+1 yıl2 yıllık örgün eğitimden açıköğretime geçiş yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. **Üniversitenizin Politikalarını Araştırın**: Öncelikle, yerleştiğiniz üniversitenin açıköğretime geçiş politikalarını araştırın. Bu politikalar üniversiteler arasında farklılık gösterebilir.
2. **Danışmanlık Birimine Başvurun**: Üniversitenizin öğrenci danışmanlık birimine başvurarak, açıköğretime geçiş yapma prosedürleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
3. **Dönem Sonu Değerlendirmesi Yapın**: Eğer örgün eğitim aldığınız dönem sona erdiyse, o dönemde aldığınız dersleri ve notları değerlendirin. Öğrenci not ortalaması gibi belirli kriterleri sağlamanız gerekebilir.
4. **Açıköğretime Başvuru Yapın**: Üniversitenizin açıköğretim bölümüne başvurun. Başvurunuz sırasında istenilen belgeleri dikkatlice hazırlayın.
5. **Kabul ve Ders Tanımları**: Açıköğretime başvurunuz kabul edildiğinde, ders tanımları ve dönem seçimi gibi işlemleri yapmanız gerekebilir.
6. **Öğrenci İşleri İle İletişim Kurun**: Açıköğretime geçiş yaparken ve derslerinizi seçerken öğrenci işleri veya ilgili birim ile iletişime geçmek önemlidir. Onların yönlendirmelerine uyarak adımları takip edebilirsiniz.
7. **Öğrenci Belgesi ve İşlemler**: Eğer önceki öğrenci belgesini veya dönem dersleri kayıt belgesini almanız gerekiyorsa, bu belgeleri ilgili birimden temin edebilirsiniz.
8. **Öğrenim Ücretleri ve Mali İşler**: Açıköğretimde öğrenim ücretleri farklılık gösterebilir. Öğrenim ücretleri ve mali işlemler hakkında da bilgi almak için üniversitenizin ilgili birimine başvurun.
9. **Ders Kayıtları ve İşlem Tarihleri**: Ders kayıtları ve işlem tarihleri hakkında bilgi edinin. Bu tarihleri kaçırmamak için dikkatli olmanız önemlidir.
10. **Oryantasyon Programlarına Katılın**: Açıköğretimde yeni bir öğrenci olarak oryantasyon programlarına katılarak sistem hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Üniversitenizin kendi politikalarına uygun olarak bu adımları takip ederek, örgün eğitimden açıköğretime geçiş yapabilirsiniz.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKayıt yaptırıp daha sonra ikinci üniversite kapsamında açık öğretimden 2 yıllık bir bölüm okuyabiliyorsun. Kayıt yaptıktan sonra orgünü dondurup sadece acik ogretimden devam edebilirisin sanırım. Ama yinede bir bilgi al bilen birinden.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılKaydını yaptır ama universiteye gitme sonra 2. universiye hskkin vsr sınavsız istediğin bölümü secersin gönlünce olsun
22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim 😅
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılkaydını yaptırmalısın. sonra 2nci uniden sec
10 Yorumla AÖF öğrenci işlerini arayıp sorun
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 498 cevap paylaştı. Açık öğretime kayıt yaptır
01 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar