İş hayatı mı daha fazla kazandırır yoksa eğitim hayatı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnsanlar neden üniversitede okuyorlar? = Güzel bir iş bulup PARA kazanmak için..
eğer sen kendin birşekilde ticaretini kurup çalışıyorsan paranı kazanıyorsan üniversiteyi okuyup okuyup işsiz kalanlar kervanına katılmak zorunda değilsin. Üniversiteye gidiyorsun ne oluyor? anlatayorlarda anlatıyorlar yazılyorlarda yazıyorlar sonra? sonra bulanık.. herkes bitirdiği bölümün işini yapamıyor iş bulamıyorlar vs vs
açıkçası okullardada düzgü nbi halt öğretilmiyor..
bugün bakıyorum Log (x) ve fog (x) isimli arkadaşların bana ne faydası var?
bi boka yaramıyorlar.. boşa kafamızı doldurmuşlar?
Tamam belli başlı konuları öğrenmek bilmek temek bilgi almak öğrenmek lazım OK
ama fazlası boş ve anlamsız.Ve çok can alıcı bir detay daha = bir konuda ÇOK bilgili olan insanlar öğretmen olmazlar ve olmuyorlar gidiyorlar özel bir firmada şirkette bol maaşlı profesyoneller olarak çalışıyorlar. Bu durumda insanlara öğreten öğretmenlerde aslında o işi çok iyi bilenler değil kitaptan masal anlatan insanlar (genelde böyle, istisnalar olabilir).
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞu anda parlak bir iş fikrin varsa, iş hayatı çok daha fazla kazandırır. Parlak bir fikriniz yoksa bile, üniversite okuyarak yapabileceğiniz bir meslek hayaliniz yoksa eğer avukatlık doktorluk öğretmenlik gibi, boşu boşuna 4 yılı üniversitede harcayarak boşa heba etmeyin derim. Bir mesleğe başlayın. Aşçılık, terzilik, hasta bakıcılığı gibi, 4 yılda çok iyi öğrenip tecrübe kazanabilirsiniz. Bir zaman sonra kendi iş yerinizi dahi açabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite hamallık artık bir esprisi kalmadı üniversiteler akademik kerhane başka bir şey değil bu ülkede hem ortamın olsun diyorsan hemde meslek edineyim gibi bir düşüncen yoksa zamanını ve paranı üniversite çöplüğünde heba etme bencede ama iş hayatına atılmadan öncede eğitim şart bunun için özel kurslar var üniversitenin 4 yılda verdiği eğitimi 1 yılda veren
00 Yorumla
+1 yılDoğru alana yönelirsen ve sevdiğin bir iş ise yükselmek kaçınılmazdır. Herkes tabiiki üniversite okumak zorunda değil. Üniversite okumadan da ddi paralar kazanabilirsin kendini eğiterek. Son zamanlarda üniversiteler sadece diploma dağıtan kurumlara dönüştü zaten. Kendini ne kadar geliştirir iyileştirirsen o kadar kazanırsın. Oku veya oluma bu bir şeyi değiştirmeyecektir ✌️
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
72Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda değil tabi ki de ama okumak daha iyi
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes üniversite okumak zorunda değiller ama herkes bir meslek sahibi olmak zorunda mesela berberseniz üniversite okumak zorunda değilsiniz Ama şöyle bir şey var eğitim almak güzel bir şey diyelim ki marangozsunu bir marangozhanede çalışacaksınız ama bir Üniversite ortamı görüp gelmek mesleğinize bir şey katmasa da size bir şeyler katabilir berberlik yapacaksınız bir üniversite okuyup geleyim ben yine eşimi yapacağım diyebilirsiniz o ortamı görmek üniversitel ortamı görmek sizin kişiliğiniz üzerinde olumlu etkiler de bulunabilir Ama meslek edinmek için üniversite okumak çok da gerekmiyor Önemli olan meslek sahibi olmak bunu okula gitmeden de yapabilirsiniz mesela çobanlık çok da önemli bir meslektir Çobanlar olması et Yiyemeyiz mesela bunun için okumak gerekmiyor diplomayı gerekmiyor ama o işin inceliklerini öğrenmek gerekiyor
47 Yorumla- +1 yıl
Bi adet mehmet
- +1 yıl
cok guzel ama ebeveynler kpss diye tutturuyor
- +1 yıl
Ebeveynler saçmalıkta lider...
