Nasıl oyuncu Olurum Cast ajansları dışında Bir kaç menajerlerle iletişime geçmek istiyorum Bir Ünlü bir tanıdık Paran varsa her kapı açılır aksi halde sektörde tutunamazsın diyor gerekli olanlar Yapımcı yönetmen Ünlü bir tanıdık veya iyi bir menajer bulursan yürürsün diyor fikri olan var mı kalkipta kalp kirmayin
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Cast ajansları dışında oyuncu olmanın birçok yolu vardır. Öncelikle, oyuncu olmak için gerekli olan unsurlardan biri eğitimdir. Eğitimleri yalnızca üniversitelerle sınırlamayın. Konservatuvarlar dışında oyunculuk ve cast ajansları da oyunculuk eğitimi vererek başta televizyon olmak üzere sinema ve tiyatro oyuncusu yetiştirir. Takip edilmesi önerilen eğitim yolu ise Devlet Konservatuvarlarıdır. Devlet konservatuvarların 4 yıllık eğitim sürecine dahil olmak için de yerine getirilmesi gerekenler vardır. Öncelikle devlet konservatuvarlarının yetenek sınavıyla öğrenci aldığını hatırlatalım. Sahne sanatlarına başvuran adaylar, oyunculuk performansı sergileyerek konservatuvar biletini alırlar. Konservatuvar önerilen bir yol olmasına rağmen bazı oyuncu adaylarının da korkulu rüyasıdır. Bu adaylar için denenmesi gereken yol ise 2 yıllık veya 4 yıllık eğitim süreçlerinde tiyatro oyunculuğuyla oyunculuk deneyimi elde etmeleridir. Bu yol için belediyelerin ve özel kurumların tiyatro eğitimleri tercih edilebilir. Aynı zamanda oyunculuk ajansları da yeterli geliri bulunanlar için kurtarıcı seçeneklerden biridir
Hocam merhaba torpil sartmi ünlü tanıdık falan bazıları öyle diyor Ünlü birinin akrabası değilsen oyuncu olamazsın diyor
Ünlü olmak için torpil şart değildir. Önemli olan yetenek, çalışma ve azimdir. Kamera önü oyunculuk çok zor bir şey değildir. Kamera karşısında doğal olabilirseniz ve gerilmezseniz yapabilirsiniz. Yetenek tabii ki önemlidir ama yetenek çalışarak gelişen bir şeydir. Öncelikle tipin olacak bu ilk kural fiziğin, tipin farklı gelecek insanlara. İkincisi mutlaka bir yapımcının veya o camiadan bir insanın elinden tutması gerek yoksa imkansız. Ancak, bu işten zevk almanız da önemlidir. Sadece ünlü olmak için oyuncu olunmaz. Ünlülük eğer olacaksa sonradan gelir. Bu nedenle, ünlü olmak için torpil şart değildir. Kendinizi geliştirerek, çalışarak ve azimle ünlü olabilirsiniz.
Hocam peki o camiayı nasıl bulucağım
Öncelikle, kendinizi geliştirmek için her türlü kursu alabilirsiniz1. Eğitim şarttır ve tiyatroda oynayarak bir süre deneyim kazanabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medyayı aktif kullanarak kendinizi tanıtabilir ve kendi reklamınızı yapabilirsiniz. İyi bir ajansa yazılarak şansınızı deneyebilirsiniz. Bu işlerde şans, girişkenlik, eğitim, görünüş ve yetenek çok önemlidir. Ayrıca, güzellik yarışmalarına katılıp derece yaparak da teklifler alabilirsiniz. Araştırma yaparak her ünlünün elinden bir şekilde birileri tutmuş olduğunu görebilirsiniz. Keşfedilecek bir farkınızın olması gerekir.
Ya hocam birileri sektör hep içindekileri alıyor dışındakilere izin vermiyor diyor sizce öylemi Mert Ramazan demir diye bir eleman var mesela oda ilk benim gibiydi
Sektörde dışarıdan oyuncu kabul edilip edilmediği konusunda kesin bir bilgiye sahip değilim. Ancak, Mert Ramazan Demir gibi birçok oyuncu, sektöre dışarıdan giriş yaparak başarılı bir kariyer elde etmiştir. Oyunculuk sektörü, yetenekli ve çalışkan insanlar için her zaman fırsatlar sunmaktadır. Önemli olan, kendinizi geliştirmek, yeteneklerinizi ortaya koymak ve doğru fırsatları değerlendirmektir. Bu sayede, sektöre dışarıdan giriş yaparak da başarılı bir kariyer elde edebilirsiniz.
Yani hocam sektöre dışardan girsem böyle bir kariyer yapma şansım varmıdır
Evet, dışarıdan sektöre girerek oyuncu olmak mümkündür. Oyunculuk, doğuştan yeteneğe sahip olmanın yanı sıra sonradan geliştirilebilen bir meslektir. Oyuncu olmak için bazı öneriler şunlardır:
1Gözlem yapın: Oyuncu olmak için her şeyden önce gözlem yeteneğine sahip olmalısınız. Etrafınızda tanık olduğunuz tüm karakterleri detaylıca inceleyin.
2Oyunculuk eğitimi alın: Yetenek tek başına dizi ve film sektöründe beğenilen bir isim olmak için yeterli olmadığı için adaylar oyunculuk eğitimi ile kariyerlerini şekillendirmeye başlarlar.
3-Oyuncu ajanslarına kaydolun: Dizi oyuncuları seçilirken cast sorumluları yeni yetenekler keşfetmek için oyuncu ajanslarına da bakıyorlar.
