4 yıllık bölümlerin çoğu bana boş geliyor, ayrıca sağlam bölümlerinde kpss puanı yüksek olduğundan atanmak yine zor hale geliyor. 2 yıllık bölümlerin maaşı az olmasına rağmen iş bulma olanakları daha fazla diye düşünüyorum ayrıca kpss puanları da o kadar uç noktada değil.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
2 yıllık, 4 yıllık istersen 5 yıllık okusan bile sonunda kpss, iş içinde tanıdık maalesef şart. Eğitim almak benim için her zaman 1. sıradır diploma sahibi olmak kadar güzel, onurlu bir durum yok. Ben her zaman, ilgi ve yeteneği hangi yönde ise insanın, hedeflerine ve kararlarını bu şekilde yönetmesini isterim. Size tutup, şu bölümü okuyun veya iş bunda var diyip yönetmek istemem. İstemediğiniz bir bölümü size sevdirmeye çalışıp, zorlayamam. Bu yüzden karar sizin. Sonunda ama mezun olduğunuz hangi alan olursa olsun, kpss puansız sağlam bir konum zordur..
Torpilin gözü kör olsun 🥺
Maalesef..
eğer devlet memuru olacam diyorsan ilk 2 yıllık oku kpss ile atandıktan sonra ister dgs ile ister yks ile 4 yıllık okul kazan hem okuyup hem çalışırsın mezun olduğunda da maaşın artar mis gibi :)
ayrıca nerede okul kazanırsan oraya geçici tayinin çıkıyor devlet teşviği var çünkü
Ya yeni öğrendim lisans bitirdiğim için önlisans okuyup mezun olsam bile önlisans KPSS’ye giremiyormuşum 🥺
evet öyle bi durum var ama atandıktan sonra lisans okuyabilirsin
Ya ben 4 yıllık bir bölüm bitirdim iyi ki 2 yıllık okumadım şimdi şöyle söyleyeyim mühendislik tıp hukuk öğretmenlik eğitim fakültesi diyelim buna bunlarda 2 yıllık yoktur basit demek istemiyorum ama hafif bölümlerin 2 yıllığı vardır bence o hafif bölümlerin 4 yıllıkla kıyaslanması bile doğru değil millet lisans mezunu olabilmek için gidiyor 4 yıllığa bana sorarsan bi farkı yok sadece lisans önlisans ad farkı var bölümüne bağlı daha doğrusu
Ama kamu yönetimi diyelim mesela ben 4 yıllığı tercih ederdim lisans mezunu olabilmek için 2 yıl okusam Nil’e dörde tamamlamak isterdim
ben de 4 yıllık bir bölüm bitirdim ama kpss ataması yok, düz memur bile olunmuyor. Belki hoca olurum diye yüksek lisans sınavlarına hazırlanıyorum başka türlü işim zor. Ona ek olarak bir bölüm daha okumak istedim ama 4 yıllık mı 2 yıllık mı diye araştırma yaparken 2 yıllıklar beni cezbetti sanırım bunda pek zamanımın kalmamış olmasını düşünmem de etki etti bilemiyorum. 4 yıllıık bir üni daha okusam yaşım 29 oluyor :(
boş ver ya okuma bende işsizim bak 😂
e okuduğum bölümden memnunum diyordun ahjshvshajh
Memnunum benim ilgi alanı bi bölümüm zaten ama ben bi süre kendimi dinlenmeye aldım malım üniversitede ağzıma sıcan bir arkadaş oldu anca toparlanıyorum hafız 😅😅😅
ghfhghhf geçmiş olsun
Saol kanki 😂
ne demek njkshrgjeagjhj