Temizliğe gelecek kadınlar benden çok kazanıyor diyen doktora tepki gelmiş.. sizce bu konuda kim haklı? temizlik çalışanının günlük kazandığı paranın doktordan daha fazla olması normal mi

Tepki gösterenin tweeti;

Temizliğe gelecek kadınlar benden çok kazanıyor diyen doktora tepki gelmiş.. sizce bu konuda kim haklı? temizlik çalışanının günlük kazandığı paranın doktordan daha fazla olması normal mi

Tepki gösterenin tweeti;

Kişiliklerden, karakterlerden ve davranışlardan hariç olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse, burada emeğe bir haksızlık ve/veya hakaret olmadığı çok net anlaşılır. Kaldı ki bir tweet ile davranışsal analize kalkışmak büyük hata olur, o başka...
Bu ülkede son yıllarda her geçen gün artan bir şekilde eğitime ve eğitimliye olan saygının, verilen değerin azaldığı maalesef acı bir gerçek.
Belli bir işte çalışan herkes, hangi işi yapıyor olursa olsun, işin gereği olarak bir emek harcar. Bu bağlamda herkes emek verir, emekçidir.
Ancak belli işleri yapmak için o işin eğitimini almak gerekir ve uzmanlık gerektiren bazı özel işlerin eğitimi, diğer eğitimler içinde ayrıca uzun ve pahalıdır.
Çok uzun ve sıkıcı bir yazı yazılabilir ama iki şeye dikkat çekeceğim sadece:
- Herhangi bir üniversite mezunu, yüksek lisans ve/veya doktora seviyesine gelebilmek için insanlar ne kadar para harcıyor ve eğer bu eğitimleri yapmayı değil de lise bittikten sonra iş hayatına atılmayı düşünselerdi, kazanacakları ne kadar paradan vazgeçmiş oluyorlar farkında mıyız? ( Eğitim total giderleri + Vazgeçme maliyeti )
- Bıçak kemiğe dayansa, herhangi bir özel eğitime ihtiyaç duyulmayan işleri, sağlığı elveren herkes yapabilecekken, özel eğitim gerektiren işleri herkesin yapamayacağının ayırdında mıyız? ( Yukarıdaki örnekte olduğu gibi, evinin temizliğini herkes yapabilir ama hastalandığımız zaman doktora gitmeye, onun yazacağı bir ilaca muhtacız. Tıpkı avukata veya mühendise ya da diğer uzman meslek dallarını yapanlara muhtaç olduğumuz gibi. İstesek de onların yaptığı işi yapamayız )
İşte sadece bu iki şey, özel eğitim almış, belli bir uzmanlığı olan kişilerin, ekonomik açıdan daha "kabul edilebilir
bir seviyede olması sonucunu otomatikman doğudur.
Doktor olan kişiyi şu yazıda haklı gören insan statüye göre insan ayrımcılığı yapan kişidir. Hiç kimse karşısındaki insanı mesleğinden dolayı küçük görüp, kazandığını eleştirme hakkına sahip değil yani şu tweetin tam tersini temizlik personeli olan kişi, bir doktor için atsaydı zaten temizlik personeline haklı diyen bir insan bulamazdınız.
Hiçbir meslek kutsal değildir, her mesleğin doğasında zaten biraz insanlığa hizmet etmek vardır ve bunun karşılığında da maaşını ay sonu alıyor insanlar.
Doktor toplumun sağlığı için önemlidir, öğretmen iyi nesillerin yetişmesi için mühimdir, mühendisler hayatımızı kolaylaştırmak ve neredeyse her alanda tıp, askeri vb alanlardaki cihazların üretilmesi gibi durumlardan, başımızı sokacağımız evlerden sorumludur, inşaat işçisinin bedenen emeği olmasa saatlerce plan da yapılsa aynı şekilde iş sonuçsuz kalır vs vs yani bu örnekleri çok daha uzatabiliriz.
Maalesef bu pandemi dönemi sonrasında bazı kişiler mesleklerini herkesin ve her şeyin üzerine koyup insanları aşağılama yoluna gitmeye başladılar.
@hhhfhnbbb Öyle mi sen hayatında günde kaç ev temizledin de milletin emeğini küçümsüyorsun yani kafaya bak 😂
Bu mantıkla doktorda silah tutamaz veya mühendislik yapamaz mesela ee peki bu onu daha aşağı mı yapar?
Kardeş siz Türkiyede bazı mesleklerin maddi anlamda refahta olması ve sosyal statüsü olmasından ötürü dünyanın her yerinde böyle zannediyorsunuz ama işler bizim ülkemizde senin gibi şu ayrıştırıcı zihniyete sahip süper zekalar yüzünden bu halde.
Ayrıca bir işte 8 saat oturup da 20 bin kazanırsın diğer işte fiziksel anlamda kendini öldürerek 20 bin kazanırsın yani bunu göz ardı edip ben okudum kafasından çıkın artık.
Bende yazılım mühendisiyim ama kimseye sen niye bu kadar kazanıyorsun sadece temizlik ile bu paralar kazanılır mı demem çünkü evimde yaptığım temizlikle bu işi profesyonel anlamda yapmak arasındaki farkı bilecek kadar kafam çalışıyor.
Bi bok çalışmıyor. Herkes kendi bokunu temizlese temizlikçiler aç kalır. Keşke öyle yapsak da görsek bir toplum eğitim düzeyi yükselse. Oturuyo dediğin adam yer silmiy hayati kararlar veriyor ve bunun toplum ve kişiler için sonuçları oluyor. Temizlikçi ile aynı parayı verme direk öğretmenliği kaldır çocuğunu gündelikçi büyütsün o zaman. Çocuğun da yer silmeye gider sen de saygı duyarsın bol bol
@hhhfhnbbb Doktor maaşı ile temizlikçi maaşını aynı zanneden ve saygısız, ağzı bozuk bir avamla tartışacak değilim.
@hhhfhnbbb Çöpçüyle muhatap olmak benim için sorun değil sen rahat ol.
Ben doktorla da çöpçüyle de kıyafetine, statüsüne göre konuşmam. Kim ne kadar insansa ona göre muhatap olurum, sen bence git kendi yorumunda işçilere falan salla yani belli keyif alıyorsun.
Kardeşim dünyada da avukat, doktor, mühendis çok iyi kazanır ve evini temizlettiği insanın günlük ücreti dokunmaz bile. Temizlikçi ile doktorun saatlik ücreti aynı mı olsun? Amerika'da ev temizliğine günlük 100 dolar verirsin, avukatın saatlik danışma ücreti 300 dolardır. Her gün elalemin evini temizlemenin kolay iş olmadığı doğru, ancak doktor kadar sorumluluk üstlenmiyor. Çalışan insanların ücreti sadece harcanan emeğin saat ücreti değil, üstlendiği sorumluluğun karşılığıdır. Her ay 10 milyon liralık hakedişe imza atan mühendisi 20.00ü TL maaş ile çalıştıramazsın. Mesleğine bakılmaksızın tüm çalışanlar ayda 15.000 TL mi kazansın, o mu istediğiniz? Canımızı emanet ettiğimiz doktorlar, çocuklarımızın eğitiminden sorumlu öğretmenler, yaşadığımız binaları yapan mühendisler ayda 30.000-40.000 kazanmasın mı? Hakları değil mi?
*20.00ü=20.000 (mühendis)
@Banker_Bilo Benim doktor arkadaşlarım var ortalama 30 bin TL civarı kazanıyor keza ben mühendisim ve bu civarlarda kazanan mühendislerde var ancak bu eve temizliğe gelen kişilerin çoğu firmalardan geliyorlar ve o kazanılan paranın çoğunu kendileri kazanmıyor.
Ve o çalışanlar tüm o parayı kendileri dahi alsa kimseye zorla bu parayı vereceksin demiyorlar eğer işine gelmiyorsa evine o paraya temizleyecek insan çağırmazsın olur biter.
Burada mesele kimin ne kadar kazandığı veya kazanması gerektiği değil çünkü bu kıyası yapabilmek için önce her iki mesleğin de sabit kazancını hesaplamak gerek yani herhangi bir kamu kurumunda bir temizlik personeliyle doktor veya mühendis aynı mı kazanıyor?
Ekstra iş yapan insan zaten ekstra alarak kazanır bu gayet doğal yani bir firmada elektrikçilik yapan kişi bu işinin dışında ekstra işlere giderek çok daha fazlasını kazanabilir o zaman bu elektrikçiye senin bu kadar kazanmaya hakkın yok sen alt sınıfsın mı demek gerekiyor?
Bugün kendine çalışan insan zaten fazla kazanır yani bir doktorun muayene ücreti eğer kendi muayenesi var ise oldukça iyi bir fiyattır ve kazancı da çok üst ücretler olur yani kendi işini yapan kişiler kendi ücretlerini kendileri belirlerler.
Temizlikçi çok kazanıyor, daha az verelim demiyorum. Günlük 50ü TL yevmiye temizlikçi için olması gereken zaten. Hafif iş olmadığı da doğru. Sorun, kalifiye çalışanların hakettikleri ücretleri alamıyor olmaları. İyi bir elektrik ustası da, yanında çırak falan çalıştırıyorsa günlük 1.000 TL almalı. Bundan 2-3 yıl önce ustanın yevmiyesi 500 liraydı zaten.
*50ü=500
@Banker_Bilo İşte onun nedeni maalesef enflasyon değerlerini yanlış açıklayan kişiler eğer gerçek enflasyon oranında zam yapılsa insanların daha kaliteli bir yaşam tarzı olacak.
Benim eleştirdiğim nokta bu tweeti atan doktor olduğunu iddia eden kişinin kendisini yukarıda başkasını aşağıda görmesidir yoksa herkes iyi kazanmak ister tabiki.
@Eeecrin Hayal görmeyin bence. Günde 5 ev ne demek ya cidden?
Günde 2 evden fazla iş yapamaz çünkü gidilen evde işini dakikasında yapıp çıksan tertemiz iş de yapsan göze gözükmez ve bir daha iş alamazsın.
Her bölümün eğitimi kendince zor yani eğitim zorluğuna göre maaş belirlenmez.
Avrupadaki maaş skalalarına bakarsan eğer aradaki farkın oldukça az olduğunu görebilirsiniz.
Bu ülkede asgari ücretle çalışan ile ortalama kalifiyeli eleman arasında neredeyse 3 kat maaş farkı var zaten.
Eğitimin zorluğuna göre değil, mesleği öğrenmek için harcanan yıllara, mesleği icra ederken alınan sorumluluğa ve maruz kalınan çalışma şartlarına göre maaş verilir. Bu bağlamda, bir maden işçisinin günlük yevmiyesi temizlikçiden veya inşaat amelesinden fazla olmalıdır.
Birbirimizin kazancını kurcalayana kadar ''neden bu kadar az kazanıyoruz?'' sorusunun kaynağını bulursak ve çözüm için var olan oyumuzu akıllı şekilde kullanırsak bu problemler ortadan kalkar...
Eskiden giren garibana giriyordu, şimdi kim gariban kim paralı onun da ayarı kaçtı. Giren alayımıza giriyor, girmekle de kalmıyor, giriyor çıkıyor giriyor çıkıyor...Zevk alana ne mutlu, alamayan hesabını sorsun bi zahmet...
Olabilir. Bir temizlik işçisiyle bir doktorun kazandığı para birbirinden farklı olabilir. Tamamıyla ayrı iş kolları, aynı iş yeri de değil. O zaman niye dert ediyorsun. Farklı meslekler birbirinden farklı kazanabilir. Ben daha az kazandığım için maddi gücüm yetmiyor, bu parayı vermek istemiyorum diyorsan da evini kendin temizleyeceksin. Ev temizliği kolay bir iş değil ve aldıkları parayı da hakediyor işini hakkıyla yapan..
Cevap
47Cevap
Doktor haklı
Memurlara neden yüzde %25 -30 zam yapılıyor. Asgari ücrete gelen zam oranı neden memurlara verilmiyor dediğimde herkes fakir edebiyatina mağdur edebiyatina bağlayıp bana tepki gösteriyordu. Düşünün bir kadrolu sınıf öğretmeni çocukların temel eğitimini veriyor aile eğitiminin yani sıra alması gereken en temel ve en önemli eğitimi veriyor toplumun temelini atıyor. Ancak aldığı ücret asgari ücretin sadece 1.5 katı. Yolu yemeği de cebinden onları da çık al sana "neredeyse" asgari ücret.
Doktorluk sadece diploma sananlar bunlar. Kibirli. Karşı komşum da aynı. Kendisi uzm. Kardiyolog. Diyorum ki Antalya'da ayda 500k kazanan kardiyolog da var. Gelistir kendini o parayı al, kadına verdiğin para gözüne bile gözükmez. Ama ben 6 yıl tıp okudum, para kendi kendine gelsin der oturur maasini alır poliklinikte sadece hasta bakarsan böyle temizlikçi kadının aldığı paraya göz dikersin. Diploma her şey değildir.. Diploma sadece araçtır. Önemli olan diplomadan sonraki donanimindir.
Kimse kusura bakmasın, doktor haklı. Temizlikçilere daha az verelim, çok kazanıyorlar demiyorum. Bugünün ekonomik koşullarında her gün bedenen çalışan insana 500 TL zaten verilmeli. Sorun, haftada bir gün gelen temizlikçiye ayda 2.000 TL vermenin doktorun bütçesini sarsıyor olması. Doktorun günlük kazancı (maaşı/30) temizlikçiye bir gün için ödediği ücrete eşit olursa orada ücret adaletsizliği vardır, doktor boşuna yıllarca tıp okumuştur, uzmanlık yapmıştır, 36 saat nöbet tutmuştur.
Doktorlarda haklı şimdi ona bakarsanız bir youtuber ınfluncer ne haltsa felanda bir doktordan fazla kazanıyor. En azından hizmetçi temizlik yapıyor. Emek veriyor. Hakkını ararken insanları küçümsemenin bir faydası olmayacağınıda bilmesi gerekir o kadar kitap yutmuşsun meslekten önce kişisel gelişim derside verilmeli bazı insanlara davranış nedir konuşma nedir bilmeyen çok üniversite mezunu var.
Cahile laf anlatmak zor kadın okumus doktor olmuş emek vermiş ilkokul mezunu insan benden çok alıyor diyor ve haklı gayet 9 bin civarında maaş alan memurların tepkisi de hakli mesela asgari ücrete bu insanlar hayatlar boyunca emeklerinin karşılığını almis galiba empati yapamıyor
Doktor emeğinin karşılığı için temizlikçiyle münakaşaya girmeyecek ve kendi kurumdan ya da devletten isteyecek hakkını.. Temizlik işleri böyle, beğenmiyen de kendi evini kendisi süpürsün... doktora gelene kadar hemşire, polis hele ki öğretmen maaşları ne kadar düşük
ozaman hastalandığınızdada alırsınız receteyi elinize kendiniz yazarsınız ilaçlarınızı , çatal bıcak ne varsa ameliyatada kendiniz girersiniz. böylece dr paranızda cebinizde kalır dr temizliği yapabiliyor. peki siz hanfendi dr un yaptığını yapabilecekmisiniz. ne saçma bir tweet bu böyle.
Başka meslek gruplarını küçük görmeden kendi hakkını savunamayan aciz, acınası insanlar. Ülkedeki en dipten, en yukarıya tüm eşitsizliği ortadan kaldırmaya çalışarak değil de, sadece benimki düzelsin diye çalışan zihinlerin çokluğu yüzünden bu ülke kolay kolay değişmez maalesef.
Ilkokul mezunu, her yonuyle vasat ama insaat bilen mutahitler doktorun 10x kati kazaniyor.
Madem oyle, insaat icin de kollari sivayalim..
Tip bolumunu, birkac fen matematik turkce cozebilen herkes olacak kivamda bi egitim sistemine sahibiz. Kisi kendini, erisilmez tanri mi goruyor ki bu haykiris nedir?
Yanlışın var tamam Ülke iç açıcı değil ama kimse bir kaç soru ve ezber becerisi ile doktor da olmuyor. Yani bir kere çok iyi derecede latince ve matematik öğreniyorsun bir de biyoloji giriyor ekstranuygulamali bir bölüm kapasitesi olmayan kimsenin okuyamayacağı bir bölüm ögretmenlikle karıştırmayınız. Tip tek başına vasıftır ve beceri ister yani aksine hizmetcilik bu söylediklerinizi kapasar beceri istemez vasıf istemez kimse temizlikci olmak için herhangi bir siralamaya ve vasfa sahip olmaz okulu yoktur
Teorikte cok guzelsiniz.
Pratikte, sizin tip mezunlariyla, hali hazirda doktor olmus, olmaya aday kimselerle diyalogunuz var mi. Bu meslegin koreltilip, onur ve vasfinin ne kadar bosaltildigi veya basitlestirildigi gibi..
Ana mesajimda ve oncekinde de belirttigim temel yargi kisilerin, mesleklerin otekilestirilmesi.
Temizlikciyi kucumseyip, ezmek, emegi karsiliginda istsdigi parayla kendisini kiyaslamaya kimsenin hakki yok.
Cok isteniyorsa temizlikci de olabilir pekala, oyle mi?
Veya cok idealist ve hakki gorulmeuen hekim ise yurtdisina da gidebilir.
Baskasini ezip, kendi hakkini aramak; birisini otekilestirmektir sorun. Tip egitim veya uygulamasinin zorluklarini daha derinlemesine tartismanin temel dusuncemle alakasi yok.
Okumuş insana verilen değeri mi, temizlikçinin aldığı parayı mı sorgulamalı. burada kusura bakmasın hiç bir temizlikçi kendini doktorla bir tutmasın. Doktor o temizliğin daha iyisinide yaparda temizlikçi ne yapar hastalanınca bilmem.
@ZaxraI8 öyle değil işte. Herkes temizlikçi olur ama doktor olamaz. Ülkenin refahı için bu şart. Allah herkesi kendi yarattı. O bile herkesi eşit görmüyor. Kim ona yakınsa o cennette kademe alır. Doktorla temizlikçiyi eş tutarsan bu adil olmaz.
@ZaxraI8 bu kafada gençlikle bu ülkede bir yere gidemez. Zaten okuma kafası yok milette.
@Melos727 sağol.
Butun insanlar esittir doktor hakim. polis avukat bekci cõpçü hostes pilot cifci çoban hepimiz insaniz kimsenin kimseden eksigi fazlasi yok olamaz!!! nefret ederim bõyle seylerden sartlari el vermemistir okuyamamistir🤨herkes şanli dogmuyo neyazikki tamam
@Zaxral8👍🤚🏻
@pirpirella000 sonuçta bu eşitsizliğin toplumsal çöküş anlamına gelnesidir ki. Her işin ayrı riski vardır.
🙄🙄🙄
Doktor haklı. Kimse temizlikçi nasılsın emeğinin karşılığını almadın demiyor. Doktor olmak, çok önemli. herkes olamaz. Doktorun da emeğinin karşılığını alması gerekiyor.
* Kimse temizlikçi emeğinin karşılığını almasın demiyor olacak. Yazarken fazladan eklemeler olmuş
Kesinlikle, herkes kızıl bayrağa dönmüş
O kadar zorluğu çekmiş dirsek çürütmüş bir insan hakkı olanı dile getirmiş yaşadığıyla abartacak bir şey yok. Onlara zam kolay geliyor ama doktora gelmiyor, devlet çalışanlarına gelmiyor
ne saçma ya o bir hekim hepimizin derdine derman olmasına vesile olan insanlar.. temizliği ise 10 yaşında ki kuzenimin oğlu bile yapıyor abartı fiyatlar olması abes
yanına gökkuşağı işareti koymuş birinden en fazla böyle yorum çıkar zaten, homofobik değilim ama nerede şu gökkuşağı logosunu ismine koyan varsa hepsi -80 iq oluyor.
Doktor hayat kurtarıyor. Hastalıklara derman oluyor. Yani yazdığı ilaçlarla yaptığı tektiklere vesile oluyor diyelim. Senelerce bunun okulunu okumuş yüksek lisans yapmış emk vermiş çalışmış çabalamış...
Tepki vermesi gayet normal. Temizlikçileri asla küçümsemiyorum ama doktorların eline su dökmemek lazım.
Temizlikci ablalar haklı. Ben hekimim kelimesinin altında bile çok büyük bir kibir yatıyor. Kibirli insanlarıda hiç sevmem, ne olursa olsun.
Kibir vs yatmıyor, vasıfsız insan elit eğitimden yüksek alıyorsa (ticarethane sahibi tacir başla konu orada risk vardır) ülkede sorun vardır emin ol doktor ablanın da derdi onların yüksek alması değil buna bile para veremeyecek durumdayız olayı, çekiç orak mısınız hepiniz ki böyle konuşuyorsunuz,
Benim düşüncem bu ne alaka sizle aynı fikirdemi olmak zorundayım? Tamam doktor hanım emeğinin karşılığını alamıyor olabilir. Ya da emeğinin karşılığını alamiyorsa, temizlikçi bile benden fazla alıyor demek kibirin ta kendisidir.
Endokrinoloji okudum merak etme
Kibir vs değil? Verilen hizmet kalifiye olmak vs kibir değil?
@hhhfhnbbb ne dediğin umrumda bile değil. Kibiri, hayatın gerçekleri olarak algılayacak kadar beyin hucrelerin ölmüş. Sana teşhis koyuyorum, kibir zehirlenmesi ile gelen beyin ölümü 🤣
Endokrinoloji okuduysan niye aşağılık kompleksin var ki
@hhhfhnbbb yoo ben doktorum demedim. Doktor değilim belki ama senden daha çok insan olduğum konusunda eminim. Saldırganlık ve hakaretle hep sen ezikleneceksin.
Aşağılık kompleksimin olduğunu kim söyledi? İkiyüzlülük mu yaptım ben? Kibirinden şisen, hastalarına tepeden bakan o kadar çok doktor var ki...
Konu burada karakter vs değil ama ekonomik olarak ele aldım ona bakarsan para için yanlış tedavi ettiler beni
Kazansın ne var bunda. Doktor da olan sorun kendini temizlikçi kadından üstün görmesi ve temizlikçilik yapan kadını düşük görmesi. Bence doktor kendisini bi sorgulasın.
O şekilde düşünmüyorum.. O kadınlar çalışmak zorunda zor dumrumdalar çünkü benim verdiğim ücret onların sofrasına defterine kitabına vesile oluyor. Keser gbi hep bana illa bana olmaz
Doktor haklı. Altta emeğin karşılığı vs diye tatava yapanı da ben devlet olsam hastanelere giriş çıkış ve ücretsiz tedavi hakkını falan elinden alırım.
Bir kere pozitif ayrımcılık verirsen şımartırsın ve asla doyuramazsın.
Kadın ve sağlıkçı ne alsa memnun olmaz artık.
Hele kadın sağlıkçı asla memnun olmaz.
Yevmiye usulü çalışanların ücretleri fazla olur tabi. Saatlik ücretini net ücretten değil brüt ücretten hesaplasın bakalım ne kadar fark kalıyor arada 😂
temizlikci hakli doktor gidip bkin hastaneye hem karolifer hemde isitici calistiriyorlar bazilari muayene bile etmeye tenezzul etmiyir her doktor bir degil tabi boş yapmiş burada
Serenay hanım sanırım regl döneminde, gereksiz bir şekilde yükselmiş. Son zamanlarda türeyen doktor karşıtı tavır neden anlamıyorum, zira bu durumda da konu bir doktorun bunu söylemiş olması değil de geçimin zor olması ve temizliğe vereceği parayı herhangi bir kişi olarak vermek istemeyip kendi yapması.
Bu hanım efendiye 1500 lira muayene ücreti yazın aklı başına gelsin. Aptala bak sanki doktor emek vermiyor. İyi o halde kendi filmini çeker kendin yorumlar kendin tedavi olursun hasta olunca.
Serenay karısına katılıyorum. Madem öyle fazla görüyor getirisini. O zaman mesleğini bıraksın temizlik sektörüne girsin Paylaşımı yapan.
Aynı kafayı yaşıyorsunuzda serenay karısıyla bu tabirde acayip. Neyin kafası bu anlamadım.
@TeslaDaVinci benim görüşüm. Seni niye rahatsız ediyor.
Belki benimlede alakalıdır
@TeslaDaVinci ne yapayım
Saygı...
Bunlar beden gücü ile çalışan insanların neden daha az kazanmak zorunda olduklarını düşünüyorlar?
@hhhfhnbbb hayır kardes ben de veteriner fakültesinde okuyorum. Aldığın parayı verdiğin emek karşılığında alırsın. Ona bakarsan şuanda üniversite mezunu insanlar ustalık kalfalık gerektiren işlerde çalışan insanlardan çok daha fazla. Temizlikci olarak çalışacak adam neredeyse bulamayacak duruma geleceğiz. Azınlıkta olan kişiler de haliyle iyi para kazanacak.
Bende genel temizlikte bir abla var onu çağırıyorum. Onun gibi asla yapamam ve onun o güzel ellerinden öperim. Kolay mı o kadar işi yapmak.
Dogru soylemis ya bizim burada abla var 5 saate 150 lira veriyorlar ve o 5 saatin tamamin da utusune kadar yaptiriyorlar
Doktor düşmanı falan değilim ama cidden her konuda kendilerine pay çıkarıp kıyaslayıp yakınmalarından gına geldi. Ayrıca 2-3gün mesai ile 2k kazandığını yazmış yanlış anlamadıysam. Maaşları nasıl düşük oluyor ki o zaman?
Yani doktorunda sigortası kesintisi olmasa 2 katı maaş alacak neredeyse. Temizlik için gelenin sigortası güvencesi yok sonuçta.
Hasta olunca doktor dilenirsiniz temizlikçi gelip tedavi etmez sizi 😄
Ülkede sağlık sektörüne verilen değerin sonucu. Doktor haklı
Tepki verenler haklı. Doktorluğu bıraksın oda temizliğe başlasın o zaman
Yani o zaman temizliğe gelmesinler sende pislikten Çok yaşa orada.
Çok doğru bir tepki emeğin karşılığını vermek zor olmamalı ve bu kimsenin de zoruna girmemeli
Doktor hanım işini bırakıversin temizlikçi olsun o da ahhhahhhh
😅🤣
Herkes kendi evini kendi temizlemeli ya ya da parasını vermeli
Ozaman okadar çok dokunmuş doktora gitsin kendi pisliğini kendisi temizlesin...
Mesleği bırakıp temizlikçi de olmak bir tercihtir. Milletin evini pisliğini temizlemek kolaysa
O zaman bıraksın doktorluğu temizlik işini yapsın...
Adam en son mork a kaldırılmıştı sjsjsj gömüldümü acaba 😀
Doktor denen müsvedde yanlızca ağlıyor. Gitsin yurt dışına. Kalmasın burada.
Doktorlar iyi kazanıyor temizlikçilerin işi de zor tuvalet banyoyu iyi temizliyorsa parayı hak eder bayılıyorum şu doktorların allah vergisi zekalarıyla geldikleri yerden ego kasmalarına
bu gidişle kimse evine temizlikçi kadın çağırmacak ve o kadınlar tekrar işsiz kalacaklar. NOKTA
Haklı ya yarın temizlikçi gelicek tam gün aldım iç dış temizlik 600 onlar da zam yapmış. 2 ay önce 450 ye geliyorlardı
Vasıfsız kadınların bile koca parasıyla evine temizlikçi çağırması nedeniyle bu ücretler fazlasıyla şişti.
Çalışan kadınların şikayet etmeye hakkı yoktur.
Başka meslek guruplarını aşağılayan bir zihniyette nasıl doktor olmuşsun anlamıyorum
Bu kadar para diye agliyorsa kendiside gitsin temizlikci olsun o zaman aw.
Hekimler ve öğretmenler kadan ağlayan meslek grubu yok bu ülkede
temzilikçinin maaşının doktordan yüksek olmasını savunmak ahmaklıktır
Temizlikçi bi emektar. Doktor olmuş ama insanlığı öğrenememiş.
Temizlikci haklı sen onun kadar yoruluyormusun acaba
doktor olmuş insan olamamış verin şuna 5 bin lira maaş evinin kirasını anca ödesin
Doktor hakli. Bircok kurumda bazi isciler sorumluluk sahibi memurdan daha cok maas aliyor.
Doktor benzetme yapmış ama yanlış yapmış ama haklı
Kendisi yapmaya devam etsin.
Defolsun o da temizlikçi olsun o zaman.
tepki gösteren boşa yorum yapmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?