+1 yılBu eğitim sisteminden memnun olmak için hiç eğitim gormemis olmak lazım
Bir kere yabancı dil eğitimi ilkokulda olur, bizde insanlar üniversite mezunu ama sadece bir kaçi ingilizce konuşabiliyor. Sen ortaokulda this is a booktan başlar lisede başa alır, üniversitede de aynı şeyleri gösterirsen insanlarin kafa artık this is a book u da almaz.
Okullar bilim yuvasıdır, çocuklara gerçekler öğretilmelidir, dersler bilim temelli olmalıdır. Bizde laboratuvar yok ama din eğitimi anaokuluna indi. Çocuklar nasıl bileceğini öğrenmeli neye ve nasıl inanacağını değil. Ha dini inançlar da dünyanın bir gerçeğidir dersen hepsinden bilgi verilecek, tek tip olmaz.
Sınav sistemleri baştan aşaģı çöp. Geçen haftalarda bir soru vardı 'sınav günü regl ağrim olursa?" Diye. Olursa? gittin işte, evlen çocuk bak bırak okumayı!
Her seyden önce ezber eğitim var, bugün öğrendiğini yarın unuttutan bir sistem...
Bu ülkede eğitim düzelmezse başka hiç bir şy düzelmez, bundan çıkarı olan malum kişiler de bunu çok iyi bildikleri için sinek gibi el ovuşturarak bekliyor cahil neslin devamını...87 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim ben de tesekkur ederim:)
- +1 yıl
@uncas71 tesekkur ederim:)
- +1 yıl
Ek yapmaya gerek yok :-) @MarlynJeanne sadece bana verseler komple düzeltirim. Ama nerde :-D
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bir zaman memnun olmadım ve olmayacağım ! Şimdiki öğretmenler bile son derece ukala burnu havada ve ayrımcı tipler... kitaptan bakarak anlatmayı yazı yazdırmayı bende yaparım sende yaparsın. Soru soruyorsun hocam bu soruyu anlamadım nasıl olacak diye öküzün trene baktığı gibi bakıp ''derste dinleseydin ! '' diye ukala bir tavırla cevap veriyor. Önüne geleni öğretmen yaparsan olacağı budur. Sırf bunlarla atışmaktan hakkımı aramaktan okuldan atıldım ve iyikide atılmışım diyorum şimdi açıktan bitiriyorum dert yok tasa yok sorularda çok basit kimsenin ağız kokusunu çekmiyorum, mutluyum.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen de teşekkür ederim böyle sorulması gereken gerekli bir soruyu sorduğun için. :)
kesinlikle sınav odaklıdan daha çok orta okuldan liseye kadar öğrenim görülen senelerinde hesap edilmesi gerekir, ygs ye sokuyolar 7 8 9 10 dan 12 de başka o anda o konu var bu konuda yok okul dersi derken okulu kaynatıyosun ygs ye hazırlanıyosun, neden okuduk bu kadar o zaman? madem o derslere göre not alıyoruz neden bide sınavına gırıyoruz? madem sınavına gırıyoruz neden 2 sene 4-5 sene öncekı şeylerde dahil oluyo , hemen onları işledıkten sonra dıger sene yapsınlar. Bu da okul eğitiminin önemini azaltıyo, okulda eğitimin önemi kalmayınca toplumdaki başarı da başarılı olma isteğide başarılı öğrenci algısıda düşüyo, Saysam bir ton eksik var lanet olsun böyle egıtım sıstemıne..
04 Yorumla
+1 yılİngilizce egitimleri kitaptan parça okuyup anlamını sözlükten çıkarmak kadar basit olmamalı ikili diyaloglarla sürekli pratik yapılsın. Her sene sistem degişiyo OKS, SBS,4+4+4 , simdide yeni bisey gelmiş. Okullarda yönetmeliğe göre ders islemiyor hocalar cunku yönetmelik berbat o yuzden coğu öğrenci dershaneye ihtiyac duyuyo
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılEğitim sistemi sürekli yenileniyor :) Öğrenciler deney kobayı gibi oldu desek pek abartmış olmam. Ancak, bilgi dört yılda bir zaten kendini yenilemek zorundadır. Kural bu! Bazı aileler, maddi imkanları çerçevesinde insanlar çocuklarını özel eğitim kurumlarına göndermeyi tercih ediyor. Bunun da geçerli pek çok gerekçesi vardır. Ancak, elimizdeki eğitim sistemi bu! Şöyle ki öğrenci vasat olsa dahi öğretmen suçlanır durumda :) Herkesin çocuğu kıymetlisi :) Her nedense hep sistem eleştirilir. Şu internet oyunu yasaklansın şiddet içeriyor dedinildiğinde de kıyamet kopuyor taaa insan hakları boyutuna getiriliyor. O kadar çok imkanlar var ki geçmişe göre; nankörlük ediliyor kanımca. Görüş yazanlardan biri İngilizceyi üniversite mi öğrenecektik "this is a book" u öğrendim de ne işe yaradı diyor. Vallahi boşuna okumuşsun :) Fatih meydanında dilenci bile İngilizce dileniyor :))) Hazırcı olmanın da bu kadarına PES! İnsan çabaladığı/ gayret ettiği ölçütte kendini eğitir.
10 Yorumlaüniversiteleri kaldırırdım. kişilerin yeteneklerine ve yapmak istedikleri işe göre onları direk işin içine sokardım. orda ustalardan eğitim alırdı. her iş yeri öğrenci alıp onları yetiştirmek zorunda olurdu. öğrenciler vakit kaybetmeden hem işi öğrenirlerdi hem de tecrübe sahibi olurlardı.
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemnun Değilim Kalkması Gereken Derslerden Birisi Din Dersi Türkiye'de Sadece Müslümanlar Yok İmam Hatipler Yerine Anadolu ya da Düz Lise Çoğalmalı Meslek Liselerinde Hatta Bütün Liselerde İlk Yıl İngilizce Hazırlık Olması Lazım Fizik, Kimya, Biyoloji Derslerine Önem Verilmesi Lazım Coğrafya Dersine Ekstra Önem Verilmeli Felsefe Dersi İlk Okuldan Belli Verilmeli Ayrıca 6,7,8 Sınıflar'da Felsefe Olması Lazım Felsefe Bütün Derslerin Atasıdır Meslek Derslerinde Baraj Ders Kalkmalı Hatta Bütün Dersler'de Son Olarak Hafta'da Bir Kez Tema Vakfına Gidilmeli ya da Sosyal Aktivitelere Önem Verilmesi Lazım Söylenecek Çok Söz Var Ama Yapacak Bir Şey Yok !!!
Birde Şu Olmalı Herkes İstediği Bölüme Gitmeli Üniversite'de Zaten Yapa Bilen Geçer Sınav Saçma ;)06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica Ederim Keşke Böyle Bir Eğitim Sistemi Olsa Ama Kafi :(
Cevap sahibi+1 yılBence Benim Dediklerim Olsaydı Eğitim Seviyemiz Yükselirdi
Cevap sahibi+1 yılBence
gecmisine kufur eden bir ulkede hic bir konuda sistem olmamasi gayet dogal.
var olan basariyi veya sistemi gormezden gelirler taki avrupa veya amerika yapana kadar.
egitim sistemini tamamen kaldirilsa 5 sene plan yapilsa yine bu zihniyetle duzelmez.00 YorumlaBu egitimin basinda olsam onu ds birak o devletin koltugunda otursam bastan asagi her seyi degistiririm cok geri bir ulke biz yatariz uyuruz hic bir sey yapmayiz ciniydi amerakydi onlari izleriz sadece
01 Yorumla
+1 yılbence önce eğitim sistemine adalet gelmesi gerekir. Suriyeliler %100 burslu olarak üniversitelere gidiyor bizse kendi ülkemizde ygs lys denilen o sınavlara girerek bir yere gelmeye çalışıyoruz. Önce ADALET. benim fikrim tabi bu.
14 Yorumla- +1 yıl
evet gerçekten
- +1 yıl
yaaa ne demezsin :)
Eğer ben düzenleyecek olsam ilk başka okula başlayan öğrenciler için bazı testler uyguladım iq testleri felan yetenek programlari yapardım hiç birine sahip olmayanlarda çalışıp ygs LYS de başarı gostersinler
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 471 cevap paylaştı. EN BAŞTA. Memlekette eğitim ile ilgili alınacak kararlar da ve bakanlıklar da çalışan herkesin siyaset içerisinde bulunan değil de işin erbabı adamlar olmasını sağlayacak beyine sahip birilerinin olması gerekiyor.
01 YorumlaMemnun değilim.
Yabancı dil eğitimi gereksiz. Oktay Sinanoğlu ile aynı görüşteyim. Bütün kitaplarını okudum, o adamın bu ülkeye milli eğitim bakanı olması gerekirdi.01 YorumlaMevcut olan sistemde Eğitim veya insanları geliştirmek diye bir şey yok. Sadece düşünemeyen yeni nesli yetiştiriliyor. Sadece ezber yeterli...
04 Yorumla- +1 yıl
Değişimi yapacak olanlar Siyasilerdir, ancak Düşünen ve zeki, her hakkının farkında olan insanlar siyasilerin işine gelmez. Zira eğitimli ve düşünebilen bir toplumu yönetmek, şimdili gibi sürü zihniyetindekileden çok daha zordur. Yani kısacası bu kadti yapılan bir durum. benim bildiğim 30 yıldır böyle. Düşünsenize bir, bizim siyasiler Alman veya İngiliz halkını yönetecek.. puhahahahsh...
üniversitelerin bologna sürecine geçmesinden memnun kaldım ama memnun olmadığım şu var her üniversite farklı telden çalıyor ve mağdur kalıyoruz..
03 Yorumlakompile vicudu söksünler çöpe atsınlar ve bize yeni sistem versinler.
01 Yorumla
+1 yılokul diye bir şey olmamalı bence ilk olarak yapılan okullar ya hastane ya da ceza evlerine benziyor :/
13 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir bina yapılmalı ki oraya okul denmemeli cennet denmeli herkes yeteneğine göre istediği aktiviteye katılmalı saçma sapan sınavlarla zeka belirlenmemeli tenefüs ve ders dakikaları eşit olmalı bunlar yapılsa bence devamsızlık oranı bile azalır.
- Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılŞu sitede bile cahil kaynıyor. Hiç memnun değilim. :):
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu egitim sistemi insanlari Robotlastiriyor ve hiçbir sosyal aktiviteye yer vermiyor ezbere dayalı eğitim bugün işlenen konu yarın unutuluyor keZa benim için öyle
01 Yorumla
+1 yılArtık 45' i 1 , 50' yi 2 yapmışlar sinirlerim bozuldu uçacağım hepsine..
22 Yorumla- +1 yıl
-_- -_-
+1 yılmemnun değilim aynı sindirim sistemime benziyor :))
12 Yorumla- +1 yıl
:))
+1 yılEğer elimde olsaydı Atatürk'ün yazdığı eğitim sistemini devreye sokardım
11 YorumlaEzbere dayalı Saçma sapan bir eğitim sistemimiz var. Fin eğitim sistemi gibi olsa keşke de alt yapımız yok ki.
02 Yorumla
+1 yılParası olan özel ünv özel okullarda okuyor parası olmayanda okul git gel oda zaten ezbere dayalı herşey
00 Yorumla
+1 yılBuegitim sistemle bir şey olmaz olmadida kökten değiştirmek gerekli
11 Yorumla
+1 yılDeğilim. Dünya da güzel örnekleri var bunun onlar örnek alınarak güzel bir şeyler yapılabilir bence.
01 YorumlaDeğilim tabikide yurtdışından gelen insanlara eğitimin bütün kapısını açıyor türkiye ama kendi insanını süründürüyor bildiğin
01 Yorumla
+1 yılKökten değişmesi lazım. Bir değişiklik yapılacaksa bu WEB üzerinden M. E. B sitesinden öğrencilerin oylamasına sunularak yapılmalıdır.
14 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. Kolay gelsin arkadaşım :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Adaletlide mantıklıda bulmuyorum ilkokuldan itibaren herkesin yeteneğine göre mesleğe yönlendirilmesi lazım
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgitim sisteminin surekli degismesisinden biktim artik ne olursa olsun bir sistem olsun modundayim kotu de olsa bisey olsun enazindan
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen memnun değilim ve değiştirmek için elimden geleni yapıyorum
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirçok milletvekili ve danışman ile görüştüm ve görüşmeye devam ediyorum sizler de başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına internetten veya mektup yazarak şikayetlerinizi belirtin bence susarak, oturarak bir şey olmaz. Dünyayı ben mi kurtaracam , aman ne olacak okumazlar demeyin. Okunuyor hepsi.
Cevap sahibi+1 yılTabi , siteden de olur. Normal el yazısı yazarak PTT'den de gönderebilirsiniz. Ben şu an bu uygulamayı yaymaya çalışıyorum herkes göndermeli. İnternetten de olur. Çevrenizdekilere de söyleyin lütfen ve şu linki güncelleme yaparak paylaşırsan herkes faydalansın. www.tccb.gov.tr/.../
+1 yılSorma cok memnunum üniversite bitcek ne olacagimi bilmiyorum o derece anlatamam
06 Yorumla- +1 yıl
Bilgi ve belge yonetimi
- +1 yıl
Buyuk ihtimal
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yıl11yıl okudum bir faydasını görmedim. Eğitim sistemimiz çok kötü.
05 Yorumla- +1 yıl
Hayır Türkiye'de yaşıyorum.
- +1 yıl
Ben de nasıl bir bağlantı kurdun diye düşünüyorum =) önemli değil.
+1 yılhiç de değil çocuklara çok gereksiz dersler verilir
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemnun değilim.
Hiçbir değişim düzeltemez. En tepeden başlayarak herşey değişmeli
Değişim değil köklü bir devrim gerekiyor00 YorumlaEgitim sisteminden memnun degilim diplomalı issizleri azaltmak icin üniversiteye girisi zorlastırırdım
01 Yorumlaçok memnunum efenim çok :D o kadr memnunum ki bir o kadar memnunum
02 Yorumlamemnun değilim berbat
04 Yorumla
+1 yılbizim eğitim sistemimiz mi var
31 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılcok memnunum hersınava girdiğimde sövüyorum.
11 Yorumla ben 8. sınıf mezunuyum dahada gitmedim :D
01 Yorumla
+1 yılÖğrenciyi fazla skmamak gerek :)
00 Yorumla
+1 yılİmam hatipleri kapatirdim.
06 Yorumla- +1 yıl
Bana kalirsa 1 tanesi bile zarar.
- +1 yıl
Dünya üzerinde tüm savaşlar önce dini kimlik yüzünden oluyor ve bu kimlik ilk önce baskılara sebep oluyor. Ateist ve deist değilim. Ama dünyaya en çok zararı din veriyor.
- +1 yıl
Haklısın.
Ali Demiri görevinden alsınlar
03 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. asdf memnun olsam burada olmazdım galıba
01 YorumlaOlmazolsun böyle sistem.
11 YorumlaDeneme yanilma yoluyla gidiyo iste
02 Yorumlaherkes istediği üni ye puansız girsin :PP
01 Yorumla
+1 yılBundan 10 12 yıl önceye göre çok çok iyi
01 YorumlaHerkes yeteneğini geliştirse güzel olacak.
00 Yorumla
+1 yılÜlkenin temeli bozuk zaten neyi düzgün ki
02 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle azen 0lkeden kaçağı geliyor
+1 yıldehilim
012 Yorumla- +1 yıl
eğitim sistemi yüzünden zaten ülke bu halde
- +1 yıl
ileride işimizede yaramıyo ygs/lys gibi saçma şeylerle üniversiteye giriyoruz sende şshit olmuşsundur derste hocalar bile isteksiz ben suadiye hmtl lisesinde coğğrafya dersindeyken hoca candy crush oynuyodu derste
- +1 yıl
sonra niye türkiyenin %80 cahil (üni mezunları bile) gerçek bir araştırmamymış buda
sonra ders işlemiyolar sınavlarda düşük not olıyoruz düşük ortalama ile mezun oluyoruz.. - +1 yıl
sanmıyorum yine olan olur eğitim sistemi en önemli şey bir ülke için
- +1 yıl
bakalım 3 nesile düzelir yavaş yavaş bence fatih projesini yaptılar hocalar tablet kullandırmıyomuş derste
- +1 yıl
aynen öyle
Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı. yök kaldırılmalı yök
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMemnun değilim
00 Yorumla karma egitim vs.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMemnunum.
01 Yorumla
+1 yılKalsn böle iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok şey var
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?