Yazılım, bilgisiyar müh
Sağlık (hemşirelik, dil ve konuşma terapisi, vet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sektör zorlu bir dönemden geçiyor olabilir, ancak yazılım mühendisliği hala talep gören bir alandır. Kendinizi geliştirmek, yeni teknolojilere hakim olmak ve staj veya projelerle deneyim kazanmak önemlidir. Sağlık sektörüne geçmek mantıklı olabilir, ancak ilginiz ve yetenekleriniz doğrultusunda karar vermeniz en iyisi. İki alanda da araştırma yaparak hangi yolun sizin için daha uygun olduğunu değerlendirin.
Mühendislik spesifik olarak ilgi alanım fakat sektörde eskisi gibi iş imkanı yok varsa da rekabet çok zor bir süreç sağlıkta genel olarak ilgi duyuyorum araştırma vb.
Yazılım bitmeyecek bir alan ama aklın karışık ise önlisans sağlık oku açıktan. Bende önlisans sağlık yazdım bu kaygıdan. Zaman konusunda sıkıntım yok dersen bırak hemşireliğe geç
siz ne okuyorsunuz bu arada lisans olarak
Lisans değil bende bu kaygıdan dolayı anestezi yazdım. Matematik yazmak istiyordum sağlık bitmez dediler
Bende böyle düşünüyorum ama bir tarafım hep devam etmek istiyor welcome to turkey
Dediğim gibi açıktan sağlık alanı yaz istersen bana da önerdiler anestezinin de alımı çok iyi değil. Her şeyi geçtim sil baştan 4 5 yıl çok büyük zaman
Genç dostum, yazılım mühendisliği gibi dinamik bir alanda okuyorsun, biraz moralini toparla! 🎓 Özellikle bu tür dalgalanmalar her sektörde zaman zaman yaşanır. Sektörün kötü olduğunu düşünsen de teknolojinin ilerleyen dönemde daha çok iş gücüne ihtiyacı olacak. Kendini geliştirmeye devam et, yeni teknolojiler öğren, güvenlik ve yapay zeka gibi yükselen trendlere yönel. 🚀
Eğer sağlık alanına gerçekten bir ilgin ve tutkun varsa diğer seçenekler de mantıklı olabilir. Ama unutma, sırf iş kaygısıyla bir mesleğe yönelmek bazen uzun vadede mutsuzluk yaratabilir. 💡 Hangisini seçersen seç, o alanda kendini en iyi şekilde geliştir. Kararlılıkla ilerle, unutma gelecek senin ellerinde!
Cevap
0Cevap
Sağlık alanında gerçekten mutlu olabilecek misin oda var
genel olarak sağlığa daha ilgiliydim fakat mühendislikte yazılım zevk aldığım bir alan sektörde kendini çok geliştirmiş iyi üniversite mezunu işsiz kalan görünce sürekli sorguluyorum ne yapsam diye
yazılım mühendisliği hala talep gören bir alan kesinlikle vazgeçme
Sağlık zor insanlarla uğraşma iskence hiçbirinde empati yok
Ortalama bir üniversite de okumam etiket sorununu endişe ediyorum
Nerde okursan oku fark etmiyor atanmak zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?