Herkes çocuğum doktor olsun istiyor sonra ülkede et pahalı Dışarıdan geliyor diye ağlıyor. Valla oğlum kızım mutlu olsun meslek sahibi olsun rızkı veren Allah nasıl olsa verecek yeterli faydalı işler yapsınlar gerisi umurumda degil - +1 yıl
ne guzel
- +1 yıl
Özelden konuşurmusunuz bildirim geliyor bana
- +1 yıl
Anlamadim
- +1 yıl
Burdan yorumlaşırken siz bana da bildirim geliyor
Ben açıkçası üniversiteyi şöyle şart görüyorum belirli bir kültür seviyesi katar sosyal yöndende gelişirsin fakat üniversite okuyayım şöyle olcam böyle olcam kimse hikaye anlatmasın çok çok iyi üniversitelerde okicaksın anca öyle birşeyler olur insanlara bilerek üniversite oku hayatını yaşa mentalitesini aşılıyorlar yeni nesil işçiler lazım modern işçiler fabrika çalışanından aslında çok fark yok yine birileri için çalışmış oluyoruz fakat ailelerimiz bunu göremiyor kendileri yapamadıkları için mühendislik doktorluk vs olaylarını çok abartıp bizleri o rütbelerde görmek isteyip hayata erken atılmamızı engelliyorlar : D
21 Yorumla- +1 yıl
bende mesela yetenegimle ilgili meslek yapmak istiyorum bana engel olmaya calisiyorlar birde soyle bir durum var insan bir seye hizmey ediyor eninde sonunda yani devlette olunca da pek bir sey degismiyor yine milletin agiz kokusunu cekiyorsun ozelde de
Gizli Üye(25-29)+1 yıl728 binden fazla öğrenci üniversiteyi bırakmış, insanlar geç de olsa üniversitenin onlara iş kapısı olmayacağının farkında, sadece iş ve meslek değil sosyalleşme ve o yaşlarda sorumluluk alma konusunda üniversite hayatının katkısı çok, ama ben sırf meslek için gideceğim diyorsan, ya çok iyi bir üniversite ya da önü açık bir bölüm okumalısın, yoksa bir meslek beceri öğrenip o alanda kendini ilerletmek daha iyi bir seçenek olabilir, illaki okuyacağım diyorsan da bölümündekilerden seni bir adım öne taşıyacak becerilerin olmalı, yoksa üniversiteden mezun olan kimseye gel burada iş var demiyor kimse, insanlar yıllarca kpss çalışıyor atanmak için. Her yere üniversite açarak okumanın bile içini boşalttılar, şu zamanda bi öğrencinin masrafı da az bir sey değil, maddi yönden götürüsü de çok, buna değer diyorsan oku
10 Yorumla
+1 yılYapacağınız işe olan talebe, sizin ilgi alanlarınıza göre değişebilir. Eğer yetenek temelli alanlarda becekliyseniz üniversite yerine kendini yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Bunun yerine akademik hayatınız başarılıysa ve okulamayı araştırmayı seven bir yapınız varsa üniversite size çok katkı sağlayacaktır. Sonrasında iş dünyasına atılmak üzere yeterince bilgi ve birikime sahip olarak rakiplerinizden ayrışabilirseniz iki türlü de iyi paralar kazanabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılBen okudum da ne oldu? Okumuş işsiz oldum. Kaç yaşına geldim? İş arıyorum, iş yok. Atanmaya çalıştım, atanamadm. Üniversiteyi aöf olarak iki yıllık bir bölüm okuyan arkadaşım şu an altına arabasını çekti, liseden sonra da hep çalıştı. Benden önce de emekli olur. Tıp, hukuk, özel eğitim öğretmenliği gibi bölümler okumayacaksan okumak da boş bir yerden sonra.
