Elektrik elektroniği okuması zor iş bulması zor iş buldun çalışması da zor vs vs. Ama tıp okurken mühendisliğe nazaran daha az zorlanırsin ve sonunda prestijli bir işin olur.
Bu İTÜ mezunu mühendisin yaratıcılığına bağlı olarak değişir kardeşim. Adam olağanüstü bir şey icat eder devlet te bunu desteklerde doktoru kazanç olarak sollar ama sıradan bir mühendis doktordan fazla kazanmaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Elektrik elektroniği okuması zor iş bulması zor iş buldun çalışması da zor vs vs. Ama tıp okurken mühendisliğe nazaran daha az zorlanırsin ve sonunda prestijli bir işin olur.
Hangisi daha kazançlı bir meslek peki acaba
Bence hekimlik daha kazançlı.50000 kazanan pratisyen hekim tanıyorum bayram zamanları.
Yeni baslayan pratisyen mi daha çok kazanır yeni baslayan İTÜ gibi bir yerden mezun mühendis mi
Bu İTÜ mezunu mühendisin yaratıcılığına bağlı olarak değişir kardeşim. Adam olağanüstü bir şey icat eder devlet te bunu desteklerde doktoru kazanç olarak sollar ama sıradan bir mühendis doktordan fazla kazanmaz.
İTÜ odtu gazi gibi yerlerden mezun bir muhendsi o zaman doktoru solalr ama sıradan bir luhendsi doktoru yakalayamaz doğru mu
İşte oralardan mezun olan kişinin yaratıcılığına bağlı.
Peki ben ütü elektrik mühendisliği okuyorum subayliga gecmemi onerirmisin
Çıkınca işim hazır diyebiliyorsan gerek yok. Ama kaygın varsa iş bulma konusunda düşünebilirsin.
Yok hayalim de vardı subaylik
Bir subay ne kadar kazanır bir fikrin var mi
Hayalinin peşinden git
Benim dayoi oğlu binbaşı 84 alıyor ege tarafinda
Anladim
Rütbeye göre o da değişkenlik gösteriyor net bişey söylenemez ama yeni subay olmuş biri 20 nin altını görmez.
Anladım çok teşekkür ederim saolasin peki elektrik elektronik mühendisi mi elektrik muhendismi
Elektrik elektronik
Birde abi sen hukuktan anlarmisin
Yok kardeşim anlamam
Abi sana sorum olursa sorabilirmiyim
Sor kardeşim bilgim varsa cevaplarım.
Tamam çok teşekkür ederim saolasin abim
2 sininde birbiriyle alakası yok sen nasıl bir hayat yaşıyon mk
Boş yapma la körpe ben İTÜ de elektrik mühendisliği okuyorum yenim afyon saglik bilimlerinde tıp okuyor hangimiz daha iyi yerlere geliriz merak ettim
tıp içinden geçiyor insanın ya
İTÜ de elektrik mühendisi okumaktan kolaydır en azindan
itü'de tıp yok ki
Normal bi ümide tıp mi
Mühendislik oku bence
Neden
Doktorluk ağır meslek herkes yapamaz, çoğu sırf hava atmak ve maaşı için tıp istiyor sonra ortaya liyakatsiz, işine özen göstermeyen doktorlar çıkıyor
Ama İTÜ de elektrik mühendisliği okumak daha zor
Mesele okumak değil mesleği icra etmek...
O zaman cevap nedir
Tıp.
Neden
Kardeşim de tıp okuyor. Güzel iş. Zor ama güzel. Mühendislikte işsiz kalma ihtimali var.
Kardeşim İTÜ den bahsediyoruz
Eğer gerçekten okumaya geldiysen 2. sınıfta şirketler bizde star yap diyor
İTÜ ayrı kardeşim. Orada adam yetiştiriyorlar.
Peki o zaman sorumun cevabı ne
İTÜ mühendislik tabi
Anladım ama tipin da maaşları çok yüksek ya doru deilmi
Öyle ama bazı mühendisler doktorlardan fazla kazanıyor. Meslekte ilerlemek önemli.
Anladım çok teşekkür ederim saolasin
Rica ederimm
😀😂😄
Elektrik muh. Türkiye'de tıp okunmaz
Ama tıp yeni başlayan bir pratisyen 40 dan assagi almiyor
Tıp okumak çok eziyetli ama
İTÜ de elektrik muh okumaktan kolaydır en azindan
Bu yıl sinavami hazırlanıyorsun
Ben İTÜ de elektrik mühendisligi okumaktayım yenim de afyon sağlık bilimlerinde tıp okuyor hangimiz daha iyi yerlere geliriz merak ettim jsndjds
Sen daha iyi yerlere gelirsin
İtude okuyosun kendine gel jdjsjdjd bende bu yıl gircem sınava
En iyileri karsilastiriyoruz ama tıp ve mühendislik nznz
Doktor biriyle konuştum o bile mühendislik dedi
Şimdi mi sordun
Evet
Peki maaşlarını da sorarmisin ve hangi bölüm sordugun
Muh nasıl guzelmi elektrik muh olmasaydın ne tercih ederdin baska
Başka tıp tercih ederdim ya da PC muh başka bir bölüm düşünmem
Zaten kendin dedi ya 40 dan aşağı almiyo şu an sende ağır bı kıskançlık sezdim nedense nsjsmmsks
Ben burdan memnunum saten ortalamam da ilk dönem 3.78 veya 3.79 du herhalde fakülte 1. Siyim muhtemelen çapa başvuracağım PC muh için
Vayyyy
Bana biraz taktik verirsin artık
Sen yinede bir sor ya evet kızıyorum derslerini gecseler yetiyor biz ise calisiyoruz
Ama onlarda şöyle bı durum var en ufak bi hatada tonlarca Tanzimat ödemek zorunda kalabilirler dayak bile var o derece zor yani
Olsun bananencndsjdndj
Ama mühendislikte baya zor kuzenimde utide mühendis bana muh okuma dedi
Hadi ordan çalışırsan baykar bizde staj yap diyor kesinlikle gel ama maaş konusunu bizim bilmiyorum
Bı uzman doktor 50 ye yakın maaş aliyor
Hangi bölüm peki
Kulak burun bogaz
Tamam ock teşekkür ederim saolasin sana PC muh veya tıp öneririm başarılar dilerim sana
Meslekler hakkında bilgin varsa bı kaç bişey sormak isterim sana
1. Sınıfım bilgim kadar cevaplarım tabi
Buyur sor başımla beraber
Şey özelden yazabilirmisin
Yazdim
Mühendis
Neden