Çemkiren hemşireyi hastanede rencide etmek zorunda kaldım. Bazı insanlar işini düzgün yapmak yerine neden haddini aşıyor?

Öncelikle şunu belirteyim, ben her zaman herkese karşı çok kibar ve güler yüzlü birisiyimdir. Kolay kolay da sinirlenip kalp kırmam. Hatta çoğu insan "bu kadar kibar olma, üzerler seni" diyor bana. Ama bu hemşire bozuntusu şansını niyeyse çok zorladı. İşini düzgün yapmak yerine, hemşire gibi davranmak yerine gardiyan gibi davranıyordu gelen hastalara. Neyse soruya geçiyorum. Ciddi bir sağlık sorunum var ve bugün acile gitmek zorunda kaldım. Triajdaki hemşire, şikayetleri sordu. Annem de "karın ağrısı" dedi. Hemşire yaşı sordu bu kez, ben de annem eksik anlattığı için hızlıca düzeltmek amacıyla "bir de göğüs kafesimde ağrı var" dedim. Çünkü bu benim için karın ağrısından da daha çok etkiliyordu beni. Zaten ufacık bir cümle, bir saniye falan sürdü bunu söylemem ve kullandığım tek cümle bu. Gayet sakin konuşuyordum. Ses tonum falan gayet düzgün. Hâlâ oldukça kibarım. Hemşire bu kez bana, diğer söylediğim belirtiyi bile işaretlemeden dik dik baktı "yaş?" diye bağırdı. Ben de saygısız hemşireye "saygılı olun biraz, daha kibar olursanız daha iyi olur, bu şekilde konuşamazsınız" dedim. Hemşire bu kez biraz şaşırdı, benden beklemiyordu böyle bir davranış. "Ne yapıyorum hanımefendi adınızı soyadını yazıyorum" dedi ama sesinde yine sinirli bir ifade vardı. Bende bayağı sinirlendim muayene bile olamadan çıktım hastaneden, verdiği dosyayı da buruşturup arkadaki koltuğa fırlattım. Tüm hastaların gözü önünde anneme, o kadını kast ederek "çıkalım şuradan beni şunlara muhatap etme" dedim. Ezikledim yani bildiğiniz. Kadın sustu bu kez, utandı biraz, beklemiyordu böyle bir tepki, tabii alışmış millete çemkirmeye. Sonra da dosyayı iptal ettirdim. Kadının meymenetsiz suratını görüp daha da sinirlenmemek için başka hastaneye gitmek zorunda kaldım. Amaonraki gittiğim hastanedeki doktorlardan Allah bin kere razı olsun. İnşallah gözlerinden bir damla yaş düşmez. Çok iyi ve düşünceli insanlardı. Diğer hastanedeki hemşire ise oradaki herkese krallık taslıyordu, ben de biraz masum görünümlüyüm, azar çektiğinde tepki veremeyeceğini sandı. 30 bin TL parayı cebe indiriyor yaptığı tek şey gelen hastaya çemkirmek. Allah'ın görgüsüzü. Bu hemşiredeki bu ego nereden geliyordu bana çemkirince ses çıkaramayacağımı sandı? Ben hastalıktan ağrılardan uyku uyuyamıyorum hastalıktan gebereceğim ona rağmen herkese kibar davranıyorum, bu alçak insan da işini sevmediği için millete saldırıyor kuduz gibi.

Güncellemeler
+1 yıl
Hakaret ve saygısız ifade kullanan herkes için gerekli delliler alınıp gerekli mercilere iletilmiştir. Saygılar.
Çemkiren hemşireyi hastanede rencide etmek zorunda kaldım. Bazı insanlar işini düzgün yapmak yerine neden haddini aşıyor?
Cevapla