26 yaşındayım. Dgs ile elektrik elektronik mühendisliği bölümünü kazandım sadece 7 dersimi saydılar ve 1. Sınıftan başlattılar. 4 yıl mecburi okumak zorundayım. Hiç dönem uzatmadan bitirsem 30 yaşında mezunum. 30 yaşında iş bulabilir miyim? Tecrübesiz ve yeni mezun olarak başlıcam. Yaşa bakıp tecrübe ararlar mi? 4 sene bunu okumak saçma mı? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum para kazanmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Sadece 2 tane öğrencim var onlara özel ders veriyorum o kadar o da zaten günlük okula git gel masrafıma yetmiyor Kırıkkalede okuduğum için günlük Ankara 'ya git gel yapıyorum 1 günlük yol masrafımda 220 tl
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBölümünüz gayet güzel ama iş olanakları için İngilizce şart.. Bunu da hallederseniz, iyi firmalarda ciddi maaş alırsınız..
Yaşı dikkate almayın. Benim çalıştığım yerde benden büyük biri staj yapıyor. İkinci üniversitesini bitirmiş..
Allah ömür verirse zaten 30 yaşında olacaksınız.. Mühendis olarak 30 yaşında olmak var..
Ben de bu mantıkla DGS ile üniversiteyi 4 yıllığa çevirdim. İyi ki de yapmışım diyorum..
Diplomanın illaki bir yerde farkını görürsünüz..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle dgs sana bir şey katacak mı ona bak derim. Zira avantaj olabilirde olmayabilirde. Şöyleki iyi bir yazılımcı olabilirsin, bir yerde proje mühendisi olabilirsin. Mühendislikler aradında en popüler elektrik elektronik diyebiliriz. Ama şu an mezun olduğun myo ile de iş sahibi olabilirsin. Öncelikle sanırım Ankara da oturuyorsun anladığım kadarıyla ve iş imkanı daha çok. Kırıkkale de okul olarak avantajlı olabilir. Birazda zor bildiğim kadarıyla. Ayrıtılı sorun olursa yazarsan cevap veririm. Hem eğitimciyim hemde çalıştığım yerde oradan mezun bir hocamız var
00 Yorumla
Kesinlikle pes etme yasin bi önemi yok kimseye kulak asma. Bunun 35i var 40i var 50si var varda var. 4 yil okuyup kazanacağın şeye bak kaybedeceğin şeylere bak. 4 yil boyunca asgari ücretle eşek gibi çalışarak biriktirdiğin parayı. Mühendis olduktan sonra kendi evinde mis gibi bilgisayar başında elinde kahven klavyeden 2 tuşa basarak misli misli fazlasını kazanacaksın. Ama tabi türkiyenin hangi kitada olduğunu bilmeyen dedikoducu mahalle karılarıyla oturup kalkarsan onlar laf sokar durur abuk subuk insanlardan uzak dur yoluna bak 4 yil sonra keyfine bak.
20 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle bakmalısın... Çoğu fabrika 30 yaş üstünü işe alımda eler. Mühendis olunca bu kriter yumuşar, 30 yaş üstünü tecrübeli diye alır. O da olmayınca işin daha da zorlaşır...
Türkiye artık maalesef iş hayatına en erken başlayanların kazandığı bir ülke...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
52Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sorun olmaz. Okumanın yaşı olmaz
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bu hayatta birşeyleri başarmak daha önemli gadası
00 Yorumla Kendini geliştirirsen ilkokul mezunu olsan bile iş bulursun, eğer geliştirmezsen Odtü mezunu bile olsan işsiz kalırsın.
Geliştirmek derken okulda ki dersler dışında, aranacak ve kimsenin kolay kolay yapmadığı şeyleri öğrenirsen iş 40 yaşında da iş bulursun.
Mesela elektrik elektronik mühendisliğinin yanına bir de yazılım eklersen birden bire iş yelpazen artar, aranan kişi olursun hem mühendis hem yazılımcı olarak.