20 YorumlaBunu kişi kendisi bilmeli ve nasıl bir yatırım yapacaksa yine seçim ona ait olmalı
Herkes okusa alt meslekleri kim yapacak
Bir ustanın kazancı çok iyi iken buna okuma zorunluluğu getirmek saçma olur
Ya da en az kazansa bile üniversite okutup yine aynı maaşı vermek gibi
Gerçi ne okunursa okunsun çok elit meslek haricinde asgarî ücreti dayıyorlar00 Yorumla
+1 yılbende okuyorum ama oylesine sadece insanlar universitenin kisiye vizyon kattigini soyler ama bence iş biraz kiside bitiyor yani universite insana pek bir sey katmiyor gunumuz sartlarinda yapmak istedigim meslek daha cok yetenek isteyen bir iş ve bu alanda kendimi gelistirmeye calisiyorum oyle her sey gonlunce olsun 😊🌸
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde işverenler üniversite mezunu istiyorlar ama üniversite okumamış olan biri de yazılım, dil vb öğrenmiş kendini geliştirmiş olabilir. universite mezunu olanların çoğu diplomanın otomatik olarak bir şeyler yapacağını sanıyor. yapacak olan sensin diploma değil yani 😅
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 437 cevap paylaştı. Hayır deği önemli olan meslek sahibi olmak, eskiden derdiler de amaan derdim aklımdan şimdi o kadar hak veriyorum ki öyle diyen büyüklerime zanaat sahibi olmak çok ayrı bir kulvar artık. Bakıldığında çoğu meslek için adam bulamıyorsun ama bunlara ihtiyaç her zaman var.
00 Yorumla
+1 yılİş bulma konusunda artık amelelik bile olsa diyelim bı yere isci alinacak şartlar ilkokul mezunu asgari ücret felan yazıyor sen üni mezunu oldugun için basvurunca 20 tane ilkokul mezunu başvurmus diyelim sen üni mezunusun hemen iş bulabiliyorsun tek espirisi o şu an beyaz yaka ve mavi yaka farkı kalmadı zaten
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okumak şart değil ancak üniversiteye gitmek demek sadece okula gitmek değil. Çeşitli aktivitelere katılmak, çevre kazanmak, kendini en iyi versiyonuna hazırlamak için bir şans. Yoksa gidersin iki üç aylık kurslara ya da tecrübesiz eleman alan fabrikalara çalışır tecrübe kazanır yine bir şekilde yolunu bulursun
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil üniversite genel de yönetici olmak isteyen ya da akademik çalışma yapmak için kalmak isteyenler için var bence benim arkadaşım üniversite de hoca mesela. Her üniversite okuyan bir yere gelemiyor zaten böyle bir gerçek de var maalesef.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞöyle; egitim hayatı sana bir statü verir. Ve statü günümüz dünyasında önemli bir kavramdır. Üniversite okumak bir statü edinmektir. Böyle düşün. Aslında ise alanlar da keza aynı şekilde hani üniversite mezunu ararlar ya aslında statü sahibi biriyle çalışmak istedikleri için.
00 Yorumla
+1 yılBu devirde zaten ya iyi bir üniversitede oku ya da iyi bir bölüm oku gelecek vaat eden. Diğer türlü vakit kaybı. Üniversitelilerin %70 i boşuna okuyor ben diyeyim yani.
21 Yorumla- +1 yıl
bende oyleyim biraz
Sevdiğin ve yeteneğinin olduğu bir meslekte uzmanlaşıp yüz yüze kısa eğitim seminer kurs gibi programlarla donanım kazanarak yani kendine yatırım yaparak 5 yıl sonrasında konum ve kazanç olarak farklı bir hayat yaşıyor olabilirsin..
00 Yorumla
+1 yılEskiden özel sektör ve işçi inşaat işlerinde daha fazla kazanç vardı memur lar az kazanırdı şimdi ise tam tersi... şu an okuyan onlarca genç işsiz okuyan la okumayan aynı seviyeye iniyor hiç adil değil
00 Yorumla
+1 yılüniversite okumak çok şey katar insana. Ama çok eğitimli ve kariyerlerinde zirve yapmış birkaç uluslararası figür okumuştum. Şimdiki aklım olsa üniversiteyle vakit kaybetmezdim diyor :) sen karar ver
00 Yorumla
+1 yılIs hayati elbette para kazandirir ama gözden kacirdigin bir olay is yerleri diploma istiyor
ya kendi isini kurucaksin..
yani ticari yönden aklini kullanman gerekiyor böyle bi ihtimal varsa tabiyki kazanirsin00 Yorumla
+1 yılBu senin bileceğin şey ama okumak gibisi yok tabi. Daha iyi yerlere gelebilmen için diploma şart oluyor. Bunu gözardı etme derim. Sonra günün birinde çok üzülürsün ama iş işten geçer.
00 YorumlaÜniversiteyi okumak var okumak var yani arada dağlar kadar fark var eğer kendini geliştirmek istiyorsan kendine bir şeyler katmak istiyorsan git oku fakat laylay lom yapmaya gideceğim boş gidip geleceğim olursa gitme zaten. Herkesin üniversiteye gitme amacı farklıdır yani Olay Üniversite de değil sen de biter…
00 YorumlaHerkes üniversite okumak zorunda değil. Zaten üniversite mezunu olmak sana maaşı yüksek bir iş dışında hiçbir şey kazandırmaz (ki o işi de şansın dönerse kazanabiliyorsun)
00 YorumlaBir yerlerde çalışma imkanın varsa okuma. İmkan da gidip A101de çalışmak olmasın. Kendi işini kurabileceğin ya da iyi paralar kazanacağın bir imkan varsa okuma. Biz okuyoruz da noluyo? Bir de okuyup emek verip belgeli işsiz olacağına yatarken işsiz ol daha az koyar
00 YorumlaÜniversite liseden farkı yok. Üniversitenin liseden tek farkı meslek dersi görüyorsun onun dışında hiçbir özelliği yok birde diploma alıyorsun ben üniversite mezunuyum demek için. Bence üniversite oku ki diploman olsun gerekirse üniversite okurken çalışabilirsin okulla konuşursun izin verirlerse haftanın belli günleri işe gidersin. Bence ikisini birden yürütebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBence gerekmiyor mesela ben 20 yaşındayım iki sene denedim univeriste için olmadı şimdi ise modelist Lil yapmak için kursuna gidicem kursu da 6 ay falan onu bitirimce bir firmada şirkette calisabilicem demem o ki yapacağınız mesleklerin kursu var oraya da gidip hemej iş hayatina atilabirsiniz ama üniversiteli olmanın ayrıcalıkları çok fazla bunu da göz ardı edemem ama olmadı ne yapıyım :(
00 YorumlaEğitim kariyer den önce kişinin eğitim hayatını tamamlaması ile alakalı eğitimini tamamlamadan iş hayatında yarım kalırsın her insan önce eğitimini tamamlamalı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBizim ülkede üniversite okumadan olmuyor boşta olsan üniversiteye gideceksin diplomayi alacaksin sonra ne olursa onu yapacaksın ama mutlaka üniversite şart
00 Yorumla
+1 yılHerkes üniverdite okumak zorunda değil ama kitap okumak zorunda kendini geliştirmek için kitap okumak zorundasın.
00 Yorumla
+1 yılkendini hakkıyla geliştirebilmiş biri üniversite diplomasına ihtiyaç duymaz. mezunlardan da iyi para kazanır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes üniversite okumak zorunda değil üniveriste insana hiç Bir şey kazandırmaz iş hayatı insana hayatı öğretir üniveriste kişinin olgunluktan önce ki son halidir kişi burada kendini bulmays çalışır bir nevi ütopya dir
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@hafsa13_ Yanlış ya da doğru diye bir şey yok üniversite kişinin hayatını çalıyor orada yaşanılanlari kişi gerçek sanıyor ütopya da kendi dünyasını yaşıyor kişi ondan sonra oradan çıkınca iş hayatına atıldığın da sudan çıkmış balığa dönüyor farkındalık yaratmak zorundasınız
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılAşko okumadan diploman olmadan da ne iş yapacak nereye başvuracaksın. Tamam okuma da ne iş yapacaksın okumadan. Bunları da düşünmek lazım.
00 Yorumla Ben is kurdum simdi kocam calisanim ve Ben yan gelip yatip para Kazaniom ünüverste okumuslar fakir cevremde
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılİş hayatını iyi tutturabilirsen müthiş. Bu işler 2 türlü de şans işi ve üni. de hangi bölüm okuduğuna göre değişir.
00 Yorumla İyi bir üniversite ve bölüm olursa üniversite tâbi ama ataması bile yılda 3-5 olan bir bölüme gitmektense iş hayatına atılmak daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılTabi ki olabilirrr bu devirde hele öyle bir zorunluluk yok bence ben bıraktım okulu
10 Yorumla
+1 yılTersine, artık çöplük oldu üniversite işi. meslek alıp haysta atılın
10 Yorumla
+1 yılHayır okumadanda bir işte çalış paranı kazan sonuç olarak üniversite mezunları işsiz kalıyor zaten
10 Yorumla
+1 yılBen kız çocuğum olsaydı okumasını çok isterdim ama zorlayamazdım.
00 Yorumla
+1 yılOkul okumadan kaporta gibi mesleklerde çalışanlar servet sahibi oluyor diğerleride izliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence herkes üniversite okumak zorunda değil, artık bir işe yaramıyor çünkü artık üniversiteye kolay girilir ve kolay bitiyor o halde pek de çok şey öğrenmiyorsun, insanların çoğu bir şey öğrenmek için değil, sırf diploması olsun diploması ile hava atsınlar diye okuyor, o yüzden eğitimin de bir değeri kalmadı. Sen sen ol bir şey öğrenmek için okumak istiyorsan oku, ama sırf diploman olsun diye okuyacaksın bence yapma.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen sen ol bir şey öğrenmek için okumak istiyorsan oku, ama sırf diploman olsun diye okuyacaksan bence yapma.
+1 yılÜniversiteyi kendin için okuyacaksın kendini geliştirmek için
00 YorumlaBenim çok yakın bir arkadaşım var üniv mezunu değil ama şu an genel müdür
00 Yorumla
+1 yılevet zorunda tabi aileden gelen bir zenginlik yoksa
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 656 cevap paylaştı. Olur üniversitesi okusanda çalışıyorsun okumasanda eşit yani
00 Yorumla
+1 yılDiploma olmadan işe almıyorlar ve üniversite okumadığında seni önemsiz görüyorlar
00 Yorumla
+1 yılherkes üni okumak zorunda değildir ama okursa iyi olur
00 YorumlaOkumak sadece iş hayatında önüne çıkan basamaklardan birini atlamani sağlar
00 YorumlaÜniversite okumak zorunlu değil istemeyen okumaz iş hayatına atılabilir
00 YorumlaZorunda değil ama her zaman eğitim alınmalı diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılSaçma herkes üniversite okumak zorunda değil zorunlu eğitim saçma diplomalı işsizlik oranı artıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Mesleki eğitim önem verilmeli ara eleman bulunamıyor
Yurtdışında üniversite eğitimini tamamlamak çok önemli ama Türkiye'de öyle değil. Bence en iyi statüye sahip olmak için yurtdışında üniversite okumak ve orada hayat kurmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse okumak zorunda değil zaten bu nedenle zorunlu kılınmadı.
Ben şuanki aklım olsa okumaz meslek edinirdim00 Yorumla
+1 yılİşin tutarsa tabi ki iş hayatı ama iş hayatı dediğin de garsonluk vs ise tabi ki hayır.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi olarak bakarsan iş hayatı kazandırır okul da kazandırır ama önü açıksa ne okuduğuna bağlı.
00 Yorumla
+1 yılKeşke öyle bi imkan olsa ama biz kızlar olarak ayaklarımızın üstünde durmak için okumama şansımız yok
11 YorumlaBu zamanda okumanın beyaz yakalı olmanın bir artı yönü kalmadı ticarete atılanlar okuyanlardan fazla kazanıyor
10 Yorumla
+1 yılBence zorundadır değil ama atılmak istediğin iş hayatının alanında bir bölüm okuyarak daha da geliştirebilirsin kendini
10 Yorumla
+1 yılŞu yök denilen kurumun allah belasını versin herkese diploma vererek üniversiteleri değersizleştiriyorlar
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Birşet değişmez liseden kpss çalış ya da işe girğ asgari başla ilerlet işini
00 Yorumla
+1 yılOkursan kalifiye olursun işin daha garanti olur ama okumazsan girişimci biriysen de kazanabilirsin. Sonuçta nasibin neyse o kadar kazanırsın
00 Yorumla- Devamını Gör (66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Herkes üniversite okumak zorunda mı, okula gitmeden iş hayatına atılmak bir seçenek olamaz mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat