Gerçekten kafaya takilan en buyuk sorunlardan biri bu konu hakkindaki dusunceleriniz neler.. Son senem zaten sinav bu yil sizce?
Cevabın nedir?
Ya neden olmayacak bir şey gibi konuşuluyor ki ben düz lise mezunuyum ve şu an hukuk okuyorum. Benim dönemimde okulumdan 4 tıp çıktı ben dahil hukuk kazanan vardı mühendislikler keza. Sen istiyorsan yapamayacağın birsey yok inan ki:) herşey insanın aklında bitiyor at tüm olumsuzlukları her gece düşün tıp fakültesinin kapısından girdiğini amfideki ilk dersi.. inanmak başarmanın yarısıdır ;)
70 Yorumla
+1 yılImam hatipten çıkan bir adam 78. milyonluk ülkeyi yönetiyor. Azim edilirse yapılır yillarca eşşek olacağına 1 yil inek oluver nolcak ki ne kaybedersin.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEndüstri meslekten tıp mimarlık ne bileyim İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi vs. kazananlar biliyorum yani düz liseden neden kazanılmasın? Hatta benim mezun olduğum dönemde bizim okuldan çocuk tıpa yerleşti ve şehirde 1. oldu. Eğer tıp kazanacak kadar iyiysen kazanabilirsin. (:
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇalışırsan kazanırsın. Yani yeterli alt yapın varsa kazanabilirsin. Ama 4 seneyi boş geçirip, denemelerde 250-300 alıp tıp kazanmayı düşünüyorsan işin çok ama çok zor. Ama çalışarak tıpı zorlayabiliyorsan denemelerde sorun yok kazanırsın.
Cevap sahibi+1 yılEn az 450-480'i zorlamalısın. O da zaten zamanla olacak bir şey ve bence böyle gidersen kazanman çok da zor olmaz. Bu sene olmaz seneye olur ama olur yani kazanabilirsin. :)
İnanırsan yapamayacağın hiç bir şey yoktur, ben pilot olacağım diye kafaya koydum ve çalışmaya başlayalı 1 hafta oluyor :) Herkesten önce kendini ikna etmelisin ne istediğine inanmalı ve ona yönelik çalışmalısın şimdiden kolay gelsin, iyi akşamlar =)
413 Yorumla- +1 yıl
8-9 saat çalışmana gerek yok kendine de zaman ayır, bak şöyle anlatayım 3-4 saat çalıştığın bir gün dışarı çıktın ve arkadaşlarınla güzel bir gün geçirdin çok eğlendin veya hoş vakit geçirdin o günü unutmazsın ve o gün çalıştığın dersler ve konular da daha kalıcı olur bir de şöyle düşün 8-9 saat çalıştın ertesi gün dönüp düşünmezsin bile senin üzerinde bir etkisi yok. Ders çalışıyorum diye sosyal hayattan da uzak kalma bunları yaptığım zaman hem huzurlu olursun hem de çalışmanın faydasını kat kat görürsün =)
- +1 yıl
Masaya otururken amacının ne olduğunu bileceksin, yani şu konuyu bitireceğim şu konudan şu kadar soru çözeceğim ve sıradaki çalışacağım konu şu yani planlı çalışmak önceden program yapıp o gün o saatte onu çalışmaktan ziyada o gün canın ne istiyorsa onu çalışacaksın fakat çalışmanda bir sıra olacak önce bir konuyu bitireceğim sonra başka bir konuyu diyerekten. Bu şekilde çalıştığın zaman bir şeyler başardığını görüp kendine olan inancını arttırırsın ve mutlu olursun =)
- +1 yıl
O zaman kafana takacağın pek bir şey olmaması gerekiyor be bro, kendine sıkıntı yapma Allah yazmış ise kaderine kazanırsın tıbbı, eğer kazanırsan da üzülme hayırlısı öyleymiş de çünkü belki de kazanıp gittiğinde hayatın boyunca pişmanlık duyacağın bir mesleği kazanacaktın ve Allah buna mani oldu diye düşün. Sen çalış sonra gel canımı ye Allah nasip eder inşallah =)
- +1 yıl
Kazandınız mıı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
52Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen fen lisesinden tıp kazandım üstelik 3. yılımda yani lisenin öğrenciye kazandıracağı birşey yoktur herşey öğrencide bitiyor yeter ki kişi kendisine inansın azimle çalışsın olur herşey fen lisesindekikilerin tek avantajı var temeli sağlam olup da o okula gelmiş olmalarıdır sen de o açığı biraz daha fazla çalışarak kapatmalısın ;)
01 YorumlaArkadaş burada ne işin var kaç ay kalmış sınava diye soran yok, ilginç. :) Tıp fedakarlık ister, git çalış. 15 bine -öyle hatırlıyorum- kadar tıp var, şu an ben nasıl yetiştireceğim diye endişelen bence bunun yerine. :)
03 Yorumla
+1 yılBen merkez anadolu lisesinde okuyordum ilk yıl hiç çalışmıyordum neden böyle yapıyorum dedim ilk yılın 2. döneminde sonra kafamın aldığı kadar çalışıp çalışıp kısa molalar veriyordum üniv. sınavı çok güzel geçmişti sınav esnasında soruları gülümseyerek çözüyordum şu an YEDİTEPE ÜNİVERSİTE sinde tıp okuyorum ilk 500e girdim. İmkansız diye bişey yoktur unutmayın 🤞🏻
30 Yorumlaazmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. kazanmak için düz ya da anadolu lisesi olması şart degil. haydi bakalım kolay gelsin
11 YorumlaBenimde büyük hayallerim var senin gibi ve bende düz lisedeyim, sadece inan tamam mı kendine bu mümkün de yapabilirsin :)
01 YorumlaAzim edip gayret gosterirsen neden basarilmasin hic durmadan calisman gerek sikiya almalisin kendini peki nerde ve hangi bölümü istiyorsun
02 YorumlaEğer hergün sürekli düzgün çalışırsan kesinlikle olur (temeline + her gün test çözüp doğru oranına bağlı).. Unutma ki önemli olan suyun şiddeti değil, sürekliliğidir..
03 Yorumla
+1 yılmatematik- fen özellikle biyoloji iyise olur lys de biyoloji çok iyi puan veriyor tıp bolumunde
02 Yorumla- +1 yıl
amın ınsallah
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Meslek lisesi torna tesfiyeden kazanılamayacağına göre..:)
01 Yorumlakazananlar var düz liseden
neden olmasın sayısalcısın sonuçta kazananlardan neyin eksik?08 YorumlaEskiden daha cokmus düz liseden tıp sımdı bınde bır kı anadolu lsıesınden bıle 1 2 NC cıkıo genede sen umudnu katbetme, kuzenımın dershanaeden meslek lısesınden hukuk kazanan olmus belkı sende sıkı calısırsan olursun ama baya kasman lazım.
07 Yorumla
+1 yılmeslekten hukuk kazanan arkadaşım var ayrıca fen lisesinde okuyup 3 yıldır üniversite kazanamayan arkadaşım da var. olay sende bitiyor okulda değil
10 Yorumlabir arkadaşım vardı düz lisede okuyordu türkiye 5. si oldu
12 Yorumlaokursan çalışırsan yaparsın. kız meslekten doktor olan tanıdığım bile var.
13 Yorumla- +1 yıl
düz lise Anadolu lisesi olmadımı zaten bnce sende çalışkan tipi var doktor olmasan bile hemşirelik okursun. benim kardeşim sağlık mesleğe başladı bu sene hemşire yardımcılığı çıkardılar ama lise bitince 4 yıl daha üni. okucak. sınavlı tabi. valla onada diyorum çalış diye. bnce sen yaparsın
+1 yılLise boyunca yaptığın hazırlığa bağlı olarak değişir. Düz lise mezunu tıp okuyan çok arkadaşım var.
01 Yorumla
+1 yılHer liseden kazanılabilir. burada iş öğrencide biter. kazanamıyorsan sorun ders çalısmamanda veya yetersiz calısmandadır..
06 Yorumla- +1 yıl
Hadi bakalım hayırlısı ise insallah gidemezsin.
- +1 yıl
Ne oldu?
- +1 yıl
Evet. hayırlısı ise insallah gidemezsin dedim. hayırlısı değilse neden gidesin ki. hakkında hayırlısı ne ise o olsun anlamında iyi okursan düşünerek okursan anlarsın.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı açıktan bitirip kazanmış. Bunun gibi bir sürü örnek var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim okulda var bir tane, yani 170 kisiyiz ama sadece biri duz liseden. Ama cocuk 3 sene mi ne hazirlandi ve ancak zar zor becerebildi. Yani imkansiz degil
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani bizim tip fakultesinde demek istiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılkazanilir. ben de super lise de okumustim duzden pekte bir farki yok ve kazandim. arkadaslarimin cogu fen ve anadolu lisesinden. mezun. ben gururla diyorum ben bu liseden mezunum diye :)
00 YorumlaGerçekçi hayaller kurmakta fayda var kendini üzersin. Ha olmaz mı olabilir ama zor.
18 Yorumla
+1 yılilham veren öyküler diye kitap var bence okumalısın büyük motivasyon.
Lisesi olmayan köyden amerikaya okumaya giden biri vardı bu ülkede.11 YorumlaGerçekten istersen yapamayacağın birşey yok, çalış ve kendine inan eminim ki olur. Şimdiden başarılar dilerim.
01 Yorumla
+1 yılNeden olmasın insan isterse her şeyi başarabilir kendine güven ve elinden gelenin en iyisini yap ;-)
01 Yorumla
+1 yılİmkansız gercekler bunlar yapacak bisey yok. Zeki olman lazim arti cok calisman
05 Yorumla- +1 yıl
Ama hedefin o olsun cok calis
- +1 yıl
Umarım kazanirsin ne diyim
+1 yılbenim zamanımda genelde fen liselerinden kazanıyorlardı.
03 Yorumla- +1 yıl
istedikten sonra kazanılır.
Neden kazanılmasın ki? Her bölüm kazanılır. olay sende bitiyor zamanını boşa harcamadan en verimli şekilde kullanmayi bilirsen çok rahat kazanırsin :)
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen eşit ağırlık düz liseden inşaat mühendisliği kazandım
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNasıl derken
Cevap sahibi+1 yılLise bittikten sonra
Cevap sahibi+1 yılSormak istediklerin olursa sorarsın
+1 yılKazanılır tabiki. Düz liseden tıpçı ve avukat cıktıgına sahit oldum. Fakat okul bitiminde 1sene hazırlanmanı öneririm
00 Yorumla
+1 yılOlur ama çok çalışman gerekir madem son senen her şeyden feda edicen oturcan ders çalıscan...
05 Yorumla- +1 yıl
Ben kpss için çalıştım hayvan gibi keşke lisedeyken çalısydım böyle diyorum kesin tıp kazanırdım eğlenmeyi 2. plana at kardeş.. Lisenin tadını arka sıradakiler hayatın tadınıda ön sıradiler çıkarır aklında olsun...
- +1 yıl
rica ederim matematiğe iyi çalış :D:D:D
ben gibi bir adam 2 üniversite bitirdiyse herşey mümkün.
02 YorumlaTicaret meslek lisesinden mezun olup hukuk kazanan var
00 Yorumlababam torna-tesviye meslek lisesi çıkışlı 1 senede kazanmış. şuanda fizik tedavi uzmanı. düz lise daha kolay.
00 YorumlaHer sey sende bitiyo. fen lisesi veya ozel liseye gidip kazanamayanda var duz den veya meslekten kazananda.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soruyu sormaya harcadığın vakitle ders çalışsaydın kazanabilirdin belki
10 Yorumla
+1 yılsahinle bmw gecılırmı dıye soruyorsun baya bı ugrasman lazım ;)
02 Yorumla- +1 yıl
sen calısmana devam et yeterlı
Tıp kazanacak insan düz liseden daha üst okulları çoktan kazanmıştır. Sorman hata.
04 YorumlaBu yıl kazanamazsın.. 2 seneye yakın ciddi bir hazırlık süreci gerektirir.
01 YorumlaDüşünsene sınava girmeden önce 423 puan yapıp sınavda 344 puan alıyosun... Sende üzülmez miydin? Peki şimdi liseye yeni başlarken düz liseden tıp kazanabilir miyim
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKazanılır ama takviye olarak dershane v. s. ile çalışman şart.
00 Yorumla
+1 yılValla düzü yokuşu yok kardeşim çok çalışmak var çoook.
00 Yorumla
+1 yılDüz liseden kazanılır ama son sene calismayla kazanilmaz hevesini kırmak gibi olmasin ama öyle yani
00 Yorumla
+1 yıldüz lisede olur ama meslek lise imkansız (meslek liseliyim :(
02 Yorumla- +1 yıl
sınavsız geçiş yapmayı düşünüyorum :/
+1 yılDerslerinde başarılıysan azimliysen sistematik ve düzenli bir şekilde çalışıyorsan tabiki de kazanabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılTıp için değmez. Tıp eskisi gibi değil artık. Puan odaklı çalış
01 Yorumlamalesef kazanılamaz, kazanılsa bile bitirilemez.
herkesin bir kapasitesi var kabul edin01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış bir bakış açısı. Istenilirse yapılabilir
+1 yılNe ilginç bir eğitim sistemimiz var değil mi? Yok düz lise, eğri lise... Bu ne ya böyle!
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım ben Bitlis'te oturuyorum bizim ordaki düz liseden biri geçen sene tip kazandı önemli olan çalışmak okul önemli değil
00 Yorumla
+1 yıldaha kolay olur cogu derse aşinasın biraz azimli ol basarılmayacak sey yok
01 YorumlaArkadaşım bursanın en kötü Lisesinden çıktı Erciyes tıbbî kazandı
025 Yorumla
+1 yılbelli olmaz çünkü nereden nasıl olacağımnı bilemezsin
01 Yorumlakazanılır bizim okulda vardı.1 kişiydi ama vardı yani :D akdeniz tıp :D
05 Yorumlaİnanıyorsan kazanırsın. Cok sıkı ve düzenli calısman lazım aksatmadan.
00 YorumlaTabiyki kazanilir ne sacma soru bu hatta bir tanidgim oyle kazanmis su an uzman doktor
00 YorumlaInsanoglu istese herseyi basarir.
01 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılaçık liseden olanlar var
04 Yorumla- +1 yıl
Ben tanıyorum en yakın arkadaşım lisede sözelciydi 2 sene üst üste kaldı attılar açık liseye girdi 2.5 senede bitirdi sınava girdi ea dan hazırlandı istediği bölüm gelmedi sadece hazırlığını okudu Hazırlıkla birlikte sınavada hazırlandı şu an Celal bayar tıp Fakültesi'nde okuyor
- +1 yıl
İbretlik:)
azmin önüne ne geçmiş ki.
03 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 516 cevap paylaştı. Kazanmamak için sebep?
00 YorumlaMeslek lisesi okuyup tip kazanilmadigina gore :)
16 Yorumla- +1 yıl
-göre kazanamam demek istemiş sanırım. Ama yine de yazım yanlışlarını gören insanların olması güzel :D
herşey senin ellerinde kazanmakta kaybetmekte :)
05 Yorumla
+1 yılOKula gitmeden kazanan var kardeşim
01 Yorumla- Devamını Gör (24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam