Evet arkadaşlar doktor mu yoksa elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi muhendislikler mi?
Sizce hangisi daha çok kazanir bunlardan
Evet arkadaşlar doktor mu yoksa elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi muhendislikler mi?
Sizce hangisi daha çok kazanir bunlardan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yaptıgı iş, çalıştığı firma, pozisyon ve çevreye göre değişir.
Kou İYTE YTÜ İTÜ gibi yerlerden mezun olmuş birisi bu bölümlerin
İsterse şırnakta okusun o önemli değil. Ne yaptığı önemli
Etiket önemlidir ama
Farz edelim bilgisayar mühendisisin. Ayda 18000$ kazanan da var 18000₺ kazanan da anlatabiliyor muyum? Dil biliyor vatandaş Amerika dan müşteri bağlıyor evinden çalışıyor mesela. Ekrana bakmaktan stres olmuş, beli bükülmüş, kod yazmaktan delirmiş olabilir. Ama işi bu. Doktor var eli titremiyor herifin, iyi bir cerrah prof kafa da basıyor dünya para kazanıyor. Doktor var sağlık ocağı bekliyor yavrum yani bu işler böyle. Sen ne istiyorsun. G.. tünü ne kadar yırtabilirsin onu anlaman lazım :)
Peki PC mühendisi mi elektornik haberleşme mi elektrik elektronik mühendisliği mi yazılım mühendisliği mi sence ve sırala dersem nasıl bı sıralama yaparsin
Bilgisayar mühendisliği güzel iş bana göre.
Senin meslek ne
Ziraat mühendisiyim ama kuryelik yapıyorum
Kpss çalışsana 78 ile atanabipirsin
Memnunum kuryelikten. Restoran açıcam zaten.
Ne akdar kazaniyorsun ki
60000 lira fatura kesiyorum. 40000 bana kalıyor.
Mühendis ol daha rahat olursun
ayda 20k para kazanıp, boş bir tarlaya bakmak ya da kendini bir şey sanan canım bir patrona hizmet etmek çok bana göre değil :)
Devlete gir ya ne alaka 30 bin kazaniyorsunuz tazminatlarla 35 e çıkıyor değer mi sence
restoran açıcam diyorum hayatım. Bir restoran ne kadar kazanıyor haberin var mı.)
Nerelisin ve ne kadar
İstanbul ya. çok para balım. Maaslı çalışarak ömür boyu kazanamayacağın paralar :)
Bence hayal kuruyorsun
gaza gelip varımı yoğumu dökeyim dimi :D ben 2 k maas alırken restoran 100k kar ediyordu
Öyle olsa herkes açar
bok açar. bir restoran açmak 1 milyon minimum. ayrıca işi bilcen.
Sende bok açarsın o zaman
Açıyoruz işte sermayemiz var. Yıllardır hizmet sektöründe restoran işinin her türlüsünde çalışmış olmanın verdiği tecrübe ve tanıdık iyi aşçılar var. Ben kaç senedir bunun hayalini kuruyorum biliyor musun :D
1 milyonu faize koysan 30 bin kazanç bence deymez
Güzelim sen anlamıyosun olayı. GÜnde 40k kazanç elde ediyorsun :D aylık faizi ne yapıcan :D
Tır al 3.5 milyona babam tır aldı bir tanesinden haftada on asgari ücret kazaniyor
Çekilmez
Hadi ordan mal
hiç hayatında tır sürdün mü? hiç iş bağladın mı? ben samandıradan samsuna tır sürdüm bir kere 750 km. Tırcılar hayatsızdır. Gecen gündüzün bir. aileni göremezsin falan. Her şeye para gözüyle bakıyorsan hayatı yaşamamışsın ya da yaşamayı bilmiyorsun demektir. Hiç öyle kolay değil. Ayrıca sosyal olmak, insanlarla iletişim halinde olmak, ailene zaman ayırabilmek, kazandığın paradan zevk alacak zamanının olması çok önemli balım. Ben mal değilim ehliyetim falan var. Yapılacak iş değil.
La sana dedim ki babam şoför demedim babam patron 3 ortaklar babam amcam dedem 3 u beraber 500 e yakın tırları var ve benim bildiğim haftada bir tırdan on asgari ücret kazaniyor
O zaman okey. Ama bir tır al gir gir bu işe demek başka babam filo yönetiyor demek başka. Babana saygılar yani :D
Bir tanesinden kazanıyor dedik ya
bir tane tırla zor canım o paralar 10 asgari ücret yuvarlak 120k desen baban yurt dışına iş yapıyor demektir. 1 tane tırla hangi yurt dışına gidicen :D iş bile bağlayamazsın çok zor. Çok iyi tanıdıkların falan olması lazım. Tır hiç boş kalmayacak. Baban sağlam yolunu bulmuş harbiden büyük adam saygı duydum :D
1 haftada on asgari ücret alıyor dedim sana
Hem yaptığı iş sanırsam coca colanin gazını taşıyor
bak coca cola dediğin firma dünya devi. Ordan o parayı alabilirsin. 1 ayda 500k diyelim yuvarlak hesap. Bir tane tırın var mesela coco cola seni tanır mı elini vicdanına koy :D
Sen al tirini gel babamın yanına 🤗
restoran açarsam 2 katını kazanırım niye babanla uğraşayım :D
Keyfin bilir cano
Teşekkürler bana seçim şansı tanıdığın için :D
Estagfirullah ndndnxn
Babanın 500 tane tırı var da mübarek niye okuyosun hangi meslekte para var falan ilginç yani. Seni bırak senin yedi göbek torununa yetecek kadar mirasın var. Hayatını yaşasana :D
Yarısı amcamın hem dedemi saymazsak hem kendim kazanmak istiyorum ve şuanda ben zaten medipolde tıp okuyorum İstanbul'da 🤗
Üçte biri de kurtarıyor zaten. ayda 100k. yılda 1,2m yapar. 500 le çarp 600m para :D Doktor olarak 100 tane ömür lazım ki bu parayı bir araya getirebil. Doktorluk senin için zevk işi olmalı bilmiyorum. :D Ama tıp okuman muazzam tabi.
Neden muazzammis anlamadim
Tıp okuyabilmek için bütün soruları çözmek gerekiryordu en son
Paralı okuyorum da 2. Sınıfım şu an 22 bin sıralama yaptım
Valla ben kimya okurdum şahsen. :D Parayla değil mi :D
Doktorluk havalı ama🤗
Başka insanların neye baktığı değil benim neden zevk aldığım önemli
Bende istiyordum bu konuyu kapatalım
Seviyorsan, zaten konu kapanmıştır :D
Bilgisayar mühendisliği:) değerli meslektaşlarımdan ol 🤣🤣🤣
Teşekkür ederim öncelikle maaşınız nedir acaba
Yazdığın büyülü kodlar ne kadar hayal gücünü katarsan maaşın o kadar yükselir 🙂
Ortalama siz ne kadar kazanıyorsunuz ve kaç yıllık tecrubelisinkz
Lise ile dahil 13 yıllık tecrübe 🙂 sadece yüksek maaşlı bir meslek mı?
Tecrubeni soledin peki ortalama maaşını da solermisin
Basit bir dille maaşını kendin planlayabilirsin 🙂 istersen çok ister az 🙂 sevdiğin işi yap 🙂
Lütfen soylermisin artik 🤗
Söylediğim gibi bütçenizi planlarsiniz 🙂 ne kadar istiyorsun 🤔
Solememekte israrcisiniz
Ne kadar kazanmak istediğini planlayamiyorsun :) kaç puan aldın
Beni sormadım ki seni sordum sen şu an da ortalama ne kadar kaznaiyorsun?
Üç beş kuruş ekmek parası;)
Ne kadar artık soylermisin ya söz söylediğin mesajı sileceğim çok merak ettim cidden
Zaten cevabı verdim ;) sadece sen anlamak istemiyorsun ;)
Net olarak soylermisiniz
Bu yıl mı tercih yapıyorsunuz 🤔
Bı maaşınızı soylermisiniz artık ya
Sorularınıza cevap verdim ve ben cevap alamadım
Hayır vermediniz maaşınızı sordum dolaylı cevaplar verdiniz ortalama ne kadar kaznaiyorsunuz dedim
Sen bir mezun ol belki o zamana hayallerinin ötesinde para kazanırsın 🙂
İyi bakalım
👍🙂
İdealist değilsen doktor ol
Sen doktormusun
Doktor
Neden
Ne diyorsun?
Neden doktor diyorum
Çünkü daha çok kazanıyor ikisinin de en üstü ya da en altınkıyaslanınca doktor fazla doktoru saglıkocagına koyup mühendisi sabahncıya yerleştirirsen mühendis olur da senin de kafa hiç çalışmıyor ya
Belli oluyor kimin kafasinin çalışmadığı djdjdjdj avukatsin ben ise tıp okuyan biriyim🤗
İyi oku ne güzel tıp okumayanların kafası basmıyor yanılgısı sıkıntılı ama 👌👌 hedeflerim arasında olmadı çünkü kendisi
Olamadı desen daha doğru olur
Canım benim ben 997. Olarak burdayım şu an ilk 30.000 tıpa girebiliyor :) çok sıkıntı yapma
Puhahahahha eşit ağırlıkcilar ne zamandan beri eşit ağırlık sıralaması ile sayisaldan tercih yapabiliyor djnfjdjdnd
Kıyaslamıyorum ama olurda bilmek istersen sayısaldan hukuk seçtim çok ezik hissediyorsun kendini neden böyle saçma kıyaslamaların var anlamadım bu kadar ezik olma
Ne alaka ezik puhahaha ayreten sayısalda 50 bin altına tıp geliyor hem ücretli de sen 90 binin altına girememissindir siralamada inanmıyorum sana?
Doğrudur 4 sene önce gelmiyordu kuzenimden biliyorum.
Sayısalda kaç bin sıralama yaptın?
Bakmam lazım 4 yıl oldu ben gireli
Tamam işte sizin tıp felan tutmadı
Canım ben tıp istemedim hiç nöbetli meslekler bana göre değil 👌👌👌
Birde ben soğukkanlı bi insan değilim tıpta ne yapayım
istesende okuyamazdin
Çünkü puanın tutmuyor