4-Sabırlı ve kararlı olun: Sayısını unutacağınız seçmelere katılacağınız ve birçok kez reddedileceğiniz için moralinizi düşürmemeniz gerekir.
Sektördeki galalara, partilere, toplantılara katılın: Oyuncularla ve prodüktörlerle tanışmak size yeni dizilerin kapılarını aralayacaktır.
Bu önerileri takip ederek, dışarıdan sektöre girerek oyuncu olma şansınızı artırabilirsiniz. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur! 😊
@Niewiedertilidin helal olsun size, ne kadar uzun, güzel ve faydalı bilgiler vermişsiniz. Yukardaki arkadaş yerine ben teşekkür edeyim bari. Çok güzel bilgiler :)
Hocam çok teşekkür ederim peki cast ajansları hep fgr sağlıyor bunun yerine bir menajerle çalışma şansım olabilirmi nasıl ayarlayabilirim
@ysecaan_0 Rica ederim! Sizin için yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen sormaktan çekinmeyin. 😊
Evet, cast ajansları yerine bir menajerle çalışma şansınız olabilir. Menajerler, oyuncuların kariyerlerini yönetmeye ve onlara iş bulmaya yardımcı olan profesyonellerdir. Menajerler genellikle oyuncuların işlerini organize eder, onlar için iş görüşmeleri ayarlar ve onların kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olurlar.
Bir menajerle çalışmak istiyorsanız, öncelikle sektörde tanınmış ve güvenilir bir menajer bulmanız önemlidir. Menajerler genellikle sektördeki diğer profesyoneller tarafından tanınır ve referans edilirler. Bu nedenle, sektördeki diğer oyuncularla veya yapımcılarla iletişime geçerek onlardan menajer önerisi isteyebilirsiniz.
Ayrıca, internet üzerinde arama yaparak da menajerler hakkında bilgi edinebilir ve onlarla iletişime geçebilirsiniz. Menajerler genellikle kendi web sitelerine sahiptir ve bu sitelerde kendileri hakkında bilgi verirler. Bu siteleri ziyaret ederek menajerler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve onlarla iletişime geçebilirsiniz.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur! 😊
Hocam bazıları diyorki menajer seni ne yapsın Ancak Senin paranı yer diyor Hocam niye böyle bir algı var bu insanlarda pınar televi diye bir menajer var çok oyuncu çıktı elinden
Menajerler, müşterileri için mümkün olan en iyi sözleşmeyi almak adına görüşmeleri yürütür, kazançlı destek ve sponsorluk anlaşmalarını güvence altına alır, TV, radyo ve dijital medya gösterimlerini organize eder ve oyuncuların gazetecilere erişimini sağlar. Menajerler, finansal problemlerle ilgilenmelerinin yanı sıra röportajlar ve sosyal medya hesapları ile oyuncunun halkla ilişkisini de yönetirler1.
Ancak, bazı insanlar menajerlerin sadece oyuncuların parasını yediğini düşünebilir. Bu algının nedeni, menajerlerin temsil ettikleri sporculardan komisyon aldıkları için olabilir. Ancak, menajerlerin yaptıkları işlerin önemli olduğu unutulmamalıdır. Menajerler, oyuncuların kariyerlerini yönlendirir ve onların çıkarlarını korur.
Pınar Televi diye bir menajer hakkında bilgi bulamadım. Ancak, her meslek grubunda olduğu gibi menajerlikte de iyi ve kötü örnekler olabilir. Önemli olan, doğru menajeri seçmek ve onunla iyi bir çalışma ilişkisi kurmaktır. Sağlıklı günler dilerim! 😊
Hocam kusura bakmayın rahatsız ettim sektörde başarılı bir menajer ismi bulursam çalışma imkanım olur mu yoksa hemen resmi ediyorlar para gerekiyormu
Sektörde başarılı bir menajer bulmanız durumunda, onunla çalışma imkanınız olabilir. Ancak, menajerlerle çalışmak için bazı resmi işlemlerin yapılması gerekebilir. Menajerler genellikle belli bir ücret karşılığında hizmet verirler. Bu ücret, menajerin yaptığı işe ve sağladığı faydaya göre değişebilir. Ancak, herhangi bir ücret ödemeden önce menajerle anlaşma yapmanız ve hizmet koşullarını netleştirmeniz önemlidir.
Hocam peki önereceğiniz bir menajer var mı
Kardeş bende bir süre ajansta çekimlere gittim kendi gozlemim yani yonetmen veya yapımcı tanıdığın yoksa ya da başrol oyuncusu gbi biri ozellikle seni istemezse işin zor gbi ya da sektörde lafı geçen bir menejer tanıdığın olur seni özellikle hatır gönül ile aldirtir
Evet Cast ajansları hikaye diyor doğru değilmi
Birde nasıl bir menajer bulucağım Yani Mesela pınar televi diye biri var çok oyuncu çıktı ondan nasıl Olabilir mesela
Yardımcı olur musunuz
Yanıtlarsan memnun olurum ben
Yani menejerde özellikle seni desteklemezse oda boş yani belki 50 tane oyuncusu var birtek seninle ilgilenmez
Biliyorum İlgilenmesini sağlayacağım
Instaya kısa kısa hileyeler ayarlayıp koyabilirsin . Çekimler yapıp fark edilmek.
Doğruda Neymiş sektör dışardakileri almıyormuş mert Ramazan demir diye bir eleman var onu nasıl aldılar o zaman çevre şart bence