Ben çalışmıyorum evlenincede çalışmak istemiyorum kocam maddi olarak elime bakmasın o eve ve eşine yetebilsin bende evi düzenleyip evle ilgileniyim çocuk oluncada çocuğa iyi bir annelik yapıyım istiyorum... özgürlük adı altında kadınları çalıştırıyorlar hem dışardaki erkek işini hemde evdeki kadın işini yaptırıyorlar neymiş kadın özgürlüğüymüş kadına özgürlük verilecekse gezme özgürlüğüde özgürlüktür dilediği gibi özgürce gezsin alışveriş yapsın 😂 ama cidden ben kadınların çalışmasına karşıyım... hani doktordur öğretmendir atanmıştır bir nebze olabilir ama artık atanmakta kalmamış dışardaki orada burada işlerde kadına uygun değil birinin emei altında erkeklerle çalışması doğru değil
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 318 cevap paylaştı.
1 yılAğır sayılan pek çok iş de kadınlarda çalışıyor artık, bu tamamen tercih meselesi. O zaman erkeklere de alışveriş özgürlüğü olsun ama durumun iyi olmadan evleniyorsan üstüne bir de hemen çocuk yapıyorsan ceremesini de çekersin. Evlendiği halde gezip tozanlarda var bu sadece mantık yürütme meselesi. Sürekli de gezip tozmuyorlar tabii ki çünkü onların da bir mesleği işi vardır. Yeni çocuk yapmış en azından birkaç sene bebek bakması gereken kadın neyse onu anlarım, ki onun için bile ne olur ne olmaz her ihtimale karşı kendisi en azından internet üzerinden bir iş yapabilsin. Mesela yabancı dil öğrenip internet üzerinden çevirmenlik yapabilir ya da online öğretmen olabilir gibi gibi. Çocuğunu bırakabileceği bir ailesi varsa gündüz çalışır akşam haftasonu ve özel günler de çocuklarıyla vakit geçirir. Kendin çalışmayıp bir adamın eline bakarsan veya ikiniz de çalışıp ev işlerini sadece sen yaparak kendini kullandırıyorsan iki şekilde de hatalısındır. Aşk diye evlenirsin sonra ailem deyip sevdiğin adam seni aldatır çocuğunun da rızkını başka kadınlara yedirmeye çalışır mazallah o zaman gidip hangi adamın eline bakacaksın? Bence senin gibi düşünen her kadın evlenecekleri insanda karakterden veya yapabileceklerinden ziyade maddiyatını öncelik tutuyor ama bu şekilde evlendikten kısa süre sonra ayrılmak istersiniz. Normalde evlilik için iki tarafında maddiyatı önemlidir ama tek tarafa bu sorumluluk yüklenemez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bana kalırsa çalışmak tabiki şart değil fakat bence kadın erkek ayrımı bu konuda olmamalı. Bir mesleğim yok her ne olursa olsun iş iştir diyip çalılıyorum. Belki de çalışmaya ihtiyacım olduğundandır, senln belki de yok. Herkes öylesini ister bende isterim evleneyim çalışmayayım fakat benim istemem yıllardır çalışıyorum artık kocam olacak kişi bana adam akıllı baksın. Ama sen şuanda da çalışmıyorsun. Dediğim gibi demek ki ihtiyaç duymuyorsun ailen tarafından ihtiyaçların tam takır karşılanıyordur. Yargılamak istemem ayrıca bana da düşmez lakin anlattıklarından bu yola çıkıyor insan. Konuyu şuraya bağlıyorum çalışmanın kadını erkeği yoktur!!! Her iki cinste çalışır ve ayrıca inan ki erkeler tarafından böyle kadınlar sevilir en azından evlenince hor görmez seni, ben olmasam bile bu kadın başının çaresine bakabilir der. Güçlü kadın olacaz diye seyit onbaşı olmayalım o farklı bişey😂fakat bende isterim evlenince çalışmayayım hayatıma alacağım adam da bana düzgün bir düğün yapıp prensesler gibi yaşatsın. Yine de herkesin kendi tercihi, Saygılarımla..
00 Yorumla
1 yılİster çalışır ister çalışmaz. Para kazanmak zor değil ki mesele işi sevip istekle gitmek, kazanılan ücretin tatmin boyutu. Çoğu insan para kazanmanın zorluğundan bahseder. Fakat temel sebepleri ya işini sevmemesi ya da umduğu veya lisans mezuniyeti varsa o lisansta işini yapamamasının, kazancının azlığı ya da ona yetememesinin verdiği şikayet, memnuniyetsizlikler yatar sebeplerinde. Sevmeyerek istemeyerek işine gitmektense imkanlar varsa çalışmaması daha iyi. Sevgilisi, eşi, ailesinin her ne ise maddi durumu iyidir çalışmaz. Tercih her biri.
Psikolojik sağlık önemli. Paradan çok çok daha elzem durum. Zira sağlıklı ruh halini kaybetmek daha fazla maddi kayıplara sebep oluyor. Çalışma hayatının monotonluğundan, gördüğü mobbingten psikolojisi bozulan insan azımsanmayacak kadar çok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende sevdiğim kıza aynısını söyledim sadece uni mezunu olsan iyi olurdu açıktan okusanda olur demiştim çalışma akşama kadar yat bi yemek yapsan yeter temizlik içinde birini ayarlarsın demiştim baba evinde bile cam silme gibi ağır şeyleri yasaklamıştım zaten ama fark ettiyseniz hep yapmıştım söylemiştim gibi şeyler... Psikolojisi bozuktu sorunlarını bana bağladı onun için ne kadar çabaladığımın farkında olmayarak gitti. Gidecek olana kal denilmez ama yinede kal dedim gitti... Kimseye fazla güvenip çok sevmeyin en azından bağlanmayın. Kendimden çok güveniyordum sonuç hayal kırıklığı..
24 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@meowwx alakası yok kardeşim anlatasım geldi anlattım yazmayı seviyorum anlatmak bedava sana denk geldim kusura bakma
Cevap sahibi1 yıl@meowwx sağ olun teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Sevgili dostum, düşüncelerin ve bakış açın gerçekten anlaşılır. Kadınların çalışma kararı, tamamen bireysel bir tercihtir ve bu konuda herkesin kendi yaşam tarzına göre farklı düşünceleri olabilir. Senin evde kalıp çocuklar ve evle ilgilenmek istemen son derece saygıdeğer bir tercih. Önemli olan, bu kararı senin özgür iradenle almış olmandır.
Kadınların çalışmayı seçmesi, onların özgürlüğü ve kişisel gelişimleri için bir yol olabilir ama bu demek değil ki herkes bu yolu seçmek zorunda. Bireysel tercihlere ve farklı rollere saygı duymak önemli. Unutma ki sosyal normlar ve beklentiler zamanla değişir, önemli olan senin ve ailenin mutluluğudur.
Genç arkadaşım, hayatında neyi seçersen seç, bu seçim senin ve ailenin mutluluğuna hizmet ettiği sürece doğru bir seçimdir. En önemlisi, mutlu ve huzurlu olmanız. Kendini geliştirmek ve kişisel tatmini bulmak sadece iş hayatıyla sınırlı değildir. Hayatının her alanında kendi değerlerini yaşayarak özgün bir yol çizebilirsin. 🌟32 Yorumla
Soran1 yılÇok objektifsin bana dedikodu lazım
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılSevgili dostum, anladım 😊. Aslında, kadınların çalışma konusu toplumlarda oldukça tartışılan ve farklı görüşlere sahip olunan bir konu. Dedikodudan ziyade, belki de bu konudaki farklı görüşleri ve deneyimleri dinlemek, kendi bakış açını daha da genişletebilir. Her bireyin yaşam tercihi farklıdır ve bu farklılıklar da zenginliktir. Genç arkadaşım, bu konuları dostlarınla konuşmak ve farklı deneyimleri dinlemek de oldukça keyifli olabilir.📚🗣️
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
75Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılkadınlar çalışmak zorunda değil ama çalışması daha iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDinde kadınlar evinde çocuğuna bakar. Ev işlerine bakar tutumlu olur.
Dinde Erkek çalışır evine helal kazandı getirir eşinin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılar.
Kadın erkeğin namusudur bekarken ailesinin çiçeği evliyken eşinin çiçeğidir. Herkes yerini haddini bilecek
Şimdi birileri çıkacak kadin çalışmalı özgürlüğünü eline almalı diyecek biri çıkacak kadin çalışmalı bizim elimize mi bakacak esitsiz diyecek 😂
Kadınla erkek eşit değildir kadının görevi ayrı erkeğin görevi ayrıdır. Hukuki olarak eşitiz biz sadece erkeğin nasıl yasal hakkı varsa bizimde var. Çalışmak özgürlük mü? Değil mi? O tartışılır. Okumuşsan elinde bir mesleğin varsa tabiki de elinin tersiyle itmeyeceksin.
Ben 26 yaşındayım köyde yaşıyorum çalışıyorum hayvancılık yapıyoruz. Ne bel kaldı ne bacak erkek işi yapıyorum ama ne yapayım mecburum bende eklenince çalışmak istemiyorum. Evlenip evimde çocuklarıma bakmak ıstiyorum edepimle.
Şimdiki Erkekler çalışan kadın istiyor o da bir tercih kendimi onların yerine koşuyorum yetistiremiyorlar ki ne yapsın hersey çok pahalı
Ama bu da benim tercihim benimde yapacak birsey yok evlilik bir tercih ya hani aileni seçemezsin ama evleneceğin kişiyi seçebilirsiniz. Bende kadının çalışmasını isteyen kişiyi tercih etmiyorum.11 Yorumla- 1 yıl
Dinde kadına çalışma hakkı yok diye bir durum söz konusu değil, kadının yeri evdir gibi bir meseleye getirmişsin. Hz. Hatice ticaretle uğraşan zengin bir kadındı, yeri geldiğinde erkeklerle iş de konuşuyordu. Tabii ki kadınlar isterse çalışsın isterse evde otursun bunu desteklerim. Ama öyle bir köle çalıştırma sistemine döndük ki soruyu yazan arkadaşın da dediği gibi kadınları özgürlük altından işte çalıştırıp bir de ev işi yaptırıyorlar. Yani bir araştırma okumuştum dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde buna gelişmiş ülkeler de dahil, ev işi kadınların işi olarak görülüyor ve çalışan kadınlar eve gelince kocalarından daha fazla ev işi yapıyorlar (daha fazla kazansalar bile). Öbür yandan bir peygamber, bir lider olan Hz. Muhammed (s. a. v.) o kadar işinin arasında yine de eşlerine yardım ediyordu. Eşleri dışarda çalışmamasına rağmen bazen evini süpürürdü, kendi söküğünü kendi dikerdi ve hanımlarına karşı hep kibar ve yumuşak başlıydı. Uzun lafın kısası 14 asır geçmiş ve burada "medeniyet"in ortasındayız, benim kafam çok karışık.
1 yılKesinlikle evet. Ekonomik özgürlüğü elinde olmadığı için boşanamayan, istemediği bir hayatın içine sürüklenen birçok kadın var. Bizim sülaledeki tüm kadınlarda durum aynı. Yengem çalışıyor mesela, dayıma yeri geldiği zaman resti çekiyor , kendisini ezdirmiyor. Tabii tam tersi durumu yaşayan bir sürü akrabam da var. Ayrıca aldatilip, dayak yediği hâlde ailesi vs. sahip çıkmadığı ve bir geliri olmadığı için boşanamayan binlerce kadın var. Kadınlar çalışmalı ve kendi ayağının üstünde durmalıdır. Ne ailenize ne de eşinize muhtaç olmayın. İyi bir insanla evliyseniz, işinizin vs. iyiyse çalışıp çalışmamak sizin kararınızın ama evlilik artık sanş gibi bir şey.
33 Yorumla- 1 yıl
şans*
- 1 yıl
Kadınlar ekonomik özgürlükten önce kendilerini geliştirmek, güçlü ve akıllı olmak için çalışmalı bence. Çalışan kadınlar çalışmayan kadınlardan daha kaliteli yaşam tarzından dolayı.
- Eğitim & Kariyer konusunda 981 cevap paylaştı.
1 yılÇok saçma ve geri kafalı bir düşünce. Kocan seni boşarsa ne olacak? Kadının özgür olması kendi parasını kazanması demek. Kocasına muhtaç olmaması ve para için onun eline bakmaması gerek. Evi erkek geçindirir her halükarda zaten. Senin de kendi paranın olması kötü bir şey mi? Kendine ev , araba alman kötü mü? Ki bu devirde memur olsa bile çoğu insanın parası yeterli gelmiyor. Bir memur 50 bin alıyor 30 bin kira. Bunlar nasıl tatile gidecekler. Veya anne olarak çocuğunu özel okul (ihtiyacı varsa) veya dershaneye nasıl göndereceksin? Çalışan erkeği köle olarak görmüyorsunuz ama kadını görüyorsunuz.
21 Yorumla- 1 yıl
@berilmutsuzolanhanii hay allahım sonunda burdaki bir zeki kadın❤️
1 yılBence çalışmak kişisel tercih olmalı özgür bırakılmalı bu konuda , çünkü bazı insanlar baba evinde zatem yeteri kadar çalışır evlenince de dinlenmek isteyebilir. Buna saygı duyulmalı.. Bir erkek illa çalışıcaksın diye diretirse bi kadına bence şahsen ben direk evliysem boşarım sevgiliysem de ayrılırım çok iğrelti duyarım soğurum. Bir erkek bir kadına güvenerek iş yapmamalı sonuçta o kadın sürekli çalışamayacak memur vs vs değilse çocukları olacak çocuklarını büyütecek o yüzden erkek kadının eline bakmadan kendini geçindirebilecek. Çok zenginlikten bahsetmiyorum ben şahsen ben babamın evinde gördüğüm bolluğu görmek isterim tabiki de insanlar yükselirde düşebilirde bu olası şeyler ama bir erkek eşini ailesini muhtaç etmemeli taşı sıkıp suyunu çıkarmalı çalışkan olmalı yetinemiyorlarsa da eşi gerektiği yerde çalışıp destek olmalı
10 Yorumla
1 yılKendi evi olan aylık en az 50-60k kazanan veya kirada oturup en az 90-100k kazanan birini bulursan çalışma. Bu saydıklarım hariç yapacağın evlilikte ne keyifle oturacağın bir evin olur ne çocuklarına iyi bir gelecek sunabilirsin. En temel ihtiyaçlarını alırken bile hesap kitap yaparsın. İhtiyaçlarını hep ertelemek zorunda kalırsın. Herkes yaşar sen sadece nefes alırsın.
21 Yorumla
Soran1 yılZaten şu an baba evinde o dediğin şekilde yaşıyorum temel ihtiyaçları alırken bile hesap kitap yapıyorum çoğu zaman alamıyorum bile... o yüzden maddi durumu iyi olan biriyle evlenmek istiyorum aşağısına asla razı olamam
“Şunu alalım mı?” Sorusuna “ ne gerek var boşa para harcıyoruz” gibi cevaplar almamak için çalışmak çok güzel bi hiç ayrıca insan hali her gün günlük gülistanlık geçmez herhangi bir kavgada “ yediğin önünde yemediğin arkada “ ile başlayan başa kakma cümlesi ile boğuşmamak için çalışmak güzeldir. Çok beğendiğiniz bir ziynet eşyasına “amaannn ne gerek var” diyip hevesinizi kaçırmasın diye çalışmak güzeldir ilerde çocuğunuz olur onun eğitimi için kreşe yollamak istersin döner der ki “ ne yapıyorsun tüm gün oturuyorsun sen göster sen öğret” der bu örnekler çeşitlenir çoğalır zamanla erkek sizi “benim elime muhtaç” sanır. Olur ya hayatın ne getireceği belli olmaz çalışmak her zaman iyidir.
31 Yorumla- 1 yıl
Peki erkekle kadın da çalışınca Paralar nasıl ortak olacak, erkek eve harcar kadın kendi süsüne harcar o ne olacak?
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBence bu çok yanlış bir düşünce. Her kadın çalışmayı düşünmel ve kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Bu çalışma illa bir ofise ya da fabrika özelinde değerlendirme home office de olur.
Ev kadını da olsan evde sabit durmuyor, geziyorsun dolanıyorsun, alışveriş yapıyorsun..20 Yorumla
1 yılEvli bir kadının çalışması tabii ki bir nevi eşine destek olması ama neyse evde olup çocuğu da ilgilenmesi daha önemli para bir şekilde kazanılıyor ama evlat maalesef kazanılmıyor ve huyu suyu çok farklı oluyor eşim çalışırken ilk çocuğumuz annesi bakmıştı ve anneanneci oldu 2 kızım da eşim işten çıkardım tabii maddi açıdan zorlandık ama hem annelik duygusu daha fazla oldu hem yetişme tarzı çok farklı oldu şimdi iki kızımın arasında dünya kadar fark var mecbur kalmadıkça çalışmaması tabii ki iyidir ama bir de şöyle bir şey var erkeğin eşine her konuda sahip çıkıp bunun yüzüne vurmaması lazım ben sana bunu alıyorum bu ne diyorum çok para harcıyorsun benim paramla geçiniyorsun gibi kelimeler kullanmaması gerekiyor
021 Yorumla
Soran1 yılAynen bende onu diyorum erkek maddi olarak eve ve eşine yetebilmeli ve taniki buda onun görevi tıpkı senin dediğin gibi bu konuda söylenmemeli ve cimri olmamalı... zaten adam öyle cimri ve söylenicek bir zihniyetteyse sırf adam söylenmesin diye kadın çalışıyorsa falan o kadının o adamla evli kalmasına gerek yok olmaz olsun öyle koca... bide çalışmama mevzusu maddi durumu iyi olan ve cimri olmayan erkeklerin eşleri için geçerli...
- 1 yıl
Bazen ne kadar cimri olsaydın severek evlendiği için bazı şeyleri göz önüne alıyor örneğin bir iki sene çalışırsın çocuk olur çalışmamaya karar verirsin ve bunu zamanla yüze vurmaya başlar tabii ki şu anki zamanda bir maaş yetmiyor evet benim de maaşım yetmiyor asgari ücretin çok çok üstünde maaş almama rağmen bazen zorlanıyorum ama bunu hiçbir zaman ne eşime ne de çocuğuma yansıttım gücümün yettiği kadar çabalıyorum burada önemli olan kadının da idareli kullanması erkeğin de bunun dile getirmemesi
Soran1 yılYa erkeğin geliri azsa kadında çalışmak zorunda kalıyor muhtaç olmamak için ama işte kadın herşeyi görüyor erkeğim maddi durumunuda görüyor herşeyi bilerek kabul edip evleniyorsa buyursun çalışsın
- 1 yıl
Zaten onun en başta söylediğim gibi belli bir süre çalışması gerekiyor çünkü her şey onlar için özellikle de çocuk yoksa çocuk olana kadar ne yaparsalar kardır ben o hatayı yaptım çocuk yoktu gelirimiz çok sanki hep böyle gidecek gibi hep fazladan bol keseden yedik ne derler yazın yediğini hurmalar kışın tırmalar mıydı öyle bir şeydi herhalde aynen öyle şu anda tırmalıyor beni umarım mutlu bir yaşamın huzurlu bir evin güzel bir eşin olur Can gönülden dileyim
Soran1 yılBen artık daha çok mantıkla karar veriyorum eskiden öyle değildim ama iyi ki o zamanlar evlenmemişim şimdi daha bilinçliyim
- 1 yıl
Burada biraz da yaş tecrübe oluyor çünkü o an sadece gözün aşk sevgi görüyor ne para ne geçeyim ne mantıklı düşünceler ama zamanla insan olgunlaştığı zaman Bir şeylerin farkına varıyor ve daha mantıklı düşüncelere sahip oluyor 22 yaşındaki bir insanla 40 yaş arasındaki insanın düşünceleri çok farklı oluyor umarım düşünceniz ve mantıklarını doğru yol üzerinde gider ve mutlu olursunuz
Soran1 yılSağolun inşallah
- 1 yıl
Siz de sağ olun hayırlı akşamlar dilerim her şey gönlünüzce olsun
Soran1 yılYa ben hali vakti yerinde birini istiyorum yaşı falan önemli değil sence olmaz mı babam fakir herkes bana fakir erkekleri layık görüyor halam bana çulsuz işsiz sorunlu bir tip bulmuştu
- 1 yıl
Öncelikle babanı yadırgama hiç kimse hayatta fakir olmak istemez benim rahmetli babam da aslında varlık içinde bize yokluk yaşattı gerçekten çok zorluklar yaşadık aslında hala da yaşıyorum mecbur yaşama zorundayım emin ol ki maddiyat bir şekilde çözülüyor burada önemli olan maddiyattan ziyade son nefesine kadar aynı insanla başını yastığa koyman evet parası var çok zengin ama bu emin ol ki mutluluk getirmez sana önemli olan burada seni sevecek benimseyecek akşam eve gelmek için can atacak bir eş şimdi benim dediğim yanlış anlama lütfen benim de arkadaşım var o da 40 yaşında ve hala evlenmedi maddi durumu çok çok iyi ama biraz saf olduğu için insanlar da evlenmek istemiyor yani paranın bir önemi yok aslında çok önemli bir araç ama bugün Topkapı sarayın kapısını alamazsın o parayla ama bir insanın bedeninin ruhunu alabilirsin ama duygularını satın alamazsın
Soran1 yılAma hem fakir olup hemde kötü olan çok erkek var fakir olunca erkek melek olmuyor karakter meselesi benim babam hem dakir hemde annemle yıllardır kedi köpek gibi dalaşıyorlar düşman gibiler bu yaşta hala küfürlü kavga ediyorlar
- 1 yıl
Tabii bu karakter meselesi burada haklısın zaten burada önemli olan doğru insanı bulabilmek değer veren bir insanı bulmak evet yine burada haklısın maddiyat alım gücü düştüğü Zaman kavgalarda başlar çünkü burada anne devreye girer çocuğun örneğin bir şeyler ister kendinden dahil ödün verir babamın karşılayamadığı için ortaya kavgalar çıkar önemli olan burada dengelemek benim annem babam da çok kavga ederlerdi Bu sebepten dolayı ben 6 yaşındayken ayrıldılar ve ben bu yaşıma kadar annesiz babasız büyüdüm ve ben bunları çocuğuma yansıtmadım hiçbir zaman evet biz de kavga ediyoruz aramız bozuk yeri geliyor ayrı yastıklara baş koyuyoruz günlerce konuşmuyoruz ama yine de her şeyden önce maddiyat çok önemli ama doğru insanı bulmak hepsinden önemli emin ol ki akşam masada Bir kuş sütü eksik diyeceğimiz kadar Halil İbrahim sofrası olarak düşün ama huzur yok tat yok neye fayda ama Bir tas çorba yanında bir ekmek o mutluluk var ya dünyaya bedel Bir de bu açıdan bakmak lazım tabii şimdi yaşına açıkçası bilmiyorum kaç yaşındasın ama tabii yaşımı verdiği düşünceler de var
Soran1 yılYa ben artık bu yaşımda anladım ki para var huzur yok lafı sadece züğürt tesellisi... bakıyorum sülaleye hepsinin maddi durumları çok iyi ve hepsi geziyor yiyor içiyor tatillere gidiyorlar bizim eve bak yıllardır kavga sorun eksik olmuyor annem babam hala para kavgası senin paran benim param kavgası fatura kavgası erzak kavgası yapıyorlar hele annem kendi maaşı var ben yıllardır maaş alıp ev geçindirdim diye söylenip babamın yüzüne vuruyor... bizde ne para var ne huzur ne de aile saadeti her biri ayrı bencil ayrı sorunlu... ama sülaleye halamlara amcamlara bakıyorum hepsi huzurlu amcamın kızlarının kızları bile teker teker evleniyorlar bide bana bak evde kaldım aday bile yok
- 1 yıl
Yok tabii ki diyorum ya paranın da bir yere kadar değeri var yok değil hani ben belki de yaşımın verdiği düşüncelerle bu şekilde söylüyorum benim de akrabalarım çok zengin hatta benim çok eski bir model bir arabam var kuzenimin cipi var ve düşünüyor şu anda bu cipi satıp da son model hangi cipi alabilirim benim arabamda klima bile yokken adam son model cip düşünüyor ne bileyim örneğin abim her sene Bodrum alanya'ya tatile gider ben gidemem ve çocuklarım der ki baba amcam gidiyor da biz niye gidemiyoruz imkanım yok kızım olsa zaten götürürüm tabii ki burada paranın değeri var hani dediğim gibi para bir araçtır bir gereç ama maalesef bazı şeylerin de önüne geçemiyoruz ama o para içinde duygularımızı değiştirmememiz gerekiyor evet haklısın parası olan rahat yaşıyor istediğini alabiliyor ne bileyim işte istediği yere gidebiliyor ama biz ne yapıyoruz bir yere giderken acaba buraya gidersek para yeter mi kalır mı ay sonunu getirebilir miyiz diye düşünüyoruz örneğin örneğin ben maaşımı aldığım zaman düşünüyorum Bir dahaki ayın birine kadar nasıl yetinebilirim ama şu ekonomi şartlarda da artık her şey zorlaştı tamam haklısın parası olan huzur oluyor kavga etmiyor çünkü istedikleri oluyor ama bazen de Kader dediğimiz bir şey var ve biz bunun önüne geçemiyoruz istesek de olmuyor örneğin benim elime gelen parayla insanlar çok şey yaparken ben yapamıyorum niye zamanında yaptığım hatalarım bedellerini ödüyorum borçlarını ödüyorum hala ama o kader bizi bir şekilde yönlendiriyor ben gideyim bir zengin koca bulayım ben gideyim zengin bir yaşantıya yaşayayım maalesef olmuyor bu dünyaya çekmeye geldik galiba anladığım kadarıyla sen de benim gibisin İnşallah gönlüne göre birini bulursun ve mutlu olursun bu dönemde de zengin koca bulmak da ayrı bir dert çünkü ekonomi o kadar çökertti ki insanları artık paranın da değeri yok en güzeli yurt dışına gitmek 😊
Soran1 yılValla ben her yönden çok çektim ailem öanevi yönden çokk kötüler toksikler falan çok çektim... ve artık maddi olarakta evlenince şu an saydığın zorlukları bir gün bile tahammül edeceğimi sanmıyorum yıllardır tahammül ediyorum artık gücüm kalmadı her şey bana çok boş geliyor eski ben olsa ayyy birini seviyim taş üstünde bile uyurum kuru ekmek yerim derdim ama şimdiki ben çok acılardan tecrübelerden geçti ve değiştim... istediğim gibi biri olsun olmazsada bekar kalırım yalnız yaşar yalnız ölürüm evlenip sürünüp üstüne çocuk yapıp zar zor büyütüp saçımı süpürge edip sürünemem zaten çocukta ergenliğe girince o hayatı beğenmiyor pis isyankar oluyorlar çıktıkları kabuğu beğenmiyorlar resmen amannnn benim hiçbirşeye inancım kalmadı kafam bir ton şey var
- 1 yıl
Tabii ki burada haklısın sonuçta zor yaşanmış kavgalı bir ortamda büyüyorsun maddi sıkıntılı çeken bir aile ortamısın sen de istiyorsun ki ben de evlendiğim zaman ben bunları çocuğumu yaşatmayayım eşimle kavga etmeyeyim doğal olarak haklısın ama örneğin zengin biri gelsin beni alsın yerine örneğin gidersin iyi bir iş bulursun kendine iyi bir işte çalışırken de orada maddi durumu iyi olan birileri versin gider bugün bir tekstilde çalışırsan eğer tekstil maaşlı biriyle evlenirsin gidip ne bileyim Bir markette çalışırsan market maaşlı biriyle evlenirsin tabii nasipten öteye gidemezsin nasipte ne varsa onu yaşarız ama her şey yine senin elinde iyisiyle doğrusuyla kararınla o zaman senin şöyle bir şey yapman lazım iyi bir iş yerinde çalışman lazım ki hayatına istediğin gibi bir yere çıksın ama sırf evlenmek için değil tabii ki kazancın iyi olursa o zaman zengin bir kocaya da ihtiyacın olmaz
Soran1 yılİşte aynen öyleee iyi bir iş yerinde üst düzey ve yüksel maaşlı bir işte çalışırsan o seviyede erkekle olursun ama işte sorun şuki öyle bir iş bulmak çok zor herkese nasip olmuyor çoğu yerde torpilli ☹️ o yüzden o tarz bir iş olmazsada çalışmıyorum başka türlü işlere giripte seviyemi düşürmüyorum çünkü aynı senin dediğin gibi o alt tabaka işlerde çalışırsan orada çalışan o tabakadan birisi çıkar karşına
- 1 yıl
İşte o zaman buraya kadar giriyor maalesef belki saçma gelecek ama bir gül bahçesine giriyorsun tam bir gül koparmak isterken hemen karşısındaki gülün daha güzel olduğunu görüyorsun ve o güle yöreliyorsun ve Bir bakıyorsun ki biraz daha öteli daha güzel bir gül var daha böyle hoş tomurcuk böyle onu koparmak isterken biraz daha ileride o kadar güzel kokan bir gül var ki böyle seni senden alıyor doğru koparmaktan vazgeçip bu bileğe yöneliyorsun ve bu şekilde devam ederken Bir bakıyorsun ki Gül bahçenin sonuna gelmişim bataklık kurumuş yapraklar arkana Bir bakıyorsun ki hayattan çamura batmışım Gül bahçesine giremiyorsun yani burada demek istediğim bir nevi bazen önümüzdeki iyi şeyleri görmeyip biraz daha ileri ileri gördüğün için aslında geri bıraktığımız şeyleri de kaybetmiş oluyoruz ama dediğim gibi önemli olan yine söylüyorum benim için huzur mutluluk eğer huzur mutluluk varsa her şeyin üstesinden bir şekilde gelinirim diye düşünüyorum belki de yaşımın verdiği düşüncedir bu
Soran1 yılNe diyelim kardeşim bu konular konuştukça konuşulur o kadar şey varki ama işte hayırlısı diyelim herşeyin haırlısı olsun
- 1 yıl
Maalesef ki öyle her şeyin hayırlısı olsun Allah inşallah gönlüne doğru düzgün seni gerçekten sevip değer verecek en zor gününde her zaman yanında olacak ve dediğin gibi de maddi durumu iyi olan biri karşına çıkar tez zamanda
Soran1 yılSağol kardeşim amin amin inşallah
Gizli Üye(18-24)1 yılBu tamamen senin tercihin elinde bir mesleğin olsun kocan ölürse veya başka zaruri durumlarda kendine çocuklara bakabil bunun dışında geleneksel bir kadın olmak kötü değil açıkcası erkek aileye bakabilmeli düşünceye hak veriyorum.
Ayrıca kadın hem kariyer hem çocuk yapsın sözü kadın düşmanı bir söz her işi kadına yığan. Şahsen ben çocuk düşünmüyorum ama dediklerinin bir kısmına katılıyorum.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
1 yılBugün birçok kadın evlenip boşandıktan sonra (eğer çocuk da varsa) fazlasıyla sıkıntılı bir süreç yaşıyor.
Hele ki, anne baba da yoksa veya yardım etmiyorsa ortaya çıkan maddi gereksinim nafakayla bile çözülmüyor.
O yüzden "ben çalışmam eşim çalışsın kazansın" dersen, bir gün sap gibi ortada kalabilirsin. Bunun ülkemizde haddinden fazla örneği mevcut.10 Yorumla
1 yılDüşüncenize saygı duyuyorum ama bana doğru gelmiyor. Evde durmak 4 duvar arasında durmak ev temizlik yemek çocuk çok bunaltıcı. Yaşamadığın için ev daha tatlı gelebilir ama inan Bir kadının sosyal hayatından geri kalmaması taraftarıyım. Diğer türlü bir erkeğin eline bakmak çok kötü bişey. Her evde durdukca değersizleşiyorsun yapılan emeği görmüyorlar. Akşama kadar evde naptın ki gibi klişe cümlelere maruz kalıyorsun. Bu düşünceler, inan insanı psikolojik olarak çok yıpratıyor. Ev işi 7.24 mesaisi olmayan bir iş. Evde durdukca çok bunalıyorsun sürekli bir önceki günün tekrarı. Değersizleşiyorsun. Kadın bişeyler görmeli üretmeli kendini değerli hissetmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Niye değersizleşeceksin evde sosyalleşebilirsin de komşuları gidip gezinebilir erkeğin Boş zamanlarında bir yerlere gezilebilir
Bir öğretmen olarak ben bile seni destekliyorum, yürü be kız 👏🏻 Özgürlük adı altında sabah çocuğu kocayı doyur koştur koştur işe git akşam gel yemek ev temizliği 4 5 saat uykuyla yarın yine aynısı 😂 Parası olmayan adam evlenmesin cidden. Çalışmak zorunda da değilsin. Ben tercihen çalışıyorum
10 Yorumla
1 yılKadın çalışmak zorunda değil. Eve ekmek getirmek, evin geçimini sağlamak erkeğin vazifesidir. Ama çalışmak istiyorsa da; "fıtratına uygun bir iş ve zemin" olması şartıyla çalışabilir. Ama dediğim gibi fıtratına uygun bir iş ve zemin olması şartıyla...
10 Yorumla
1 yılZorunda değilller ama kendileri istedikleri için çalışıyorlar çalışma ben sana bakarım dediğinde yüksek bi gelirin olması lazım böyle bi zamanda malum hayat şartlarıda zor olduğu için kimselere muhtaç kalmamak için ve onlarda yolunu çizmek zorunda herkesin kendi tercihi kimse severek babasının hayrına çalışmıyor erkekte kadında
00 YorumlaBu kişiden kişiye değişebilir evet size de hak veriyorum. Bende çalışan bir kadınım. 8-5 calsiiyorim. Çalışmak için emek verdim. Çünkü evde duracak bir yapıya sahip değilim. Çocuğun da var çok şükür. Ben bu işe girmeseydim evde depresyona falan girerdim. Ha evet işin yorucu kısmı yok mu evet var bazen yılma noktasına da geldiğim oluyor ama yok ya ben ise gidince kafam dağılıyor daha mutluyum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır değil kadınların çalışmaması lazım ama yeni dünya düzeni kadınları çalıştırmak yerine bir eşya gibi kullanıyor ve kendilerini kullandırıyorlar iğneden ipliğe her alanda kadını bi reklam aracı kullanıyorlar kadınları üzerinden dönen büyün paralar var
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO özgürlük, ekonomik özgürlük. Kocanın değişmeyeceğinin, aldatmayacağının, kocadan boşanmayacağının garantisi yok. Boşanınca dımdızlak ortada kalmamak için en azından bir iş bilmeli kadın. Ayrıca başkasının eline bakmak kocan da olsa güzel bişey değil bence.
Yalnız yaşayıp titiz olan, ev işi ve yemek yapan bir çok erkekte var. Erkeği bir gelir kapısı olarak görmek bana bencillik gibi geliyor açıkçası.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet zorunda, evliliğinin her zaman böyle anlattığıngüllük gülistanlık gideceğinin bi garantisi var mı? Böyle yapan kadınlar, boşandıklarında sudan çıkmış balığa dönüyor, iş tecrübesi yok para yok bir de çocuğu varsa her şey iki katı zor, her yetişkin kendi parasını kazanmalı kimseye muhtaç olmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGüzel bir mesleği varsa kadın çalışsın ama kadının isteğine kalmalı illa çalış diyen erkek oğlan çocuğudur ondan çocuk yapılmaz evlenilmez gerçek erkek cidden cok azaldı. Bi kadının doğru dürüst mesleği yoksa veya okumuştur ama şansı torpili yoktur duzgun iş bulamamıştır geçici markete girdi diyelim gerçek erkek sevgilisini bile çalıştırmaz oyle yerlerde 6 ay çalıştım gratiste markett kadar berbat hep ayaktasın uzun çalışma saatleri hafta 2 en az fule kalma kampanya zamanı geceye kdr mağazada etiket basma ertesi gün fule gitme tekrar… onu geçtim kadınların psikolojisi cidden bozuk erkek müşteriler cok iyiken hep sorunlu olanlar kadınlar olurdu adam gibi adam mesela karısını öyle bi yerde calıstırmamalı
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Yanlış bir düşünce her insan cinsiyet olmadan kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli... Özellikle kadınların çalışması gerekiyor
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışmaktan yana yüzüm yk evde asalak gbı yasak benim en büyük hobim beni böyle kabul eden erkek olursa da ölene kadr böyle olucam de de kurtul saçma yerlere çekme konuyu.
Kimsenin kafasına silah dayamiyor karşı çalışacaksın dıe haliyle herkes kendi özgür iradesiyle karar veriyor tıpkı senin yaptgn gbı. İsteyen özgür iradesiyle çalışıyor istemeyen calsmiyor bunu saçma slak yerlere bağlayacak kadr düşme00 YorumlaKadının yeri evidir evi geçindirmek erkeğin sorumluluğundadır zaten kadın ev hanimligi yaparak en büyük mesleği yapıyor ben karıma kiyipta dışarıda calistirmam
13 Yorumla
Soran1 yılİşte budur
Tercih meselesi ama bence çalışmalı bu zamanda helede ve ekonomik özgürlüğü olmalı eğitimli olmalı sonra ilerde meslegin işin olmayinca zor durumda olup boşanmak istesen boşanamiyorsun çünkü calisabilecegin bi iş olmuyo bi seçeneğin olmuyo
00 Yorumlaburada edebiyat yapıyorlar ama kafalarnda hepsi karılarını çalıştırma peşinde. Parası olmayan kadına evde söz hakkı vermezler kadınlar söz hakkı sahibi olmak için çalışıyor para için değil kimse aç kalmıyor yoksa..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar çalışmak zorunda değil. Şöyle çalışır ailevi durumu çok kötü olursa eşine destek olur. Onun haricinde çalışıp çalışmaması kadınların inisiyatifine kalmış. Zaten çalışmayan kadın göze batmaz, erkek batar.
00 Yorumla
1 ayCidden sonunda nasıl bi oyunun döndüğünü anlayan biri. Ha bu arada yorumlardaki karım çalışsın yok öyle yatmak diyen erkekler erkekliklerini bi sorgulasınlar bence ve ev işi yapmaya baslasınlar madem öyleyse sonradan karıları maskulen bi erkekle kendilerini aldatınca ağlamak yok ama 🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKocan seni yaşlandığında, elinde meslek, kariyer , emeklilik şansı olmadığında boşayınca ne yapacaksın?
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHaklısın kardeşim. Bunu biz söylesek yobaz oluruz. Karısını çalıştırmayan erkeğe kızarlardı. Cinsiyetçisiniz derlerdi. Feministler. Eşitlikçiler. Şimdi her şey dahada anlaşılıyor. Feminizm yok oluyor
20 Yorumla
1 yılBenim karım evde otursun ne işi var işte bu da yeni moda oldu kadın dediğin çocuk bakar ev işi yapar erkekte evi geçindirir
20 Yorumlaher insan geçimini sağlamak için çalışmak zorunda. sırf kadın olduğumuz için çalışmama gibi bir lüksümüz yok. ama hamileysen çalışmamalısın dinlenmen gerekiyor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 580 cevap paylaştı. illa sadece erkek çalışacak eve bakacak diye bir kural yok... gerekiyorsa kadın da çalışmalı.. kadının ''biz çalışmayız'' düşüncesi kadar bencil ve bağnaz br düşünce yok bence
00 Yorumla
1 yılEvet, çalışmak zorunda. Çünkü kadın çalışmayıp edilgen olunca değeri düşer. Dinimizde de erkek çalıştığı için kadından üstündür. Erkeğin çalışması bir üstünlüktür.
00 YorumlaKadın çalışacak abicim öyle yan gelip eşofmanı geçirip g…Tü devirip yatmak yok ev işlerinide ortak yapacaksın hayat müşterek yok erkek evine yetecek hikayeleri geçmişte kaldı artık
00 YorumlaKadın demeyelim, birey. Kadın veya erkek, çalışmak zorunda değildir isterse eş parası yesin, ama kendi ayakları üstünde durmak istiyorsa çalışmak zorundadır.
00 Yorumla
1 yılKarşıdaki insana bağlı bana kalsa çalışmasa daha iyi eve geldiğimde eşim evde olmalı. Diğer türlü de kendisine saygı duyarım. Varidyalı çalışmadığı sürece
00 Yorumla
1 yılÇalışmak zorunda denilmez tabi ki ama kendi ayakları üzerinde durmak yarın öbür gün bir ayrılık söz konusu olursa kimseye muhtaç olmamak için birikim yapmak ya da iş tecrübesi edinmek zorunda bence. Ben evlenirsem eşim de çalışmama engel olursa asıl o zaman kavga ederim gibi geliyor :)
03 Yorumla- 1 yıl
Haklısın çalıştığım yerde birçok kadın kendi ekonomik özgürlüğü olduğu için eşinden ayrılıyor ama bence biraz da eşinle olan durumuna bağlı, sevgi ve saygı azaldıysa hiçbir durum bu ilişkiyi iyi ya da kötü etkilemez çünkü gidişat zaten iyi değil. Ki birçok kadın da ekonomik özgürlüğü olmadığı için eşinin ihânetine, sözlü ya da fiziksel şiddetine göz yumuyor çünkü başka çaresi yok en azından öyle düşünüyor. Türkiye'de durum bu :)
- 1 yıl
Hayır alakası yok daha düşük çünkü erkeğe muhtaçlar
Zaten evlendikten sonra çalışmak çok zor oluyor. Hele ki bebeğin olduğu zaman 6 ay büyüteyim sonra bırakırım işe giderim diyorsun ama hiç öyle olmuyor
11 Yorumla- 1 yıl
@goldstory doğru diyosun
Bence hatta bence bile değil bi kadın kendi parasını kazanıp kendi ayakları üzerinde durmalı kimseye muhtaç olmamalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTamamen aynı fikirdeyim seninle hatta parantez açtığın meslekler konusunda da katılıyorum benim karım olsa bende çalıştırmak iş ortamlarının ezici çoğunluğu kadın doğasına aykırıdır kadın dediğin eviyle ilgilensin çocuğuyla ilgilensin alışveriş yapsın arkadaşlarıyla otursun kalksın sosyal çevre edinsin kadınlarla vs..
11 Yorumla
Soran1 yılAynen hakllısın bende aynı fikirdeyim 👍
Hayır değil ama çalışan kadın da ekstra güçlü bence kendş ayakları üstünde durabildiği için
20 Yorumla
m 1 yılHer doğru her yerde söylenmez. Empoze edilmiş şeyleri orta yerde değiştiremezsin 😀 160 yorum ve dahası gelir 😜
00 Yorumla
1 yılZorunda değil ama bence çalışmalı ekonomik özgürlük başka bir duygudur. Erkek ben parayı veriyor isem sen benim kölemsin gibi görüyor.
00 YorumlaKadının kendi tercihidir elbette ama. ekonomik özgürlük için ve özgüveni beslemek için gerekli bence..
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 366 cevap paylaştı. Hayır değiller ama kendileri de ayakta durmak istiyorsa bir erkeğe bağlı değilim diyorsa çalışmalıdır
00 Yorumla
1 yılöyle ısmarlama seveceğiniz beğeneceğiniz biri ile olabiliyorsanız ömür boyu ne ala allahın emrimi aşık olacagın adamın zengin olacağı acaba
00 Yorumla
1 yılBu devirde elin mahkum mecbur calisacaksin ya da çoğu kezban gibi zengin koca bulacaksın ki bu daha zor
00 YorumlaÇalışma ama kendini geliştir hayat neler getiriyor belli olmaz. Ilgi alanına göre bir meslek öğren sertifika al diploman olsun
00 YorumlaKimseye bel bağlamamak için kendini ayakların üzerinde durmak iyidir. Tabi tercih meseleside var tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadının tercihi ama şimdi çoğaldı erkekerde çalışan kadın isteyen. Onlara erkek demem ben.. Oturup çocuk dogursun öyle erkekler, karısı çalışırken.. 🤣
10 YorumlaEskiden olurdu şimdiki zaman da olmaz imkansız hele bu ekonomide nasıl olacak her şey ateş pahası
14 Yorumla- 1 yıl
Erkeğin kazanç yeterli ise Olur neden olmasın
- 1 yıl
Sen fakir olduğun için başkalarını da fakir zannediyorsun
1 yılSonra kocandan kısıtlan eline bak paraya bak ikide cocuk yapar geçersin eve harika düzen. Nekadarda peri masalı
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. zengin koca bulacan o zaman zira kiralar asgari ücretle denk şu an
10 Yorumla
1 yılKişisel tercih, çalışırsın çalışmazsın. Özellikle kadına indirgemek nedir? Saçma yani..
00 YorumlaBence cinsiyeti yok hayatta kalmak için çalışmak zorundayız
00 YorumlaEkonomik özgürlük için çalışmak şart, lazım, gerekli.
00 Yorumla
1 yılHarçlık için bile kocasının eline bakmamak için çalışmak zorunda
00 Yorumla
1 yılCalismayabilirsin ama ev islerini sen yapican o zaman
00 YorumlaÇalışmak yerine mutfakta robot olacağım diyorsun o da bir tercih
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen şahsen karımın bir süre çalışmasını isterim o zamanki durumuma bagli yinede ortalama evim var 2 sene kadar sevdiği bı işte ona zehir olacak bı işte değil Birikim yaparız çok yanlış düşünüyorsun altınlari verip araba almamızı da isterim bu altın verme olayını da anlamıyorum ne mevzuymuş
00 Yorumla- Devamını Gör (93)
Devamını Gör(138)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem