Abartmamak gerekir. Çocuklarım küçükken evde oturdum onlara baktım. Çok zor yorucu kabul ediyorum ama çocuklar okul çağına gelince onlar okula ben işe geçtim. Ev temizliği ve ütüye yardımcı geliyor ama yemek, çocukların bakımı, evin her türlü ihtiyacı, alışveriş, iş yaşamı, her şey bende. Ev hanımları hiç ağlamasın. Çalışan kadın olmak daha zor. Ev hanımı her gün aynı şeyleri yapıp duracağına hayatına anlam katacak bir meşale edinsin.
bunu bir süre ev hanımlığı yapmış birinden duymak beni çok mutlu etti. "Kadın dediğin evde oturacak, çocuklarına bakacak, çocuk böyle yetiştirilir" denmesinden çok rahatsızlık duyuyorum, çocuk yetiştirmek 24 saat başında durmak demekmiş gibi.
Gundelikci bir kadin baskasinin evinde ev isleri yapinca calisan kadin oluyor da, ev hanimi bir kadin kendi evinin isleriyle ugrasinca bos kadin mi oluyor?
Elin kadini parayla baskasinin cocuguna bakicilik yapinca meslek oluyor da , bir kadin kendi cocuguna bakinca calismayan bos kadin mi oluyor?
Ev hanimlığı dunyanin en zahmetli ve meşakkatli bir mesleğidir calisan bir kadin bir isle ugraştığını varsayarsak ev hanimlığinda pek cok seyle ugrasir kadina değer vermeli ödüllendirmeli hem evişi hem esiyle hem çocuklar birde alisveriş Hersey ona kaldığı zamanlar olur
Ataerkil toplumun eve hapsetmeye calistigi kadina uzattigu bir emziktir. Ev isi yapmak, cocuk yetistirmek sadece kadinin görevi degildir. Her iki es de calisip ev isini ortaklasa yapar, cocukla ayni derece ilgilenir, normali budur. Ha kadin kendi istegiyle calismak istemiyor, esi de buna razi ise calismak zorunda da degildir kimse, ama evde bos beles oturmaya kimse meslek demesin bir zahmet.
Her kadin bir hanimidir yasaminizi devam ettrmek icin sizler yemek yapip camasir yikamiyor musunuz utu yapip temizlik yapmiyor musunuz ev hanimligi ulkemizde asagilanan bir durum fakat duzenli yasami sunan kadinlar bu kisiler bu durumu asagilayanlar demekki ac geziyor utusuz pis kiyafetler giyiyor kisacasi pislik icindeler
hayir degildir ki ev hanimligi ve ev isi isteyerek ya da istemeyerek yapilan bir is degildir. Karnin acikir yemek yaparsin Camasir lazim olur yıkarsin Aaa yerler ne kadar kirlenmis dur bir silip süpüreyim Aman Allahim ben ne yaptim Ev isi yaptim 😀😀
Çocuk varsa hizmetçi tutması gerekir tüm maaşı ona gidiyor zaten e ne anlamı kaldı kadınların serbest çalışması gerek veya kısa süren işlerde olması gerek yoksa zarar
Meslek okulunu okuyarak veya çıraklığını yaparak para kazanmaya yönelik elde edilen bir iştir. Ev hanımlığı ise meslek değil bizim kadınlara verdiğimiz bir sıfat. Ne kadar doğru bir ibare bilemem tabi
Cok nankör bir meslek once isi yap sarma sar börek ac sonra nankör koca gelsin ben calisiyorum yoruldum desin sen calismiyorsun evdesin ne Varki desin.. Ama en Güzel meslek bence annelikdir ❤️
En İyi Cevaplar