Geçenlerde psikolog olduğum için doktor biri tarafından red yedim. Mesleki olarak yanına yakıştırmadı sanırım beni. Aynı ortamda çalıştığım doktorlar aşırı derecede egolu. Sizin yorumunuz nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 771 cevap paylaştı. Hayır her erkek bakacak diye bir şey yok. Ancak bu durumu kadınlarda görür oldum. Mesela kadının mesleği öğretmen ya asker bulacak ya da kendi meslek grubundan. Hani öyle birisi esnaf falan bakmıyor. Ya kendisi statüsünden ya da kendi statüsünden üstün birine bakıyor.
Gelelim bana, ben çalışsın ya da çalışmasın kafasındayım. Ben huzur arıyorum, sevgi arıyorum, aşk arıyorum, anlayış arıyorum kişide. Yok illa şu meslekte olmadı şu kadar maaş olmalı gibi bir kaprisim yok kriterim de yok.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılPsikoloğun bu tarz durumlarda daha ılımlı yaklaşabilmeyi bilmesi gerek ama böyle saçma sapan bir soru soruyor ilginç gerçekten
Ve bence siz baktığınız gibi yorumluyorsunuz ya da kabullenemediğiniz için böyle algılıyorsunuz
İnsanlar hoşlandıkları ve sevdikleri insanları mesleğine ve parasına göre yargılamaz
Şirketim var ciddi de bir kazancım var ama ego vs bunlar hep kişiden kişiye değişen şeyler fakir ya da mesleğinde başarısız insanlarda da ciddi egolar olabilir.
O sizi beğenmediği için kötü bir insan değil. O sizi beğenmediği için egoist biri de değil.
Basitçe sizinle anlaşamayacağınızı düşündü ya da sevemeyeceğini kararına vardı ve red etti. Bunu sende geçmiş zamanda illaki başkalarına karşı yaptın..
Bunlar normal şeyler..
00 Yorumla
+1 yılBu sadece erkekler için geçerli bir durum değil. Kadınlarda da bu ego durumu zirvede olabiliyor. Örnek; Ben geçenlerde hoşlandığım birine dışarda çay içelim dedim. Bana mazeret olarak "doktora yaptığını, bu nedenle zamanının olmadığını" söylemişti. Doktora vurgusu burada önemli. Kısaca "haddini bil" diyor... elbette kabul etmek zorunda değil tabiki. Şunu unutmayalım, insani hasletler akademik kariyerle ya da statüyle kazanılmıyor. Sosyal statü nedeniyle biri sizi reddediyorsa o size göre biri değildir zaten çok takmamak gerek.
16 Yorumla- +1 yıl
Doktora yapanlarim çoğu torpilli biliyorsun di mi😅
- +1 yıl
@Honeymooon anladım :)
- +1 yıl
Siz ne iş yapıyorsunuz ne kadar ayıp
- +1 yıl
@akıllı0987 teknisyenim ben, ayıp evet. Ne işin var doktora yapan biriyle değil mi?
- +1 yıl
Herkes kendi seviyesiyle evlenir ama kimseyide kırmamak gerekir
- +1 yıl
@akıllı0987 bu kişilere göre değişebiliyor ama. Kariyerinin zirvesinde bir mühendis arkadaşım ki alanında sayılı uzmanlardan, bir teknisyenle evli. Seviye ya da dengi kavramları neye göre... sosyal statü ve akademik kariyer bir seviye ölçütü olmamalı. Bir teknisyen mühendis kadar zeki, becerikli hatta kültürlü olabilir, şahit olduk zamanla... İçine girdiğimiz kalıplardan, şartlandırılmışlıklardan kurtulduğumuz zaman toplum refaha kavuşur.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılBelki mesleğini beğenmedi değil de, mesleğin mesleğine yakın olduğu için öyle oldu. Yani belki doktorluğuyla üstün olacağını düşüneceği bir profil arıyordur. Ayrıca her şey meslekle alakalı değil. Takma bu kadar.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
96
Cevap
134Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet bakarlar
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir sebepten dolayı da reddetmiş olabilir. Ama statüye bakarlar bence genel olarak ki bence en doğal hakları. Kadınların birçoğu da erkeğin parasına, statüsüne bakmıyor mu? Bu adamların belli kriterleri olmayacak mı?
Yorumlara doluşmuş tabi ezik psikolojisiyle yazılmış, bir yerlerinden çıkardıkları verileri sunan insanlar. Yok işte doktorların %80’i ezikmiş de o yüzden seçmiş zaten bu mesleği, psikolog daha prestijliymiş de o yüzden reddetmiş, erkekler zaten daha alt statüde olmasını tercih edermişmiş..
Bir insan başka bir insanı reddedebilir sayın arkadaşlar, normal. Altında derin mesajlar barındırmasına gerek yok.
136 Yorumla- +1 yıl
İlk defa erkekleri anlayan bir kadın olarak kayıtlara geçtin galiba.
- +1 yıl
@VAVEYLA_09 Teşekkürler.:)
- +1 yıl
@arwen___ anzwıxjjf olabilir..
- +1 yıl
@arwen__ bu sıla geçen gün bi kadınla fikir anlaşmazlığı yaşamış bundan dolayı mahkemeye çıkmış hakim sıla' yı görünce kimseyi dinlemeden tamam sıla haklıdır diyip kararı vermiş direkt
- +1 yıl
@VAVEYLA_09 skwwowp olur inanırım
+1 yılEvladım, erkekler kadınların statüsüne bakmaz hatta kendisinden daha alt statüde olmasını isterler. Psikologsun ama bu konuda pek bir bilgin yok sanırım. Başka bir nedenle olmamış olabilir sizin olayınız ayrıca doktorlar Türkiye de, biz tanrıyız edasıyla dolaşan tek kesim ve bunun nedeni sizin gibi düşünenler. Avrupada doktorların esamesi okunmuyor. Kimse bu kadar abartmıyor bu meslek gurubunu
1610 Yorumla- +1 yıl
@Staycoool abartma, orada sadece doktorlara değil tüm insanların birbirine saygısı var, hemen kendinizi ayrıcalıklı statüye sokmayın yine
- +1 yıl
Doktor denilince, aaa ööö gibi bir ifade yok insanların suratında, işleri düşünce doktorla görüşüyorlar ve ciddi anlamda tanrı edasıyla dolaşmıyor hiçbir doktor. Annem Berlin de yaşadı ve doktor bir komşusu her sabah “gutentag Freulein “ diyerek annemi selamlarmış annem hep anlatır. Türkiye de bir tane doktor komşun her sabah sana kendiliğinden günaydın desin hadi bakalım
- +1 yıl
Türkiye de ciddi manada ne oldum delisi olma durumu var ya bu beni kahrediyor. İnsanlar meslekleri için değil, insanlıkları için birbirlerine saygı duymalı
- +1 yıl
Görgüsüzlük ve insanların insan oldukları için birbirine değer vermemesi durumu, büyük bir eğitim eksikliği yaşadığımızın göstergesi. Bu insanı kahrediyor. Ben düşük statülü dediğiniz hani sizlerin öyle düşündüğü kitleye daha çok saygı duyuyorum. Emekçi insanlar her şeyin üzerinde benim için
- +1 yıl
Çok doğru söylüyorsunuz katılıyorum size kendilerini çok büyük görüyorlar
- +1 yıl
@akıllı0987 evladım, bunun yegane sebebi cehalet. Okul okumak cehaleti engelleyemiyor maalesef. Hasta geliyor azar kıyamet, sen bana nasıl abla dersin? i mi ararsın, çık dışarısını mı ararsın? Ancak bu sadece bir meslek gurubuna özgü değil çocum. Devlet kurumundaki memur bile Cumhurbaşkanı baş danışmanı edasıyla iş görüyor. Yok çocum, biz biraz zor düzeliriz
- +1 yıl
Sonrada karşıma geçmiç, sen insanlara çok yüz veriyosun, çok güleryüzlüsün insancılsın ondan seni arıyorlar. Evladım benim telefonum Manukyan ın telefonundan daha meşgul oluyor bazen çünkü arayan arayana ve bende telefonda konuşmaktan nefret eden biriyim. İnsanları çok severim ama abartmadıkları sürece neyse işini iyi yapıp, alçak gönüllü olunca da böyle oluyor. Bu milletin bir ayarı yok evladım.
- +1 yıl
@mina15 aha kesinlikle haklısın
+1 yılBelkide seni tip olarak beğenmedi veya karakterini beğenmedi sadece statüden ötürü reddedildiğini sanmıyorum statüye aşırı önem veren bir erkek bile eğer bir kadını çok beğenmişse kadın ayağına gelmeden kendi gider. Çok nadir vardır öyle sadece kadının statüsünü, akademik eğitimini, maddiyatını beğenmeyip reddedicek erkek zaten sadece bu tarz materyalist elitist şeylere takılıp reddeden erkeksede iyi ki reddedilmişsin ondan kimseye hayır gelmez onunla birlikte olman sana ceza olurdu. Ya tip ya karakterle ilgisi vardır veyahut seni kendinden tip, eğitim, maddiyat olarak çok üst gördüysede reddetmiş olabilir sana yetişemeyeceğini ezileceğini hissedebilir.
40 YorumlaBence başka sebebi vardır, yani psikolog olmak basit bir şey değil ki, en azından oldukça saygın bir meslek, reddedilecek bir meslek değil. Zaten meslekten dolayı bir insan neden reddedilsin ki, herkes doktor olmak zorunda mı? Çok saçma.
Ama şunu kendine sormayı unutma, bir erkekten hoşlansaydın ve adam senden daha düşük statüde bir mesleğe sahip olsaydı, mesela hemşire olsaydı onunlar olur muydun yoksa onu red mi ederdin?
Başkasına çuvaldız batırmadan önce küçük te olsa bir iğne bulup kendimize batıralım.
30 Yorumla
+1 yılMaalesef, bazı erkekler mesleği iyi olan kadınların statüsüne bakabilirler. Ancak, bu tür düşüncelere sahip erkeklerin sayısı azdır ve her erkek böyle düşünmez. Ayrıca, bu tür düşüncelerin sadece erkekler tarafından değil, kadınlar tarafından da olabileceğini unutmamak gerekir.
Birçok insan, mesleği iyi olan bir kadının statüsünü yükselttiğine inanır, ancak bu düşünce yanlıştır. Bir kadının mesleği veya geliri onun insan olarak değerini belirlemez. İnsanlar, herhangi bir meslek veya gelir seviyesi ile saygı ve itibar gösterilmelidir.
Özetle, mesleği iyi olan bir kadının statüsüne bakabilen insanlar olsa da, bu tür düşünceler yanlıştır ve toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir yaklaşımdan uzaktır.
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef, bazı erkekler meslek veya statüye dayalı ayrımcılık yapabilirler. Ancak, bu durum herkes için geçerli değildir ve her erkek aynı şekilde düşünmez.
Doktor olan kişi, belki de sizin mesleğinize ve konumunuza ilişkin bir ön yargıya sahip olabilir veya başka bir sebepten ötürü sizi reddetmiş olabilir. Ancak, herhangi bir meslek grubunda egolu insanlar olduğu gibi, doktorlar arasında da egolu insanlar olabilir. Bu, mesleki veya kişisel faktörlere bağlı olabilir.
Önemli olan, bu tür bir olumsuz deneyimden vazgeçmemek ve kendi özgüveninizi korumaktır. Mesleğinizle gurur duymanız ve ne yaptığınıza inanmanız önemlidir. Kendinize güveninizi kaybetmeyin ve kendinizi olumsuz bir deneyimden ötürü küçük hissetmeyin. Her insanın birbirinden farklı değerleri, beklentileri ve öncelikleri vardır, bu yüzden başkalarının sizin mesleğinizi takdir etmemesi sizin değerinizi azaltmaz.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılegolu doktorlar ıyyy. Yani eğer bir kişinin hedefi insanlara yardımcı olmak için doktor olmaksa o insan severdir egolu olmaz. Kimse sevmediği için adı var die doktor olan ego yapabilir. Ya da inektir kültürsüzdür ders çalışıp doktor olarak herşeyi kazanacağını sanar olunca da ego yapar böyle tipler de var. Ama ondan reddetmemişte olabilir çok farkınız yok yani. sen akıl doktorusun o beden ama psikologla da olmanın zor yanları var. Her şeyin altından birşeyler çıkarıyor gibi görülüyorsunuz yalan felan yakalanıyor. Çok sebep var ya. Nese hayırlısı
00 Yorumla
+1 yılülkemizde gerçek sevginin bittiğinin en büyük kanıtı bu durum sanırım. İnsanlar mantık evliliği yapar oldu sözde aşk evliliği adı altında, kimse kimseyi yanına yakıştıramıyor; boyu boyuma, huyu huyuma, statüsü statüme olsun istiyorlar. garip bir toplum olduk gerçekten seven insan bunları önemsemez çünkü. Artık sevdiği için evlenmiyor insanlar, evlenecek kendine yakışacak insanı bulup onu sevmeye çalışıyorlar tabi yapabilirlerse...
20 YorumlaAma filmlerde dizilerde alt tabaka güzel bir kız ile holding sahibi yağuşuklu bir adam beraber olabiliyor. Hatta durum şu ki bu sefer bey abimiz red yiyor fakir ama gururlu kızımızdan. Olaylar tam tersi vukuu buluyor. Hop gerçek dünyaya donuyoruz ve psikolog olduğu için doktor beyimizden (!) red yiyen bir arkadasimiz çıkıyor karşımıza. İste TV insanı uyuşturuyor hayal dünyasında yaşatıyor diye boşuna demiyorlar.
20 Yorumla
+1 yılBazı erkekler statüye bakar çünkü maddiyatta önemli hele ki şu dönemde maalesef.
Eşi de kendi gibi olsun ortamda tanıtırken doktor olsun vs. isteyebilir. Mesai saatlerine uyan, kendine yakın bir meslek grubundan isteyebilir.
Diğer ihtimal de beğenmemiş olabilir seni ama sen doktora farklı gözle bakıldığı için buna bağlamışsındır sebebini.10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 314 cevap paylaştı. elbette hayatta ego var gizli üye. sende yapıyorsundur bence misal bi hasta bakıcı seni begense hayatta ona sans dahi vermezsin gibi bence. neyse üzülme. bende mühendisim mesela. psikolog istemezdim sanrım:D psikolog kız ne bilim iyi olmaz be. göz doktoru vs olsa daha iyi. hatta sana diyim en iyi gelin adaylıgı mesleği bence ogretmenlık. sen psikolog değilde sınıf ogretmenı olsan daha cok giderin olurdu:D
10 Yorumla
+1 yılHasta kabuldeyim.. üniverste mezunu değilim düşün.. sürekli beyaz önlüklülerle iç içeyiz.. hepsi birbirinden çok farklı karakterde. egolusu da var.. çok mütevazı olani da.. bakmıyorlar statüye filan bizzat kendimden biliyorum.. karakterlerine göre biçimlenmis kriterleri oluyo.. statüye çok önem vereni de oluyo tabiki ama kimisi de yanıma yakışsin benim olsun istiyo..
10 YorumlaAvrupa'nın gözünü seveyim.
Macaristan'da, Belçika'da, İsveç'te bulundum. Doktor kızla da çıktım, avukat kadınla da birlikte oldum, dişçi, öğretmen, starbucksta çalışan kızla da çıktım hiçbiri mesleğime takılmadı. Hatta kuryeci bir arkadaşım orada tanınan bir şirketin yöneticisiyle ilişkisi var.
Hayatınızda 1 kere bile olsa yurtdışına çıkın gezin. Orada hayat gerçekten çok farklı.
Hatta Macar bir kız ilişkiye bakış açımı değiştirdi. Artık yerlide o tadı alamıyorum 🤦🏻♂️ (cinsel olarak algılamayın)00 Yorumla
+1 yılKültürel denklik şart, ama bu denklik kuruluyken mesleğe göre tercih biraz garip. Doktorların egolu oldukları kesin. Turkiye'ye geldiğimde özel bir hastanede Muayene olması gerekti eşimin. DR egolu çıktı. En son dayanamadım. Senin burada 1 ay kazandığını ben 1 günde harcıyorum demek zorunda bıraktı beni
00 Yorumla
+1 yılSiz psikolog olduğunuz için bir doktor sizi Neden reddetsin ki hani psikolog olmak Ezik gibi meslek olarak mı görmüş Bu nasıl bir EGO var O adamda yani psikolog olmak toplumda gayet saygın ve elit bir meslektir yani Hani neden 2 sınıf bir meslek olarak görmüş ki sizi Bence bunun altında mesleki değil de sizin kişisel bakımınız kişisel güzelliğiniz auranızla ilgili bir ret sebebi söz konusudur
00 YorumlaAsosyal olan, ailesinin eline bakan, anlatacak bir şeyi olmayan yemeğe gittiğinde elini cebine atmayan kadın istermiydin sen olsan?
Ben istemem. Meslekle alakası yok ayrıca bu işin. İstersen güvenlik işi yap. Ayrıca reddedilmek kötü bir sey değil. Cesaretinden dolayı seni ayrıca tebrik ederim. Erkeğe yurüyen kadına şans verilmeli.
Çünkü özgüveni sağlamdır onun. Belki aklında başka biri olduğu için seni geri cevirmiş olabilir. Üzme kendini.00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılikis tarafinda 18 oldugunu dusunelim. 18 28 yas arasi kadinlar istedikleri gibi erkek secenek bollugu icinde gecicirler, o erkek simdi 28 oldu. 28-38 onun devri yani simdi sira iyi bir statu sahibi olan erkekte. Bu sebeple sen herhangi bir secenek olabilirsin. Bu durumda hangi kadin o erkegi ikna ederse onunla bir hayt kurar.
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılEgolu insan hiç sevmem. Tabii ki haklı olarak insanların geneli dengi bir insan ister. Psikolog ile Tıp Doktoru arasında bir fark olduğunu fakat büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Aynı kulvar hemen hemen (Kapasite, kültür, iki bölümün verdiği eğitimin standartları, donanımı, insanlara faydaları vs.) Tıp Doktoru ile mühendisliği kıyaslarım mesela kesinlikle fark var ama mühendisliğin her bölümü için geçerli mi? Asla.
09 Yorumla- +1 yıl
Devlette psikoloji geçen sene eşit ağırlık 204 bin ile kapattı özelde 800 binlerde okuyanlar var nasıl tıp ile aynı kapasite ve aynı eğitim standartları diyebiliyorsunuz anlamıyorum.
- +1 yıl
Kastettiğim ayni ve benzer kalitede universiteler için geçerli. Aradaki o ufak fark ise taşra üniversitelerde dahi tıpın sıralamada iyi olması..
- +1 yıl
Ben sayısalcıyım sınavda edebiyat çözmediğim hâlde Ege üniversitesi psikoloji kazanabiliyordum 5 tane edebiyat çözsem İstanbul üniversitesi gelirdi ama fen çözdüğüm hâlde taşra üniversitesinde tıp anca geldi yani hiç de öyle ufak bir fark yok.
- +1 yıl
Ufak fark puan değil açıklamamda iki mesleğin arasındaki ufak farkı söylüyorum. Puan olarak elbette fark var.
- +1 yıl
İşte puanda böyle büyük bir fark olunca kazanan kişiler arasında da büyük fark oluyor ve eğitim de son yıllarda bölümlerin alım kriterleri düştüğü için kalitesizleşmiş durumda. Mühendisliği kıyaslayınca büyük fark görüp psikolojide nasıl fark göremediniz bana çok ilginç geldi çünkü bence asıl belli başlı üniversitelerin mühendislikleri ile aynı kulvar oluyor.
- +1 yıl
Alan dolayısıyla puanın etkisinin çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Bir sınavda 5 soru 10 soru eksik hatalı olan birisinin kapasitesi tek bir sınava göre daha aşağıda olduğunu düşünmek pek mantıklı değil. Ancak tıp da en iyi universite ile en kötü düşük puanlı universiteyi kiyasladigimda sadece puanı referans alarak bir farklılığın olduğu bir şekilde söylenebilir. Mühendisliğe gelirsem şu an puanlar nasıl bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla muhendisliğin en kaliteli bölümleri yazılım, bilgisayar, makine, elektronik muhendislik bana göre. Simdi bu bölumlerin tüm muhendislik bolumlerine orani 1/10 felandır. Tıpı bu bölümlere kıyaslamam ama geri kalanıyla kıyaslarım genel olarak fakülteyle de kıyaslayabilirim…
- +1 yıl
Ben sorusunu bile çözmeden psikolojide Ege üniversitesi gibi köklü bir üniversite kazanabiliyorum ve yine aynı ben tıpta ortalama bir taşra üniversitesini kazandım yani bundan tıpta ortalama bir yeri zor kazanan biri psikoloji tercih etmek isteseydi en iyi üniversiteye rahat rahat girebilirdi sonucu çıkıyor. Bu 3-5 netlik bir fark değil arada kocaman bir uçurum var. Benim girdiğim sene en kötü tıp fakültesi 22 binde kapatmıştı ve 14 bin kadar kontenjan vardı, bunun anlamı sayısalda ilk 22 bine girmiş kişilerin %63'ü tıp okuyor. Bir de diyorsunuz ki tıbbı mühendisliğin iyi bölümleri ile kıyaslamam, kötüleri ile kıyaslarım :/
- +1 yıl
Evet biraz baktım, psikoloji konusunda hak verdim, aradaki puan farkının 25-40 olduğunu düşünüyordum. Ciddi fark var 70-80 puanlık fark nedir? Ancak en iyi üniversiteler arasında ayni kulvarda olmadigi soylenemez. Birkaç üniversite dışında tüm universitelerde tıp ile arasında ciddi bir uçurum var. Muhendislikle ilgili sozlerim hala geçerli 😀
- +1 yıl
Boğaziçi psikoloji 497 ile kapatmış ve en iyisi bu, öte yandan tıpta puanı 497 olan Diyarbakır Dicle üniversitesi var ve şu da bir gerçek ki edebiyattan yüksek net yapmak fende yüksek net yapmaktan daha kolay yani psikolojinin en iyisi tıpta anca orta seviye bir üniversite kazanabiliyor. Hacettepe psikoloji kazanan o puanla tıbbın en kötüsünü bile kazanamıyor ve Hacettepe psikolojide 3. sırada. Ortalamaya bakacak olursak zaten Sivas psikoloji 358 ile almış aynı şehirde tıp 492 almış 134 puan fark var.
Egolu olmanın meslek veya cinsiyet ile ilgilisi olduğunu düşünmüyorum. Egonun fazlasıda her şey gibi zarar bunu söyleyebilirim.
Diğer taraftan yanına yakıştırmadı kısmı anlayamadım.
Bir ilişki başladı işler biraz daha ilerledi ve sonradan mı vazgeçti? Ya da arkadaşlıktan sevgililiğe adım atarken mi?
Yani bu durumla ilgili olarak statünün öneminden daha çok frekansların uyuşmamasından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.00 Yorumlapsikolog la dr arasında ne fark var ki? yani sorudaki sıkıntıya bakarsan sanki sen teksilde ayakçı olarak çalışıyosun ama diğer kişi doktor. ama egolu doktorlar çok maalesef hı ne biliyorlar desen tabi insanla uğraşıyorlar bu insan kapasitesini zorlayan bir şey ama insanı gerçek anlamda çözebilmişlermi bence kesinlikle hayır. bir çok hastalık ya çok erken evrede yakalanmalı ya da tedavisi yok gibi. hatta bazı sorunların hiç bir zaman tedavisi yok. psikiyatri alanı daha bir felaket
013 Yorumla- +1 yıl
Psikolog ve doktor arasında fark yok ama doktor ve ayakçı arasında var? Ne anlamda? İnsanlık kıyaslaması mı yapıyorsunuz, mesleki kıyaslama mı? İnsanlık kıyaslaması ise, üçü de birbirinden farksız. Mesleki kıyaslama yapıyorsanız doktor ve psikologun da farkı var, doktor ve ayakçının da.
- +1 yıl
@curiousminee Olması gereken "insanlık kıyaslaması" ama realite ve herkesin son nefesine kadar tabi olacağı gerçek "mesleki kıyaslama" yani insanlık denilen şey tamamen bypass (devre dışı) ama bu söylemde ve davranışlarda çok büyük rol oynuyor en basiti 2023 yılında bile "her insan eşit ve her insan en iyisine layıktır" söylemine kimse karşı gelmez. yani olmayan birşeyi konuşmak adilik gibi bir şey insanlık diye bir şey yok ve insanları kandırmanın da bir anlamı yok. herkes gerçeği bilsin ve yolunu ona göre çizsin tıpkı sevgililik ya da evlilik te cinsellik yaşamak gibi sahteydi zaten şimdi f. uck budy var en azından çok daha dürüst.
- +1 yıl
Mesleki kıyaslama ise de psikolog ile doktor arasında ne fark var gibi bir şey diyemeyiz o hâlde. Realiteden bahsediyoruz madem :)
- +1 yıl
@curiousminee O kadar esneklik var olması da gerekir zaten. o derece ciddi ayrıma gidersen ilişki kuracak insan bulamazsın. hatta şu noktaya bile gidebilir (akıl dışı tabi) herşeyimiz aynı ikimizde cerrahız ikimizde uzmanız ama onun iphone 13 ü var bende iphone 14 pro var ayrılalım! saçma değil mi sence?
- +1 yıl
Konu ilişki kurmak değil, sizin iki mesleği aynı görmenizdi sadece.
- +1 yıl
@curiousminee konu neydi bir hatırlayalım "mesleği iyi olan erkek kadınların statutusüne bakarmı?" yani konuyu açan arkadaş tamamen "ilişki kurmaktan " bahsediyor zaten bende buna yönelik yazmaya çalıştım. bir psikolog kendini çok iyi pazarlar ve çok daha iyi kazanabilir dahası çok populer olabilir tam tersi bir doktor çok silik kalabilir devlet hastanesinde kalabilir özel muyane bile açamayabilir. ölçü burada her zaman psikolog veya doktor olması değildir. mesela "enes batur" diye youtuber var herkes bilir "küfür ederek ya. rak kür ek diyerem fenomen olmuş birisi" değer algısı böyle şekilleniyor maalesef çoğu durumda yani illaki en bilgili en zeki insan "değer" görmüyor. ama konuyu açan kişinin ben psikolog olarak iyi bir seviyede olduğunu düşünmüyorum bir psikolog çok rahat bir doktoru ezer geçer
- +1 yıl
:) burada maddi kazanç kıyası yapmamıştık. Siz meslek olarak bir farkları olmadığını söyleyip ayakçı örneği ile de desteklemek istemişsiniz kıyasınızı. Ben de elbette ki mesleki farklılıkları olduğunu söyledim. Biri pozitif bilim, biri ise sosyal/ toplumsal bilim. Aldıkları eğitimin içeriğine ve süresine kadar ortak yanları yok. İnsanların benzer ya da aynı sektörde çalışmaları mesleklerinin arasındaki farkları ortadan kaldırmıyor neticede. Konumuz buydu, şimdi ise maddi kıyasa geçtiniz. O kısmıyla ilgilenmiyorum.
Ayrıca doktoru isteyen, imkânı olan her insan hangi meslekten olursa olsun maddi olarak ezip geçebilir zaten ama manevi olarak kıymet yönünden ezip geçebilecek bir meslek varsa o da kıymeti bilinmeyen çiftçi olabilir sadece benim gözümde. - +1 yıl
@curiousminee pozitif bilim ne ya? :) depresyon ilacı dayayıp insanların beyninde tahribat yapmak "pozitif bilim mi oluyo"? ben doktor olsam beyaz önlüğümü bırakır çıkar giderim yani tamamen hakim olmadığım bilinmeyen çok şeyin olduğu bir meslek (tanrının yarattığını çözmeye çalışıyosun) çok büyük bir risk ve futursuzca her ilacı dayıyosun insanlara depresyon asla tedavi edilmiyor sadece semptomları azalttığı görüşü var ki oda asla doğru değil. depresyon ilacı kullanın tıpkı bir dua okumuşsun gibi "ilaç aldım iyi hissetmeliyim" şeklinde düşünüp hezeyan içinde tabi depresyonu oluşturan nedenler ortadan kalkmadığı için tedavi olmasıda imkansız. bu işin pozitif bilim! ile ilgili olan kısmı psikiyatrist bir doktor çünkü. benim gözümde psikolog 10x doktordur bu kesin ve net. ama algı doktordur herzaman. başka bir şey inatla neden meslek farklılığını anlatmaya çalışıyorsunuz bunu anlamıyorum çok açık konuyu açan ilişkiden bahsediyor yani bir ilişkide psikolog dr farkı olabilirmi kıvamında bir soru. başka bir yorumda adam doktorların insan beyninin %99 unu çözemediğini kabul ediyor bumu pozitif bilim :D psikolog en azından tanrının üstünlüğünü kabul ediyor sadece yardımcı olmaya çalışıyor. dr tanrıya si. ktir çekme peşinde
- +1 yıl
Bilinmeyen çok şey var diye herkes bırakıp gitseydi şu an büyük ihtimalle yaşıyor bile olmazdınız çünkü illaki büyüklerinizden biri doğumda ölmüş olurdu :)
- +1 yıl
Semptomları azalttığı da gayet doğru sizin iddia ettiğiniz gibi ilaç kullanıyorum iyi hissetmeliyim dedikleri için mi olumlu etkisi oluyor yoksa gerçekten etkisi var mı anlamak için randomize çift kör çalışmalar yapılıyor seçilmiş bir gruba plasebo veriyorsun onlarla gerçek ilaç verdiğin grubu kıyaslıyorsun. Çoğu antidepresan selektif serotonin geri alım inhibitörüdür yani serotoninin vücutta kalma süresini uzatır, serotonin de malum mutluluk hormonu olduğuna göre kullanan kişiler kendini daha mutlu hisseder.