Bence bu 4 sene içinde yazılım konusunda kendini geliştir, yazılım işlerinde çalış, yazılımı iyice öğrenince de yapay zeka öğren, güzel bir hayatın olsun.
48 Yorumla
Soran+1 yılElektrikle beraber öğrenmeliyim ama dimi yoksa sadece yazılıma yönelmem doğru olmaz okuduğum bölüme yazık olur
- +1 yıl
Bölümünü iyi öğren zaten ama ek olarak yazılım da öğren, seni en az 1 adım öne çıkarır.
Ha bu arada yazmayı unuttum, kesinlikle ve kesinlikle iyi derecede İngilizce'de öğren.
Şimdi bu yazdıklarım sana zor geliyor olabilir ama 4 sene de hem anadilin gibi İngilizce konuşabilir hem de çok iyi yazılım yapan bir Elektrik elektronik mühendisi olabilirsin, 4 sene güzel bir zaman.
Ayrıca İngilizce hem yurt dışında iş bulma imkanı sağlar hem de dünyada ki gelişmeleri yanlış çeviri yapılmış Türkçe kaynaklardan değil, orjinallerinden okur kendini geliştirirsin. maalesef bazı çevirileri özensiz ya da bazen kasten yanlış yapıyorlar, o yüzden İnglizce kesinlikle olmazsa olmazın olsun.
Soran+1 yılTamamdır bunu hemen bir kenara yazıyorum yazılım ve İngilizce'ye önem vereceğim ekstra olarak
- +1 yıl
Extra olarak değil, ana konu olarak önem ver, o kadar önemli ki, işin içine girince anlıyor insan.
Mesela canavarlarla dolu bir ormanda olduğunu düşün, işte İngilizce o canavarları yok edip yoluna devam etmeni sağlayacak bir silah, o derece önemli yani.
Yazılımdan önce İngilizce'yi önemse, çok iyi öğren. Zaten İngilizce'yi öğrendiğin zaman sayısız yazılım dersine hiç para vermeden ulaşabileceksin, bütün İYİ KAYNAKLAR İngilizce.
Bu arada yazılım okulu tavsiyesi de verebilirim, benim İstanbul'da bir hocam var, çok iyi yazılım konusunda, profesyonelleğmeye geçmek için ondan ders almalısın bence. Online eğitim veriyor bildiğim kadarıyla.
https://www.instagram.com/plepaegitim/
Soran+1 yılTamamdır teşekkür ediyorum
- +1 yıl
+1 yılelektrik elektronik mühendisliğinin iş alanı geniştir. mezun olduktan sonra hem özelde hem devlette çalışabilirsiniz. ben devleti size tavsiye ederim. tabi bunları düşünmek için henüz erken. ama 30 yaşta mezun olmak hiçte geç değil. zaten hayatın zorluklarını bir nebze yaşadığınız için derslerine çalışıp zamanında bitirirsin. okuluna başla ve bitir. gözünde büyütme. o önemli anahtarı al eline. şu an zor görünen uzun görünen yollar, yıllar geçtikten sonra dönüp geriye bakınca emin ol komik ve basit gelecek. ve en önemlisi insan nerde zaman kaybeder nerde yıl kaybeder o hiç belli olmaz. yani kendinde yıl kaybı varmış gibi görme.
Ve en ama en önemli tavsiyem: ana dilin gibi ingilizce öğren. Bu kulağına küpe olsun. okul kadar önem ver
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım. Başardım diye Allah izin verirse yazmayı çok istiyorum
- +1 yıl
başarmayacak bişe yok. gözünde büyütme. ben çok daha zor bir mühendislik bitirdim ve şu an devlette mühendisin iki kademe üzerindeyim. asıl zorluk okul bitince başlayacak.
Soran+1 yılDoğru diyorsunuz ben biraz gözümde büyütüyor ve karamsar davranıyorum sanırım
- +1 yıl
kesinlikle
+1 yılHicbir zaman geç değil. Çok sevdigim bir hocam vardi üniversitede. Rektör yardimcisiydi ayni zamanda. Bize şey demişti hic unutmuyorum: Ben 30'lu yaşlarıma kadar memurdum, lise mezunuydum. Sonradan adam üniversite okumuş bitirmiş, prof olmuş hatta rektör yardımcılığına kadar yükselmiş. Ama cok iyi bir adamdi. Şefkatliydi, merhametliydi. O yaştan sonra okuyup kariyer yapmasi da cok sasirtmisti beni.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de önce ön lisan sonra dgs ile lisan bitirdim. Tek fark ben 24 yaşımda başladım. Moralini bozmak istemem ama her şey öyle mükemmel şekilde ilerlemiyor. Tanıdıkların, çevren, torpilin varsa ne ala. Mesela nerede çalışabilirsin diye düşün: özel sektör mü kamu kurumu mu? Benim kamudan yana şansım yoktu çünkü kadro açmıyor benim bölüme. Özeller desen mühendislik mimarlık çoğu yerde yaklaşık asgari ücret ve tecrübe sorar. Kamu da zaten çoğu atamada 35 yaş şartı koyuyor. Özellerde de benzer yaş şartları var maalesef…
Okumanın yaşı yok evet ama artık okumak bile Tr şartlarında lüks. Okul masrafı, kalacak yer parası cart curt derken zaten şartlar zorlanırken mezun olunca öyle iş imkanları almadığında daha da mental olarak yoruyor. Ben iyi ki okumuşum desem de mental olarak da her şeyi düşünmeye çalışmaktan yoruldum, keşke hemen emekli olsam diyorum 😄 neyse fazla moralini bozmak istemem ama maddi imkanların kısıtlıysa tavsiyem enine boyuna düşün derm…10 YorumlaArkadaşım 32 yaşında başladı şu an ara verdi DGS geçişinde transkript vermediği için 1 den başlaması gerektiği için. Mezun olduğumda yakışacağım yer hazır çoğu yer sadece diploma arıyor dedi. Ama o üni öncesinden de sektör içinde. Yaş teferruat bence
10 YorumlaBence oku, güzel bölüm, bitirince iyi para kazanabilirsin, yaşa takılma bence
15 Yorumla
Soran+1 yılMezun olunca sorun olursa ve pişman olursam diye 4 yıl boşa mı geçti diye düşünmek istemiyorum
Soran+1 yılHayır ondan çok komik rakamlarda para kazanıyorum zaten 1 ders anca yetiyor günlük geliş gidiş parama ki her zaman ders vermiyorum da haftada 2 saat anca
Soran+1 yılImkansız
Belkide yaşıtlarım evlendi ev sahibi çoluk çocuğa aileye karıştı dersin ama sen daha iysini yapmışsın bölümün de boş değil en azından illa bişeyler olur sonrası gelir zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılokumazsan 30 yaşında 2 yıllık mezun biri olup iş bulmaya çalışacaksın. okursan 30 yaşında mühendis olarak iş bulmaya. sence hangisi mantıklı. yaş işini bırakın. şu an herkes 30lu yaşlarda üniversite bitiriyor. devir 20 yaşında meslek edinip evlenme devri değil
10 YorumlaOnceliğiniz okudugunuz bölüm olsun. Onun disinda ne yaparsaniz yine yapın. Birde universtenin yaşi olmaz. Benim ablamda universteyi yarida birakti tekrar hazirlandi 3 sene öyle kazandi
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 411 cevap paylaştı. Biraz hayata geç kalmış gibi oluyorsunuz ama bu sizin tercihiniz bazı şeyleri herkes için aynı olmaz o yüzden okuyun aynı zamanda kendinize ek iş planları da yapabilir
10 Yorumla
+1 yılBu durum eğer evliliğinin gecikmesine yol açmayacaksa okumalısın bence. Şu an evlilik düşünmüyorsan bile yaş ilerledikçe çocuk sahibi olmanın güçleştiğini ve doğacak çocuğun sağlığının azaldığını hatırlatmak isterim
Başarılar05 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik gibi bir düşüncem de yok bunun için bir aday da yok
- +1 yıl
Niyet olursa aday da olur sorun değil niyet önemli
Soran+1 yılAçıkçası önce kendi hayatımı düzene koymalıyım sonra bir başkasının sorumluluğunu alabilirim
- +1 yıl
Ama bazı şeylere gecikmek de kötü
Hakkında hayırlısı olsun
Soran+1 yılHayat sürprizlerle dolu bakalım. Amin çok sağolun
+1 yıl30 yaşında mezun olmak hiç mezun olmamaktan iyidir. Ayrıca okuyarak güç kazanırsın kimse seni ezemez ve gittiğin yerde hicbir zaman mecbur olduğun için kalamazsin her zaman gideceğin bir yer ve paran olur. Iyi yaptin
10 Yorumla
+1 yılhayır ne geci genceciksin niye boyle dusuncelere giriyosun
31 Yorumla
Soran+1 yılKaramsarlık benimkisi
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılMühendisliği bırakmak saçma olur. İleride emeğinin karşılığını alabileceğin bir alan. Bırakma bence.
10 Yorumla Hayır geç değil lise olsa evet çok geç olur da ama üniversite her yaşta okunur
10 Yorumla
+1 yılHerkesin yaşamı düşünceleri farklı bence otuz yaş kimisine göre geç kimisine göre erken olabilir
10 YorumlaTabikide değil kime ne bu senin hayatın istediğini yaparsın bende ikinci üniversitemi okuyucam mesela bu yıl sınava hazırlanıyorum boş ver herkes kendi kapısının önünü süpürsün
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılmühendislik yakamıssın okuyun fautyası her daim olur. okurken son 2 yıl part time mesleğe uygun işler yapj n bu tecrübe olur
00 Yorumla
+1 yılYaşla ilgili bir sıkıntın olmaz yeterki özgüven li ve aktif ol. Ama krikkaleden Ankara'ya git gel yapılırmış her gün. Elmadağ dan Ankara'ya git gel yapmamak için evden çıkmıyorduk.
00 Yorumla
+1 yılnasıl mezun olduğuna bağlı birincilikle mezun olursan sana iş ayarlayamayan sektör utansın
04 Yorumla
Soran+1 yılKırıkkaleyi birincilikle bitirmek çok önemli olacağını düşünmüyorum 22-23 yaşında atıyorum gaziden mezun birini mi alırsın 30 yaşında Kırıkkaleden mezun birini mi
- +1 yıl
yaşla alakalı değil iş sektörü üretkenlikle alakalı ben işime yarayanı işe alırım genelde de yaş = deneyim ve deneyim = daha iyi problem çözme yeteneği hangisi daha faydalı sence
Soran+1 yılDeneyim için çalışmam gerekiyor ama elektrik elektronik mühendisliği 1. Sınıf öğrencisini kim alır şimdiden zaten ileri sınıflarda staj için mecbur bir yerde çalışcam ama bu deneyim değil ki
- +1 yıl
abi allah aşkına genç ve deneyimsizler gibi konuşma deneyim kaznman illa işte olmaz kendi projelerini yapmaya çalış etrafı incele bu şu durum da ne yapmam gerekir
etrafında ki projeleri incele acaba şunu nasıl yapmışlar de
Türkiye şartlarında hiç bir şey için geç değildir. Bence.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. Okulu bırakma. iş bulabilirsin. Kamuda calısabilirsin. Azmini yitirme.
10 Yorumla
+1 yılHiç de geç değil. Kendini geliştirmeye her zaman devam et.
00 Yorumla
+1 yılBana zldn yazar mısın sana sormak isteediklerim var
00 Yorumla
+1 yılDerslerini üstten alırsın erken biter o zaman ama sıkı çalışmalısın
00 YorumlaHayır geç değil için rahat olsun iş olacağına varır yeter ki mutlu yap mesleğini.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 346 cevap paylaştı. El alem ne der? Diye yaşayanlardansın anlaşılan... Kime ne!
00 Yorumla
u +1 yılYok değil ama tabiki bir yere girebilcekmisin o önemli
00 Yorumla
+1 yıl24 yaşındayım 3. üniversitemde 1. sınıfınım. Yüz yüzeyse biraz geç sayılır, açıktansa geç değil.
00 Yorumla
+1 yılbelanı aramışsın ve bulmuşsun, başka diceğim yok.
00 Yorumla
+1 yılÇok geç ama stres yapma
17 Yorumla- +1 yıl
Ama iş bulursun, masrafların çok fazlaysa okuma iş bul bence ama karar senin
Soran+1 yılİş de kolay bulunmuyor günlük 220 tl sadece yol masrafım
- +1 yıl
Ben de onu diyodum, eğitimden dolayı çok masraf yapmak yerine iş bul
Soran+1 yılYok ben bu bölümü kazanmak için senelerimi verdim
- +1 yıl
İnşallah kazanırsın
Soran+1 yılKazandım okuyorum zaten başladım yani
- +1 yıl
Hmm iyi
60 yaşında emekli olucağını düşünürsek erken bile mezuniyet yaşın
00 YorumlaSaçma mühendisler asgari ücretle başlıyor ZTen onca sene çalışıp azıcık maaş aşacağına işçi olarak gir daha iyi işçiler mühendisten daha fazla maaş alıyor fabrikalarda
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu meslekte kadın olarak iş veriyorlar mı? erkek mesleği gibi çünkü
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@mervelina ne olarak çalışılıyor ki çalışma alanları imkanları 2023 te olduğumuz için azaldı bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla kanks bende 28 im inşaat mühendisliğine girdim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite de iyi olmadığı için maalesef zor bulursun
00 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı yokta bölüm bence çokta iyi değil.
Zor durum inşallah iyi olur. Yaş sorun olur evet.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir şey için geç değil
21 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle
Gec olsun guc olmasin
10 YorumlaBu bölüm için okumaya değer bence devam et
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılO arada 2 dil ogren her turlu is bulursun
10 Yorumla Başarının yaşı olmaz...
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 387 cevap paylaştı. Gec degil nezaman olursa ozaman
10 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı olmaz. Babam ikinci üniversitesini bitirdi. 62 yaşında diploma aldı
00 YorumlaHerşeyi yaşa endekslemeyince mutlu ve özgür olursun.
00 Yorumla
+1 yılOku yaz okulu yap bitir
14 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah yaparım da bir an önce bitiririm
- +1 yıl
Ben yaptım çok mutıyum 4 yıl 3 yılda bitti
Soran+1 yılDarısı bana
- +1 yıl
Amin
+1 yılColuk cocuk hayalin yoksa oku varsa okuma
00 Yorumla80 yaşında bitirenler var
00 YorumlaOkumanın yaşı yok oku
00 Yorumla
+1 yılCok erken baslamissin. Birak
00 Yorumla
+1 yılOku saçmalama
10 YorumlaHayır değil asla böyle düşünmeyin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende hala okuyorum 30 yaşındayım selamlar 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErken bile. 31 yaşındayım 3. sınıfım.
00 Yorumla
+1 yılGeç değil
20 Yorumlahiçbir şey için geç değildir bence
00 Yorumla
+1 yılGeç tabim senin evlenmen lazım
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılevet geç
00 Yorumla - Devamını Gör (17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım