seçmeli dersleri bizim yerimize keşke seçmeseler ve öğrenci ders programını kendi istediği şekilde oluşturabilse buna görede sınıflar olsa örnek: güzel sanatlar isteyen ortaokullu bir öğrenci derslerini buna göre ayarlayabilse gitmek istediği okulada bu sayede daha donanımlı gidebilse…
● Öğrencilerin kendileri için doğru mesleği bulabilmeleri keşfedebilmeleri için her ay mesleki geziler düzenlenme zorunluluğu getirirdim böylece birçok kşi seçmeyi planladığı mesleği daha doğru şekilde tanıyabilir.
● Bugün öğretilen konuya yarın bunu unutun bu aslında böyle değil mantığıyla öğretilen sistemi değiştirirdim örneğin ilkokula gelirsin çocuklara tam sayıları öğretmek yerine küçük sayıdan büyük sayı çıkmaz diye öğretilir sonra ortaokul dönemine, liseye gelince de bu öğrendiğinizi unutun aslında çıkar demek yerine daha ilkokulda tam sayıların temelini atsalar kafada daha da rahat otururdu.
● Haftanın belirli saatlerinde seçmeli olarak alınan yabancı dil derslerindeki ders saatinin 1 saatini grammerdan kısarak öğrencilerin kendi aralarında yabancı dilde konuşarak pratik yapma zorunluluğunu getirirdim böylece biliyorum ama konuşamıyorum durumları oldukça azalırdı.
Yani işin özünde eğitim sisteminde sorunlar gerçekten çözülmek istense çok rahat şekilde çözülür ama sistemi yöneten kişiler halktan kopuk olunca eksiklikleri de göremiyorlar.
Beden eğitimi derslerinin arttırılıp, spor etkinliğinin çoğaltılmasını isterdim. Spor salonunda yapacağı şeyleri okulda da yapabilir. Öğrencilere, standart bir eğitim anlayışı sunmak yerine, beceri ve yetenek alanına göre bir eğitim anlayışı sunmak gerekir. Kimisinin sözel konularda pratiği iyidir, kimisinin sayısal, kimisinin spor anlamında, kimisinin analiz anlamında. Buna göre eğitim periyotları belirlenebilir, buna göre sınıflandırmalar yapılabilir, ders müfredatları bu şekilde dağıtılabilir.
Daha fazlası da var ama aklıma gelmiyor. Bunlar, bizim şartlarımızda çok uçuk hayaller. Çünkü bu memlekette sözde büyük insanlar, gençliğin aydınlanmasını istemiyor, akıllı insan istemiyor, çünkü bu gençler yarın büyüdüğünde hakkını arayacak, aslolanı isteyecek, bu da işlerine gelmeyecek.
Bu yüzden eğitim sistemiyle top gibi oynuyorlar, bir şey yapmak için abuk subuk şeyler yapıyorlar.
A dan z ye kadar herseyi değiştirmek isterim bizim dinimiz ilim çinde olsa git al diyen dindir anca şu anda tamamen bilime bilgiye ters düşen bir sistemle eğitim yapılıyor bilime tekniğe önem veren hurafeyi dini kullanarak ülkeyi yönetmeye çalışanları sevmem onlar bu ülke alehine çalışan guruplar görüyorum din tektir din ile insanlar arasında tarikat liderini asla kabul etmem
eğitim sistemindeki en temel sorun kişilerin yatkın olduğu konular ve bölümler de eğitilmemesi herkesin matematik görmek zorunda olmadığı bir sistem şart ama genelde öğretmenler aileler çocukları hep en üst sevbiyeye zorluyor bırakın çocuk yeteneğine göre değerlendirilsin o yeteneğe daha çok ihtiyacı var belki ülkenin bilemiyoruz