Arkadaşlar ben 2 yıllık MYO yani önlisans okuyorum bu sene bitmesi gerekiyor fakat uzayacak gibi görünüyor aynı zamanda tekrar üniversite Sınavına hazırlanıyorum 4 yıllık lisans okumak istiyorum. Okulum bitmezse diğerini de kazanırsam eğer aynı anda okuyabilir miyim?
Cevabın nedir?
normalde kanuna göre biri örğün biri açık (kontenjan sınırı olmayan) ise rahatlıkla okuyabiliyorsun ben okudum bu kesin digeri aynı anda 2 lisansn veya aynı andan iki önlisansn örgün öğretimde kesinlikle okunmuyor.
aynı anda bir lisans birde önlisans yani senin durumunçok büyük ihtimalle oluyor yanlış hatırlamıyorsam iki yıl önce böyle bir yasa çıktı. ama kesın emin değilim.00 Yorumla
+1 yılŞöyle bir durum var.
Eger uzayacak olan derslere girme zorunlulugun varsa digerine nasıl gideceksin?
ayrıca okudugun okulda okurken bir yandan da aynı okulda farklı bir bölüm okuman hem zor hem de olmayabilir
Aöf yü okuyabilirsin sadece09 Yorumla- +1 yıl
Devam zorunluluğu yok sadece Sınavlarına girmeyi planlıyorum
- +1 yıl
ee aynı okulda mı okuycan?
Dgs düşün ne diye 4 sene daha okuycan
dgs ye calış - +1 yıl
Programlama okuyorum dgs de Yerleşme olanağı çok az ve liseden beri programcılığın içinde olduğum için sıkıldım artık mühendis olmak istemiyorum
- +1 yıl
Sen okulunu bitir üstüne yüksek yaparsın yani programcılık üzerine yuksek lisans yaparsın
- +1 yıl
Dgs den lisans tamamla ya da aöfden
- +1 yıl
O değilde ben burada yeniyim bu soru için açtım bu yorum yapan şuursuzların yorumu nasıl siliniyor
- +1 yıl
silemiyorsun
sadece engellemek ya da bayrak var ya yazanın sag üst kösesinde orada şikayet edebiliyorsun - +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
rica
evet. uluslararaası ilişkiler okuyorum ikinci üniversitem olarak
00 Yorumla
biri açıköğretm fakultesi diğeri diğer üni olursa oluyor ancak.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
17Cevap
+1 yılevet okuyabilirsin hatta anayasada eğitim eşitliğinden ve fırsatından bahseder. eğitim hakkın englenemez. sana memurun biri hayır olmaz diyorsa ya bilmiyor ya da keyfi bir uygulama. erkeklerde askerlik sorunundan dolayı sorun çıkabiliyor ancak siz kızlarda öyle bir sorun yok
20 Yorumla
+1 yılSıkıntı olur devam zorunluluğu vs. ikisindende başarısız olursun.
Tavsiyem çift anadal yaptıran üniversitelerden birine yerleş eğer illa ki iki bölüm mezunu olmak istiyorsan.
ya da 4 yıllık kazanabilceğini düşündüğünü kazan ve bir yıl askıya al bu zamanda 2 yıllık olanı bitir ve diğerine devam et00 Yorumlakonu hakkında bilgisi olmayan kişilerin yorumuna takılma. aynı anda örgün lisans + örgün önlisans okunabilir. bizzat okulun öğrenci işlerinden sordum.
11 Yorumla- +1 yıl
Peki ygs ye girmemiz mi gerekiyor?
okunur bak ben şu an sınıf öğretmenliği 4üm aynı zmanda adalet okuyorumama unutma örgün olmayacak aynı zman da ygs ye hazıeranıyorum hukukiçin Ankara hukuk hep aklımada kaldı çünkü aynı zmanda kamu çalışanıyım
03 Yorumla- +1 yıl
Hukuk inşallah olur bende çok istedim ama okurken kazanabilmek çok zor Allah yardımcın olsun seninde. Bir yerde okumuştum önlisans ve lisans aynı anda örgün olarak okunur diye ama tam bilgiyi nereden alabileceğimi bilmiyorum
+1 yılaçıköğretim olsaydı olurdu ama hem myo hemde 4 yıllık lisans aynı anda olmaz okuyamazsın
00 Yorumla
+1 yılOkunur da MYO da takiliyosan 4 yillikda dahada zorlanirsin
05 Yorumla- +1 yıl
Takılma sebebim üniversite sınavına tekrar hazırlandığım için okula gitmemem ayrıca programcılık okuyorum öyle evde defter kitap alıp ezberleyip girebileceğim Sınavlar değil
- +1 yıl
Peki program bilgilerin sinavlari gecmene yeticek mi? Ya derslere gitmelisin ya da evde pratik yapmalisin. Sinavlari gecmek icin.
- +1 yıl
şu an için yetiyor bir kaç ders dışında yaz okuluna kalacak gibi onlar zaten okulun uzaması yalnız 1 -2 ders için olur olursa
- +1 yıl
Anladim. Sonuc olarak okunabilir 2 universite :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
birini örgğn digeri uzaktan ya da acıktan okuyabiliyon.
02 Yorumla- +1 yıl
İkisininde örgün olması gerekiyor ama 3. Üniversiteyi açıktan okuyacağım inşallah :)
devamsizlik sorun olmazsa yaparsin. baktin sknti a v iktan okursun
00 YorumlaAynı durumdayız bende 2 yıllık pc programcılık okudum ama dedim bu işi yapamicam şimdi bu sene hazırlanıyorum sınava
00 YorumlaOkuyabilirsin sıkıntı olmaz
00 Yorumla
+1 yılokunurda bı ıse yaramıyor :D
00 YorumlaSen oku bende gelirim oyle bisi yok
00 Yorumla
+1 yılMalesef 2 orgun okulu bir arada okuyamazsin.
02 Yorumla- +1 yıl
1 dk benim attigim geldi mi
Zeki olanlar yapıyor yapabilicen mi :)
09 Yorumla- +1 yıl
Ben yapabilirim ama baksana sistem iki örgüne izin vermiyor
- +1 yıl
Aynı okul düşünmüyorum MYO da devam zorunluluğum yok olsa bile hocalarla aram iyi sorun olmaz ama eğer öyle bişey varsa 1. Öğretim olarak başka üniversite yazabilirim yani
- +1 yıl
Zaten en fazla 1 ya da 2 dersim kalır kalırsa onları da çalışırsa eğer yaz okulunda hallederim problem olmaz
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Uludağ.
+1 yılNöronlar istifa edebilir
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılokunur biri örgün diğei açık
00 Yorumla
+1 yılBilem gulum de bis biliyorum sen cok güzel oldun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem