Bir meslek olarak görülür mü bilmiyorum ama bana göre dünyanın en zor işlerinden birisi.

Bir meslek olarak görülür mü bilmiyorum ama bana göre dünyanın en zor işlerinden birisi.
Ev hanımlığı hiç bir zaman değer görmeyen saygı bile duyulmayan karşılıksız yapılan en kutsal meslektir ne tatili nede bayramı Seyrani vardır birde çalışan bir kadınsan kaç parçaya bölünürsün de zerre kadar kıymetin olmaz bir teşekkürü bile çok görürler
Teşekkür ederim 🙏
Eski dönemden beri kadınların çilesi bitmedi aslında. O zamanlar teknoloji yokken tüm gün dere kenarında çamaşır yıkayıp, çırpanlar. Onların günü öyle bitiyordu mesela. Şimdi teknoloji var ama yine öyle bitiyor. Temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütü. Kadının işi hiç bitmiyor. Maaşsız ama emek verilen bir meslek diyebiliriz.
Görünürde sıradan bir iş gibi gözükse de, ev hanımlığı aslında fedakarlık dolu, sürekli devam eden, tatili olmayan bir meslekten çok daha fazlasıdır. Bu, sadece bir meslek değil, aynı zamanda yürekten gelen bir hizmet ve sevgi gösterisidir. Ben böyle düşünüyorum.
Hele bir de anneysen
Her şey daha da zorlaşıyor. 😊
Net olarak maaş almaları gereken bir meslek. 2 aydır evdeyim ve evet ev hanımı modundayım. Sonuç? Her yerim ağrılar içinde kalıp ölü gibi yatağa yatıyorum. Hayatım kaydı resmen, birde her zaman bunu yapan kadınlar var. Net maaş almaları gerekli, kesinlikle
Cevap
19Cevap
Hayır görülemez. çünkü meslek olması için karşılığında para alınması ve para için yapılması lazım. ev hanımlığı zaten tek olmaz. eş de her zaman kadına yardım etmeli. tek başına yemek temizlik olmamalı bunlar her iki insanın da sorumluluğu zaten.. ayrıca meslek olarak görenler o zaman hizmetçi gibi de görünmüş olur. bu yüzden de sevdikleri için yapıyorlar diyebilirim.
Aşçı, temizlikçi, çocuk bakıcısıı, seks kölesi daha aklıma gelmeyen bi sürü şey. Ve bunu karın tokluğuna, bi kölemgibi yapıyorlar. Emeklilik yok, maaş yok.
Ev hanımlığı diye güzellemeler yapılan, emek sçmürüsünün en leş halidir.
Her yaptığım temizlik ve yemek için kocamdan hediye veya para istiyorum vallahi maaşa bağladım o işi anlayacağın 😂 mesela diyor ki şu yemeğin çok güzel canım çok çekiyor yapsan da yesek bende diyorum Dyson airstraight alırsan yapayım 🥳
Tabi ya
Mesleklerin ağa babası. Çocukla ayrı, ev işi ile ayrı, koca ile ayrı uğraşırlar. En az asgari ücret kadar maaşları olması gerekir.
Bütün kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. 🌹
Maaşsız işçi statüsünde.. Ama bir nebze de olsa çalışan kadınlardan daha rahatlar.. Hem evde hem de işte çalışan kadınların hayatı benim için daha zor..
Dışarda çalışanlara tatil var ama ev işi yapan her gün yapıyor pazar günleri bile devam ediyor aralıksız. Benim gözümde en zor islerinden biri maaßa bağlanmasada.
Zor meslek özellikle annemin vefatından sonra her şeyi bana kaldı şu şekilde Ramazan öncesi sabah saat beşte kalkıp börek çörek hazırlıyordum şimdi babam sahursuz oruç tuttuğu için istemiyor
Teşekkürler🌸🌸🌸
Meslek olarak sayılmasa bile gerekli değeri görmesi şart. Ev işi yapmak çok zor bir şey çok kolay gözükse de ve tatili yok.
Evet meslek olarak görülebilir hem de en zoru fakat mevzu aile olunca sevgiyle her şeyin üstesinden geliyoruz.
Bunu ayırmak bence saçma. İnsan yaşadığı yeri temizleyecek elbette. Erkeği kadını da evini temizleyecek aga
Hebibimi veriyorum
Ev hanımı olmak çok zor gerçekten de çünkü ev işi nankör derler bugün temizle yarım saat sonra gene batıyor.
Bence meslek olarak görülemeyecek kadar zor bir iş. Asla mesaim bitmiyor kendini bir ömür yok sayıyorsun ailenle uğraşıyorsun
Hele ki bebişko varsa🤯
Kalkar pışpışlarsın valla uğraşamam ben 9 ay taşıcam bu
Evet öyle olmalı erkekler ev hanımlığını çok küçümsüyorlar kolay sanıyorlar
Evet doğru
Bu adamlık seviyesi ile sen nasıl yaşıyorsun adamın dibisin farkında mısın.
Hdkenksjskwm
Görülmeli çünkü biten bişey değil sürekli çalışıyorsun.
Evet
Evet temizlik yemek çocuk bakmak bunlar kolay iş değil ama yaparsın ne yaptı derler
Gece kalkıp çocuk beslemek bakmak iş değil mi bu da iş meslek gece kalkıyorsun nasıl iyimi sıkıntısı ne anlamaya çalışıyorsun
Maaşı yok, emeklisi yok ama neden olmasın evde hizmetçi yoksa?
Orası öyle
O hâlde bütün işçilerden daha çok işçi olduğu için meslek.
Görülmeli, hem de en emekçilerinden. Molası, dinlenmesi olmaksızın, güleryüz harici karşılık beklemeden içten şekilde yapılan, çoğu zaman kıymeti bilinmeyen bir meslek.
Böyle görmek kadınlara büyük saygısızlık ve hadsizlik olur. Kadın bunu lütfundan yapar. Yaşanılan ev ortaktır ve herkes yaşadığı ortamın nizâmından sorumludur.
Ev hanımlığı veya erkekliği gönül işidir meslek değildir. Temizliği geçtim de hergün ne pişirsem düşüncesi bile yoruyor
Hayır tabiki. Kadının ev işi yapma gibi bir zorunluluğu yok, çocuğuna bile bakmak mecburiyetinde değil
Meslek olarak kabul görmek zorunda değil. Ama bir iş mi? Evet iş
Görülmemeli meslek ise aksam 6 dam
N sonra elimi işe surmem ksjsjsj
Evet cooooooooooook yorucu bi iş gerçekten 🥺🥺🥺😓😓😥😣😞
Bence görülmeli evet maaş da alınmalı ama onun da yaş sınırı varmış
Başlı başına bir meslek zaten. Hem de çok zor bir meslek.
para karşılığı olmadığı için görülmez bence
ama en zor iş katılıyorum
meslek değildir bence ama ev hanımı olmak kötü bir şey değil
Zor işdir değer verilmiyor çağımızda maalesef.
Ben bir meslek ya da iş adı altında değerlendirilmesini ve yorumlanmasını dahi sevmiyorum.
kısmen, daha düzgün bir ifade şekli üretilebilir ama
meslek zaten ev işide kolay değil devlet bu hanımlara maas baglamalı
Bana göre de dünyanın en kolay işlerinden birisi ve fazla abartılıyor
Meslek olmasa bile en kutsal vazifelerden biri hiç kuşkusuz
Meslek değil meslek olarak görülmesin kocalarımız farkında olsun ne kadar zor Bi iş olduğunu yeter bize
Görmeyenin...
Neyse sakinim.
En zor meslektir diyebilirim
Orayı topla burayı süpür burayı sil camasir yika utule as yemek yap bir de hergun hergun cocukta varsa hepten ömrün bitti demektir
Mesleğe indirgenmeyecek kadar özel bence.
Çok net
Çocuk varsa görülür ancak.
Meslek olması gerekiyor
Hemde en zor meslek olabilir
Görülebilir çünkü çok zor
Olabülür ama çok zor gerçekten
En zor meslek hem de
Hayır ben görmüş değilim
bencede görülmeli
Maaş olmadığı için meslek değil
Maaşsız meslek😀😀gönüllü melsek
Kesinlikle