Markette kasiyer olarak çalışçam ama yapabilir miyim, çok endişeliyim? Kasiyerlik zor mu?
Cevabın nedir?
Kasiyer olan bir hatunla arkadaş olmuştum markete gide gele :D
Üniversite mezunuydu maliye bölümü.Sırf ailesine bakmak için, iş aramadan tercih etmiş. Hemen de alınmış.
Çok sabırlı olman lazım. Her zaman güler yüz. Yoksa şikayet dahi edebilir her an müşteri.
Mesela geri iadelerde falan ne yapman gerektiğini, (formları var) öğren derim önceden.
Sürekli oturacağın için, arada ayakta dur derim :D
Marketin güvenlik görevlileri genelde kasiyerleri ayartır, çok dert yanıyordu tanıdığım kişi.
Havasızlık mahvediyor bünyeyi, görev arkadaşlarınla anlaşarak sık sık dışarı hava almaya çık.
Sigara, marketlerde en bekletilen şey. Anahtarını arkadaşlarına verme, müşterilerin pek çoğu ondan bekliyor.
Bunlar benim bildiklerim :) Ve tabii ki yapabilirsin, zor değil ama sabır çok önemli. Ben o kadar sabırlı olamam mesela.30 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 857 cevap paylaştı. insanlarla uğraşmak konusunda sabır sahibiysen kolay. fakat para ödeyeceğim diye kendinde her türlü kapris hakkını gören çok densiz çıkacak karşına, hazırlıklı ol şimdiden. her şey gönlünce gider inşallah, hayırlı olsun...
12 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 785 cevap paylaştı.
u +1 yılKasiyerlik zor bir çalışma alanı olmasa da meşakkatlidir. İnsanlarla uğraşmak her zaman için insanı yorar. Kim bilir ne kadar salak ve garip insanlarla karşılaşacaksın.
Eğer kasası barkodlu bir market ise işin o kadar da zor değildir. Her daim en çok dikkat etmen gereken şey, kasa açığı vermemektir. Bunun için gözü açık olmalısın :))
Kasanın başından ayrılırken, kasayı birisine emanet edeceksen, risk alıyorsun demektir ve kasa devir teslimi nasıl yapılmalı ise o şekilde yapmalısın. Bir kez güvenip bırakırsan kasanı, açık vermen işten bile değil. Kasa bilgisayarlı ise, şifreni kimseye vermemelisin. Kolay gelsin :))14 Yorumla- +1 yıl
Büyük marketse bilgisayarlı kasa olabilir. Bilgisayarlı değilse, ayrıldığında kilitle mutlaka :)
- +1 yıl
:))))
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı. Kasanın başından ayrılma hesabına dikkat et gerisi kolaydır yoksa verdiğin açıklara sende şaşar kalırsın.Allah kolaylık versin...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
12Cevap
Guler yuz sabir ve her zmn kibar olacaksin
Genelde hep ayaktasin zaten arada oturursun bos kaldiginda oda ancak
Iade islemlerini musteri beklemesin diye girdigin bir kac urunu beklemeye alip tekrar diger musteriyiyle ilgilenebilirsin diger musteri geldiginde zaten tekrar beklemeye aldigin urunleri yazdir dersin tekrar cikar hepsi ustune diger aldiklarini gecirip odemeyi alabilirsin.
Kasana ne kadr para girdiginde ilk basta onu aklinda tut ve musterilere eksik para vermemeye bak genelde 10 krs ve 5 krslar kafalar karisiyor ama zamanla ogreniyorsun...
Birde kasadan mudur falan para alıyor bazen onun çıkışını yapmayi unutma ve kagidin uzerine yaz mutlaka su kisi su mala su kadr para alindi diye..
