Mc donalds sadece ayakta kalma gibi zorlugu var diye dusunuyorum
Markette calismak mi daha zor yoksa mc donals gibi yerde mi?
Mc donalds sadece ayakta kalma gibi zorlugu var diye dusunuyorum
İkisi de çok zor yavrum. Hizmet sektörü ve asgari ücret. Köle gibi çalıştırıyorlar ikisinde de. Yani köpek gibi çalışıp emeğininin eserini alamıyorsun asla.
Hevesini kırdıysam özür dilerim ama sonradan şok yaşamamak için kendini hazırlamalısın psikolojik açıdan.
Ben öğrenciyken garsonluk, baristalık, aşçılık çok yaptım yıllarca ve gerçekten anormal derecede yıprandım diyebilirim.
Bu tür işlerde devamlılık sağlaman için ya çok güçlü olman lazım ya da verdikleri 3 kuruşa hayati seviyede ihtiyaç duyuyor olman gerekiyor. Başka türlü normal bir insanın kaldırabileceği işler değil.
Daha once markette calismistim onun zorluguna alistim ama acaba McDonald's dahami zor bilemiyorum onun icin sormustum
Tek problem ayakta kalmak değil. Müşteriyle uğraşması, yoğun tempoda 2-3 kişilik işi tek başına yapman, iş arladaşların uyuşuk olduğu için onların iş yükünün de sana binmesi gibi bir ton problem var, liste daha uzar gider bence.
Ama bence imkanın varsa McDonald'sda çalış. Hayat deneyimi olarak bakıyorum ben bunlara, zor ortamlara maruz kalmak karakteri çok güçlendiriyor.
Market daha rahat ama McDonald's yükselmek açısından biraz daha iyi sayılır ama ikisini de yapmayı tercih etmem bazı marketler yemek paranı vermez ama maaşı biraz yüksek tutarlar bu McDonald's sbarro grubunu falan çok yakından tanımıyorum kardes
Cevap
6Cevap
İkisi de asgari ücrete talim, ikisi de vasıfsız işler. Hemen hemen aynı kalibrede yoran boş işler yavrum
İkisininde zorluğu var ama bence McDonald's gibi yerlerde çalışmak çok zor
Neden zor
Ikisi de zor ama mcde zaman daha iyi gecer diye dusunuyorum
MC donaldsta yaptığın iş belli ama küçük marketlere girersen her işin ameleligi sende karar senin
ikisi de zor, kfc'de çalışmıştım hiç iyi değil
Neden iyi degil
Çok fazla strese maruz kalıyorsun. Çok hızlı olman gerek. Birden çok işle uğraşmak zorundasın. Şubenin ve genel olarak şirketin kurallarına birebir uyman bekleniyor ama bu pek de mümkün olmuyor. Çalıştığın saat aralığı boyunca senden tam performans bekliyorlar, haftada bir gün izin, yol masrafın karşılanmıyor, minimum 7 saat boyunca ayaktasın, bir yere yaslanmak dahi yasak vs. vs.
Fast food işi daima saga zordur
MC Donalds
Market
Mc de
Mc bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?