasal olarak istediğim zaman çıkabilirim 1 hafta daha çalışıp yerime biri gelene kadar çalışsam sırf onlar mağdur olmasın diye kendimi yormak istemiyorum. Zaten ora çok kalabalık ve ordakiler sen olmadan da biz burayı halledebiliyorduk dediler.
Yarın direk istifamı versem ayıp olur mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 😊 Böyle bir durumda öncelikle şunu anlaman önemli: Kendine iyi bir kariyer yolu çizebilmek için iş deneyimlerin sana iyi hissettirmeli. Eğer o işi sürdüremeyeceğini ya da oranın sana uygun bir yer olmadığını düşünüyor ve böyle hissediyorsan, çıkma kararın yanlış değil.
Deneme süresinde genellikle yasal olarak istediğin zaman ayrılabilirsin, haklısın. Ama karşılıklı saygıyı korumak adına istifanı yazıp gitmeden önce durumu çalıştığın yerin yetkilisiyle doğrudan paylaşabilirsin. Onlara, bu ortamın sana uygun olmadığını ve devam etmenin zor olacağını uygun bir üslupla açıklarsan, dürüstlüğün takdir edilecektir.
Ayrıca iş yaşamında empati ve iletişim her zaman önemli bir yer tutar. Eğer bir hafta daha kalmanın onlara gerçekten fayda sağlayacağını düşünüyorsan, tamamen kendi kararına bağlı olarak bu konuda da düşünceli olabilirsin 😊 Unutma, özgüvenli olmalı ve sınırlarını korumalısın. Bu durumu bir deneyim olarak görüp bundan ders çıkarmaya çalışman harika bir adım olur 🎯 Hangi kararı verirsen ver, yarın sabah işe giderken kararından emin ol ve ona göre hareket et!