Bende markette calistim ordan biliyorum biraz zor ilk basta ama sonra alisiyorsun ve bir suru kisiyle tanisip hem cevren oluyor hem seviliyorsun... 🙃😊13 Yorumla- +1 yıl
Yav 1 yıllık soru nerden geldik 🤔
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu soru eski değil mi
Ben kasiyerim büyük bir hipermarkette gireli bir ay oldu çok az deneyim sahibiydim ama öğreniyorsun zamanla insanlarla muhabbete girmeni hiccc tavsiye etmem çünkü sen muhabbet ederken kuyruktakiler iyice sinirleniyor ve şöyle düşün her geleni hızlıca geç gönder tanımıyorsun ne konuşacaksın diye düşün yarış gibi
Çünkü sonra susmuyorlar ve göze batiyorsun ezberinin iyi olması lazım kodlar falan bir de dilinin iyi olması lazım ticaretci olmalısın ki kasa yani ürünleri yani sana kâr getiren ürünleri satabilesin kasandan kim ne aldı ne var ne yok hepsini yaz at kasa altına
şimdilik bu kadar30 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. Normalde market çalışanları vardiyalı çalıştırılmalı. Ancak burdaki markete bakıyorum sabah okula giderken ki adamı taa akşam 8'de de çalışıyor görüyorum. Maaşlarında ek ücret olduğunu da sanmıyorum. Yani yorucu bir iş bence. Büyük marketler hariç, çalışanları sonuna kadar kullanıyorlar. Bayram tatilleri, haftasonu tatilleri vs. olması gerekenin çok çok altında.
10 Yorumla
+1 yılÇok sabırlı olacan cok uyanık olacan
https://youtu.be/kpBTfg2WvO020 Yorumla
+1 yılYok ya zor değil kuzenim kasiyerlikte çalışıyor çok kolay diyor zaten senin hesap yapmana gerek yok orada para üstü ne kadar vereceğin falan yazıyor.Hayırlı olsun bu arada :)
21 YorumlaDikkatli isen zor değil zaten barkot sistemi var.Eğer insanlarla uğraşmayı seviyorsan ve sabırlıysan problem yok
iyi şanslar ve ayrıca her işin zor yanları var önemli olan sen o ortamda ve işde mutlu olabilecekmisin?00 YorumlaHangi markette calışacagına göre degişir. Bazıları cok zordur bazıları kolay. Aslında kafan matematige yatıosa cok kolay. Barkodu okut gec para üstünü ver o kadar.
05 Yorumla- +1 yıl
Calistin mi ne yaptin
Kasa zaten sana para üstü ne vereceğini gösteriyor. Yazan parayı doğru şekilde bir araya getirebiliysan sorun yok.
00 Yorumlapara işi her zaman dikkat gerektirir. sadece para değil insanlarla da uğraşacaksın işin kötü tarafı. zamanla alışacağını düşünüyorum ama çabuk sinirlenmemen gerekiyor..
00 Yorumlastresli... bir ton insanin agiz kokusunu cekeceksin, kasiyer bir arkadasim vardi lisede delirtmislerdi cocugu yarim zamanli calisirken bile
10 YorumlaTırnakçılara dikkat et hemen YouTube dan izle yoksa maaşın Gider
00 YorumlaBen sabredemem asla. Müşteri iken bile sabrım yok asla o görevi yapamazdım
00 Yorumlasabır,anlayış,güleryüz ve dikkat...varasa sende bunlar dene derim...
00 Yorumlasıkılma.. yaparsın merak etme :) o kadar zorlanacağını sanmıyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
ben de markette çalışıyorum. zaman zaman kasayada bakıyorum. işe girdiğim ilk hafta çıkmayı düşündüm. ama sabretmek gerekiyoor. sonra alıştıktan sonrası kolayyy.. sadece can sıkıcı tarafı müşterilerr... çok çokk iyiside geliyorr. dağdan inmişi dee... insanlarla uğraşması çok zorr. sabrın varsa kolayyy.
Dikkatli biri değilsen sıkıntı olur !
... Her gün açık verirsin, maaşından keserler.00 Yorumlazor knka bnce hangı market
00 YorumlaBence mesleğini yap yapabilirsen😌
00 Yorumla
+1 yılhızlı pratik olmak gerek
00 Yorumlapara üstünü doğru ver baska bi sorunu yok :)
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla
+1 yılaçık verirsen yandın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi