ezberci eğitim sistemi olmamalı. mesela biz üniversitedeyken hoca bize "derzlerin üst üste gelmemesini " anlatıyordu. bizde çiziyorduk. öyle ezbere. işte hocamız Stutgart üniversitenden hafta 1 derse geliyordu. orada öğrencilere 1*1 ölçeğinde duvar ördüğünü derzi öyle gösterdiğini anlattıklarını söylüyordu
Meslek liselerine ağırlık verip istihdahımın ayarlanmasını.
Diplomalı mesleklerin kesin şartla olmasını. Böylelikle AKP'li cahiller hiçbir şekilde hak etmedikleri yerde duramazdı.
Özel üniversitelerde Hukuk gibi bölümlerin kaldırılmasını. Sadece İİBF bölümleri ve özel sektör meslek bölümlerinin yer almasını.
Üniversiteye geçişte genel sınav değil üniversite bölümlerinin kendi sınavlarının olması daha mantıklı olurdu.
Sınavsız şekilde lisede bölüm seçme olmasını isterdim.
Daha bilinçli ve meslek sahibi gençler yetişirdi. Torpil ile alım olsa dahi meslek bilen kişiler olurdu. Böylelikle kahvehanede oturup diş karıştıran kişiler Başbakan, bakan, kurum başkanı veya başka bir halt olamazdı. Gerçekten hak eden, işi bilen, eğitilimli ve kültürlü insanlar olurdu.
Öyle çok büyük radikal bir toplantı yapıp profesörlerin olduğu bir masada karar almaya gerek yok. Bakın Finlandiyaya adamlar uygulamış yıllardır da tüm dünyaca beğenilip takdir edilmiş. Öğretmenler mutlu, çocuklar mutlu, aileler mutlu. Gönder 50-60 tane üst düzey eğitimcilerini adamların sistemini kopyala getir uygulayalım ülkede. Bunun için altyapı, tesis ne gerekiyorsa maksimum 5 yılda tamamlanır zaten. 5 yıla canavar gibi eğitim sistemi işte
Mesela üniversite sınavı gibi bir saçmalık ortadan kalkmalı Hiç sınav olmasın demiyorum ama Bütün bir eğitim hayatı 3 saatlik sınavdaki başarıya göre belirlenemez
•Dersler değişmeli ve yeni dersler eklenmeli •Başarıya göre sınıflar açılmalı •Kitap ve kırtasiye ücretleri düşürülmesi •Daha çok disiplin uygulanması •Lisede 1 derste kalan öğrenci diğer sınıfa geçmemeli