Arkadaşlar kafam çok karışık ben üniversiteyi bırakmak istiyorum ama aileme nasıl söyleyeceğimi gerçekten bilemiyorum. Duyduklarında eminim yıkılacakalardır. Ama ben mutlu değilim hemde hiç. Böyle giderse hem senelerimden yiyeceğim hem ömrümün sonuna kadar istemediğim bir hayat yaşayacağım. Hayatımı başkalarına göre ayarlamak istemiyorum artık. Özgür olmak istiyorum. Ne yapabilirim yanlış mı düşünüyorum?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılPardon da başlarım hayat tecrübene ya.. elinin altında araba, okuldan burs, ailenin yanında ekmek elden su gölden yaşa.. bir de üstüne okulu bırakmak istiyorsun. Bırakıp da ne yapacaksın pardon? Okulu bırakınca daha mı kolay fatura ödeniyor? Mesleğini eline al önce, ondan sonra iş ara, fatura ödeyip ödeyemeyeceğini o zaman görürsün. Bir de derslerin iyi. Hani kötü olsa mecbur kaldığı için bıraktı der anlarım, ama gerçekten arkadaşlarında özeneceğin hiçbir şey yok. Ayrı eve çıktığında o evin ya da yurdun kirasını ailen karşıladığında zaten kendi ayaklarının üstünde filan durmuş olmuyorsun. Sadece ailene ekstra maddi yük bindiriyorsun gereksiz yere. Yurt parası bursa dahilse başka. Başka insanlarla bir arada yaşamak zorunda olmak insanı gereksiz yere yıpratır. Derslere ayıracağın zamanı insanlara kafayı takarak geçirirsin. Temizlik, bulaşık, yemek vs. zaten herkesin yapabileceği işler ve gereksiz külfet. Zaten evlenince yapacaksın hepsini. Parasızlığın da özenilecek hiçbir yanı yok. Bir sürü vasıfsız işi mecburiyetten yaparak derslere ayırmaları gereken zamanı para kazanmaya ayırıyorlar, sonra ders notları düşüyor, okul uzuyor, iş bulmak zorlaşıyor, o yüzden sen zaten daha avantajlısın onlara göre. Kaldı ki nasıl ortamlarda çalıştıklarını da bilmiyorsun. Sürünmenin adı ne zamandan beri kendi ayaklarının üzerinde durmak oldu anlamadım. Derdin para kazanmaksa madem derslerin iyi, gider staj yaparsın ya da okuduğun alanda yarı zamanlı bir iş bulursun, ya da yazın çalışırsın o da bir çözüm. Al diplomayı, bul işi, sonra kirayı karşılamaya maaşın yetiyorsa nereye taşınacaksan taşınırsın zaten. Bölümü sevmiyorsan da üstüne başka birşey okursun ya da o alanda çalışmak istemiyorsan gider başka iş yaparsın. Sonuçta ailen seni okulun bitti diye evden atmayacak, ki insanın kalacak bir yerinin olması, oradan her an atılma, parasının her an bitmesi korkusunun olmaması çok büyük birşeydir, kıymetini bil. Haline şükret. Okulu bırakmak senin durumunu olduğundan daha kötüye götürür sadece.
20 Yorumla
Yerinde olmak isteyen onca insan var canım.
Anlıyorum sıkıldın ve bunaldın ama kendini bu derece soğutma okuldan.
Ben babam olmadığı halde annemin çalıştığı ek işlerle büyümüş bir insanım.
Okuldan sonra çalışır kendi harçlığımı çıkartırdım.
Ne zorluklarla okudum mezun oldum ben biliyorum.
Şu an senin düşüncen bana o kadar lüx geliyor ki anlatamam.
2 yıldır bir ilköğretim de öğretmenlik yapıyorum ve yaşadığım bazı sorunlardan kaçtığım en büyük moralim mesleğim.
Inan bıraksan ve ya dondursan okulu bu sefer bu ara verdiğin yılı heba etmiş olacaksın.
Nedir seni böyle keyifsizlendiren?
Onu da yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.1316 Yorumla- +1 yıl
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet farkındayım benim yerimde olmak isteyen çok insan var. Şanslıyım aslında. Ailemle yaşıyorum, memleketimde okuyorum, okula 5 dk mesafede kendi evim var, cebimde param var, okula gideceğim arabam var, derslerim iyi bursta alıyorum. Bir öğrencinin sahip olmak isteyeceği bütün olanaklara sahibim ve evet aslında birçok öğrenciye göre lüks şeyler sayılır bunlar. Ama ben ailemin aşırı korumacılığından sıkıldım artık çıkıp büyüdüm ben demek istiyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum zorluklar içinde hayat tecrübesi kazanıyorlar. Her işlerini kendileri yapıyorlar. Parasız kalıp paranın kıymetini anlıyorlar ama ben çıkıp belkide tek başıma fatura ödeyemem.. O derece! Hayat karşısında 0 donanımlı bir insan gibi hissediyorum kendimi. Özgür olmak hayatı tek başıma tanımak istiyorum.
- +1 yıl
Ailene ve imkanlarına sukretmelisin.
Ve aile konu ne olursa olsun asla evladının kötülüğünü istemez, bak bu kulağına küpe olsun.
Büyüdüm ben demek için öncelikle mesleğini eline alman lazım canım.
Kendi ayaklarının üzerinde durman lazım.
Bak diyorsun ki ayrı eve çıksam fatura dahi ödeyemem.
Bunu ailenin sana sağladığı şu an ki rahatlığın değil, kendin sağlayacaksın bunu bil.
Hem sen kendi hayatını şu an sıradan görüyorsun ve kabul etmesende arkadaşlarının o zorlu yaşamı sana macera olarak geliyor.
Emin ol bana zorluk çekmenin hiç bir olumlu yanı yok, sürekli stres, sıkıntı içindesin.
Bu sorunlarla boğuşuyorken gençliğin de gitmiş oluyor.
Sen sadece şükür de. - +1 yıl
Ben bu sene geldim üniversite ye meslek lisesi elektronik cikisliyim 2 yıllık hakkım var gelmeden önce dershane filan hazırlandım. 2 yıl okumam dedim 2 yıl neymiş dedim büyük konuştum ve su an 2 yilliktayim. Okula isinamadim sınıf ortamı insanlar filan okula gitmek istemiyorum bende hem gitar çalıyorum müzik aşığıyım olmam gereken bölüm Elektronik değil de güzel sanatlar olması gerekli diye düşünüyorum ve bunu da aileme Söylemek zor bir Sürü konuşacaklar o kadar para verdik vs. Isteyerek okumadıktan sonra bitirsem ne fayda ki bana? Ya da 2 yılı bitirip tekrar güzel sanatlara gitsem mi diye düşünüyorum zaman geçiyor ne yapacagım hic bilemiyorum
- +1 yıl
@bykacar okumanın yaşı yok.
Ve ayrıca lise de bu bölümü okuduğun için kendini biraz sıkıp bitirsen senin için daha iyi olmaz mı?
Bana kalırsa hem ailenle yüz göz olma hemde onca yıl eğitimini aldığın bu bölümü bitir.
Güzel Sanatlar içinde çalışır kendi imkanlarınla okursun.
Hem elinde hazırdan 2 meslek olmuş olur.
okul olarak değilde genel anlamda istmedğn hiçbirşyi yapmk zornda değilsn.. ailen snn hayatının dha frklı olmasını isteselerde snn görüşüne saygı duymak zorundalar. doğru weya yanlış kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap derim. nasıl yaşadğının ya da hangi noktaya geldiğinin bir önemi yok bnce. ömür çok çabuk tükeniyo.. ailenle ciddi olark konusabilrsn bu konuyu. babamın bna dediği gbi okumak zorunda değilsn iyi bir insan ol yeter. aç kalmassın korkma bu ülkenin doktora mhendise öğrtmene ihtycı war ama inşaatcıyada pazarcısınada esnafınada amelesinede işçisinede ihtiyacı war der. :)
44 Yorumla- +1 yıl
Keşke banada öyle deseydiler:) baban çok haklı şimdi zaten okumanın bir anlamı yok Zaten herkes okuyor. Üniversitedeki adamın okumayan adamdan bir farkı yok. Eğitim sistemi çok vasat durumda. Genel kültür sıfır! Çünkü biz eZber yaparız hep. YaZarların eserlerinin adlarını eZberleriz üniversite sınavında çıkıcak diye ama açıp hiçbir zaman okumayız. Eğitim buysa eğer boşa okuyoruz.
- +1 yıl
zaten eğitim denen şey insanın kendisinde olmalı. okul herzaman eğitimi engellediğini düşünüyorum. keşke herkesin imkanı olsada yabancı dil genel kültür vs. konularda daha güzel eğitimler alabilsin. okumanın bir anlamı yk demşsin gidipte bir muhsebe yda sekreterlk okursan tabiki yk :) ama bir doktorluk vs. okursan tbikide war. bu senin benim hatam değil ilk we orta eğitimin fazlasıyla yetersiz olmasından kaybaklı bir sorun.
- +1 yıl
Pardon da.. Türkiye şartlarından söz ediyoruz burada ve ailesinin yanından hiç ayrılmamış, rahat ve güvenli şartlarda yaşayan bir kızdan. Babanın söylediği o meslekleri erkekler yapabilir sadece. Hangi kadın inşaatta amelelik yapabilir bir söyler misin? Fiziksel gücü yeter mi bunu yapmaya? O girdiği ortamdaki erkek işçilerin tacizleri ne olacak? Akıl veriyorsunuz da biraz mantıklı akıl verin ya..
+1 yılüniversteyi bitir mesleğe geç maddi olarak ayaklarn üstünde dur kimseye eyw etme o zaman özgürsündür
kimsenin elline bakma derim ailen duyunca onların nasıl yıkılacağını düşündün mü hiç?
Onların seni üniye gönderirken ne umutları vardı? Onların yerine bir koy kendini?
Üniverste benim bildiğim 4 yıl yani senelerimden yiyeceğim derken
Ama eğer gittiğin bölümün geleceği yoksa bilemeyeceğim yukarıdaki yaptığım yorum güzel bir bölüme giden bir kıza göre yorum yaptım hakkında fazla bir şey bilmedğimiz için bölüm nedir?17 Yorumla- +1 yıl
Türkçe öğretmenliği
- +1 yıl
yazık etme kendine derim dondur felan kafanı dinle sonra geridön ama hepten köprüleri yıkma dostum senin iyiyliğin için söylüyorum
- +1 yıl
üniversteyi dondurma diye bir şey var
- +1 yıl
Onuda düşünüyorum bir sene boyunca sabah akşam çalışıp kazandım. Şimdi elde ettikten sonra elimin tersiyle silip atmak yanlış geliyor. Okumadan okul olmadan yapabilir miyim diye denemek istiyorum. Ara vermek istiyorum.
- +1 yıl
aman yanlış bir şey yapma sen anladığım kadarıyla bunalmışsın hepsi bu kadar
bu bunalım geçince ya dönmek istersen ya fikirlerin değişrise? böyle bir ihtimal de var
bir süre sonra istediğin özgürlüğü elde ettikten sonra sıkılacaksın bu arada bunalımın gecicek ve dönmek isteyeceksin sana edeceğim dost tavsiyesi dondur felan birşeyler et ama köprüleri atma yani geri dönebilesin üniye bu zamanda üniverste kazanmak ne kadar zor biliyormusun ben bu yıl kazandım üni iyi biryere kapaklanayım diye bayağ uğrasatım Türkçe öğretmenliği gibi bir bölümü elde etmişsken aman bir hata yapıp anladın sen yani sağlamcı oyna o bölüm dursun kökten yıkma mantık bunu söylüyor :) - +1 yıl
Teşekkür ederim haklısın:) bende kazanmak için büyük emek verdim elde edince değerini bilemedim sanırım. Ve bunaldım gerçekten bunaldım.. Bu senenin başından beri bazı özel sorunlar yaşıyorum. Aklım bana git diyor sanki herşeyi bırakırsam kurtulacakmış gibi hissediyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
47Cevap
Dogru dusunuyorsun bence gayet haklisin baskalarinin istedigi gibi yasamak kotu birsey. Sen neden mutsuzsun istedigin bolum degilmi okudugun bolum onemli bir etken bu cogu insan sirf ailesi mutlu diyor diye istemedikleri bolumlere giriyorlar cok yanlis sonucta insanlarin kendi hayatlari ve gelecekleri.
52 Yorumla- +1 yıl
Benim düşünceme değer verdiğin için teşekkür ederim:) Ben tercih yaparken ailem karışmadı. Ailem zaten üniversite okusunda ne okursa okusun diye baktı olaya. Bende tamamen aldığım puana göre tercih yaptım. Yaşadığım şehirden gitmek istemiyordum zaten bölümümde en yüksek paunlı yeri tutturdum girdim. Benim aslında kafamda hiçbir bölüm yoktu. Yani bazı insanların üniversiteye gitmek bilmem hangi bölümü okumak gibi bir düşüncesi olur benim yoktu. Sadece ailem üniversite okumamı istiyor bende okumak ZORUNDAYIM diye düşündüm. Ama artık katlanamıyorum okula..
- +1 yıl
Bir aile olarak toplanın görüşün o zaman yasadiklarini hissediklerini anlat anlamalarini iste anne baba olarak bir akıl verirler sana ama bu kararli dur karsilarinda emin ol ya ben istemiyorum da oyle boyle deme ciddi ciddi otur konus ise yarar en azindan dusuncelerini ogrenirler
Okumak istemiyorsan, mezun olduğunda bölümünle ilgili bir iş yapmayacaksan ve her şeyden öte ileride bu meslekle mutlu olmayacaksan kesinlikle ve kesinlikle bırak. 2 kez üniversiteyi bana ek bir bilgi katmayacak diye bıraktım. bıraktığım için de çok mutluyum inan. aile bu işin zor kısmı anlıyorum kesinlikle ama gerçekten eminsen ailen de bunu anlayacaktır.
40 Yorumla
+1 yılÖncellikle keske bu yazıyı 2 yıl önce görseydim keske bunu yazarken bile hala pişmanım, Kesinlikle BIRAKMA arkadaşım hiçbir hayalim yoktu sırf ailem okumamı istedi diye okuyodumm durumumuzda iyidi özel bir üniv kazandım senin durumuna düştüm seni çok iyi anlıyorum ve bir anda üniversiteyi bıraktım Keşke birakmasaydım pes etmeseydim her neyse psikolojim allak bullak oldu Ailem öyle bir üzüldiki yüzlerini bakamiyordum eve günlerce gitmedim arkadaşlarımla kavga ettim kimseyi dinlemedim ve hatanın farkına vardım ama çok geçti 1 yılımı kaybbettim daha sonra babam beni başka bir özel üniv yatay geçiş yaparak yolladı ALLAH beni o kadar cezalandırdiki hakketim bunuda gelsigim üniv yüzde yüz ingilizce ve benim hiç ing yok şaka gibi hala bu duruma nasıl düştüğümü anlamayorum okadar pismanim geldiğim üniv. Her gün bunalımdayım yani sana sadece diyorum ki bu rahatlığı hiç biyerde bulamassın ve benden sana bir dost tavsiyesi keşke 2 yıl öncesine dönebilseydim Çok pişmanım :(
00 YorumlaHer üniversite öğrencisi öyle düşünüyor bende öyle kimse zevk aldığı için gitmiyor her ne kadar ortam iyi olsa bile ben İstanbul'da ortamı en iyi olan bir özel ünide okuyorum bazen bırakıcak seviyeye kadar gelebiliyorum ama içimdeki okumazsan sana güvenenleri geride bırakırsın kendi hayatınıda hiç edersin bu kadar şeyden sonra diyor ve susup geri okula gidiyorum iyikide onu yapıyorum :)
24 Yorumla- +1 yıl
Bende her gün aynıyım ama artık dayanamayacak gibiyim boğulmaya başladım. Sınıfta birisini okumaya hevesli görünce çıldırasım geliyor sınıfın kapısını vurup çıkmak istiyorum o derece.
- +1 yıl
Aynen. Geçen senenin bahar döneminde sırf inadımdan hiçbir sınava çalışmadım düşün! Bana ders programı, ders notu sorana bir anda elimde olmadan parlıyorum.
- +1 yıl
Nasıl geçecek bu bir fikrim yok.
Özgür ol ama okulunu ya da üniversiteni bırakma sonra pişman olursun bıraktım diye sonraki yıllarında işe girceğinde şansına tabi hep üniversiteden mezun olanları senin okuldan ayrılmanla sonraki öğrenceklerin pff diye yok olur sonra kötü bir iş bulursun hayatın kararır benden tavsiye bırakma dewam et üniversite/okul da rahatsız eden varsa bir yakınına söyle ailen abin seni koruyan biri
00 Yorumlabence aptallık yaparsın bölümün türkçe öğretmenliğiymiş bırakma sakın bir daha lise mezunları üniversite sınavına giremicek hem istesende sınava giremicen bir daha hayatını çöpe atmak gibi bişey senin istediğin
05 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim cevabın için. Sabredeceğim bitireceğim inşallah.
- +1 yıl
Lise mezunları üniversite sınavına giremeyecek derken? @tutku20
- +1 yıl
Evet universite kazanmak zor gercekten. Ben cok calistim sabah aksam, kazandim da.. Hayirlisi buymus demek ki birde bitse hayirlisiyla bir sorun olmadan.
+1 yılbu duyguyu en iyi anlayanlardan biri olarak... hala geç değil. emin ol o sevmediğin okulu bitirdiğinde belki her şey çok geç olacak... okulunu bitirdikten sonra her şey çok daha zor oluyor. bırakmak istiyorsan bırak derim hele 2. sınfta falansan hiç düşünme bile. kaybediceğin bikaç sene okul sonrası duygularından daha ağır değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe çok benziyoruz gerçekten ben bu konu için psikiyatriye bile gittim kendi isteğimle girdiğim ünide hiç mutlu değilim başlıca sebepleri 1. İş bulamama korkusu 2. Bomboş bir ortam. Şimdi okuyupta iş bulamazsam rezil olursam falan diye düşünüp en iyisi kendim bırakayımda havam olsun diyorum ama yemiyor ☺️ Benim ailemi bırak sülalem ağzıma sıçar afedersin. O eleştiriler o tepkiler aman allahım düşününce bile daralıyorum kalsın biraz dişimi sıkıp sabredicem ama bir gün patlıycamda dur bakalım
30 Yorumla
+1 yılOkuduğun okul ve bölüme göre değişir bu durum bana kalırsa, ben de kötü bir bölüm ve kötü bir okulda okuyordum ve okulu bıraktım. yeniden hazırlanıp istediğim bölümü kazanmak istiyorum. eğer gerçekten mutsuzsan tüm hayatını çalması yerine hayatından bir kaç yılını çalmasına izin ver ve istediğin işi yap derim. en azından önerim bu.
00 Yorumlailerde pişman olursun. şu an cazip gelmeyen meslek ilerde sana rahatlık getirecek. bunu tecrübeme dayanarak söylüyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet bir bayan için güzel bir bölüm. Rahatta edicem bakalım herşey kısmet.
Bence bırakma devam et sen bırakıyosun mıllet kazanmak için calısıyo yıllarca imkanını kullan diplomanı al kurtul bende mezun olıyım diye uğrasıyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum bende çok uğraştım kazanmak için ama ben bunun 1 senesini istemeye istemeye zorla atlattım ki üç senem daha var.. of bilmiyorum.
- +1 yıl
O sorumluluk dediğini bir insan ilk başta kendisine karşı hisseder ben hissedemiyorum. Hep şunu söylüyorum benim üstümde annemle babamın emeği var "onlara" karşı sorumluluklarım var. Yani kendimi atıyorum bir kenara sadece "başkaları" odaklı bir hayat yaşıyorum.
nasıl olsa mezun olsan da kendi mesleğini yapamayacaksın bu memlekette.
o yüzden bence ne olursa olsun okulunu bitir.20 Yorumlakaydın dursun silme yeniden sınava girecem de gitsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Kayıt dondurup bir dönem başka bir şeylerle uğraşsam sonra pişman olursam dönerim diye düşündüm ama kayıt dondurmak için bir gerekçe gerekiyor. Askerlik, fakirlik vs gibi. Tam detaylı bir bilgim yok.
- +1 yıl
Öyle de oluyor mu? Sonra fikrimi değiştirip dönersem alttan alıyorum yani dersleri?
+1 yılçok saçma bir karar öncelikle gerçektende eride olmak isteyen cok insan var bu imkanlara kalsılık bu cevabıı vereceksin onlara bu biiraz eski kafalı gibi oldu ama ne yazık ki oyle :(
00 Yorumla
+1 yılBen bıraktım ağzıma sictilar tekrar hazirlaniyorum dene gör ebeni :) ama mutsuzsan kesinlikle bırak ilerde bin pişman olursun.
12 Yorumla- +1 yıl
Neden bıraktın? Bıraktıktan sonra çalışmaya mı başladın?
- +1 yıl
Mutlu degildim 2yıllık bolumdu hem bide ben yapamadım kyk felan bana gelmedi yari donemde eve gelince kafama dank etti bıraktım simdi dershane gidiyorum tekrat hazırlanıyorum daha iyisi için bide sana şunu soyliyim sakin sakın sevmedigin bölüm okuma ileride ailene lanet okuycana bırak 2gün uzulsunler nasilsa affederler.
Ya bitir işte 2 sene çok çabuk gelir geçer ilerde pişman olursun bırakırsan, bölümünü sevmesen bile bitir o okulu.
06 Yorumla- +1 yıl
Bende karar verdim bitiricem:) inşallah çabuk geçer
- +1 yıl
Geçmesi birşey değil de o geçene kadar ben neler çekerim onu bilmiyorum:)
- +1 yıl
Ailemleyim zaten. Parada sıkıntı yok rahatım. Evet bayanlar evlilik konusunda rahat erkekler gibi değil:)
+1 yılAynı sıkıntılar vardı. Bıraktım üniversiteyi, 2 yıl sonra istediğim üniversiteyi istediğim bölümü okudum. Hayatıma başkalarının yön vermesine son verdim ve mutluyum şimdi.
114 Yorumla- +1 yıl
Senin adına gerçekten sevindim arkadaşım:)
- +1 yıl
Bence bırakmalısın. Dediğin gibi hayatını o meslek ile geçirmek zorundasın. Ailene anlat kabul etmezse dinleme yine bırak. Bu senin hayatın.
- +1 yıl
Ama sen sonra istediğin başka bir bölüm okumuşsun benim istediğim yok:/
- +1 yıl
Okumak mı istemiyorsun. ? O zaman sıkıntı
- +1 yıl
Evet okumak istemiyorum.
- +1 yıl
Bende şu an bırakmayı düşünüyorum
- +1 yıl
Diplomayı al önce. Sonra istemezsen o mesleği yapmazsın, gider başka bölüm okursun üzerine, farklı bir meslek kursuna gidersin. Okulu bırakmak yerine bölüm değişikliği olabilir. Üniversitenin yan dal, çift anadal programlarını araştır onun yerine. Madem derslerin iyi ve burs da alıyorsun, bu avantajı kullanıp kendine o şekilde bir yol çizmeyi dene. Farklı alanlardaki mastır programlarını araştır, işletme gibi. Sınavsız açıköğretime girme hakkın var zaten üniversite öğrencisi olduğun için, ikinci üniversite okuyabilirsin, dört yıllık okuma hakkın da var, iki yıllığı açıköğretim sonrası dgs’ye girip dört yıllık örgün öğretime tamamlama hakkın var. Zaten açıköğretimi çok rahat okursun Türkçe öğretmenliğinin yanında. Hem diplomanı alır hem de istediğin bölüme dgs ile geçiş yaparsın.
- +1 yıl
Bu yorumu ben bile unuttum 4 5 ay olmuştur. Hiçbirşey anlamadım başladı ile karistirdin galiba
- +1 yıl
Eee bana niye yorumluyorsun
- +1 yıl
Benim cevabına yazmışsın bana bildirim geldi
- +1 yıl
Mühim değil. Anlatmak istediğim bana yazmış gibi olmuş
+1 yılhayatının hatasını yaparsın ben son sınıfta dondurup askere geldim şimdi çok pişmanım
03 Yorumla- +1 yıl
Bir senen kalmış seninde neden gittin askere özel olmayacaksa?
- +1 yıl
sevgilim yüzünden oldu ayrıldık onu görmemek için
- +1 yıl
Üzüldüm senin adına. Yanlış insanlar yanlış kararlara neden oluyor bu hayatta.
Degisik bir vaka gibi duruyorsun. Ozelden konusalim mi? Dertlerin var senin. Yardimci olabilirsem sevinirim.
11 Yorumla- +1 yıl
Olur konuşalım
+1 yılevet uzulucekler ama burada senin istegin ve secimin var bence yap kolay olmayabilir ama sonra pismanlik yasarsin iyice dusun sonra onlarda senin ailen tabiki senin istediklerini yapmani isterler
20 Yorumla
+1 yılSiz rahat batiyo size önceden bir meslek olsun yeterdi şimdi rahatı buldu bu meslek istediğim meslek değil ki ammaa olmaz ki hay sizin
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle mi dersin. Bilmiyorum insanların duyguları istekleri gerçekten değişebiliyor. Ama karar verdim 3 sene daha dişimi sıkıp bitiricem okulumu.
- +1 yıl
:) ayynen öyle diyorum
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum:)
yalnış düşünüyon kanks düşün ki 21. yüzyılda diploma şart öyle lise mezunu olman gerekiyor demiyor. lisans diyor birde. düşün yani
02 Yorumla- +1 yıl
Evet yaşadığımız bu zamanda diploman varsa adamsın yoksa insan bile değilsin maalesef. Ben bunu anlamıyorum işte! Ya da milletin düşüncesine göre adam olmak için baba parası lazım. Paran varsa kız verirken bile nasılda örtüyor o diplomanın üstünü.
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe okuyorsun ki? Normalde ne yapmak istiyorsun? Herif eline bakacağım dersen yeminle şu ekrandan girer boğazına yapışırım.
03 Yorumla- +1 yıl
Türkçe Öğretmenliği okuyorum. Biliyorsun atama sorunu var. Kpss var. Açıkçası beni bu düşünceye iten birazda atanamayacağımı düşünmem. Önü kapalı boşa okumak gibi. Ayrıca okul sisteminin insanların yaratıcılığını aldığını düşünüyorum. Koca eline bakmak gibi bir durum yok. Evlilik gibi bir düşüncemde yok. Mesela Türkiye'yi gezip aynı zamanda para kazanma gibi bir imkanımda var şu an elimde. Hep kafamı kurcalıyor bu.
Cevap sahibi+1 yılTürkiye'yi gezerken ne yapıp para kazanacaksın?
- +1 yıl
Biriyle tanıştım tamamen şans eseri onunla her hafta ve ya iki haftada bir farklı şehirlerde anket doldurma vs gibi bir iş. Para da getiriyor baya. Hemde geziyorsun.
Hayatta asıl özgür olmak istiyorsan okuyup kendi ayaklarinin üstünde duracak halde olmalisin
Bence okulu birakma !!!00 Yorumlaüniversite yıllarımı çok özlüyorum.
pişman olursun demedi deme
tadını çıkar01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim deneyeceğim:)
sakın ha ! ben bir kere yaptım bin pişman oldum yapma yazık edrsin ama içine sinmiyorsa düşünmek lazım tabi :)
04 Yorumla- +1 yıl
Vazgectim zaten herkes pisman olursun diyor. Napayim 3 sene sabredecegim.
- +1 yıl
Bıraktığım zaman kesin mutlu olacağım diyebilsem:/
evet hayat senin hayatın istemediğin bir bölüme neden gittin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangı bolumde okuyorsun su anda?
sen hangı bolumde okumak ıstıyorsun?02 Yorumla- +1 yıl
Türkçe öğretmenliği okuyorum. Bırakırsam üniversite düşünmüyorum daha.
Cevap sahibi+1 yılbenım fıkrımı sorarsan cok cabuk karar verme.. üniversiteyi 1 yıllıgına dondur.. unıversıteyı bıraktıktan sonra ne yapmayı planlıyorsun? unıversıteyı bırakmak ıstedıgne gore bı planın vardr heralde.
Gizli Üye(36-45)+1 yılMezun olmadan özgür olamazsın. İlerde çok pişman olursun ama iş işten geçer.
04 Yorumla- +1 yıl
Haklısın maddi olarak bağımlı kalabilirim. Ama çalışacağım. Okulu bıraksam bile boş duramam.
Cevap sahibi+1 yılAsgari ücretle sürünmek mi. 2000 küsür lira öğretmen maaşı almak mı. Seçim senin.
- +1 yıl
şu an hayat koşullarına bakıldığında bir kişi 2000 lirayla rahat bir hayat yaşar. Okul bittiği gibi çalışmaya başlayacağımı bilsem bir garantisi olsa..
Cevap sahibi+1 yılLise mezunu ile Üni mezunu bir olmaz. Lise mezununu özelde hiçbir işte yükseltmezler. Üni mezunu asgari ücretle girer müdür bile olabilir.
bir omur boyu yaptigin isten zevk almayip vasat olmak mi ya da 1 2 sene daha kaybedip hayatin boyunca mutlu basarili olacagin meslek mi
10 YorumlaKesinlikle bırak istediğin bölümü yaz ben çok pişman oldum sen olma derim
06 Yorumla- +1 yıl
istediğim bölüm yok yani tamamen bırakmak istiyorum
- +1 yıl
Anladım:)) oku oku başka şans yok diyorsun
- +1 yıl
evet o yönden öyle. Para versin diye beklemene gerek yok. Kendi ayaklarının üstünde durursun Zaten
radto sinema televizyona bekleriz. gayet özgür bir yer
03 Yorumla- +1 yıl
Sanki sende pişmanmışsın gibi söyledin:)
- +1 yıl
sevindim:)
+1 yılmillet okumak için götünü yırtar bu bırakıyo saçmalama tatlım
02 Yorumla- +1 yıl
Kısa ve net:) karar verdim bırakmayacağım:)
- +1 yıl
aferin :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben nasıl kazanıcam diye düşünüyorum sen bırakıyorsun kanka:):)
02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar tuhaf dimi:) senin elinin tersiyle ittigini bir baskasi hayatinin merkezi yapiyor:/ umarim kazanirsin:)
+1 yılÜni. yi bırakıp ne yapmak istiyorsun buna karar verdin mi? aileni belki mantıklı bir konuysa eğer ikna edebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılistemediğin bir bölümde okuyorsan bitir bencede.
yani kendine yalan söylüyorsun en başta ailenin veya bir başkasının ne diyeceği umrunda olmasın.00 Yorumlakaçıncı sınıftasın ki? ilerde bıraktığına pişman olma da.
03 Yorumla- +1 yıl
ikinci sınıf
- +1 yıl
Sabredicem ve bitiricem mecburum
Sen biraksanda ozgur olamazsin, insanlar sadece hayellerinde ozgurdurler
02 Yorumla- +1 yıl
Neden böyle? Neden hep birilerine bağlıyız. Kafama eseni yapmak istiyorum hata olsa bile! Hatalar yapıp ders almak istiyorum hayata öyle hazırlanmak istiyorum. Ailemin gözetimi altında onlar beni her şeyden korurken büyüdüğümü akıllandığımı hissedemiyorum.
+1 yılbölümünden memnun değilsen tmmda iş olsun diye o kadar emek boşa çıkarılmazki tavsiyem fazla yabancı sinema izleme fazla etkileniyorsun :)
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam yabancı film-dizi izlemeyeceğim. Subliminal mesajlardan olmasın bunlar:))
+1 yılNası mmutlu hissedeceksen seçimini ona göre yap ama bunu yaaprken iyi düşünmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSabret bırakma. Bırakmak kolay iş. Benimde 4 sene bitti anlamadım bile. Peki sen nelerden rahatsızsın?
010 Yorumla- +1 yıl
Kendi istediklerimi yapamamaktan. Okulun beni sınırlandırmasından. Sırf birileri istiyor diye okuyor olmaktan. Eğer dört sene sonunda atanamazsam o dört senenin pişmanlığını yaşamaktan korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılPeki okuduğun dalın atamaları ne durumda biliyor musun?
- +1 yıl
En son öğretmen atamalarında Türkçeden 1700 küsür kişi atadılar. Diğer öğretmenliklere göre fena değil. Ama her sene kpss puan artıyor. Bölüm kontenjanlarınıda arttırdılar. 3 seneye ne olur bilemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılPeki okuduktan sonra atandınız diyelim bu sizi tatmin edecek mi?
- +1 yıl
Düşündüm. Bir okula gidiyorsun bir sürü öğrencilerin var anne babalarından daha çok belki de sizinle vakit geçirecekler. En önemlisi onların hayatının yönünü belirleyen kişilerden birisi olacaksınız. Belki de sizi çok sevecekler ve hiç unutmayacaklar. Hangi insan bu meslekte tatmin olmaz ki. Öğretmenlik kadar özel bir meslek yok. Hakkını verebilene... Ama ben hakkını verebilir miyim bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılMuhteşem bir duygudur eminim. Hatta farkındalığınız üst seviyeyse ki öyle görüyorum çok değerli bir öğretmen olacaksınız. Bunun üstüne hayatınızı da kazananileceksiniz. Ne kadar özel bir durum değil mi? Hatta babası vefat etmiş bir çocuğun öğretmeni sayesinde ayakta tutunup doktor olduğu hikayesini okudun mu? Gerçek hikaye. Gözlerimden boncuk boncuk yaş getiren hikaye. Yapabilirsin. Gerçekten bu özel mesleğe layık olabilirsin.
- +1 yıl
Teşekkür ederim umarım bende öğrencilerim olduğunda onların hayatlarında iyi yönde kalıcı izler bırakabilirim:) Herkes öğretmenlerini hatırlar bazısından kaçar bazısını gördüğünde yüzünden gülücükler saçar. Dediğiniz hikayedeki gibi bir öğretmen bir çocuğun hayatını tamamen değiştirebilir o yön verir. Bu öğretmenin kalitesini belirler. İnşallah bende sabredeceğim okulu bitireceğim mutlu ve iyi bir öğretmen olacağım:)
Cevap sahibi+1 yılSize bu uğurda hayırlısıyla bitirebilmeniz için dua edicem. ALLAH sizin gibi değerli öğretmen adaylarını başımızdan eksik etmesin. Çok sevindim çok mutlu oldum. Tüm imkanları oluşturabilseydik eğer sizin ilk öğrencilerinizden olmak isterdim ama afedersiniz eşşek kadar olduk :))
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim o kadar yazdınız:)
Cevap sahibi+1 yılNe demek :)) Keyifle yazdım hele olumlu düşüncelerinizi okuyunca çok mutlu oldum :))
bırak tabiki ama gitmek istediğin başka bir bölüm var mı
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır yok
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabikide yanlış düşünüyosun ailen senin bir meslek sahibi olman için ugraşırken senin yaptıgına bak saçmalık bırakma
01 Yorumla- +1 yıl
Sagolun.. Karar verdim zaten birakmayacagim, okuyup bitirecegim. burada herkes birakma pisman olursun diyor o kadar insan birsey biliyorda soyluyor bunu :) bende mutlu olmaya daha cok gayret gosterecegim insallah.
Gizli Üye(30-35)+1 yılabisi hiç tavsiye etmem bak liseden sonrasını okumadım eşşek gibi pişmanım git okulunu oku okumakla özgürlüğü nasıl aynı kefeye koyuyosun
02 Yorumla- +1 yıl
Okumayanlarda hep senin gibi pişmanım diyor.. Kararımı verdim zaten sağolsun burada ki arkadaşlar bitiricem okulu ondan sonrasıda kısmet ne olursa artık...
Cevap sahibi+1 yılbak yaşım 23 oldu artık evlenmeyi düşünüyorum evlendikten sonra eşimin müsadesi olursa açık öğretim fakültesinden devam etmeyi planlıyorum. yaşın gençken devam et derim
+1 yılPeki sonucu ne oldu ne tepki verdiler :( bende aileme bırakmak istediğimi söyledim demedik laf bırakmadılar önerin var mı?
00 YorumlaBence bir sonradan pişman olabileceğin bir karar iyi düşün. Ünv yi bitir diploman elinde olsun sonra ne istiyosan onu yap bence
00 Yorumla
+1 yılNot ortalamanı düzgün tutarsan başka bir bölüme yatay geçiş yapabilirsin
00 YorumlaChat var mı burada biri aqwjakkdjja 1yıl geçmiş abla
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 708 cevap paylaştı. ömür boyunca kim bakacak sana?
01 Yorumla- +1 yıl
Kendim çalışacağım.
+1 yılÖzgür olmak icin okuyorsun zaten!!
04 Yorumla- +1 yıl
Yine özgür olmayacağım ki. Atanacağım yaşamak istemediğim bir şehire "sürüleceğim". Dört senemi de orada harcayacağım. Etti 8 sene!! Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama şu an böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
şu an okumaya devam et bitince istedigin bölümü kazanmaya calis
Universiten ve bolumun nedir acaba?
03 Yorumla- +1 yıl
karadeniz teknik türkçe öğretmenliği
- +1 yıl
İkinci sınıf
okuldan mu memmun değilsi yoksa çevreden mi?
013 Yorumla- +1 yıl
Okulumdan memnunum.
- +1 yıl
karadeniz teknik
- +1 yıl
ben zaten memleketimde okuyorum :) Üniversitem gerçekten çok iyi burada okumak benim yerimde olmak isteyen çok kişi vardır. Sanırım ben ne aradığımı bilmiyorum kocaman bir boşluktayım. Aradığımı bulmaya çalışırken sağa sola her tarafa sürükleniyorum..
- +1 yıl
Yok yok ne evlenmesi.
- +1 yıl
Aynen:) Ama kendisine sorsan şu zamanda olsam yine okumam diyor. Zamanında evden bile kaçmış bir adam. Hayır anlamadım bende mi kaçayım:)
- +1 yıl
Hahaha keşke öyle olsam
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=qTSDL94_Y7M benım hayat felsefem bu minionslar sarı yaratıklar :d
+1 yılNe okuyorsun , zorlamı gırdın?
06 Yorumla- +1 yıl
Öğretmenlik okuyorum. Pek istediğim bir bölüm değildi. Ve öğretmenlik çok hassas bir meslek sevmen gerekiyor, benimsemen gerekiyor.
- +1 yıl
aynen , ne ogretmenlıgı? Ve sen ne ıstıyordun neden buraya gıttın zorladılar mı?
- +1 yıl
Türkçe öğretmenliği. Ben sözelciyim gazetecilik, radyo tv dışında tercih yapabileceğim bir seçeneğim yoktu zaten. Yaşadığım şehirde benim alanımda en yüksek bölümü alınca başladım okumaya. Hiç kimse zorlamadı aslında.
- +1 yıl
Güzel bölüm ama aynen ınsanın sevmesı cok onemlı , sen ne okumak ıstıyorsun suan?
- +1 yıl
Doğruyu söylemek gerekirse okumak istemiyorum sanırım sorun bu.
- +1 yıl
Oda iyi değil , bence oku bitir yapmak ıstemezsen başka işleri denersın ama kötü durumda elinde saglam bir diploman olur.
+1 yılBolum ne ve ne istiyosun
00 Yorumlaözgur ol pavyonlara düş sonra :D
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanları tanımadan yargılamanız tuhaf bence. Ben ciddiyim konu ciddi. Öyle laf olsun diye yazmadım bu soruyu. Hayatımda hata yapmamaya çalışıyorum mutlu olmaya çalışıyorum. Özgür olmak derken ben daha masumane olarak söylüyorum mesela kararlarımı verirken kimseye hesap vermeden yapabilmek gibi.. Eğer bu cevabınızı yanlış anladığımı düşünüyor neden bu bana çemkirdi bu kadar diyorsanızda özür dilerim.
+1 yılHangi üni ve hangi bölüm?
01 Yorumla- +1 yıl
Karadenik teknik türkçe öğretmenliği
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılAilene bu durumu anlat
00 Yorumla pişman olursun iş işten geçer.
00 YorumlaBir tanem ne okuyorsun yardımcı olalım*
02 Yorumla- +1 yıl
Türkçe öğretmenliği okuyorum
+1 yılbırakıp ne yapıcaksın?
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026