+1 yılbüyük şehirlerdeki öğretmenlere mesleki anlamda gerektiğinden fazla anlam yüklüyoruz.. bir veli olarak.. İstanbul da yaşayan biri olarak yazıyorum kardeşim.. öyle klavyeden yaşamadan değil.. kapasitesi olan çocuk zaten dersleri yapıyor.. öğretmenler adres tarif eder gibi eğitim veriyorlar.. çocuğun kapasitesi varsa adrese ulaşıyor yoksa zor.. sosyal kıyakçılıkları ayrı bir dert.. öğretmen öğrencinin velisi ile ne kadar ilintiliyse öğrencinin puanı da etkiliyor.. sosyal kıyakçılık.. hocam çocuğun durumu ne dediğinde de al sana mükemmel cevap kafası basmıyor.. iyi tamam hadi dersaneye yazdıralaım bayılırsın 7 - 9 10 milyar.. dersinki dersaneye yav benim çocuğumun matamatiği zayıf.. olmaz bütün dersleri alacak.. iyi tamam alsın.. her dersanenin kendi müfredatı var gtlerinden müfredat çıkarmışlar.. utanmasalr orta okuldaki çocuğa trigonometri dersi verecekler.. çok bişi istemiyoruz.. çocuklarla ilgilenin biraz.. iyi olan zaten iyi.. bizimkilerden umudu niye kesiyorsunuz.. çokta zknizde çocuk lgsy kazanmış kazanmamış.. 2 matamatik öğretin yav.. aldıkları maaşmı çok bile.. hakettiklerini düşünmüyorum..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAmcam, iki baldızm, kayınderim, bir kardeşim, kaynım başta olmak üzere samimi olduğum en az 50 öğretmen var
Amcam ın ilk oturduğu ev hatırlıyorum 1 1 di 4 çocukla pazar da limon satardı. Şimdi milyoner yanından geçilmiyor zaten aşırı tutumlu dur...
Durumu kötü para yetiştirmeyen öğretmen tanıdığım hiç ama hiç yok...
Arabası olmayan var kirada oturan da var ama hep arabası olmayan hem kira da oturan bildiğim yok...
Okulların bahcesine bakıp araba modellerinden anlarsınız...
Bence gayet düzgün maaş alıyorlar devlet memuru olanlar
Ama özel sektörde durum hiç öyle değil karın toklguna çalışanlar var... Resmen rezillik çok ayıp ediyorlar öğretmene gösterilen muamele içler acısı...
Fakat az maaş alan özel sektör öğretmenlerinin yetiştirdiği öğrenciler iyi maaşlı devlet başkanına okulu öğretmenlerinin yetiştirdiği öğrencilerden daha başarılı...
Buda kocaman bir paradoks22 Yorumla- +1 yıl
Abi bu biraz da öğrenciden kaynaklı. Genel olarak hak veriyorum orda sıkıntı yok. Ama öğrencilerin zihniyeti okulda diploma için derslere gir son sene ailem dershaneye göndersin zaten hallederiz. Çevremde arkadaşlarım kardeşlerim kardeşlerimin öğretmen arkadaşları ki ben de her ne kadar çalışmasam da öğretmenim herkesten gördüm duydum ben de yaşadım. Öğrencilerin zihniyeti tam da dediğim gibi. Belki yaşanılan şehirlerdeki öğrenci ve aile tutumlarından dolayı farklılık gösteriyor olabilir. Kardeşim lise okuyor mesela öğretmenleri özel okullardaki öğretmenlerden çok daha ilgili. Dershanelerde arkadaşlarım var gidip çok çay içtim derslere girdiğim de oldu şu an MEB öğretmenlerinin birçoğu özel öğretmenlerden daha gayretli. 2000-2010 arasında MEB öğretmenleri ile özel kurum öğretmenleri arasındaki ilişki bahsettiğiniz gibiydi şimdi tersine döndü aslında
- +1 yıl
Bir çok girdi var başarıyı etkileyen o farklı bir konu
Hayat ve şartlar ne kadar berbat olsa da İnsanları bitiren şey yalnızlıktır kimse kimseye destek çıkmıyor eskisi gibi olsak daha rahat ederiz komşuluk ilişkileri dostluk arkadaşlık ilişkileri önemli Toplum demek birbirine destek olan İnsanlar demek biz toplum gibi değiliz ki herkes tek başına yaşıyor. Borç istesen veren yok komşusu aç adam gidiyor evinde et yiyor tatlı yiyor ama komşusunun halini hiç umursamıyor halk olarak biz birbirimize destek olsaydık hem sevgi saygı artardı hem de açlık biraz olsun azalmış olurdu siz siz olun komşunuzu akrabanızın sıkıntılarını giderin.
10 Yorumla
+1 yılBir öğretmen adayı olarak söylüyorum: "Yeterli"
Her ay araba değiştireceksek tabii ki yetmez11 Yorumla- +1 yıl
Kamu öğretmenleri için geçerli bu dediğim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğer bu maaşı verip sürekli "Findlandiyalı öğretmenlerle" kıyaslayacaksanız yeyerli değil.
Bu maaşa bu oluyor demek ki.
Evde yorulup bir temizlikçi bile tutamayan bir öğretmen ertesi gün sınıfında ne kadar verimli olabilir?
Çocuklarını okutabilmek için akşamları ek bir işte daha çalışan bir öğretmen ertesi gün sınıfında ne kadar verimli olabilir?10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz annemle ikimiz varız evde bir öğretmen maaşı yaklaşık 5 bine yakın ama ülke o kadar pahalı ki kartını ödemeye filan zor yetiriyor annem Bi markete gittin mi zaten bimden bile alsan ihtiyaçlarını bir sürü para verip çıkıyorsun o yüzden zor ama yinede şükür normal bir hayatımız var ne zenginiz ne fakir yine de her istediğimizi alabiliyoruz Allah asgeri ücretli olup bir sürü çocuk bakan ailelere yardım etsin.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnem öğretmen. İhtiyaçlar gideriliyor ama telefonu kırılsa 3 ay bekler ya da kredi çeker. Araba yok. Ev kira değil miras. Yani çok maaş alıyorlar diyenlere sesleniyorum. Üniversite sınavına ben 2 yıl hazirlandım. Annem her gün hazırlanıyor. Ders çalışıyor. Müfredat felek çarkı gibi dönüyor çünkü.
20 YorumlaYetersiz ve çok az. 4500 TL min max her ek ders dahil 6000 civarı bu insan giderleri vs var demi? Ev araba nasıl alacak evlenecek çocuk falan çift maaş bile zor geçinir. He yaşar mı yaşar sadece yaşar. Polis asker maaşına göre çok çok az asıl onların maaşından fazla olmalı. Boş beleş lise mezunu uzman er öğretmen den fazla alıyor?
10 Yorumla
+1 yılBaküde asgari maaş 300 iken öğretmenler 350 alıyorlar ona bakılınca idare edilebilecek bir para. Bir kişiye göre yeter bence ama az tabi ki.
416 Yorumla- +1 yıl
300 ne? para biriminiz ne?
- +1 yıl
Manat
- +1 yıl
ev kiraları ne kadar
- +1 yıl
Ortalama 1+1 ev kiraları 250-300 den başlıyor.
- +1 yıl
300 manat maaş alan ne yiyip ne içiyor :(
- +1 yıl
Çok kapsamlı bir mesele.
- +1 yıl
sen bakülümüsün?
- +1 yıl
Hayır Türkiyeliyim
- +1 yıl
kayserilisin
- +1 yıl
baküde yaşıyor olmalısın bakü hakkında bilgi sahibisin
- +1 yıl
bakü türk anadolu lisesi mezunusun
- +1 yıl
Hahaah noluya ya
- +1 yıl
birşey olmuyo
- +1 yıl
:( çok kötü
- +1 yıl
@A-N-K-A-R-A Biraz bakındım da asgari ücret 600 manat ev kiraları ise ortalama 150 200 manat diye geçiyor nette ev giderlerine ise de 200 manat yeterli yazıyor yani çok ekstra bir şey almazsan her türlü geçinilebiliyor yazıyor
Eğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. Türkiye de doktor maaşı dışında hiçbir maaş yeterli değil. İnsanlar hayatını idame ettirmemeli sadece aynı zamanda hayatı da yaşamalı.
34 Yorumla- +1 yıl
Cerrahlar haricinde onlarda çok yüksek mebla almıyorlar. Biraz özel şirketlerde üst düzeye gelmiş 35 yaş üstü mühendisler iyi alıyor o da hakkı yani.
- +1 yıl
Hasta sayısı ve döner sermayesi fazladır. Birde bildiğim kadarı ile ilaç başına da alıyorlar.
- +1 yıl
Anlaşmalı firmalardan
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yıl önceye göre çok çok kötü durumda olunduğu kesin. Kardeşimle beraber yaşıyorum para nasıl nereye gidiyor bilmiyorum açıkçası. Borçları var minimum düzeyde yaşıyoruz hayatı ama aylık gider 3000 lira var rahat.
20 YorumlaBen maaşlarını az olarak görüyorum. Bir çocukla uğraşmak bile çok zor. Günde yüzlerce çocukla uğraşıyorlar.
20 YorumlaYeterli değil. Ama bu ülkede bir çok meslek için aynı şeyi konuşabiliriz. Emekliler de öyle. Bu ülkede çoğumuz emeğinin karşılığını alamıyor, bazılarımız da yattığını yerden 10 binlerce lira kazanıyor, çift maaş falan da olabiliyor😂
00 Yorumla
+1 yılbir milletvekılı birbirine yumruk atıp sadece çobanlarının ne dedıgıne bakarak el kaldırıyorsa ve bıze ılım ırfan bılım okuma yazma ogreten hocamız onun 5te biri maaş alıyor yeterlimixd
10 Yorumla
+1 yılDeğil. Onun için özel ders verebilenler veriyorlar zaten.
10 Yorumla
+1 yılÜlkede genel olarak alım gücünde sıkıntı olduğu için normal çalıştığım işin tam karşılığı maaş alıyorum diyeni duymadım
25 Yorumla- +1 yıl
Bende
- +1 yıl
Zaten maaş daha insanların eline ulaşmadan büyük bir vergi kesintisine uğruyor
- +1 yıl
@Bitterhayat evet maalesef. Sonra ürünlere gelen zamlar var
- +1 yıl
Faturalarda derken insanlari ek iş yapmaya itiyor. Ama gün içinde o kadar yoruluyoruz ki birçok insan yeltenemiyor bile
- +1 yıl
Maalesef öyle
+1 yılÜlkemizde bırcok meslegın aldıgı maaslar dusuk ve yasam kalıtemızde dusuk yuksek olan bılgısız yetersız ve tanıdıkcı tayfa
20 YorumlaAçıkçası öğretmen değilim ama kazandığım meblağaya ve zar zor yetmesine istinaden çok zorlu bir süreç olmalı karı koca öğretmen olurlarsa anca fena değil bir seviye gibi
00 YorumlaValla ben öğretmeni bilmem de asgari ücret alanla , esnaf inim inim inliyor. Millet bakamam diye çocuk yapamıyor. Daha söyleyecek çok şey varda silivri soğuktur şimdi...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsgari ücrete bir ay boyunca günde 12 saat, izin kullanmadan çalışanları düşünürsek normal. Okuyupta iş bulamayıp mecburen asgari ücretle çalışanlarıda göz önünde bulunduruyorum, hemen onlarda okumuş o kadar diyen olacaktır.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEskiden öğretmenler geçinemiyoz diye ek iş olarak pazarda limon satardı, şimdi yüksek model araba alıp satıyolar.
+1 yılBence çok bile piyasada gereğinden fazla öğretmen var. TSK da bile bu kadar personel yok 2 milyonluk koca bir öğretmen ordusu her 10 kişiden 2 si öğretmen
03 Yorumla- +1 yıl
Her on kişiden ikisi eğitim fakültesi mezunu değil ama. Devletimiz sağ olsun.
- +1 yıl
İleri zekalı arkadaşa biri MEB 100 binden fazla öğretmen açığı olduğunu açıklayabilir mi diye soracağım ama tipe bakınca anlatmaya bile gerek yok... TSK ile MEB kıyaslama mükemmel 👌🏻 zeka. Avrupa standartı 1 öğretmene kaç öğrenci düşüyor türkiye de öğrenci sayısı öğretmen sayısı ve öğretmene düşen öğrenci sayısı arkadaşa biri yazabilir mi hani bölme işlemi falan öğretsin lazım olur. 🙂
Gizli Üye(25-29)+1 yılGayet yeterli. Çalışma saatlerine göre de fazla hatta alınan maaş. Ülke ekonomisine baktığımızda çok maaş alıyorlar
11 Yorumla
+1 yılEk ders nöbet kırtasiye derken 6 bini geçiyor. Ama bi polis kadar bile olamadık
10 YorumlaArtık 2 kişinin maaşı tek kişiye veriliyor. 100 yıl önce erkelerin kazandığı para ikiye bölünüp kadınlara da verilmeye başlandı. Yani 2 kişi evlenip rahatça geçinebilir.
10 YorumlaDeğil artık öğretmenliğin de kutsallığı kalmadı, bekçi ve polisler kadar değerimiz yok maalesef 🤔
00 Yorumla
+1 yılkimin maasi kime yetiyor ki
51 Yorumla- +1 yıl
Dimi
+1 yılAsgari ücretle kirada oturulup ev geçindirilip faturalar taksitler ödeniyosa çocuk ya da çocuklar okutulabiliyorsa o maaş ilede normal bi yaşam sürüdürülebilir
09 Yorumla- +1 yıl
geçınılmıyor surunuyorlar ama aralarında bazıları hala onları somurenı desteklıyor ya ona uzuluyorum xd
- +1 yıl
Doğana binip ferrari hızını istersen bu olmaz ama seninde görüşünün doğruluğu kanıtlıdır bişey diyemem üstad
- +1 yıl
senin doğan dediğin başka ülkede audi mercedes jeep
- +1 yıl
Hangi ülke
- +1 yıl
audı mercedes ya da jeep nerede üretiliyorsa orada xd
- +1 yıl
Oranın, şartları yaşam stili dahamı, iyi
- +1 yıl
ben fakir amerikalı az gördüm ya da mutsuz diğer avrupa ıskandınav ulkelerı de
- +1 yıl
Sırbistandan fabrikamıza eğitim almaya gelenler oldu konuştuk anlattılar ve kan ağlıyolar ama işim ilginç tarafı onlarda çalışma kültürüde yok yani bizim kadar işe bağlı değiller her ülke ekonomisi kendi içinde berbattır yani bugün almanyaya gitsen orada en alt sınıftan başlayacaksın alacağın ücrete göre yaşayacaksın mesela büyük bi işletmede müdür falan olsan en az 15 bin lira maaş alıcaksın anlatabildimmi kıyaslama yaparken kesimleri karıştırmamak lazım amerikalı olup açlıktan hırsızlık yapanda var parası olmayıp hastaneye gidemeyende bu her ülkede aynıdır kimse kimseyi kandırmasın ülkemizide küçültmeyelim bize, dış güçler değil biz yapıyoruz ne yapıyorsak 😁
- +1 yıl
ya bırak başımıza ne geldıye bu dış güçler hikayesi ile geldi ülkede açlık sınırı bak yoksulluk demiyorum açlık sınırı altında olan kişi sayısına bir bak hele
+1 yılöğretmenlerin çoğu özel dersler sayesinde zengin kategorisine giriyorlar onun için maaşın uygun olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılSadece geçinme olarak yeterli
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede kimin normal yaşantı yaşadığını sordaydınz keşke
11 YorumlaÇok aşırı fazla bnce. Çalışma hayatları yok gibi hepsinde en lüks araçlar bikaç lüks ev yazlık
00 YorumlaYetmiyor maalesef.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılHayır dğeil
30 Yorumla
+1 yılHayır
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki
10 Yorumla
+1 yılNe kadar aldıklarını bilmiyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücretle çalışanlara Allah yardım etsin.
- +1 yıl
Amin🙏 ama önce devlet el atsa güzel olacak
- +1 yıl
@Bitterhayat asgari ücretin 2 katını alıyorum kötü bir alışkanlığım yok yeme içme yakıt bir şey kalmıyor gibi oluyor.
- +1 yıl
Haklısın.
- +1 yıl
Para hemen bitiyor. İyi bir yaşam için eğer çocuk yoksa yedi bin kişi başı şart
- +1 yıl
Her şey pahalı, paranın değeri yok.
- +1 yıl
Türk parasının değeri yok.😔
- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİyi kazanıyorlar
20 Yorumla
+1 yılGayet tabii
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılYeterli olabilir
10 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumlayeterli
00 YorumlaÖğretmen maaşları normal diğer maaşlar çok yüksek
00 YorumlaGayet yeterli daha ne alıcaklar
00 YorumlaKimine göre yeterli kimine göre değil
00 Yorumla
+1 yılDeğil
30 Yorumla
+1 yılDeğil
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılYeterli değil.
10 Yorumla
+1 yıliyi para alıyorlar
10 Yorumla
+1 yılDeğil
10 Yorumla
+1 yılBence yeterli değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyeterli
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!