- +1 yıl
@Acılıkoala 30bin yıl önce modern tıp bir kenara , klasik tıp bile yokken bebek ölümleri hariç insan ömrü ortalama 60 yıl (pisliğin hastalğın vs içinde) 80 yıl yaşayanlarda var değişen çok şey olmuş mu? bence hayır. depresyonun ortaya çıkışı net olarak diğer insanlarla olan ilişkilerden kaynaklı bu soruna kimse eğilmiyor ve eğilmek istemiyor. tıpkı bir otomobil servisi gibi "otomabiller arıza yapsın ki para kazanalım" mantığı ile hareket ediliyor. mutlu olmakla mutlu hissetmek farklı şeylerdir mutlu hissetmek yapaydır hafif depresyonda olan insan bile bunu zihinsel kapasitesiyle yapabilir "mutlu olmak için birşeyler yapmak" çoğu durumda zihinsel bir insan gerçek bir depresyona düşmez zaten bu doğal insanların sorunudur ve doğal insanlar zihinsel insanlar tarafından sürekli psikolojik şiddete uğrarlar ve onlarında kendileri gibi olduğunu düşündüklerinden "kafaya takma" gbii çözümler sunarlar ya da "mutlu olabilecek şeyler yap" esasen bu sözleri söyleyenler o kişinin mutsuz olmasını sağlayan insanlardır. zihinsel yani normal insan tanımında olanlar ciddi sıkıntılı insanlardır basit olarak eşitsizlik bile doğal insanın mutsuz olmasına yol açabilir fakir -zengin ee sen büyük akıl olarak sistem olarak kötü insanı "normal" tanımlarsan sonuçların böyle olması çok doğal. sonra dayarsın serotoninin beyninin nöronlarını çekiçle ezme pahasına mutlu hissetmesini sağlamaya çalışırsın akılcı bir yanı yok bence. kalıcı bir çözümde değil
- +1 yıl
Bu tür hastalıkların kalıcı tedavisi için terapi gerekiyor ve bu uzun bir süreç öyle ha diyince kurtulamazsın ama bu kişiler aynı zamanda intihara meyillidir yani bu süreçte gidip kendini çatıdan atsa terapiyi kime yapacağız? İşte bunun engellemesi için de ilaç kullanması gerekiyor ve ilaç aynı zamanda kişinin tekrar gündelik hayata karışmasına yardımcı oluyor. İlaç tedavisi depresyon konusunda destek tedavisidir ve buna ihtiyacı olan kişilere verilmelidir tabii günümüzde bu çok suistimal edildi her canım sıkkın diyene antidepresan yazan bir doktor kitlesi var ama bu o doktorların kişisel kabahatidir modern tıbbın bize kattıklarını inkar etmeyi gerektirmez. 30 bin yıl önce sanayileşmiş bir toplum yoktu, savaşların biyolojik silahların, kimyasalların ortasında yaşamıyorduk ama şu an yaşıyoruz ve böyle bir ortamda modern tıbbı kenara atarsanız yaşamak için pek bir şansınız kalmıyor ki tıp zaten hayatımızdaki bu değişimlere paralel olarak gelişti. Ben ölümsüz değilim ama kendimin de sevdiklerimin de mümkün olduğunca uzun yaşamasını istiyorum. Herkes böyle istiyor olacak ki sağlık sektörüne inanılmaz yatırımlar yapılıyor. İstatistiksel olarak bakıp insan ömrü 20 yıl uzamış ne önemi var sonuçta yine ölüyor diyebilirsiniz, bu zihniyette birinin doktor olsa önlüğünü bırakıp gitmesi isabetli bir karar olur ama Allah korusun çok sevdiğiniz biri ölümcül bir hastalığa yakalandığında değil 20 yıl 20 günün dahi hesabını yaparsınız bizim mesleğimiz de bunun hesabını yapıyor işte kimseyi aman zaten ölecek diyip terk etmiyoruz.
+1 yılBence kişinin karakteri de önemli o kadar zengin işi gücü yerinde insanlar var ki yer sofrasında bile oturuyorlar yeri geldi mi.
O yüzden doktordur mühendis dir avukat tir ayrimini mantikli bulmuyorum Nice doktorlar var ki ilkokul mezunu biriyle oluyor hatta evleniyor senin mesleğinde ne varmış ki Çok güzel bir meslek bence 6 sene tıp okumadıysan da 4 sene üniversite okudun sonuçta Bence o kaybetmiş üzülme sen
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 544 cevap paylaştı. Dostum belki de sen reddedilmiş olmanı mesleki hiyerarşiye bağlıyorsundur. Belki de sadece beğenmedi seni olamaz mı? Bildiğim kadarıyla psikoloji okuyanlar kendini doktorlara yakın hissetsede psikiyatrist olmadıklarını yani tıp okumadıklarını diğer doktorlar yüzlerine vuruyor. Kısaca sen doktor değilsin. Diyor olabilir. Tıp okuyan insanda ego olur arkadaş. Bizim ülkemizde ego sahibi olmak neden kötü anlaşılıyor bilmiyorum.
Ego ve hümanizm bu ülkede hep yanlıs anlamda kullanılıyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesleğim belki çok ahım şahım değil (İnşaat mühendisliği mezunuyum) ama kesinlikle işi gücü olan, kariyerli biriyle evlenirim. Ben itü mezunuyum, kendim gibi olmasını isterim haliyle. Gidipte saçma sapan kıytırık lisans veya önlisans mezunu biriyle olmam. Açık konuşmak lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Kıytırık lisans bölümü okuyup aşırı yetenekli kişiler tanıyorum. Uluslararası ilişkiler okuyup (genelde kıytırık meslek derler) kickboksda dünya derecesi olan arkadaşlarım var. Bu da mı bir engel? Bakış açınız yanlış gibime geldi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak sana şöyle diyeyim.
Bende mesela Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik öğrencisi olarak yanıma Fen Edebiyat Fakültesinde okuyan bir kızı yakıştıramıyorum.
Fakat kıza bunu söyleyip rencide etmiyorum, o umudu kıza vermiyorum.
Amma velakin, doktorla psikolog olur amwq çok da uç meslekler değiller yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSizi reddetme sebebi başka şeyler de olabilir, o ayrı, kafasının içindekini bilemeyiz.
Kaldı erkeklerin statüye bakanı da var, bakmayanı da. Hepsini aynı düşünce kalıbına sokamayız. Statüye önem verdiği için onu taşlayamayız, kınayamayız. Eğer ki, kendi çabasıyla iyi bir yere gelmişse bir insan, kendisi gibi birini istemek onun suçu değil, hakkıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhabaa. Lütfen bu dediğim yanlış anlaşılmasın. Üniversite öğrencisiyim. Hastaneye gittiğimde genel cerrahi doktoru sistemden numaramı alıp benimle konuşmaya başladı. Ben ise İktisat öğrencisiydim. şu an nişanlıyız. Statüye baktığını sanmıyorum. Size denk gelenler dandikmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayır kesinlikle ondan degil
Psikolog doktordan cok daha prestijli bir meslektir.
Onun seni istememe sebebi farkil yönden de olsa yine de meslegindir. Çünkü onun ne m"al oldugunu hemen anlarsin diye cekinmiş.
Tıp tercih edenlerin yuzde 80 i toplumda yer isteyen ezik insanlar maalesef. %19 u da ailesi hava atmak icin cocugu zorluyor. Geri kalan yuzde 1 ise meslek olarak dusunuyordur.00 YorumlaŞimdi olay sadece meslek, para, makam değil her iki taraf içinde, duygusal çekim etkilenme, hissetme bağlanma tutulma aşk vs olması gerekiyor özellikle kadınlar için bunlar daha çok geçerli, haberlerde işte bu yüzden görüyoruz duyuyoruz milyarder bir erkeği kadın aldatıyor terkediyor neden? Kadının duygularına hitap etmediği için olay mantıksal çıkar ilişkisine dönüyor bunda da erkek kullanıldığı için hoş olmayan bir durum
00 YorumlaBenim için hiç bir insanın sosyal statüsü önemli değil. Sokaktaki şarapçıyla da, iş adamıyla da ikili ilişkilerim aynıdır. Samimi, net, karakterli insanları seviyorum. Ne olduğu ne olmadığı çok önemli değil.
20 Yorumla
+1 yılBu kişinin insanlığı ile alakalı bir şey ne kadar saçma sınıf ve insan ayrımı yapmak bir tanidigimiz var otoboyacisi adam eşi doktor hayatları boyunca hep mutlu olmuşlar bu iki kişinin kafa olarak uyum sağlamasına bağlı bir şey
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
bende senin gibi düşünüyorum ama realitede bu olmaz. otoboyacısı olup çok kültürlü olma olasılığıda düşüktür bunun nedenleri var tabi. mesela tekstilde çalışan bir insan çok fazla kitap okumaz bunun nedeni değer algısıdır tekstilde çalışan insan tıp kazanan ve okuyan insana göre kendini değersiz algılar değresiz algılayan insanda okuma isteği olmaz. doğal bir sonuçtur yani ama istisnalar vardır sizin bahsettiğniizde istisnai bir durum ama normalde bunun olma olasılığı çok düşüktür keşke olsa.
- +1 yıl
+1 yılŞahsen benim maddi durumum ve mesleğim iyi olmasına raĝmen, benim için bir kadın istersen herhangi bir restoranda garson olarak, isterse doktor olsun, bir önemi yok. Benim için bu tarz şeyler önemsiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLisede bi cografya hocamiz vardi ögretmen olmus diye çok havaliydi sürekli ailedeki tek ögretmen benim kardeşlerim benim gibi yükselemedi diyip hava atiyodu bide insanlara yukardan bakardi.. hala evlenmemis zaten evlenseydi kadin bunu boşardi yani var böyle egolu insanlar uzak dur onlardan gerçi sen zaten uzak duruyosundur
10 YorumlaHayır, kadının statüsü birçok erkeğin zerre umrunda değil esasında. Biz kadınlar gibi kendimizden 2-3 puan yüksekteki kişilere çekim çok hissetmeyiz, aksine kadının erkekten 1-2 puan geride olduğu ilişkiler daha sağlıklıdır
10 YorumlaBence buna takılı kalma. Benim arkadaşım doktor ve sevdiği insan ile evlendi ki ne statüsü ne de bir işi vardı. Ha şu da bir gerçek doktorlar biraz egolu bunu da kabul etmek lazım. Ancak bu herkesin böyle olduğu anlamına gelmez.
00 YorumlaGenel olarak erkekler statüye bakmaz. Birçok tanıdığım mimar, Mühendis, doktor ve Öğretmenin eşleri ilk okul mezunu.
Erkekler genelde Kendine sadık, çocuklarına iyi anne, hayat arkadaşı olan bir eş ister.
00 YorumlaMesleğinden ötürü red yediğini nerden çıkardınki? Doktor illaki doktorlamı çıkıcak yani? Ha bu arada tanıdığım doktor bir kadında evleneceği erkeğin en az kaymakam olması gerektiğini söylüyordu :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılBirçoğu statüye önem veriyor evet. Bu onların doğal hakkı diye düşünüyorum. Ancak insanları ezikleyerek kendini üstün görmesi çok saçma ve kendinin sadece mesleğinden ibaret olduğunu, içinin ne kadar kötü olduğunu gösterir.
00 Yorumla
+1 yılMesleği beni çok alakadar şirkete elemanmı alıyoruz. İnsanlıktan nasibini alana sadık, eşine değer veren bir eşe ihtiyaç duyar. Psikologta doktor ayrıca ne farkı var hatta doktorluğun en zor branşlarından biri diyebilirim
06 Yorumla- +1 yıl
Düzelteyim sizi hocam. Psikolog ayrı bir meslek, doktorluk ayrı bir meslektir. Psikolog, doktorluğun bir branşı değildir. Tıp değil psikoloji mezunudur. Siz psikiyatr ile karıştırıyorsunuz.
- +1 yıl
@sılacevaplıyor her ne haltsa işte akademik zırvalıklarla ilgilenmiyorum. İnsan sağlığı ile ilgili her meslek sahibi benim gözümde doktordur
- +1 yıl
@sılacevaplıyor bu arada yanlış biliyorsun düzeltme yapmadan önce konuyu doğru öğrensetmişsin psikolojik sorunlarda yardımcı olan doktorlara psikolog denir, psikolog doktorlar akıl hastalıklarıyla ilgilenen ve tedavi yöntemleri uygulayan doktorlardır. Akıl hastanesi adı üstünde kalp veya beyin cerrahı olmayacak herhalde bir akış hastanesinin başında dimi psikolog doktor ifadesinide hiç duymadın😄 psikolog ile psikiyatrist arasındaki fark psikiyatristin farmakolojik bilgisinin olmasıdır 4 yıllık eğitim alan her psikolog psikiyatrist olabiliyor
- +1 yıl
Dört yıllık eğitimden sonra master yapan her psikolog psikiyatrist olabiliyor olacaktı
- +1 yıl
Psikolojinin fen edebiyat bölümünde olması ise bu ülkenin eksikliği avrupada böyle bir şey yok bu ülkenin insan psikolojisine verdiği değeri gözler önüne sürüyor bu durum, bir de tıp okuyormuşsun yazık senin bunları daha iyi bilmen gerekirdi ama şaşırmıyorum. Türkiyede tıp eğitimi alıyorsun en nihayetinde normal bir durum😄
- +1 yıl
Psikoloji bölümünü bitirdikten sonra eğitim alıyorlar ve ‘klinik psikolog’ oluyorlar, psikiyatr değil. Düzgünce araştırmanı öneririm bana sallamak yerine. İyi niyetle birini düzeltmek bu ülkede yapılacak bir şey değil tabi ki farkındayım. Neticede herkes herbokkolog. Benim psikolojiyle işim yok. ‘Doktor’ olan kısmını düzelttim. Ayrıca bir psikiyatr ile psikolog arasındaki farkı sadece ‘4 yıllık farmakolojik bilgiye’ indirgemen altı sene boyunca verilen anatomiden fizyolojiye, tıbbi biyolojiden biyokimyaya vs verilen tüm emekleri hiçe saymak olur. Diyeceklerim bu kadar. Yaptığım yoruma pişman oldum.
+1 yılSanmam ya senden haz etmiyor olabilir.
Ayrıca egolu insan egoludur meslekle mevki ile alakası olamaz. nice yüksek makamlarda özel mesleklerde tanıdığım var eşi ev hanımı.10 YorumlaBenimde mesleğim iyi yüksek bilgisayar mühendisiyim ve tabiki bakıyorum statusune fakat doktır sanırım daha egolu oluyor. Üni mezunu ve zeki olması yeterli aslında benim için gerisi anlaşmaya bakıyor
10 Yorumla
+1 yılGemi kaptanı olarak çalışıyorum hayatımdaki kadının statüsü ne olursa olsun, benim ruhumun statüsü her zaman onun önünde diz çöker.
30 YorumlaBu hakim doktor avukat tarzı meslek grubunda çalışan insanların g@tlerinin kalkık olmasının sebebini anlamıyorum sanırsın bilim adamı.
323 Yorumla- +1 yıl
Ama doktorlar bilim insanı
- +1 yıl
@Berkay03_ kadının zeki olduğu kesin ama zekesını kötüye kullanıyor beyinsiz demesi avukat bir insanı beyinsiz yapmaz ve en çarpıcı olanı asla "etkilemez" bir insanı mahkemeye vermek için zarar verilen insanın bana göre kesinlikle kötü etki altında hissetmesi lazım zihinsel bir insan için zaten bu imkansız bırakın avukatı sıradan herhangib birine beyinsiz deseniz etklienmez ama bu dava konusu olabilir saçmalık burdadır zaten o yüzden hukuk kanunlar vs de hiyadir boştur içi.
- +1 yıl
@berkay03_ yeter ya sabahtandan bildirime boğdun bizi.
- +1 yıl
Bilim öğrenip bilim icra ediyorlar. Seni yasalarla iyileştirmiyorlar anatomi fizyoloji tarihin yan dalları değil. Sana neyle yaklaşıyorlar acaba? İlla sinovac aşısını bulan çinli mi bilim adamı sana göre? Defol şurdan.
- +1 yıl
Buda wikipeda yorumu;Tıp, hastalıkların teşhisi, prognozu, tedavisi ve önlenmesi bilimi ve uygulamasıdır. Aklı onlara öğret yaylan şurdan
+1 yılSeni beğenmemiş olabileceği aklına gelmiyor da mesleki olarak yanına yakıştırmadı dersin, eğer sevmiş ya da hoşlanmış olsa ev hanımı olsan bile bakardı
10 Yorumla
+1 yılEvet doktorların çoğu zaman egolu oluyor ama bu kişiden kişiye değişir. Statüye bakan illaki olur ama gönül severse böyle seyler engel olamaz diye düşünüyorum
10 Yorumlabaksalarda paranın ne kadar önemsiz eğitimin statünün kişinin kişiliğe etki etmediğini tamamen kişinin kendisinin kendiyle alakalı olduğu bir durum olduğunu zaman geçirdiklerinde anlayacaklardır..
10 Yorumladavul bile dengi dengine ama erkekler genelde ilk etapta güzelliğe bakıyo biz erkeklerin yapısı gereği daha sonra karakteri mesleği parası geliyo
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılİstisnalar hariç önemli olan karakter olsa da bazıları statüye bakar. Mesela ceo alan abim statüsüne önem vermeyip ev hanımı birisi ile evlenmişti.. Makamlar geçici ki..
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılHer iki tarafta buna dikkat ediyor. Kazançları birbirine yakın olmalı , yoksa çok fena ezilir zamanla. Veya bir süre sonra iplemez hiç. Üzücü ama gerçek bu 👍
10 Yorumla
+1 yılBakanlar var ama saçma. Kendi parasını kazandığı sürece şikayetim yok. Mesleği de patronunu ilgilendirir beni değil. Çalışmayan kadına çok sıcak değilim. Onun ilgi açlığına yetişilmiyor.
10 Yorumla
+1 yılMesleği olmasa dahi ailesi varlıklı olanla evleniyorlar genelde. Bazı zengin aileler kızlarını çalıştırmıyor. Öyle ailelerin kızlarıyla evlenebiliyorlar. Tamamen genellemek yanlış olur.
00 Yorumla
+1 yılBen de yazılım uzmanıyım. Kimsenin kimseyi aşağılayama hakkı yok. Önemli olan karakter meslek değil. Doktorlarda bi ego olduğunu ben de düşünüyorum ama hiç doğru bulmuyorum.
00 YorumlaBu insanlığıyla hayatta neye değer verdiğiyle ilgili birazda… 😔
Ben tersi örnekler biliyorum… üzülmeyin güzel insanlarla karşılaşırsınız sizi siz olduğu için sevip hayatında isteyen…10 YorumlaMesleki seçimler kendini hayat karşısında ekonomik anlamda daha güvenilir bir düşünce taşır. İlişkiyi sürükleyen etmen statü değil anlaşabilir ortak nokta paylaşım ve tutku.
10 YorumlaBu konuda denklik önemli belli bir eğitim kültür seviyesi olmalı ama doktor psikolok ilişkisi olabilir. Belki karşındaki kişi farklı nitelikler arıyor.
00 YorumlaBiliyorum biraz sinir bozucu ama kimse kimseye olumlu cvb vermek zorunda değil. Erkekler çok daha fazla yaşıyor bunu. Tıpkı çok tercih edilen kızların reddetmesi gibi.
00 YorumlaErkekler kadınların statüsüne bakar fakat bu eşdeğer olmak zorunda değildir. Bu konu biraz doktor egosu dediğimiz kısma giriyor.
10 Yorumla
+1 yılBelki tipinden dolayı reddetmiştir lakin işin mazeret olmuştur.
12 Yorumla
Soran+1 yılOrtalama güzellikte bakımlı biriyim ne biliyim genelde bakarlar bana:
- +1 yıl
100 kilo kadınlara da bakıyorlar bu herhangi bir şeyi kanıtlamaz
meslek için olduğunu nerden biliyon belki tipini beğenmemiştir, erkekler tipe bakar
22 Yorumla
Soran+1 yılOrtalama güzellikte bakımlı biriyim ne biliyim genelde bakarlar bana:(
Benim mesleğimin hiç bir önemi yok. Ben bir insanım. Sıfatları boşverin fiile bakalım. Ayrıca. Bir kişiyi beğendiysem asla mesleği umrumda olmaz.
10 Yorumla- Devamını Gör (170)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Mesleği iyi olan erkekler kadınların statüsüne bakar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat