şu an öğretmenim aynı zamanda adalet bölümünü bitirdim şimdi DGS sınavına girip hukuk bölümüne geçebilirim 30 yaşına geldim bu saatten sonra uğrasıp avukat olmalımıyım sizce yoksa öğretmenliğe devam etmeli miyim mesleğe başladıktan sonra sevmediğimi anladım daha doğrusu severek yapmamam için bir sürü nedenim oldu velisi müdürü öğrencisi...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHepimizin karşısına zorluklar çıkıyor evet ; seçimlerimiz yanlış olabilir. Fakat seçmeyi düşündüğünüz mesleğe yatkın mısınız? Çevreniz var mı? O denli büyük etkenler yaratacak bir aileniz var mı? Mesleki zorlukları araştırdınız mı? Gibi gibi sorulara cevap vermeniz daha doğru
14 Yorumla- +1 yıl
Düşündüm ailem ile paylaştım annem hariç herkes destekçi en çok da eşim hatta her akşam gitme boş ver yaz istifanı otur çalış evde böyle kazanamazsın diyor
- +1 yıl
Bahsettiğim şey aslında şu idi ; yanlış anlaşılmak istemem ; okuyan hukukçu avukat arkadaşlar vardır kızmasınlar. Eskisinden çok daha fazla mezun var hukuk için. Pastadaki pay haliyle azalıyor. Sizin ayırt edici özelliğinizin çok fazla olması gerekiyor. Bundandır ki mezun olduğunuzda 34-35 yaşında olacaksınız (profilinizdeki yaşa göre söyledim) bu durum zorlaşmış olacak, genç ve dinamik haliniz eskisi gibi olmayacak. Bir avukatlık bürosunda çalışan olmak yerine mesleğinize devam etmeniz daha yaşanabilir geliyor. Bir çok daha unsur eklenebilir. Ütopik olan durumlar daha zor mesela. Gibi gibi çoğaltılır.
- +1 yıl
Çok mantıklı bir yaklaşım özellikle buraya yazmamın sebebi bu sekilde olaylara dışardan bakanların görüşleriydi 👍 haklısınız
- +1 yıl
Bizlerde aynı sebepten burdayız :) gönlünüzce olması dileğiyle, iyi günler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvukatlıkta çevre çok önemli bir faktör , çevreniz genişse hukuk oku mutlaka bir kazanç elde edersin , hiç olmasa CMK dosyası alırsın , ayrıca arabuluculuk gibi güzel bir kaymak var , uzlaştırmacılık var , mutlaka avukatlıktan kazancın olur , bu konuda uzun uza konuşabiliriz istersen , sevmediğin bir işi ömür boyu yapmak zorunda hissetme kendini
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim eig için 😍
Cevap sahibi+1 yılSahi neye karar verdiniz 🤔
+1 yılTandığım hukukçular var insanlar iş bile bulamıyor, gidip hukuk bürolarında asgari ücrete tamah ediyor;
Artık hukuğa harcayacağın enerjini mesleğine harca bu alanda ilerle;
Ya da o enerjini öğrencilerine aktar;
En azından bu ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde iyi bir işin var bu en büyük avantaj..🙂10 Yorumla
Avukatlık için yaşın geç değil yapılabilecek bi meslek...
Fakat avukat sayısı gün geçtikçe çoğalmakta ve iş bulma durumu gitgide zorlaşmakta olan bir meslek bilgin olsun yani...
Daha sonra hakimlik-savcılık sınavlarına hazırlanıp yükselebilirsin tabiki orası da var15 Yorumla- +1 yıl
İnşallah hayırlısı olur
- +1 yıl
Aminnn hepimiz için inşallah 🙏
- +1 yıl
💐⭐🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAvukatlık daha iyi bence
00 Yorumla
+1 yılHukuk isine girme diyesim var. Hukuk artik tamamen is alani olarak okumanin mantigi kalmadi. Önüne gelen büro acti kiymet azaldi. Yine oku kurum avukatligina gecersiin insallah
16 Yorumla- +1 yıl
Daha fazla dayanamadım istifa mı verdim artık öğretmenlik diye bişey kalmadı tekrar dönmek istesem 2 sene sonra mülakatla belki diploma yandı üzüldüm mü sadece yıllarıma emeğime ve çektiğim zorluklara şimdi sınava hazırlanıyorum stok fotografıyla ilgileniyorum
- +1 yıl
Zor surec istifa etmemen daha makul olurdu sanirim. Yine de kararlarin sana fayda getirmesi umuduyla. Dgs den de mat iyi ise kazanirsin
- +1 yıl
Çok şükür iyi olmasa bile yine aklımda var bişey
- +1 yıl
Kazanman ümidiyle iyi calismalar
- +1 yıl
Hayırlısı teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Kolay gelsin
+1 yılMerhaba,
Bu tercih size ait olan bir şey etkilemek doğru olmaz, her mesleğin kendine özgü gerektirdiği zorlukları var, ancak benim böyle bir imkanım olsaydı, öğretmen olmayı tercih ederdim.10 Yorumla
+1 yılOzaman geriye diğer seçenek kalıyor avukatlık yap ne yaparsan yap severek yapman önemli sen 3-5 saat çalışmııcan günün çopu çalışmakla geçicek ondan mutlu olmalısın iş yaparken
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAklın karışık büyük ihtimalle boş vaktin çok küçük bir yerde çalışıyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Aksine çok yorgunum ve yoğunluktan bıktım benim olmayan sınıfa girmekten aralarımı yine idare işleri yüzünden heba etmekten sıkıldım
- +1 yıl
Yapacak bsiey yok gitsende hayatından bir şey değişmeyecek
+1 yılOlabiliyorsan ol tabi fazla diplomanın zararı olmaz özge.
010 Yorumla- +1 yıl
Bunun için mesleğimi bırakacağım ama bir de o var tekrar bir okul sınav süreci çok istiyorum aslında ama gözüm korkmuyor da değil
- +1 yıl
Hayır baby mesleğini neden bırakasın ki. Saçmalama öğretmenliği bırakmadan da bitirebilirsin hukuğu.
- +1 yıl
Onu yapamam işte bütün gün okul akşam ev zamana yok çalışmam sınavlara yaklaşık 2 haftadır bu düşünce var bir göz atıyım diyorum ama kitap kapağı açamadım
- +1 yıl
Ev ene alaka yahu evli misin?
- +1 yıl
Evet çocuğumda var
- +1 yıl
O zaman o işi unut sen. O is olmaz arkadaşım.
- +1 yıl
Her sabah lanet etmeye devam yani...
- +1 yıl
Avukat olunca etmeyecek misin sanki?
- +1 yıl
Sorun calışmak değil ki mesleğin koşullarının görev tanımının saatlerinin mesai dışının anlamının sadece kağıt üzerinde uygulanması
- +1 yıl
O arrik bu ülkede her yerde öyle. Rezilligin dibini yaşıyoruz.
+1 yılSevmediysen avukatlığı seçebilirsin. Ama avukatlık da pek yapılacak meslek değil şu dönemde. Ben de bu sene dgsye girip hukuka geçmeyi düşünüyorum bu arada 😂
10 YorumlaHukuk oku tamamla...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangisi seni mutlu ediyor? Hayalin ne
16 Yorumla- +1 yıl
Avukatlık 😟
Cevap sahibi+1 yılIcinde kaldiysa gerceklestir
- +1 yıl
Keşke en başında kimseyi dinlemeyip avukatlık yazsaydım
Cevap sahibi+1 yılBelkide ondan boyle oldu. Okusan bu kadar istemezdin 😉
Kendi kararlarini verebilmek te guzel- +1 yıl
Belkide kendi kararım olmayan mesleği seçince soğumak kolay oluyor
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum sevmedigin isi yapmanin ne gicik oldugunu. Ayni durumdayim
Şimdi ki aklım olsa kesin avukat olurdum
10 YorumlaNihilist ol
02 Yorumla- +1 yıl
Birgün hepimiz öyle olacaz zaten 💐
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem