İşsizlik nasıl düşer? Üniversite mezunu olmak çözüm mü?

2,5 yıllık Avukat olarak anlatıyorum.

Özellikle; Sözelciler ve eşit ağırlıkçılar, Üniversite kazanamadığınıza üzülmeyin.. Zira Türkiye 'nin, size ihtiyacı yok. Hukuk okusanız bile, asgari ücrete çalışacaktınız. ÇÜNKÜ Türkiye' ye, onlarca yıl yetecek Avukat var. Yani talebin olmadığı bir işin, kıymeti olmaz.. Hat da Suriyeliler, bu sektörde çalışabilse; iş bulmak imkansız hale gelir.. Diğer sözel bölümleri ise, zaten bitik..

Ben, Türkiye'nin zengin şehirlerinden biri olan Bursa 'da yasıyorum. Kış turizmi, sanayi, tarım, su kaynakları ve iklim bakımından ; en zengin illerden birisi. 2,5 senedir de Avukatım. Ama bereketli iş getirecek çevrem yok. Bu yüzden maaşlı çalışıyorum. 6200 tl maaş alıyorum. Beş senelik Avukat da 7000 civarı ancak alıyor. En düşük memur maaşı da 9200 tl! 1990 larda işçi maaşı ise, Memur maaşının; iki katıydı. Buyurun, büyüklerinize sorun. Akp, ülkeyi batırdı. Ne tarım ne de sanayi kaldı. Kim gelirse gelsin ve elinden geleni yapsın, yine de on yıldan önce kendimize yetemeyiz.

Ama Avuaktlıkta, ağzı laf yapanlar ; memurdan bir tık yüksek kazanıyorlar. Yani, şeytan tüyü olacak. Şöyle basit örnek vereyim, pahalı bir oyun bilgisayarını ; kararsız bir müşteriyle ilk görüşmede satabiliyorsanız, Avukatlıkta da yapabilirsiniz. Yani mükemmel ikna gücünüz olmalı.

Diğer sözel bölümler, zaten bitik. Sayısal bölümlerde de işsizlik yüksek. İş bulan Mühendisler, genelde memurdan düşük maaş alıyorlar. Bu yüzden de Ciddi bir yurt dışına kaçış var.. Yani Sayısalcı iseniz ; iyi bir üniversite de mühendislik okuyun. Zira savunma sanayi firmaları sizi işe almaz ise ; Avrupa ' ya gidin ve iyi gelecek sizi bekler. a

Sağlık bölümleri, her ülkede prim yapar ve okuyun.. Özetle sözel bölümler boş. Zira hiç bir yerde prim de yapmaz. Bu yüzden sözelciler ve eşit ağırlıkçılar, üzülmesin.. Ama Hukuk, yine de okunur. Zira, yüksek memuriyetler; Hukuk mezunu istiyor. Öğretmenliğe de atama çok nadir ve yüksek puan gerekiyor.. Takdir, sizin..

Çözüm önerileri nedir? İşsizlik nasıl düşer?

1) Bana göre, meslek okullarına ağırlık verilmeli. Zira, buralarda ciddi açık olduğundan; ara elemanlar, düz memur kadar maaş alıyor.. Böylece, üniversitelere talep azalır.

2) köye dönüş projesi başlatılmalı ve çiftçiler yüksek oranda desteklenmeli. Böylece tarım reformu için, personel kıtlığı ortadan kalkar ve işsizlik düşer.

2) köylere yakın, Tarıma bağlı sanayi kurulmalı.

3) Madenlerden çıkarılan değerli maden ürünlerinin, ülkemizde işlenmesi için ; fabrikalar kurulmalı. Zira işleyip ihraç edersek; daha karlı olur. Oysa ki işlenmiş bir şekilde, ithal ediyoruz. Kazıklanmaktan başka bir şey değil.. Fabrikalar kurulursa, işsizlik düşer

4) Kaynaklarımız kendimize yetmiyor. Bu yüzden Kaçakların hepsi, (Suriyeliler de dahil) sınır dışı edilmeli. Lübnan ve İngiltere nasıl ediyorsa; biz de etmeliyiz.. Böylece, kalkınma yolunda en büyük engel çözülür

ATATÜRK, tüm bunları yaptı ve Almanyayı geçtik. Yani imkansız değil.. Yapacak, hukumet lazım..

Yazıya katılıyorum.
Yazıya katılmıyorum..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
İşsizlik nasıl düşer? Üniversite mezunu olmak çözüm mü?