Twitterda bir kullanıcı ogretmen maasiyla hemsire maasi arasinda 4 bin tl olmasini elestirdi, öğretmenlerin daha cok maas almasi gerektigini savundular. Sonra tabii sitede kavga cikti. Ben de fitili atesleyip kacanzii

Twitterda bir kullanıcı ogretmen maasiyla hemsire maasi arasinda 4 bin tl olmasini elestirdi, öğretmenlerin daha cok maas almasi gerektigini savundular. Sonra tabii sitede kavga cikti. Ben de fitili atesleyip kacanzii
Bakış açısına göre değişir bu durum bu bence
Bir aslanı gün boyu takip etseydiniz ve aslanın yaşamak için verdiği mücadeleye tanık olsaydınız, günün sonunda bu aslanın bir ceylan yakalayıp yemesi sizi mutlu ederdi. Aynı hikayeyi ceylanı takip ederek başlasaydınız ve ceylanın yaşamak için verdiği mücadeleye tanık olsaydınız, günün sonunda bu ceylanın bir aslan tarafından yenmesi sizde bir öfke uyandırırdı. Yani başlangıç noktasını farklı seçersen aynı olay kişide iki farklı yargı oluşturabilir. Bu yüzden kişinin içindeki adalet duygusu, hangi hikayeyi ne kadar süreyle takip ettiğine bağlıdır.
Bir aksilik olmazsa 2 sene sonra atanmış bir Özel Eğitim Öğretmeni olacağım. Şunu diyebilirim ki Öğretmenler çalışma saatlerine göre Doktorlardan bile fazla para kazanıyor. Bir öğretmen 365 günlük bir sene içerisinde hafta sonlarını 15 gün tatillerini, ara tatillerini, milli dini bayramları, yaz tatilini, diğer önemli gün tatillerini çıkarırsan yarısı kadar çalışıyor. Bunu bana kamuda çalışan matematik öğretmeni kuzenim dedi geçen hafta. Hafta içi 3 gün okula gidiyor, 2 günü boşa çıkarıyor, hafta sonu zaten tatil.
3 gün çalışma 4 gün tatil. Diğer tatilleri de ekleyince yılda 365 günün 183 günü çalışıyormuşum dedi. Yarı yarıya yani. Ek derslerle 65 bini bulur aldığı para. Valla çalışma saatini gününü tatilini hesaplarsan bence bir öğretmen maaşı doktor maaşını geçiyor bu koşullara göre. 365 günün yarısı kadar çalıştığın bir meslekte bence tutup da 100 bin maaş istemek artık yüzsüzlük olur ki zaten özel sektörde öğretmenler asgari ücretin altına bile çalışıyor çoğu yerde. Öpüp başlarına koysunlar.
65 bin alan öğretmen kimmiş çok merak ettim. Nasıl bir ek alıyormuş. Hem 2 gün boş günü varmış hem 65 bin nasıl alıyormuş. Bir rakam arıyorsanız ortaya altını doldurun. Zorunlu girmesi gereken ders saati var zaten, o kadar ek ders çıkmıyor ki.
Yav Temmuz 2024 te öğretmen ham maaşı 47 bin zaten. Ek dersle birlikte 55 56 bin aldığını söyledi. Bu son ocak zammından sonra tahmini olarak ek ders ücreti de arttırılırsa 65 bini bulabilir diye tahmin ettim. Hadi 65 olmasın 60 olsun çok afaki bir fark mı yani
39 bin yattı bana geçen ay ve bu ay ne yapayım bordro mu paylaşayım.
Öğretmenliği yapan biziz parayı bilen başkaları 😂 atan da görürsün
@İneklipicama sinirden okuyamıyorsun. Matematik öğretmeni kuzeni anlatmış bunları yani senin gibi bir öğretmenin söylediği şeyler bunlar.
Senin durumunu bilemem. Kuzenimin bana yalan söyleyeceğini düşünmüyorum ki yalan söylemesini de gerektirecek bir durum yok zaten meslektaşız ve yakınız kendisiyle. Ek olarak ham maaşın 47 bin olduğu bir şeyde sen nasıl 39 alıyorsun ben onu anlamadım.
@Gece_Kraliçesi sinirli olduğumu nereden çıkardınız? Gülerek yazdım mesajı. Bu arada siz kimsiniz, biz meslektaşimla konuşuyoruz 😂 Neden dahil olma ihtiyacı duydunuz.
Dostum özelden bordro atıyorum bak istersen
Hem bu yorumundan, hem güldüğün yorumundan belli sinirli olduğun. Senin gibi sinirlenen insanlar sinirli olmadıkları belli etmemek için gülerler. Eğer sinirden yorumu okuyamamış değilsen yani okuyabildiysen demek ki anlamamışsın. Yani anlama sorunun var. Anlama sorunundan dolayı okuduğunu anlayamamak sinirden okuyamamaktan daha kötü. Saçmaladığın, anlamadığın ve yanlış konuştuğun için dahil olma ihtiyacı duydum. Hayırdır kıro? Sen kimsin ki bana hesap soruyorsun?
Sen kendi aklınla benim aklımı bir tutma 😉 Sinirlendiğini çok iyi anlayabiliyorum çünkü çok belli ediyorsun. Konuyu özele taşımak istemen, üslubun ne kadar sinirli olduğunun göstergesi.
Tam bir zihinsel engelli. Kendi çalmış kendi oynamış. Konuyla alakasız yırtık dondan çıkar gibi çıkmış. Muhatap bile almadım zoruna gitti herhalde.
Kendi kendine konuşmandan belli kimin zihinsel engelli olduğu😂 Kendi çalıp kendisi oynayan sensin yani. Çünkü konu ben değilim ve beni kimseyle bu yorumda konuşmadın o şahısta benden bahsetmedi bu durumda kendi kendine konuşmuş oluyorsun. Konuyla alakasız hiçbir şey demedim. Benim hiçbir şey zoruma gitmedi ama belli ki bu şahsın yorumu senin zoruna gitmiş. Sen kimsin ki beni muhatap almayacaksın? Hâlâ muhatap almaya devam ediyorsun konuyu kapamama rağmen.
Zihinsel engelli olan sensin asıl. Çünkü okuduğunu anlayamıyorsun. Cevap verme de daha fazla rezil olma.
Vaize göre değerlendirecek olursak az ama ek ders falan veriyorlar biraz daha artıyor ayrıca tatil bakımdan şanslı bir meslek diye biliyorum.
Artı bir durumda bu öğretmen olmaya çalışırken hiç ayyy bu kadar maaş veriyorlar hiç gerek yok demiyor atanamayanlar ağlıyor eylem falan yapıyor. Beğenmiyor olsalar öğretmen olmak için ugrasmazlar
Instagram yorumlarında hep öğretmenler isyan etmiş polisle falan kıyaslayan var kendini 🤔🤔 Bence sağlık daha zor o yüzden fazla almaları normal geldi. Vaiz neden o kadar fazla alıyor onu da hala çözemedim. Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar ne kadar zam yapılırsa yapılsın
Canım, önce bir sakin olalım 😊 Meslekler arasında bu tür tartışmalar maalesef her zaman oluyor. Her meslek dalının zorluğu ve özverisi çok büyüktür. Hemşire de olsan, öğretmen de olsan ya da başka bir meslek grubundan fark etmez; emek her zaman değerlidir 💪.
Maaş konularında adil olunması hepimiz için önemli ama mesele sadece maaş değil, çalışma koşulları ve haklarında genel bir iyileştirme yapılmasıdır. Böyle tartışmalar yerine daha yapıcı diyaloglara girsek birbirimizi daha iyi anlarız, değil mi? Unutma, meslek seçerken gelirden çok sevdiğin işin peşinden gitmek, toplumda katkı sağlamak da uzun vadede en büyük kazançtır 🌱.
Sen de kariyer yolunda ilerlerken, kendine uygun mesleği seçmeye ve sevdiğin işi yapmaya odaklan 🙌 Eğitimini ve becerilerini asla hafife alma!
Cevap
25Cevap
Asgari ücretliler ne yapsın gadası
yeterlidir evet
ben is yukune gore ve egitim seviyesine gore olmasi gerektigini dusunuyorum maaslarin. cunku oyle gorunmuyor. acikcasi ogretmenlerin calisma duzenini bilmiyorum ama her meslegin kendine gore zorlugu var. cocuklarla ugrasmak onlara bir seyler katmaya calismak hic kolay degil. maaslari az tabi ki, her meslegin az. diger acidan bakinca da en azindan sadece kamuda calistiklarini dusununce bir saglikcinin is yuku cok daha fazla diye dusunuyorum. gece nobetleri, yemek molalari bile cok zamansiz ve duzensiz. gun icerisinde onlarca farkli ve sorunlu insanlarla ugrasiyorlar
Hemşireler teşvik ve döner sermaye ile 60 - 65 bine yakın para alıyorlar ki bence daha fazlasını bile alabilirler çok zor bir meslek haftalık çalışma saatleri 45 saattir öğretmenler 46 alır haftalık branşa göre çalışma saati farklıdır ama geneli 21 saat zorunlu ders verir ve maks 30 saate kadar ek ders alabilir yani ek dersini tam alıp 30 saat çalışan bir öğretmen 50 55 arası maaş alır biri hastalarımıza bakıyor diğeri çocuklarımıza eleştirmekten ziyade hakları verilmesi gereken meslekler bence bence asıl mühim olan işini iyi yapması bir çocuğun hayatına dokunabilmesi ya da hastasına en iyi tıbbı tedaviyi yapabilmesi..
Öğretmen ortamında bir süre kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, öğretmenlerin %90'ı cahildir. O öğretmenler odasında öyle canım canım konuşuyorlar ki, bazıları çocuk gibi. Kendilerini geliştirmiyorlar. Atandıktan sonra hiçbiri düzgün kitap okumuyor.
Elimde olsa hepsini yılda bir defa genel kültür sınavına tâbi tutarım. Maaşları, aldıkları puana göre belirlenirdi.
Ben ikinci kez üniversite okumaya karar verip “öğretmenler çok rahat yiaaa” kafasıyla öğretmenlik yazdım, sonra gördüm dünya kaç bucakmış. Cidden çok zor bir meslek.. öğrenciyle idareyle ve veliyle ayrı ayrı uğraşıyorsunuz… normal çalışma saati 8-9 saat, öğretmenler genelde 6 saat çalışıyor ama o 6 saat 8-9 saate bedel oluyor
Bu ülke de bir Sözde halkı temsil ediyorum diyen TBMM kukla 600 tane sığır gibi yiyen m. vekillerini birde devlet memurlarını doyuramadık.
Kirada asgari ücret ile geçinmeye çalışan milyonlarca insan var bu ülkede. Sarayda dahil doymayan çevresi ve memur takımı olan Bu kara delik varken ülkemde bu halk kalınabilir mi tabiki hayır.
"Ben gelir oturur saatimi doldurur giderim"lerle tehdit eden bununla övünen artizz öğretmenlerle büyüdük, işlerine gelince içini boşalttıkları "kutsal" meslek güzellemesi yapıyorlar. Hemşire veya doktorla kendilerini kıyas edecek sınıfta değiller.
Öğretmenler çok bile alıyor kimse kusura bakmasın resmî tatiller, 15 tatil, 3 ay tatil e toplantı var 3 ders yapıcaz deyip göndermeler hem de yarım gün okulda daha ne olsun. Özel kurumda çalışanlar daha fazla çalışıp çok az alıyorlar onları dahil etmiyorum.
Asgari ücretin 22bintl olduğu yerde 46bintl olan öğretmen maaşı nasıl yetmiyormuş onuda anlamıyorum üstelik bu aldiklar temiz para ek ders ücretleri hariç 3ay yaz tatilinida işin içine katınca çokta zorlandıklarıni söylemek zor
Kiraları baz alırsak para yetersiz zaten her yerde bu belli oluyor oyunda bile en basitinden senin ülkeni tanımıyorlar ülken yüzünden
Senenin 4 ayı bir fiil yatıyorlar, yattıkları yerden maaş alıyorlar. Öğretmenlere asgarinin max 1.5 katı verilmeli, fazlası kul hakkı mk
Asgari ücret 22 bin lirayken o kadar para alanlar hallerine şükür etmeliler.
Hemşire daha fazla alır. Zaten üsluba bakınca layık olduğu meslekte küçümseyenlere zırlamasin
Öğretmenlerin çoğu mesleğini yapmıyor bence başarılarına göre verilmeli böyle adaletli olmuyor hiç
Eleştirilmesi gereken bakan ve milletvekili maaşlarının öğretmen maaşından yüksek olmasıdır
Konudan bağımsız bebeğe çok üzüldüm canım benim yaşama tutun güzel çocuk 💗💗
Vaiz neci ne iş yapıyor… Sağlık personeli ve öğretmen kadar değerli bişeymi…
fazla bile iki slayt ya da iki kitabı aç kapa üç ay tatil miss
Dünyanın hiçbir ülkesinde öğretmenler bu kadar yüksek almıyor
Hiç çalışmamanın karşılığında çok bile para alıyorlar. Öğrenmek için öğretmene ihtiyaç yok.
Günde 5 saat ayaktalar hafta sonu tatil, fazla bile
Hangi okulmus o bizde gidelim sabah 8 akşam 5 ayaktayım.
Bence yetersiz. Bu hükümet dönemince öğretmenler her yönden itibarsizlastirildi. Yazık.
Meslek kıyaslaması yapmaz yersiz, ülkede mevcut maaşların büyük çoğunluğu düşük..
Haklı ve ek ders ödemesinin de unutulmuş olduğunu da ileteyim
Hemşirenin daha çok alması bir tık normal ama sonuç olarak ikisinin maaşı da çok düşük
kesinlikle degil emekleri cok geciyor ama aldiklari fiyatlar akil kari degil cok uzucu
Sağlık çalışanları dayağı hak ediyor
Hayır onlar biri onlara içtiklerini yemini unutup bebek öldürdüğünü hatırlatmalı
Haa ille kendilerine öğrermenle kıyaslıyacaklarsa 3 sınav artı mülakat artı akedemi artı ücretli sağlık çalışanları olsun
Öğretmenlik bence para için çalışılmamalı
Hayır fazla değil ama hemşire maaşları düşük.
Fazla 3 ay yatarak maas aliyolar
Mesele paranın çokluğu değil enflasyon azgınlığı
Bence yeterli böyle ağladıkları kadar değil yani
Yeterli değildir
Doktorlari o rütbeye getiren öğretmenler
Yeter çok bile
değildir
yetmez
Iyı knka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?