Kadınlar çalışmak zorunda mı?

Erkek arkadaşım benimle çalışma konusu yüzünden tartışıyor olayı anlatayım. Bizim 8 aylık beraberliğimiz var ve ileriye taşımak istiyoruz. Geçenlerde konu açıldı ve dedim ki ‘bence sağlığı yaşı elverdiği sürece tüm kadınlar çalışmalı kimseye muhtaç olmamalı. Ama işi çok yorucu ise ev ile işi bir arada götüremiyorsa, ya da çocuğunu bir yaşa kadar büyütmek istiyorsa çalışmayadabilir’ Bunun üzerine oda bana ‘lafa gelince eşitiz diyorsunuz çalışmaya gelince kocam baksın diyorsunuz’

halbuki ben kocam baksın demedim sadece bazı koşullarda kadının çalışmayabileceğini söyledim bu sözüne çok kırıldım. Sonuçta bir kadın evin tüm işleriylede ilgileniyor çamaşır yemek temizlik bulaşık misafir vs vs çocuk olunca sorumluluk iki katına çıkıyor. Tamam erkeklerde yardım ediyor ama bir çoğu bi salata yapmayı iş yapmak zannediyor yalan mı?
Benim fikrim şu ki; her iki tarafta şartları elverdiğince çalışmalı ev işleri ortak yapılmalı. Ama örneğin ben çalışmıyorsam ve ve eşim eve yorgun argın geliyorsa ondan bi beklentim zaten olmaz. Haksız mıyım siz ne düşünüyorsunuz?

adamla ilişkimi gözden geçireceğim galiba 😑

Kadınlar çalışmak zorunda mı?