Çok güzel bir üniversite hayatım var. Daha 1. Sınıfım ama arkadaş ortamı yurtta ayrı okulda ayrı dışarıda ayrı. Çıkıp canlı müzik dinlemeye istediğimde gidiyorum. Tek sıkıntı biraz borcum var çok az o da ailem destek çıksa öderim ama çıkmadıkları için sürekli karttan yedikçe birikiyor. Şimdi kpssye girmiştim. Orada bir ilana başvurup memur olup annemin dizinin dibinde oturup hergün annemjn anlattığı geçmiş hikayelerini dinleyip, ev yemeği vs yemek ve aylık cebime memur maaşı girmesi mi yoksa bu üniversite hayatı mı. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHer zorluğun sonu, güzelliktir..
Elbette zorlanabilirsin ve bu çok normal. Borcu olmayan, eğitim, ihtiyaçlar konusunda zorlanan birçok öğrenciler var. Senin bu süreçte bir yandan hayatı öğrenip, nasıl gelir ve giderleri kontrol altına almalıyız bunun bilincine de varmış oluyorsun. Bu zorluklar uzun uzun yıllar boyu olmayacak emin ol. Düz direk memur olmak olmasın senin hedefin. Üniversite öğrencisi bir gençsin. Önce okulunu bitirmek ardından, bitirdiğin alan üzerine kpss sınavına girip gereken puana sahip olup, en son memur olabilme aşamasına geç olur mu? Okulunu asla yarı da bırakma derim. Tabi sen bilirsin, karar senin..14 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle çok teşekkür ederim, ikinci olarak uluslararası ilişkiler okuyorum. Boş bir bölüm okudugum boşa okuduğum söyleniyor.. Bu konuda da fikrinizi alabilir miyim
- +1 yıl
Elbette boşuna okumuyorsun bu alandan mezun kişiler, birçok yerde çalışma imkanı var. Örnek veriyorum. Dış ve iç işleri bakanlığı, müsteşarlıklar, kamular, müfettişlik, kaymakamlık, meslek memurluğu. Gibi alanlarda çalışma imkanınız vardır..
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ❣️
- +1 yıl
Rica ederim🌸
En İyi Cevaplar
Hem üniversite okuyup bitirmek sonra mezun olmak veya her ikisini birlikte götürmek üniversite bitirip gümrük memuru oldum şu yaşımda biraz zor geçiyor bizim işler biraz riskli açıkçası bazen çekip gidesim geliyor dışarısı kurtlar sofrası ama a101 e mi gireyim memurluktan çıkıp mecbur devam memurlukta öyle laylaylom değil ama bilgin olsun gerçi ne memurluğu yapıcan bilmiyorum ama gümrük falansa birden fazla kez otur düşün derim.
04 Yorumla
Soran+1 yılOlursa eğer zabıt katibi gibi olacaktı ama sanırım şu an yaşım 22 ve bu yaşta memurluğa girmek parası iyi bile olsa bünyeyi ve aklı zorlayan bişey o yüzden üniversitenin tadını mı çıkartmalıyım
- +1 yıl
Hayatına yön vermek gibi olmasın ama ben şu an aldığım para 9500 falan evet asgari ücretin neredeyse %70-80 fazlasını alıyorum. Yalan yok üniversitede hiç gezmedim diyebilirim full kariyer full kariyer nereye kadar da diyorsun bazen ama bu zamanlarında emek vermeyince ileridede yapmak veya uğraşmak istemiyorsun bence çalış olmaya çalış üstüne git hayalinin peşinde koş bu zamanlarda zorluk yaşıcaz belki evet genciz gezmek istiyoruz hayattan zevk almak istiyoruz ama şimdi kendimizi geliştirirsek gelecekte umarım daha rahat olucaz
- +1 yıl
Daha rahat bir hayat yaşayabilmek için fedakarlık yapmamız gerekiyor ben mesela 12-8 çalışıyorum geceleri çalışıyorum bazen günde 16 saat çalışıyorum sırf iş öğreneyim tecrübem olsun diye parası umurumda değil yeni yılda 12-13 alıcakmışım bugün söylediler hiç takmadım para değilde kendime ne kattığıma bakıyorum olayı çok ben taraflı anlattım ama benim şu an bulunduğum duruma sende geliceksin önceliğin kariyer olsun para işi gelip geçici zaten hemen eriyip gidiyor
Soran+1 yılDoğru dediniz teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
3Cevap
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Üniversite daha geleceğe yönelik. Kıymeti bilinmeli bence. ⭐
#tubasueda 🍀🍀11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bende artık öyle düşünüyorum 💜
Nett üniverstee
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden fikrinizi de söyler misiniz
+1 yılNe memurluğu yapacaksin
00 Yorumla
+1 yılMemur olup üni okumak günümüz şartlarında
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi bitirip memur olmak
09 Yorumla
Soran+1 yılNiçin peki
- +1 yıl
Lisans mezunu memurluk daha iyi olur
Yükselmenin daha rahat olur istersen - +1 yıl
Bölümünün bilmiyorum gerçi
Soran+1 yılUluslararası ilişkiler okuyorum sanırım beğenilmeyen bir bölüm ve önü açık olmayan
- +1 yıl
Ben de iibfliyim sana ve hırsına bağlı bu süreç
Soran+1 yılAçıkta mısınız veya şu an mesleğiniz nedir acaba?
- +1 yıl
Hmbna bağlı bir kurumda uzman yardımcısıyım
Soran+1 yılÇok iyii umarım bende bu yerlere gelirim
- +1 yıl
Umarım
+1 yılMemur olmak.
00 Yorumlaunivetsite okurken memur olmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmemur maaşı
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Memur olmak
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında