• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Ev hanımlığı bir meslek sayılabilir mi?

вуηαяcσѕ
вуηαяcσѕ Takip Et
Mentor Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
106
Yapay Zekaya Sor

Ülkemizde kadınlar evde de fazlasıyla yoruluyor. Yemek yapmak, çocuk büyütmek ve ev işleri ile ilgilenmek bana göre fazlasıyla bir zanaat.

Meslek Soruları İş Soruları Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
16 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Samaranınintikamı
    Samaranınintikamı Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Tartışılır, şimdi evinde 4 tane personel barındıran çalışmayan ev hanımları var ya da hiç bir şey yapmayan var ama bir yandan da 3-4 çocuğa bakıp ailesini ve evini çekip çeviren ev hanımları var. Bu ev işlerini yapıp aynı zamanda çalışanlarda var. Meslek sayılır mı sayılmaz mı gerçekten de tartışılır. Benim için ev işleri kadına özgü değildir ve kadına yıkılmamalıdır kadına bunun üzerinde meslek çıkarmanın da saçma olduğunu düşünüyorum hadi geçtim bunu meslek saydık ve kabul ettik maaş nereden geliyor ve denetimini kim yapacak açıkçası meslekten saymıyorum.

0
    6 Yorumla
    • Grandiflora
      Grandiflora
      +1 yıl

Çok merak ettim etrafında evinde 4 personel çalıştıran kaç kişi var?

Yorumla
    • Samaranınintikamı
      Samaranınintikamı
      +1 yıl

@Grandiflora Herkesin aynı hayatı yaşadığını mı sanıyorsun?

Yorumla
    • Grandiflora
      Grandiflora
      +1 yıl

Hayır sadece seninkini sordum ben

Yorumla
    • Samaranınintikamı
      Samaranınintikamı
      +1 yıl

@Grandiflora Böyle tanıdığım biri var ve açıklamamı nasıl okuduğunu merak ediyorum evimde 4 personele yaşıyorum mu dedim? Senin yorumun ise gayette insanların aynı standartta yaşadığını gösteriyor oysa herkes aynı standartta yaşamıyor.

Yorumla
    • Grandiflora
      Grandiflora
      +1 yıl

Çok genç ve fevrisin. Bu fevrilikle ya doğru okuyamıyor ya da anlayamıyorsun.. Sonuç olarak bu ülkede zenginde olsan yan gelip yatmak ayıptır. Eda taşpınar bile dünyaya tatil yapmak için gelmiş ama kadın kozmetik anlamda girişimci. O ünlü diye söyledim çoluk çocuğuda yok sonuç olarak Kimse vasıfsız olmayı kabul etmez.

Yorumla
    • Samaranınintikamı
      Samaranınintikamı
      +1 yıl

@Grandiflora Keşke düşündüğünüz gibi herkes bunu ayıp bilse ama tek bir gelir getirmeyen dünyaya boşuna gelmiş zengin hiç bir halta yaramayan milyonlarca insan var ve bu azınlık vasıfsızlığın dan bile bihaber.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.

Hayır meslek sayılmaz tabi ki de. meslek bir iş karşılığında yapılan ve karşılığında da para alınan bir şeydir. kadın bunu hizmetçi olarak yapmıyor ki. kendi içinden geldiği için yapıyor ayrıca eşi de yardım etmeli zaten kadına yük binmemeli. benim eşim olsa birlikte yapardık zaten tüm işleri. yani onu yormazdım evi de temizliği de yemeği de birlikte yapardık sonuna kadar aşk demek evlilik demek zaten her şeyin ortak olması demektir bu yüzden de meslek olarak sayılmaz ama maalesef günümüzde kimse kadının değerini bilmediği için temizlik yapsın evi temizlesin ya da çocuklara baksın diye evleniyor sanki sevdiği için değil de kendi arkasını toplasın hayatını kolaylaştırsın diye evleniyorlar tabi ki de bu benim düşüncem bazı kişiler farklı düşünebilir. ama kadın bunu yaparsa zaten sevgisinden yapar zorunluluk olduğu ya da sanki kadının göreviymiş gibi olduğundan yapmaz yani..

0
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

yani kadınına göre değişir

bi kadın vardır evde kalmak zorundadır kocası yüzünden her iş ondadır saygı duyarım
    kadın vardır koca parası yemek için evde kalır çalışmak işine gelmez saygı duymam ne yaparsa yapsın

bi de benim gib kadınlar var, işte evde ayrı çalışan. Demek biz iki meslek sahibiyiz

0
    0 Yorumla
  • Acılıkoala
    Acılıkoala Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 27
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.

İnsanın kendisi ve ailesi için yaptığı hiçbir şey meslek sayılamaz. Hem çalışıp hem ev işleri ile ilgilenen bir sürü insan var ev hanımlığına meslek demek bu insanlara haksızlık.

0
    20 Yorumla
    • melikenilayy
      melikenilayy
      +1 yıl

Ama disarida calisanlar da ailesinin gecimi icin calisiyor. Yani belki meslek sayilmaz ama ikisi de ailesi icin calisiyor genelde. Evde ya da disarida.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Mesleğin tanımı geçim sağlamak için yapılan iş yani ortada bir para kazanma gayesi olması lazım ona meslek diyebilmek için. Evini temizlemek, yemek yapmak, bulaşık yıkamak gibi şeyleri her insan cinsiyet fark etmeksizin yapmalı. Kadınları zorla eve tıkamayacaklarını anladıkları için şimdi de ev hanımı güzellemeleriyle bunu yapmaya çalışıyorlar olan bu. Eskiden kızlar okutulmadığı için kadınlar ev hanımı olmaya mecbur bırakıldı ve o zamanlar evde iş yapmak gerçekten zordu. Şu an ise bir sürü insan hem dışarda çalışıp hem evinin işini yapıyor, bu noktadan sonra ev hanımlığını yüceltmeye çalışmak saçmalıktan başka bir şey değil.

Yorumla
    • melikenilayy
      melikenilayy
      +1 yıl

Ben o yorumu ilk cumlen için yazdım sadece

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

orada demek istediğim para kazanmak dışında olanlar 🙄

Yorumla
    • melikenilayy
      melikenilayy
      +1 yıl

Para kazanilmadigi icin meslek olmayacagina hemfikiriz ama ailesi icin kazandigi surece hicbir sekilde sayilmaz falan demene soyledim. Para da aile icin kazaniliyor genelde.

Yorumla
    • Derinsd
      Derinsd
      +1 yıl

Kadınların yarısı çalışmak isterken diğer yarısı çalışmak istemiyor. Üniversiteden sonra evlenip çalışmak istemeyen çok arkadaşım oldu

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Olabilir kendi tercihleri ama şu dönemde bunu tercih edip pohpohlanmayı beklemesinler.

Yorumla
    • Derinsd
      Derinsd
      +1 yıl

Bir kadın neden pohpohlanmak zorunda.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Pohpohlanmak zorunda diyen mi oldu?

Yorumla
    • Derinsd
      Derinsd
      +1 yıl

Pohpohlanmayı beklemesin yazmışsın. Ne çalışan kadının nede ev hanımının birinin pohpohlamasini beklemesine gerek mi var.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Dünyada bütün insanlar her şeyi gerek olduğu için mi yapıyor? Pohpohlanmayı beklemelerinin gereksiz olması beklemedikleri anlamına gelmez, gayet bekliyorlar ben de beklemesinler dedim.

Yorumla
    • Derinsd
      Derinsd
      +1 yıl

Bende diyorum ki hiçbir bir kadının ne suretle olursa olsun pohpohlanmayı ih-ti-ya-cı YOK. Sen çalışıyorsun diye kadınları ayristiriyor olabilirsin ancak kadın kadındır ben bütün kadınları korurum. Pohpohlanacaksa bütün kadınlar ayni olmalı, aksi haldede aynısı olur iki taraf içinde. Hiçbir zaman ev hanımlarının diğer kadınlardan farkı olduğunu düşünmem. Her ikiside emek veriyor. Bir gün bir kadının çok güvendiği işinin elinden kayıp gitmeyeceği ne malum. Bu hayatta büyük konuşmamak gerekiyor.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Bazı kadınlar ev hanımı olmayı marifet olarak görüp diğer kadınlara sanki onlar evde iş yapmıyormuş gibi ben çocuğuma bakıyorum, millete hizmet edeceğime aileme ediyorum gibi argümanlarla ev hanımlığını yüceltmeye çalışıyor. Bu durum işlerine gelen erkekler de o kadınları örnek göstererek çalışmak isteyeni baskılamaya çalışıyor. Diyorum ki ev hanımı olmanın pohpohlanacak veya özendirilecek bir tarafı yok. Pohpohlanmayı bekleyenler gayet var siz kimsenin ihtiyacı yok diyince bu insanlar yok olmuyor.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Ben ev hanımı değersiz mi dedim ki bu kadar laf yaptınız? Her insan sadece insan olduğu için değerlidir. Konumuz ev hanımlığının meslek olup olmaması. Bir erkek işe gitmeyip evinde otursa ben ev erkeğiyim bu da meslek dese kabul edecek misiniz? Kimse etmez ama kadına gelince o da ev hanımı evde çalışıyor denerek çalışmamak özendiriliyor. Ben kadınların bu şekilde tembelliğe itilmesine karşıyım ve cinsiyet eşitliğine inanırım. Bütün kadınları savunmak gibi bir misyonum yok, ben sadece yaşadığı hayat kendi tercihi olmayanın hakkını savunurum. Kendisi tercih edene ne olduğu beni ilgilendirmez.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Ev hanımına o da evinde iş yapıyor derseniz dolaylı olarak çalışan kadına evde iş yapmıyor demiş olursunuz ki bu yorgun argın eve gelip yemek yapan bir anneye yapılmış devasa bir saygısızlıktır.

Yorumla
    • Derinsd
      Derinsd
      +1 yıl

Erkeklerin dediklerine göre niye hareket edeyim? Çalışan kadının erkeklerin yuceltmesine ihtiyacı mı var. Burada düşmanlık etmeniz gereken kiskanmaniz gereken kadın değil erkektir. Kadın kadının düşmanı olmasın. Ailemde ev işi yapanlar var ve calismakla ev işi yapmanın arasında fark yok. Ben ev hanımlarını kucumseyemem yarın öbür gün elimdeki işiten olup ev hanimi olup olmayacağımı bilemem.
      Ayrıca ev hanımlarının Allah başımızdan eksik etmesin. Bir kadın kendi için çalışır isterse çalışmaz ve buna kimsede karışamaz ama erkek çalışmak zorundadir. Burada kadının birisi yorum yazmıştı geçenlerde kendisi iyi işte çalışıyor kocası ev işleriyle ilgileniyor. Eşitlik diyorsunuz ya hani cinsiyet eşitliği o yok işte. Erkekler kızların neden askere gitmediğini sorguluyor. Neden otobuslerde kadına yer verildiğini sorguluyor. Neden kadına konuşma önceliği verildiğini sorguluyor. Kadın ve erkek eşit haklara sahiptir ama eşit değillerdir. Ben ev hanımlarının varlığından memnunum daima olsunlar. Senin keserkende tembellik cart curt değil. Eve temizliğe giden kadınlar çok fazla para kazanıyor. Eğer bu kadın kendi evini temizlese tembel para kazandığı için pohpohlanmali sana göre.

Yorumla
    • Derinsd
      Derinsd
      +1 yıl

Yazık erkeklerden pekte farkın kalmıyor bu söylemlerle. Bazen utanıyorum çalışan, maddi gücününden aldığı guveni kötüye kullanan hemcinslerimden

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Ben sizinle aynı fikirde değilim kusura bakmayın ben her insanın aynı olduğunu düşünüyorum kadın bedenine sahip olmak çalışmaya engel olmadığına göre çalışmayan erkek gözümde neyse çalışmayan kadın da odur sırf kadın diye kıymete binmez. Bu dünyadaki tek kadın siz değilsiniz bunca zamandır milyonlarca kadın niye erkeklerin dediklerine göre hareket etmiş? Toplum baskısı insanları bir şeylere mecbur eder, ev işi kadının işidir derseniz erkekler çalışan kadınla dahi ev işini paylaşmak istemez. Maddi durumu iyi olan sen çalışma diyerek eşine baskı kurar çünkü eşi çalışırsa kendisinin de evde sorumluluk alması gerekecek, hem de çalışmayan kadını hele bir de arkasında ailesi yoksa boşanma imkanı bile yok bu da erkeğin işine gelir. Çalışmakla ev işi yapmanın arasındaki fark çalışanın da ev işi yapıyor olması, çalışan kadının evine gidip yemeği siz yapmadığınıza göre sanki çalışan kadın evinde iş yapmıyor gibi ev hanımı da evde iş yapıyor diyemezsiniz. Yüz kere yazdım aynı şeyi hâlâ anlamamakta ısrar ettiğiniz için bir daha söylüyorum çalışan kadın da evinde iş yapıyor. Ben hem evimde hem dışarda iş yapıyorsam, çalışmayan kadın sadece evinde iş yapıyorsa nasıl ikimiz de aynı oranda emek vermiş oluyoruz? Eve temizliğe giden kadın dışarda milletin evini temizleyip kendi evini pis bırakmayacak onu da temizleyecek. Bakın bu kadın bir sürü ev temizlemiş oldu diğeri sadece kendi evini temizlemiş oldu yani aynı değiller. Aşçı da yemek yaptığı için bir sürü maaş alır, bizim evde yemekleri babam yapıyor napalım babamı maaşa mı bağlayalım evinde görevini yapıyor diye?

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

İşverenler kadınlar evinde oturabilir ben işe erkek alayım o mecbur dediği zaman ne cevap vereceksiniz çok merak ediyorum. Kadınların yıllardır çalışma hayatında var olabilmek için verdiği mücadeleye en büyük darbeyi siz ve sizin gibiler vuruyor. İnsanlar kadınları evlenirse işten çıkar bir de üstüne tazminat ödemek zorunda kalırım diye işe almıyor.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Şimdiden kadınlar işe alınmazsa işsizlik sorunu çözülür diyenler var bunların sayısı işsizlik arttıkça artacak, normalde bunu düşünmeyen insanlar bile mantıklı gelmeye başlayacak çünkü malum kadınlar çalışmak zorunda değil keyfi çalışıyor. Onları çıkar çalışmak zorunda olan erkekleri işe al ne güzel sorun kalmadı. Bu zihniyeti beslediğinizin farkında bile değilsiniz çok yazık.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

29

Cevap

10

Cevap

• Gece__Meleği
    Gece__Meleği Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 98%
    +1 yıl

Kesinlikle sayılamaz. Çünkü çalışmak yok, maaş yok, sigorta yok. Ev hanımlığı ev işi yapmak demek değil boş yaşamak demektir. Çalışanlar çalışırken ev hanımları keyfine bakıyor, ev işi yapmıyor. Çalışanlar da ev işi yapmıyor. Ev işleri sandığınız kadar zor olsa herkes yapamazdı.

0
    0 Yorumla
  • Neveaşıkbiri
    Neveaşıkbiri Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 785 cevap paylaştı.

Hakkiyla yapıyorsa ev hanimligini evet ama yan gel yat osman durumu varsa hayır. Hizmetçi köle vs duyar kasmaya gerek yok. Yedigi tabagi kaldirmayan, çocuğuna kahvaltiyi dondurmayla yaptıran kadinlar görüyorum. Bunlar gibiyse hayır sayılmaz.

0
    0 Yorumla
  • Grandiflora
    Grandiflora Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 46%
    +1 yıl

Çok zor ve nankör bir iş. Mesaisi tatili hiçbirşeyi yok. Günün sonunda ne yaptınki oluyor. Parası pulu yok hasta olmak gibi lüksün bile yok. Üstelik saygıda görmezsin hatta hemcinslerin tarafından...

0
    0 Yorumla
  • FiqHShott
    FiqHShott Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Sayıldı zaten devlet artık ev hanımlarına para veriyor benim annem kaç seneden beri benimle beraber evde engelli bakım maaşını kestiler ama o da başvuracak bu olaya çünkü o kadar sene ev hanımı oldu 🤷‍♂️😄

0
    0 Yorumla
  • bir-incii
    bir-incii Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Yani sonuçta kendi yemeğini yapıp kendi pisliğini temizliyorsun zor bir iş olabilir ama kendi evinin işini yapıyorsun bunun için maaş alınmaz diye düşünüyorum 😄

1
    2 Yorumla
    • everkeğii
      everkeğii
      +1 yıl

Ayh sonunda dürüst bir kadın , gözlerim yaşardı valla 😄

Yorumla
    • bir-incii
      bir-incii
      +1 yıl

@everkeğii 😄

Yorumla
  • TokEvinAçKedisi_
    TokEvinAçKedisi_ Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Emeği görmezden gelinmesin yeter meslek sayılmasa da olur. Çoğu erkek karısı ona yorulduğunu söylediğinde "ovdoson boton gon sonko no yopton" diyor. Çok incitici ve aşağılayıcı bir tutum

0
    0 Yorumla
  • AɴᴋᴀʀᴀBᴇʏᴇғᴇɴᴅɪꜱɪ
    AɴᴋᴀʀᴀBᴇʏᴇғᴇɴᴅɪꜱɪ Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Yani aslında meslek sayılması gerektiğini düşünüyorum ya mesela benim annem 32 yıl çalıştı kadın devletten emekli oldu ama evdeki işten güçten emekli olamadı

0
    0 Yorumla
  • darrr10
    darrr10 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 96%
    +1 yıl

Ev hanımlığı meslek olsaydı kesinlikle en zor meslek olurdu. Ev hanımlığı meslek olamayacak kadar kutsaldır.

0
    0 Yorumla
  • rapunzely
    rapunzely Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 96%
    +1 yıl

Vallahi erkeklere sorarsan biz yan gelip oturuyoruz ama inanın ev işi hiç bitmiyor çocukta var ise.

0
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.

Bence sayılabilir hele evde çocuk varsa net sayılmalı. Allah sabır versin gerçekten o düzeni tutturabilmek o kadar zor ki

0
    0 Yorumla
  • melikenilayy
    melikenilayy Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Meslek değil ama kolay da değil..
    2 saatte biter diyenlerin kafasına panda düşsün

0
    0 Yorumla
  • OnurSerkan
    OnurSerkan Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 92%
    +1 yıl

fazla mesai ve resmi tatil çalışmas ücreti ni de hakediyor

0
    0 Yorumla
  • Pisagorun_Teoremi
    Pisagorun_Teoremi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 103 , eic 99%
    +1 yıl

Bu sitedeki ev hanımlarına bakarsak sayilmamali...

1
    0 Yorumla
  • babysharkSmom
    babysharkSmom Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Meslek dersek hem çalışıp hem evin yükünü taşıyan kadınlara haksızlık olur

0
    0 Yorumla
  • Degisik_-_
    Degisik_-_ Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Tüm mesleklerden daha meslek. Saati yok, maaşı yok, güvencesi yok, tatili yok.

0
    0 Yorumla
  • ikizterazi
    ikizterazi Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Evet sayılabilir. Annenizin mesleği ne? denildiği zaman "ev hanımı" diyoruz.

0
    0 Yorumla
  • Safozki
    Safozki Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Akşama kadar evde oturuyorsun laflarındansa çalışmak daha rahat ve takdir görülebilirdi

0
    0 Yorumla
  • everkeğii
    everkeğii Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı.

Tabiki meslek sayılmaz 😃 kendi yaşadığın evi temizleyip, kendi yiyeceğin yemeği yapıyorsun

0
    0 Yorumla
  • Fearlesgirll
    Fearlesgirll Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Sayılır tabii çoğu mesleği 20 ye katlar çocuk varsa :D

0
    8 Yorumla
    • everkeğii
      everkeğii
      +1 yıl

Saçmalama 🙄

Yorumla
    • Fearlesgirll
      Fearlesgirll
      +1 yıl

@everkeğii kendi görüşümü belirtiyorum.

Yorumla
    • everkeğii
      everkeğii
      +1 yıl

Haksızlık ediyorsun ama

Yorumla
    • Fearlesgirll
      Fearlesgirll
      +1 yıl

@everkeğii sebep? Gecen gündüzün birbine karışıyor. Normal bir işte gayet istediğin uykuyu uyuyabilir istediğin günlerde istirahat edebilirsin. Ama bebek ne izin anlar ne uyku

Yorumla
    • everkeğii
      everkeğii
      +1 yıl

Pardon da bebek kimin bebeği acaba 🙄

Yorumla
    • Fearlesgirll
      Fearlesgirll
      +1 yıl

@everkeğii hangi bebek?

Yorumla
    • everkeğii
      everkeğii
      +1 yıl

Dedin ya bebek ne izin anlar ne uyku diye , kendi çocuğun bu ya bilerek isteyerek yapıyorsun severek de bakarsın yani

Yorumla
    • Fearlesgirll
      Fearlesgirll
      +1 yıl

@everkeğii ben sevmeyerek bakarım mı dedim ev hanımlığı da gayet zor bir meslek dedim bazı mesleklere nazaran daha zor olduğunu belirttim. Kendi görüşünüzü cevapla seçeneğinden bildiriniz lütfen.

Yorumla
  • inciitanesiii u
    inciitanesiii Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 443 cevap paylaştı.

Meslekten sayılırsa şimdiye kadar birikmiş tüm maaşımi isteeim😀

0
    0 Yorumla
  • İdentityKa
    İdentityKa Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 515 cevap paylaştı.

Sayılsa fena olmaz, sonuçta dışarıda ki iş kadar evde de iş var..

0
    0 Yorumla
  • knightdeniz
    knightdeniz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Bazıları, özellikle de Batı özentisi feministler, atıp tutacak ama ev hanımlığı en azından dışarıda çalışmak kadar zor ve değerlidir. Batı özentilerine bakıp da kültürümüzü hor görmeyelim.

0
    0 Yorumla
  • Hayatİstanbul77 u
    Hayatİstanbul77 Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 100%
    +1 yıl

Evet sayılır fakat sigorta ve maaş yok.

0
    3 Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Kocan ayda 15 bin veriyor daha ne istiyorsun

Yorumla
    • Hayatİstanbul77 u
      Hayatİstanbul77
      +1 yıl

Allahim yaaa yetmiyor işte...

Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Yeter mi o gezmeye

Yorumla
  • Uaena___
    Uaena___ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 81%
    +1 yıl

Kesinlikle bir meslek ama kimse kıymetini bilmiyor

0
    0 Yorumla
  • _Süveyda u
    _Süveyda Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Meslek olsa bile yapmayacak insanlar var.

0
    0 Yorumla
  • Nickbulamadim91
    Nickbulamadim91 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 90%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 698 cevap paylaştı.

Zor bir meslek

0
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    Mentor Yaş: 22 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.

Aslında en zor meslek bence

0
    0 Yorumla
  • Blondesmann
    Blondesmann Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Sayılmalı. O kadar emek veriliyor icabında

0
    0 Yorumla
  • MadagaskarAslanı
    MadagaskarAslanı Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Sayılsın o da sayılsın

0
    0 Yorumla
  • Aesir
    Aesir Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır. Profession gerektirmiyor çünkü.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Asla isi bitmeyen bir meslek.

0
    0 Yorumla
  • CandyGirlCandy
    CandyGirlCandy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 110 , eic 93%
    +1 yıl

Hyr degildir

0
    0 Yorumla
  • a1y9ç0a3_
    a1y9ç0a3_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Hayir tabiki

0
    0 Yorumla
  • Dertli1818
    Dertli1818 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 69%
    +1 yıl

Sayılır

0
    0 Yorumla
  • Yecüc_Mecüc_7991
    Yecüc_Mecüc_7991 Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 100%
    +1 yıl

Sayılabilir

0
    0 Yorumla
  • ChungCha
    ChungCha Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Sayılmaz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Hayir sayilmaz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Meslek zaten

0
    0 Yorumla
  • Redlove3407
    Redlove3407 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Tabikide sayilir

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ev hanımlığı bir meslek sayılabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ev hanımlığı bir meslek sayılabilir mi? 9 cevap verildi
Ev hanımlığı bir meslek olarak görülebilir mi? 63 cevap verildi
Ev hanımlığı da bir meslek midir? 40 cevap verildi
Ev hanımlığı da bir meslek midir? 56 cevap verildi
Ev hanımlığı bir meslek midir? 167 cevap verildi
Ev hanımlığı bir meslek mi? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El örgüsü çoraplar kullanır mısınız hoşunuza gider mi?
  • Şeytan , Melek, cin gibi kavramlara inanıyor musunuz?
  • En çok neli dondurma yiyorsunuz?
  • Adeta bir papatya tanesi kadar masum görünüyor muyum 😄?
  • Evinizde el emeği dantel masa örtüsü kullanıyormusunuz?
  • Güzelliğinizin baki kalmasını ister miydiniz?
  • "İlişkimizi gözden geçirelim." diyen sevgili/ eşe tahammül eder misiniz?
  • Duş alırken yüzününe kese yapıyor musunuz?
  • Kadınların daha çok erkeklerde baktığı olay nedir, Bu adam hayatımı rahatlatır mı, yoksa zorlaştırır mı?
  • Gözlerini beğeniyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