- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu milleti önce kapitalist bitirdi sonrada Batı Avrupa bitirdi özellikle kadınları hem de çok güzel şekilde bizi bitirdiler adetimizi kültürümüzü örfümüzü elimizden aldılar özellikle ahlakımızı edebimizi adabımızı ar namusumuzu şerefimizi haysiyetimizi herşeyimizi aldılar Z kuşağı zaten bozuk olarak yetişiyor ondan sonra ki gelenler de daha beter olacak Avrupa şöyle Batı böyle diye diye bu türk insanı adam insanlıktan çıktı
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu durumu destekliyorum aile diye bir şey kalmadı bildiğin. Kadınların eğitim kpss yüzünden evlenme süreleri uzadı. Çocuk sayısı da azaldı gerilemeye başladık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem evet hem hayır. Belirli bir zamana kadar çalışabilir evlendi diyelim çocuk olacak. Eğitimli, sağlıklı bir birey büyütmek istiyorlarsa cocuğu annesi yetiştirmeli o yüzden çocuk olduktan sonra işi bırakmalı bence. Ama şu zamanda ise erkekler çalışan birini istiyorlar. Ki dinimizce kadının asıl görevlerini az çok biliyoruz. Kadın hizmetçi demek istemiyorum ama ev kuruluyorsa da bunu daima kadın inşa ediyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Pembelilerin çoğunun görüşü bu yönde.
"Evde oturup erkeğe muhtaç olacağıma çalışırım daha iyi"
Ailenin ne demek olduğunu, evlenmenin hakikatini kavrayamamış çoğusu.
Öğretmenim ama imkanım olursa ben de çalışmak istemem evlendikten sonra. Çünkü evlenince ilk sorumluluğum eşim ve çocuklarım olacak.
Erkeğe muhtaç olmuyorsunuz pembeliler. Yuva kuruyorsunuz, eşiniz evin rızkını temin için çalışıyor, siz de eşinizin çalışıp kazandığını aş edip sofraya koyuyorsunuz.42 Yorumla- +1 yıl
Hocam yemin ederim siz farklısıniz ya
- +1 yıl
Helal olsun be, ben bu zihniyeti anlamıyorum, madem kocana muhtaç olmak istemiyon hiç evlenme demi bekar yaşa, hem insan neden meslek edinir; üretmek için, evlilikte senin paran benim param, yok ezme vs. Böyle şeyler olmamalı varsa da sağlıklı evlilik değildir
+1 yılKadınlar çalışmalı tabii. Kadınların da mesleği olmalı, onlar da iyi eğitimli olmalı, kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bireyler olmalılar.
Olmalılar ki kendileri gibi güçlü ve kendinden emin, özgüven sahibi kız/erkek çocuklar yetiştirebilsinler. Aile ilişkileri tek taraflı düzelmez. Her iki tarafın da diğerine yük olmadan hayatın zorluklarına göğüs gerebilecek kadar güçlü olması gerekir. Kadının asıl vazifesi ev değildir.
Kadın, sadece eve hapsolup dört duvar arasında ömür çürütemeyecek kadar güçlü ve özgürdür.
40 Yorumla
+1 yılŞimdi şöyle illa ki aktif olmak çalışmak istiyorsa kitap okusun yabancı dil öğrensin atom fizik kimya öğrensin.
Ama ben çalışmak istiyorum hamallık yapmak istiyorum diyen insan delidir. Adamın parası varsa kadını çalıştırmaması gayet normaldir, kadın evde otursun ama bu demek değil ki ev temizliği yapsın. Çalışmanın türlü türlü yolu var. Spor yapmakta çalışmak spor yapsın boş durmak istemiyorsa. Ama çiftlerin parası yetmiyordur o zaman kadında çalışır destek olur. Şu düşünceden çıkın ben kadınım güçlüyüm bende çalışırım falan çok gereksiz. Çalışmak denen şey gidip tanımadığın insanlara kölelik yapmaktır. Hizmet etmektir. Hangi iş olursa olsun kaç maaş alırsan al, müşterin geliyor sende ona hizmet ediyorsun.21 Yorumla- +1 yıl
Kadın evin hizmetçiside değil ama. Bunu da söyleyim
Hayır hayır bin kere hayır. Kadınlar dünyanın en kutsal varlıklardır zaten her ay regl derdiyle uğraşıyorlar o bitiyo defalarca hamilelik çocuk dogurma. Doğrusu ben o acıyı yaşamamak için üç yıl çalışırım. Bunlar bitiyo menepoz derdi basliyo o çocuklara bakmak evi çekip çevirmek eşine bakmak anne babaya bakmak
İşte bunlar kadını tek kutsal varlik yapiyo erkeğin görevi ailenin eksiksiz tüm ihtiyaçlarını karşılamaktir o kadar.
Dipnot öğretmen doktor olma aşkıyla yanıp tutuşan kadınlar olsunlar ama tercih edilen calismamaktir22 Yorumla- +1 yıl
Kadın nasıl kutsal cahil misiniz abi? Müslüman mısın? Dinde kadın Müslüman değilse sonsuza kadar cehennemde yanacak bunun neresi kutsal?
- +1 yıl
her şey bir kenara birde senin gibi beyni yağ tutmuslarla uğraşıyor
İki paragraf neden kutsal olduğunu anlatmıştım hâlâ soruyosun.
Ben on senedir koyu ateistim sen Ebubekirin kızına zeydin karisina göz koyan 4 kadın sınırsız cariyeligi serbest kılan çocuk tecavüzcusunun yolundan git
Sen benim çocuğum olsaydın seni eldivenle severdim
Maymunlarla DNA benzerliğini çıkarır seni gorillere servis ederdim
Ufacık yağ toplamış çalışmayan beyninle bana laf atiyosun
+1 yılSana bir şey söyleyeyim mi yanlış düşünüyorsun ben de yanlış düşünüyorum kadın kadınlığı bitti. Bir mal hizmet bir ürün oldu erkek mi çoktan maldı zaten.
Bazen bakıyorum kadınsizlik başıma vuruyor. Kadınla evlenmek istiyorum, çoğu kadın artık kendini ürün olarak sunuyor ve parası olan alıyor. Bugün birisi bir tayt giymiş düşündüm. Sessizce Allah'm bu kadın canımı acıtıyor Ya Rabbi Cennet bu kadının mi ayaklari altında? Hz Aisenin mi? Diye sordum. Gözümden yaş damladi. Kafamı egdim gittim. Kadın işte. Bırak Allah hesabı alır. Depremler kaç kişi çıkartıldı. Atanamadım diye intiharı düşünüyordum, atanamadik hayır varmış.
119 Yorumla- +1 yıl
Sende kendi içinde çelişiyorsun. Atanamadığın için intiharı düşünüyorum diyorsun. Sonra atanıp ölmedim buna da şükür diyorsun.
- +1 yıl
@BagetNecmi diyorum ki her şey de bir şey var. Evet düşünüyorum dedim o zamanlae
- +1 yıl
Sen bu kafayla daha çok gidersin dayı
- +1 yıl
@Mert1718917 olabilir eyvallah başka s***** et
- +1 yıl
Kadınlığın hiçbir zaman kadınlığı bitmedi kadını objeleştirmen çok cahilce herkesin günahı kendine sen baktıysan sende günaha girdin demektir erkeklerin namusu göz kapaklarıdır ilk ayet erkeklere inmiştir bu konuda
- +1 yıl
@anonimmbirkizz16 bu İtirazım yok Ama şöyle bir şey düşün susamış bir insana sen elini kolunu bağlayıp da suyla imtihan edersen büyük bir problem mi vardır orada yani suyanın mı problemi yoksa suyu böyle hani bardağı koyup da sunmayalım mı problemi onu bilemiyorum biraz
- +1 yıl
Şimdi kreşler var doğru ama kadın çalışmak zorunda artık sen bunu kabul etmiyorsun yani ben çalışıyorsam benim mal varlığımı Yarısını kadın bölüyorsa ama kadın da çalışsın Köle gibi ben çalışıyorum çünkü Yani demek istediğim şey şu ne olursa olsun artık herkes ortak olsun yani orta çalışsın fark etmez kadın çocuk doğuruyorsa 16 ay izni var 8 + 8 değil mi 16 ay kalımın istediği gibi kullanıyor yani ona göre iş yapabilir e bilmiyorum ben hani kadınım olsun benim çalışmasını Ben isterim Çünkü ben Boşandığım zaman o da aynı mal alacak Ben de aynı mal alacağım o zaman ben çalışıp da o Hani beni şeyinin buna dahil takmayan kadınlar biliyorum ben o zaman kadın işi çocuk doğurmak değil kadının iki çocuğa bakmak da değil kadının ki kölelik de değil o zaman bu mantık da iyi bir şey yaşıyorsak modern bir insan isek dediğim gibi kadın çalışmak zorunda erkekle çalışmak zorunda
- +1 yıl
Çalışması kendi tercihi istediğini yapar 16 aylık iznide bırak olsun yani hamile haliyle bir kadın nası çalışabilir sen kolay bişey mi sanıyosun bir canı taşımak belki sen çalışmayan birisini seveceksin? O zaman parası için vazgeçeceksin. Çalışmakla köle olunmaz sen kendin ve ailen için çalışıyorsun bu kölelik değil zorundada değil kimse çalışmaya sende değilsin hem bir tek kadınların hamilelik değil regl ağrılarıda oluyor o zaman neden her ay belirli günlerde özel izinleri yok kadınların neden çalışmaya mecburlar hani eşitlik nerde?
- +1 yıl
@anonimmbirkizz16 Şimdi şöyle söyleyeyim ben kadın çocuk doğusunda olmasın demiyorum çocuk yapacaksa 16 aylık yasal izni var 8 + 8 doğru mu o zaman basit Bitti git ben Çalışıyorsun o da çalışacak o zaman işletme kursun illa ben çalışacak derken para kazanacak bunu bir anlatmaya çalışıyorum O da çalışmadı bitti
- +1 yıl
Sen bu kafayla zor evlenirsin bence sen otur kendi kölelik dediğin paranı ye yoksa ilerde karınında başına kalkarsın hem hala regl sorusuna cevap alamadım herşeye bir cevabınız var buyrun bekliyorum cevabinizi
- +1 yıl
@anonimmbirkizz16 şimdi bak ben seni şunu anlamıyorsun ya Amerika'da Boeing 737 ile uçuran kadın Türkiye'de evde oturan da kadın Türkiye'de hep sana çalışan da kadın kadın yani hepsinin hepsi aybaşı oluyor değil mi Bunların bitti gitti Ama? Yok yani demek istediğim şey şu kadın değil ilk başta insan olarak bakacaksın saygı duymak lazım
- +1 yıl
Bitti gitti derken her ay 1 hafta her gün bu acıyı çekiyorsun bitti gitti demek kolay tabi sizlere herkes insan sen adaletten ve eşitlikten bahsediyosan türkiyede zaten adalet yok eğer olsaydı biz kadınlar bu kadar kendimizi anlatmaya ve ifade etmeye çalışmazdık bu hayatta bir hayvan olmak zor ikinciside kadın olmak sizin gibi özgür olamadığımız ve istediğimiz saatte gezemediğimiz için ve ayriyeten regl olduğumuz için özür dilerim ya bitmiş gitmiş işte sizin anlattığınız gibi size ne varki neyse ben bir kutup ayısına çölü anlatıyor gibi bişeyim boşverin siz takılmayın siz bunları yaşamıyosunuz
- +1 yıl
@anonimmbirkizz16 Takma canım boş ver sakin ol
- +1 yıl
@anonimmbirkizz16 Sana bir şey söyleyeyim mi Senin gibi bir karım olsun var ya Bak ciddi söylüyorum Beni Adam Eder ha bak bunu nasıl anlıyorsun onunla yani bilmiyorum yaşın kaç çocuk falan değilsin umarım Ama gerçekten adam edersin senin kız Dilerim Allah'tan karım ol beni böyle kadınlar doyur bana evlat ver yani bilmiyorum ama seni dırdığını ben çekmeyi razıyım kız regl olmuşum bilmem ne olmuşsun olacaksın kızım sen olmasan zaten çocuk da olmaz yani ben doğmam için illa senin regl olman lazım Ya bilmiyorum biliyor musun Şu an bir kadın o kadar ihtiyacım var ki ne anlıyorsun bilmiyorum Hani kız kadınlar olmasan erkeklerin değerini alacak hiçbir varlık yok Biliyor musun erkeklerin değeri de vardır öyle atması gerekiyor Siz onların yani bir numaralı nesiniz bilmiyorum yani ilacıysanız kaynarsınız diye düşünüyorum hani böyle hani pantolonunu giyinmiş kadınlar gördüğüm zaman var ya ağrıya bakıyorum diyorum ki kadın her
- +1 yıl
Abi sen kaçıncı yüz yılda yaşıyorsun pantolon giyince ne oluyor yuhh ya yuhhh
- +1 yıl
@Mert1718917 yani sen bile anladın ne demek istediğimi ama bazı cahil kadınları objeleştiren çalışmayı köle sanan pantalon giymeyi ayıplayan insanlar yüzünden hep geride kalcaz teşekkür ederim
- +1 yıl
@isim_soyisim26 adam değilsinki adam edilmeyi bekliyosun bak ilk kez doğru bişey dedin bu konuda regl konusunda ben çektiğimiz acılardan bahsediyorum farkındamısın sen gitmiş çocuk diyosun kadın istediğini giyecek sen haddini bileceksin önce pantalonda giyer etekte giyer yeri gelir eşofmanda giyer sana mı kaldı
- +1 yıl
@anonimmbirkizz16 biliyor musun Bak depremde 50.000 kişi öldü isteyen isteğini şu an yiyebilir Biraz olsa hesap yapar sıkıntı yok
- +1 yıl
Depremle bu olayın ne ilgisi var? İşine gelmeyince konu değiştiriyorsun:d
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadın erkek dediğin varlığı farklı yapan şey x kromozomudur. Allah herkese bir beyin vermiş. Ben neden çalışmıyorum? Diğer kadınlar neden çalışmıyor? Evlenmeyebilirim nasip olmaz sen evlenmezsin başka kadın erkek ben ailemin mi üstünden geçineyim ölene kadar ya da evlenince bir erkeğin vicdanına mı bağlayayım kendimi? Ki ailesinden şiddet gören kız erkek çocukları var. Benim için erkek kadın yoktur insanoğlu vardır. Kuran’ı Kerim’de de insanoğlunun nankör, cahil, zalim olduğu yazar. Allah bana okuyacak çalışacak şans vermişken hayatımı bir insanoğlunun vicdanına bırakmak istemiyorum
20 Yorumla
+1 yılKadın da çalışmalı evet, geleceğini bir erkeğin insafına bırakmamalı, kadın ekonomik olarak kendini güçlendirmediği zaman, erkek kadına kapının yolunu gösteriyor lakin kadın güçlüyse erkeğin sesi içine kaçıyor , kadın maddi ve manevi güçlüyse saygısızlığa, zorbalığa boyun eğmiyor, onun için kadın mutlaka çalışmalı, kadının geliri olmalı, kadın üretimin içinde olmalı
50 YorumlaÇalışmayan kadin %90 ihtimalle eziklenmeye mahkumdur. Bugun eve ekmek getiren kocanın yarın sana parasıyla ufak ya da büyük bir artistlik yapmayacaginin garantisi var mı? Bu gibi bir etkeni erkegin insafina birakmak aptalliktan başka bir sey değil. Insanlar degiskendir. Ne pahasina olursa olsun kadinlar calismali.
30 Yorumla
+1 yılBence çalışmalı ev işleri+çocuk bakımı zaten ağır işler birde müslümaniz namaz vs ibadetler de var gazik günah birde kadının omzuna iş yükleniyor ama bunca işten sonra erkekler benmi besliycem onu mantığıyla düşünüyor karısına bakmak yük geliyor olurda evlenirsem diye sonra da Allah korusun boşanma olur ortada kalmiyim kimse başıma bir şey kalmasın diye üniversite okuyorum erkeklere de hiç pas vermiyorum 🤐
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo çocuk yarın öbürgün arkadaşındaki nike adidas ayakkabıyı tek maaşla zorlanıp alamadığınız zaman ozaman keşke çalışsaydım diye başınızı taşlara vurmayında Mehmet Aslantuğ'un kadının ekonomik özgürlüğü vurgusuna şapka çıkarılır: “Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı”
01 Yorumla- +1 yıl
Bu düşünceye sahipsen, hiç evlenmeyeceksin o zaman, hem geleceğini bir adamın vicdanına bırakmamış olursun, çünkü bu zihniyet ile yapılan evlilikler sağlıklı olmaz
+1 yılEvlenmek istemeyen kadınlar var, onlar çalışmalı ama evlenecekse ve çoluk çocuk sahibi olacaksa çalışmasa daha hayırlı olur. Çocuklar anne sevgisi göremiyor, annesi çalışan çocuklara çok acıyorum. Çevremde çok var.
10 Yorumla
+1 yılİsteyen çalışır. Bunu diyen tipler genelde hastalanınca kadın doktor ama kadının çalışmasını istemez. cok vasıfsızsin ya
40 YorumlaDoğru söylüyorsun da tek erkek maaşı ile ev geçindirilmez. Her kadın da sadece evden çalışabileceği bir iş kendine bulabilir mi orası da kesin değil.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı. Kadın çalışıp para kazanınca fuhuş yapmıyorsa mafya yönetmiyorsa hırsızlık çetesine girmediyse uyuşturucu satmıyorsa toplum neden kötüleşiyormuş onu da yazsaymışsın.
10 Yorumla
+1 yılSen zaman makinasiyla hangi geçmişten geldin?
50 Yorumla
+1 yılben şimdi o köpek gibi ders çalışacam mezun olacam sonra da gelip ev işleriyle mi ilgilenecem , fakülte mezunu olmanın ne anlamı kalır?
21 Yorumla- +1 yıl
Ev işinin kadını erkeği yokki , gerektikçe yapılır, nasıl bir Kafa yapısı anlamadım
+1 yılSevdiği, tanıdığı kocasına hizmet etmek zor gelip tanımadığı adama 3-5 kuruş için kendi rızasıyla hizmet etmek isteyen kadınlar çalışsın..
10 Yorumla
+1 yılBu devirde tek bir gelirle geçinmek çok güç, ayrıca bir bireyin diğer bireyin gelirine bağlı olması da ayrı bir zayıflık.
00 Yorumla
+1 yılBana kalsa bende aileme odaklanırım da devrin erkekleri buna pek razı değil. Düzgün bir aile hayatı kurmak bana herşeyden kıymetli
00 Yorumla
+1 yılKadınlar her iş kolunda başarılı olduğu görülmektedir!!!
10 Yorumla
+1 yılKadının ekonomik özgürlüğü olmalı her şekilde diğer işler de birlikte yapılmalı
20 Yorumla
+1 yılEvet çalışmalı. Evde oturup erkeğe muhtaç olacağına çalışsın.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kendi ayakları üzerinde duramayan kişi üzülmeye mahkumdur.
10 Yorumla
+1 yılBu nasıl soru? Bu işin cinsiyeti yok. Görmemiş olayım.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı. Çalışmaya popom yemiyor, koca parası daha tatlı geliyor demiyorda 😏
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKarısından hizmet bekleyen erkekler çalışmasını istemez.
00 Yorumla İslama göre kadın önce ailesine ilgi göstermeli.
00 YorumlaBunu herkes biliyor kardes ama islerine gelmiyor bazilarinin , kabul etmiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyazıklarına katılmıyorum. kadını elin adamının eline muhtaç etmekten başka bir şey değil. kriyersiz kadınların savunduğu bir tezi yazmışsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa sana edecek küfürüm bile yok sözde bunu destekliyosun ama profilini açık bırakamayacak kadar da korkaksın
04 Yorumla- +1 yıl
Senden yorumunu gizliden yazmışsın kanka
- +1 yıl
Sen de'
Cevap sahibi+1 yıl@Cilekliimilseyk yandaşlarının tacizine uğramayım diye gizliden yazdım malum sokakta zaten yeterince uğraşıyoruz
- +1 yıl
Hmm tamam
Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı. muhakkak üniversite diploması olmalı eger imkanlar olmamışsa muhakkak çalışmalı
00 Yorumla
+1 yılRahat ve güzel mesleği varsa çalışmalı kendi de istiyorsa bence, diğer türlü sadece yıpranır yani iş hayatında, burası Avrupa değil. haliyle iş hayatı da , çalışma şartları da insani değil,
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok sıkıntılı bir durum. Çalışmalı ama çalışmamalı da..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHadi ordan. Yıllarca yemek pişirmek, ev temizlemek için okumadım. Ev işi isteyen kendisi yapsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasiri sacma bir durusunce kadinlar calismali
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar tek eşli kalamıyor zaten tv lerde görüyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi durumum varken eşim çalışsın ben kendi canımı yolda bulmadım
15 Yorumla- +1 yıl
Esin canını yolda buldu o zaman doğru mu
Cevap sahibi+1 yılUmrumda değil zaten bana bakamıyorsa boşanırım
- +1 yıl
Haa elimi taşın altına koymam diyorsun
Cevap sahibi+1 yılBen maddi anlamda hiç bir şey yapmam zaten işine gelmeyenle evlenmem zaten evlenmek zorunda da değilim
- +1 yıl
👍🏻
İyice araplasmaya basladık sanırsam ulkece
Yazık diyorum gercekten
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu ne cahilce bir cümle ya. Sizin yüzünüzden bu kadina siddet teröru var iste. Zihniyete bak. Sen evde otur kös kös hazıra kon keyfini sür koca parasi ye canım .
00 Yorumla
+1 yılBir evi tek kişi geçindiremiyor artık ultra milyoner olmadığı sürece
00 Yorumla
+1 yılBende sana katılıyorum haksız da değilsin aslında
10 Yorumla
+1 yılZaten calisiyorlar cogu
10 Yorumla
+1 yılEvet, sana inat evet.
00 Yorumla
+1 yılTabikide çalışması gerek
00 YorumlaKadın çalışsın ama Erkeğini de ezmesin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. kadin cocuk bakacagina calissin
00 YorumlaBen karima bakarım xd
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 358 cevap paylaştı. İsgucunde olması önemli kadının
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence çalışmasın prensesim olarak evde otursun.
00 YorumlaAsıl vazifesi olan ev içinde
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak kadını en çok motive eden şeylerden bence
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmalı bence, iki maaş varken neden tek maaş?
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak istiyorsa çalışsın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEv isi yapacaksa niye fakülte mezunu oluyor mk?
20 Yorumla
+1 yılÇalışmalı
Hatta en çok kadınlar çalışmalı00 Yorumla
+1 yılYürü ordan
10 Yorumla
+1 yılHaklısın
00 YorumlaElbette
00 Yorumlaİstiyorsa, seviyorsa kimse karışamaz
00 YorumlaEvet katılıyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri