Bu sene üniversitesi sınavına hazırlandım. Netlerim gayet iyi. Eşime açıktab okuyucam demiştm ama vazgeçtim okula gidip gelicem söyledim bu fikrimi biz çoçuk düşünmüyor muyuz dedi 3 4 yıl sonra düşünürüz. Olmaz mı dedim olmaz aşkım sen evlisin evliler okuyamaz mı dedim açıktan oku dedi öyle bir meslek sahibi olmak zor ve bölümlrr kısıtlı dedim. Olmaz dedi eşim boşanmaya kadar gidebilir bu fikrimden asla vazgeçmiyorum. Babamdan bir farkın var sanmıştım ama sende eğitim hayatımı almaya çalışıyorsun dedim siz ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılAnlasabilirsiniz bunun için boşanılmaz ki. Benim erkek kuzenim eşini dersaneye yolladı 2 sene sinava hazırlandı sonra ogremenligi bitirdi esi kpss ye girdi polis oldu sonra polisligide birakti sozlesmeli ogretmen oldu zavalli kuzenim ordan oraya sürundu eşi okuyor diye şehir bile değistirdi kadın yine memnun olmadi ya erken yastada evlenelim evlenelim dedi kendi istedi evlenmeyi sonra kuzenimi suçluyor bizim ailenin erkekleri çok saf çok her neyse sende oyle hemen bosanma bundan bosanılmaz ki .Üniersitede bizim sınifta bir adam vardı karısi hergun okula birakir okuldan alırdi karısi oğretmendi yani evliyken okuyanda çok orta yol bulunur
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte aslında bu yüzden bazı seyleri evlenmeden önce halletmek en iyisi. Tabi baba evini bilemicem , bazı durumlar orada daha kolay bazısı evlenince daha kolay. Durum karısık. Tabi bu birazda esinle alakalı. Demek ki ünüversite ortamını sevmiyor. Öyle anladım ben. Esin üni okudu mu daha önce?
10 Yorumla
Eğitim her şeyden önce gelir efendim. Sizleri bu gün üniversiteye gitmek istediğiniz için kısıtlayan, yarın başka şeyler için kısıtlar. Anlaşmalı bir şekilde boşanmanızı öneririm. Nafaka talebinde bulunmamanızı rica ederim.
00 Yorumla
+1 yılSen yaş sonucuna göre karar ver. İyi bi sonuç elde edersen o bölümü okumak için yapılması gerekeni yap. Ama kötü bi sonuç elde edersen açıktan okuman daha iyi
01 Yorumla- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
63Cevap
+1 yılOkumak doğru bir karar iken
Evlenmeyi tercih etmişsin
Ve dışardan okurum demişsin
Şimdi ise hem evli kalayım hemde okuyayım diyorsun ben anlamadım neden illa bir binaya gitmek zorundamısın okuyabilmek için?
Neden kendini kısıtlıyorsun?
Yani Ünüversite dediğin yer Türkiye’de diyorum ülkemizde çokta eğitici değiller ezbere yapılan bir eğitim sistemi
Yani sen diyorsun ki ben o binaya gidebilmek için boşanırım yinede giderim
Beni muallakta bıraktın sen
Yani seninki üzüm yemek değil üzümcüyü dövmek!
Aşırı saçma..63 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum
- +1 yıl
ODTÜ'ye gidebiliyorsa da açıktan mı okusun :D
- +1 yıl
Mesele nerede okuyacak olması değil ki
Mesele çok çok farklı.
Yani en başta kararı kendisi vermiş ve evliliği tercih etmiş
Şimdi ise durum farklı
Ben herhangi bir üniversiteye gideceğim ve bunun bedeli boşanmakta olsa bunu yapacağım diyor.
Yani madem böyle bir şey yapacaktın ne diye evlendin
Ve evlenmiş olmana rağmen
Neden bu kadar basit bir şekilde o binaya gidebilmek için boşanıyorsun diye sorarlar insana
Evlendiği adamın ne suçu var
Hayallerini gerçekleştirmek için evlenmeseydi
Ama hayallerinde muhtemelen ilk sırada evlenmek sonrasında boşanıp nafakayla üniversiteye gitmek gezip dolaşmak vardır hayalinde derler.
Kimse kusurabakmasın Bu konuda hiç naif olamayacağım
Cinsiyeti ne olursa olsun
Bir kişinin diğer birinin hayatıyla oyuncak gibi oynaması hiç hoş bir durum değil.
Saygılar..
+1 yıl1. Bu baba lafın düşündürücü. Adamı ne görüp de evlendin beklentilerin neydi? Adamla yükselip tekmeyi basmak mı?
2. Başta açıktan diye konuşmuşsunuz. Adam senin EĞİTİMİNİ ENGELLEMEK İSTEMİYOR. Sadece sana güvenmiyor (ki hemen boşanmayı düşündün çok haklı) ve vefasızlık edebileceğini düşünüyor (%100 haklı)
3. Okula gidip gelmeyi ne sanıyorsun? Bak etrafına kaç kişi işsiz. Okula gidip gelmek boşuna zaman ve para israfı. Sen bu yüzden ayrılacaksın okuyup açıkta kalacaksın sonra adamı arayacaksın. Aramayabilirsin fakat böyle bir olaydan çözüm üretmek yerine boşanmayı düşünmen oldukça vefasız ve şımarık bir hareket
4. Adam seni acil boşasın. Ama o boşasın. Nafaka da emeklerin kadar verilsin31 Yorumla
+1 yılAdamla aynı fikirde yok şu an yuvamı bozar da okumayı tercih edersen mezun olduktan sonra yani okulun bittikten sonra derin bir pişmanlık yaşarsın o adama okulunu tercih ettiğin için ama buraya yazmandski neden de sana destek olanlardan cesaret alıp boşanmak zaten bizim düşüncelerimize fokuslanmadıgın için şu an her şey boş Allah o adamın yardımcısı olsun diycem çok çok seni boşar gider çocuk yapabileceği bir kadın bulur erkeğe istediği zaman kadın çok da kadına istediği zaman erkek yok maalesef ..
33 Yorumla- +1 yıl
Kime hak verdin sen simdi
- +1 yıl
Sana kısmen katılıyorum. Adam zaten okumasına engel değil. Adamın endişeleri farklı. Vefasızlık edeceğini de biliyor. Direkt boşanmak istedi ahahah
- +1 yıl
Aynen öyle anlayana
Ya şimdi adamın yerinde ben de olsam bu şekilde düşünürüm. Düşünsene 22 yaşındasın ve tıp 6 yıl, sonrası da var ve üstelik zor da bir bölüm. Çalışma hayatı da daha yoğun. Şimdi en güzel zamanlarınızı okulda geçirmekten bahsediyorsun. Öğrenciliğin düzenli bir hayatı da olmuyor. Gece gündüz ders çalışacaksın, sınavlara hazırlanacaksın. Adam da seni günde 1 ya da 2 kere görücek. Evin içinde bile oturup sohbet edemeyeceksiniz. Bu adamın kafasında çocuk yapıp basit huzurlu bir hayat yaşamak varken sen adama 28' ime kadar okuyacağım sonra da doktor olacağım diyorsun. Evliliğinizden zevk alamazsınız bence. Bu yüzden hangisini istiyorsan onu yap. Eğer eşini ikna edebilirsen mutlaka onu ihmal etme, onunla zaman geçir. Boşanma diyorsan ikiniz de çok üzülürsünüz ve daha sonra pişmanlık duyma ihtimali çok yüksek ama okumayıp her aklına geldiğinde eşine karşı suçlama yapman da kötü olur. Burada vereceğin karar sana bağlı. Orta yolu bulmanı öneririm en az zararla bu şekilde çıkarsın bence.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılbu kertenkele ile neden aynı çatı altına girdin .
bunu geçtim bu kertenkele ile aynı evde olmak ıcın neden erken yasında bu kadar emek verdın. geldıgın son nokta bu.
bız hep genc kızlara , yenı kısıler tanıyın , yenı yerler gorun , egıtımınıze karıyerınıze odaklanın işiniz meslegınız gelırınız olsun , hayattakı en buyuk basarınız ceyız evlenmek ve cocuk olmasın , kaderınızı ailenıze bir erkege bırakmayın dıye bosuna demıyoruz .
yol yakınken bu işi bitir , istedigin hayatı yasamayı dene .20 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Kocan haklı adama en başta açık dan okurum demişsin şimdi okula gidecem diyorsun sen okula gidersen ev işleri aksar ev işini yapsan bile akşam yorgun olur kocana yeterince ilgi gösteremezsin cay yap meyve getir dese canın istemez madem okuyacaktın evlenmeseydin. Şimdi erkek kendi cayını yapamaz mı meyvesini getiremez mi diyenler olacaktır size cevabı şimdiden vereyim adam akşama kadar çalışıp eve geliyorsa eşinden bazı beklentileri olur zaten akşam eve gelince bunları beklemese çalışan kadınla evlenir niye biriyle evlenip onu okutsun o kadar masraf yapsın kadınlar hayalperest
04 Yorumla- +1 yıl
Kadına Max Çomar Bakış açısı
Çay yap Meyve getir ev işlerini yap
+1 yılokumak en doğal hakkın... sana destek olması gerekir demek ki sana açıklayamadığı çekinceleri var. eğer o çekincelerini ortadan kaldırırsanız sorun olmayabilir. yaşınız küçüktür sanırım çocuk içinbir iki yıl daha bekleyebilirsiniz. ama okumka için saçma sapan bölümler boşu boşuna okumayın. önü açık bir meslek değilse açıktan çocuk gelişimi okuyun formasyon alıp atamanız bile olabilir.
20 YorumlaBu konuda sana saygı duymayan partnerin ya korkuları ya da güven sorunu vardır kendisi ile ilgili. Erkek ödü kopuyor aman gözü açılır bana ihtiyacı kalmaz ezik klasın benden daha aşağıda kalsın bana muhtaç olsun kafası ödün vermeyiniz sizin yararınıza olan hiç bir şeyden ve onu seviyorsanız bunun her kiniz için de önemli olduğunu bilmesini anlatın anlamıyorsa kaprisi kompleksi sona erdirin.
20 Yorumla
+1 yılBir gün iş yerindeyken malzeme odasına girdiğimde formene sordum istediğimiz herşeyi burada üretip icat yapabilir miyiz diye. İcata devlet karışmıyo başka kim karışır demişti.
Okumaya devlet karışmıyo kocan nasıl karışıyor.
İlişkilerinizi yaşarken aile olmayı bilin, ama kişilerin tek başına bir birey olduğunu da unutmayın. Ortada çocuk olsa tamam ama çocukta yok. Bu konuları daha tatlı iğnelemeden tekrar tekrar konuşmaya çalış.20 Yorumlaİkinizde de hata var bence. Eğer eşiniz sizinle evlendikten sonra sizin okumanızı istemediğini, daha önce size söylemediyse eşinizdeki hata kısmı bu. Sizdeki hata da bu konuyu evlenmeden önce açıklığa kavuşturmanız gerekiyordu, bunu yapmamışsınız. burada konunun sadece okuyacağım, okumayacaksın penceresinden değerlendirilmesi biraz yanlış bence. İkiniz de bu konu üzerinde konuşarak bir orta yol bulmalısınız..
20 Yorumla
+1 yılYa kültürsüz kadına hayır diyen bir zihniyet ile ömür geçer mi bunu bende bilemedim ama bu kafadan çıkmalı hep ve onun gibiler yüzünden toplum böyle bağnaz ve yerinde sayar hale geldi yazık.. Sanki okula ne için gidiyorsun bu kadar güvenmiyor ise kıskanç ise niye evlendi komik cidden..
11 Yorumla- +1 yıl
Kültürlü kadına olacaktı nasıl gerildi isem yanlış yazmışım😖😒
+1 yılYorumlarda yazmışsın babam gibi eğitim hayatıma karisirsan diye.
Demekki babandan kurtulmak için evlendin elin adamının niye günahına giriyorsun
Senin amacın ozguvensiz olduğun için insanları kullanmak51 Yorumla- +1 yıl
Farklı bir bakış açısı
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeden okusaydin adami kandirmissin aciktan okurum diyip örgune çeviriyosun kolay mi ben olsam bende kabul etmem hakli adam. Cocuk istiyomus o konuda da hakli. Basindan örgün okuyacagim desen adam kabul edip sonradan vazgecse sana hak verir gerekirse boşan derdim
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu devirde evlenen erkeğin ölmeye, ihanete uğramaya, stres çekmeye sonuna kadar acı çekmeli. canımsın erkekler. Çocuk evlenmeden sonra git işine gücüne ne uğraşıyon manyak kadınlarla.
İki kelimesi bir birine tutmuyor. Mantıksız şeyler yapan bir cinse neden bu kadar soft davrandıklarını anlamıyorum. Gerçekten aptal olmalılar.
Günümüzde vasıfsız işçinin vasıflı işçiden daha çok kazandığı bir dönemde okucam diyor. Mantık abidesi resmen 🥴20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlari sonradan düşündüğünüz icin biraz haksızsın kafana gore okula giderim cocugu 4 sene sonra yaparim bilmem ne daha evlenmeden esinle bunlari konusmaliydin sonucta evlenirken hayalleriniz bu degildi o da kendine göre plan yapmistir. Bu konuda esine kizamazsin okuyacaksan evlenmeseydin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeden önce konuşman gereken konuları konuşmayıp evlilikten sonda emrivaki yapman akıllı bi insan hareketi değil bana göre. Örgün olarak okul bitirmeni evlilikte kolay kolay kimse kabul etmez. Başta belirtmediğin için şu anda sıkıntı çıkması doğal. Baştan ona göre anlaşacağın biri bulman gerekirdi. Boşanma bu kadar basit bir şey mi
03 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle sakin ol evlenmeden önce böyle bir fikrim yoktu evlendikten sonra okumaya karar verdim ha dediğim gibi kabul etmek istemeyen boşanabilir
Cevap sahibi+1 yılCanım bence önce sen bi sakin ol:) çünkü boşanma kararı alacak olan sensin. İkincisi, sonradan aklın başına gelmiş olabilir, ama çocukluğundan beri okuma hasreti çekmiyorsun ve bunu biliyor, ne oldu birden bire demesi gayet normal. Bu fikre onu alıştıracak bir şey yapmamışsın. Açıktan okuyacağım demişsin kabul etmiş. Birden bire örgün okuyacağım dediğinde hemen ikna olmaması gayet doğal bir durum.
Soran+1 yılŞöyle ben çocukluğumdan beri aslında hep okuma hasreti çekmişimdir babam okuldan aldı bizi evleneceksin dedi Yani bizim köyde zaten kızlar okutmuyorlardı biz çok normal karşıladık ama böyle hep Bir hayalim vardı kendi mesleğim olsun hep böyle mesela yaşıtlarım evcilik oynardı Ben doktorculuk oynardım derken ben evlendim bizim büyüttüler hep kocan ne derse odur işte böyle bir müzik hep ya ben okuyamam diye düşündüm ama sonra sosyal aktivitelere katıldım kendimi geliştirdim kurslara gittim liseyi açıktan bitirdim ve gözüm açıldı aslında benim gibi bir zeki bir kadının gerçekten bir yerlere gelmesi gerektiğini düşündüm. Ayrıca ben şundan bahsediyorum ben eşimi ikna etmek için çok çabalayacağım ama velakin baktık olmuyor baktık beni istemiyor bu şekilde o zaman gitsin çünkü ben bu sefer izin vermeyeceğim kimsenin benim hayatımda mahvetmesine
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa tatlı dille, sakin bir şekilde orta yolu bulacaksınız ya da boşanacaksınız. Kocanız size saygı göstermeli ama siz de okumak için sevdiğinizden mi ayrılacaksınız? Ya da gerçekten seviyor musunuz? O sizi gerçekten seviyor mu? Yani onun da saygı göstermesi gerekiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Kariyer=güç Buda eşten önce gelir evet
- Eğitim & Kariyer konusunda 972 cevap paylaştı.
s +1 yılBoşuna demiyoruz mesleği eline almadan evlenmemek lazım diye. Hayallerimi engelleyen kim olursa olsun görmezden gelirim şahsen, ailem engellemeye çalıştı onları bile siliyordum az kalsın, size destek olmalılar köstek değil
111 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim kadın farkındaysan babası okutmamış.
- +1 yıl
Babası okutmadığı halde okuyan çok insan var, bazıları ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor evet ama kendi imkanını kendin de yaratabiliyorsun
- +1 yıl
Ya Allah aşkına bu kadar senin gibi önyargılı insanlardan nefret ediyorum u babası okutmadı diye okuyan bir sürü insan yok çok az insan var bu bir ikincisi de ne yaşadığını bilemezsin belki babası sokağa atmakla tehdit etti belki eve kapattı ya sen gerçekten her şeyi kendi hayatın gibi güllük gülistanlık sanıyorsun anneniz babanız sizi böyle az şımartıyor ama herkesin hayatı öyle değil
- +1 yıl
Sabah sabah sarma bana kardeşim, nefret ediyorsan git değişik misin nesin 14 yaşında ayrıldım ben ailemden, önyargı dediğin tam olarak senin yaptığın😂
- +1 yıl
Ayrıca kendi kötü hayatlarınızdan başkasını sorumlu tutmayın, zorla evlendirmeye çalışılan ama babasından kaçıp profesör olan hocam var benim, kendi korkaklığınızı başkasına yüklemek yerine güçlü olun
- +1 yıl
O kadar cahilsin ki Ben okumuş bir insanım üniversite mezunuyum ve kimse beni okutmadı değil özellikle babama hep derdik oku kızım oku kızım annem de böyle derdi okuttular Ve ben kendimi evlendim 27 yaşında üniversite mezunu bir birey olarak ben şundan bahsediyorum insanların hayatlarını bilmiyoruz hep insanlar cesur olamıyorlar ben bu kadının belki de çok şey yaşadığını düşünüyorum etrafında buna bir sürü örnek gördüm bu kadar anlayışsız olmak zorunda değilsin bu kadar suçlayıcı da olmak zorunda değilsin Seni başına gelmedi
- +1 yıl
Yorumumda suçlayıcı hiçbir şey yok, 27 yaşındasın profilinde 23 yazıyor, yalancı insanla işim olmaz
- +1 yıl
Ay işim gücüm var vallahi uğraşamam sorunlu insanlarla
Soran+1 yılGörüş sahibi hayat benim için pek güllük gülistanlık değildi. Ama bence geç kalmış sayılmam
- +1 yıl
Hiçbir zaman geç değil. Arkadaş gereksiz yükseldi, dediklerimin ana metni istersen başarırsın demekti zaten, küçükken cesaret edemediğimiz şeylere sonradan cesaret edebiliriz. Umarım boşanmana gerek kalmaz ve ikna olur eşin
Soran+1 yılEderim umarım umarım teşekkür
Dünyanın derdine bak üniversitede sevgili yapıp evlenme derdinde herkes , evlilerde okumanın. Evlilik , okuyup kendini geliştirmene engel değil ama burada eşinle oturup tartışmadan konuşman gerek emin ol aynı durumda sen olsaydın eşin gibi tepki verirdin. 25 yaşından önce evlenmeyiniz
45 Yorumla- +1 yıl
Evet genel itibariyle dogru ama okuyup kendini gelistiremeyen pek cok insan var sadece okumakla olmuyor
- +1 yıl
Bir de insanlar 25 yasindan once evlilige hazir hissediyorsa kendini her sey tamamsa evlenebilirler yani
- +1 yıl
Orasi oyle tabi dogru
Git kızım üniversiteye. Kendi ayakların ğzerinde durmanı sağlayacak bir meslek edinirsin umarım. Ciğeri beş para etmez erkeklerşn seni sınırlamasına izin verme
27 Yorumla
Soran+1 yılAdam diyorum
- +1 yıl
Kocan hakkında 7 kat el ciğeri beş para etmez diyor ve sen adamsın diyorsun inşallah boşanırsınız çünkü sen şu anki duruma bakılırsa o adamı zerre hak etmeyecek kadar aşağılıksın hırs bürümüş gözünü adamın suçu yok çünkü evlenmeden baştan kesmemissin o adamın nikahına girdikten sonra karar değiştirdim diyorsun bu TAMAMEN senin problemin üzüldüm adına şekerim yaa..
- +1 yıl
Ahahaytt benim kocam da bana açıktan oku dedi bende çocuk gelişimi bölümü lisans mezunuyum kendisi Amerika'da üniversite okudu uluslararası ilişkiler bölümü mezunu canım benim ve şu an okuduğu bölümden bağımsız kendi iş yerini kurdu ben ise bireysel yazılım mühendisliği yapıyorum bir şirkette ve beni diplomayla değil ortaya koyduğum başarılı projelerimle işe aldılar ve gelirim şu an ülke şartlarına göre çok çok yüksek şükürler olsun ki ancak yazılım mühendisi ve bilgisayar mühendisi diplomam yok yani görüyorsun ki diploma hiç bir şey değil soru soran kişiye de buradan sesleniyorum beni örnek al kendine sana herşeyi de ispatlayabilirim okul hayatı KPSS TUS ALES bunlar insanın tamamen hayatını çürüten mahveden ve ardında bir dolu pişmanlık bıraktıran şeyler ben çok şey yaşamış yabancı üniversitelerde vakit geçirmiş bir insanın eşi olarak sana söylüyorum ki okumak değil insan olabilmek çok önemli. Kendine yatırım yapmak istiyor isen onca sınava onca derse kendini vermek yerine o saatlerini yazılıma ayır ve geldiğin yerlere inanamayacaksın. Beyefendi sana da cevabım şu olacaktır gerici insan olduğumu düşünmüyorum emin ol senden kaliteli senden iyi senden mertebeli ortamlarda bulundum bulunuyorum yani görüyorsun ki bir kadın olarak sosyal hayatta baş rolde olmasını çok güzel başarabiliyorum😉
- +1 yıl
Ya off, tam AKPnin ortaya çıkardığı islamcı-liberal stereotipi.
"Amerika'da üniversite okudu" dediği de, bok gibi para basıp "diploman olsun bari" diye yolluyolar bunları. "Adam oldum" diye geliyorlar. Sonra da gene para basıp iş yeri açtırıyorlar. İktidarla da araları iyi olduğundan ihale kapıp duruyorlar.
Sonra geliyorlar burada, yoksul, imkanı olmayan insanlara caka satıyorlar, yüksek perdeden.
Benim gözümde öyle, çok para, mertebe falan yok. Bunlar sonradan görme küçük burjuva kekolayın hevesleri.
Sen bunları dğnleme, ğlkenin kaynaklarını vampir gibi emen tipler bunlar. İktidar değişince bunlar da kaçacak yer arayacak.
- +1 yıl
Öncelikle aşırı ön yargılı cahil tiplemesiniz AKP benim oyumu almak için yalvarsa yine vermem bu birincisi, ikincisi para akıtarak özelde okumamış oranın devlet üniversitesinden mezun kardeşim şu an diğer yazdıklarınızı okumayacak kadar sizi kayda almıyorum it ürür kervan yürür taktiğini kullanarak kendi kendinize konuşun diyorum size sadece sevgiler..
- Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılZor bir durum. Onu, evliliğinizi aksatmayacağınıza ikna etme yoluna gitmelisiniz. Yoksa bence boşanmak yerine evliliğinizi devam ettirmeyi tercih edin. Sonuç olarak siz, evli bir kadınsınız ve evdeki bazı görevleriniz var.
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim evde ne görevim var anlamadım
- +1 yıl
Yani işte çoğumuzun annesi gibi. Ev hanımlığını kastettim.
Soran+1 yılŞu anda ev hanımı yapmıyorum zaten evimizi temizlikçi geliyor şükür olsun o yapıyor bir yemek yapıyorum onu da yemek zaten kolay iş hallederim yine eşim de zaten o zaman elini taşın altına koyar diye düşünüyorum
- +1 yıl
Ekonomik durumunuz iyiyse zaten her şey daha kolay olacaktır. Eşinizin, sizin okumanız konusunda farklı bir çekincesi olabilir. Bence onun duygularını daha iyi anlamak amacıyla size içini dökmesini sağlamalısınız.
Soran+1 yılÇoçuk istiyor
- +1 yıl
Hassas bir konu ama aşılamayacak bir şey değil. Evlilik terapistine gitmeyi önermelisiniz ona.
+1 yılYa senin okumana hobi olarak bakiyor cani sikilmasin canimi da sıkmasın aciktan evden okusun gozumun onunde diyor... acikta oku dediginde bunu anlaman lazimdi... bence snein calismana da izin vermez gibi cocuk dogurup bakmani istiyor...
03 Yorumla
Soran+1 yılYok çalışmama karşı değil daha önce çalıştım sosyalleşmem asla karşı değil tatile gitmemi ve arkadaşlarımla takılmam hiçbir şekilde karışmıyor ama işte kafasında çocuk yapacağımız
- +1 yıl
Yani oyle biriyse hakli... cocuk yapma plani yapicaksan universite hayali zor...
Soran+1 yılOnun fikri o
+1 yılAma sen başta açıktan okuyacağını söylemişsin. Adam haklı, seninle bu şartlar altında evlenmiş. Sözünden dönen sen olmuşsun. Yorumlara bakıyorum da bu insanlar gerçekten at gözlüğüyle geziyorlar. Doğruyu yanlışı ayırt edemiyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen başta açıktan okuyacağımı söylemedim biz bir ay önce konuştuk bunu evlenmeden önce değil yani şimdi kararımı değiştirdim
+1 yılKanka okumak senin en iyi hakkın ve anladığım kadariyla bazı şeyler yarım kalmış senin için. sen de yorumlarda gözüm açıldı falan demişsin. Kocanda bunu farkında bence senin onu aldatmandan falan korkuyor. Ki böyle bir potansiyelin var gibi
03 Yorumla
Soran+1 yılBöyle potansiyelim mi var sen nasıl bir karaktersizsin ya sen nasıl bir geri kafalısın ya okumak isteyen herkes aldatma potansiyeli mi oluyor gerçekten yazık olsun senin gibi kadınların yüz karasına.
- +1 yıl
YA NE ALAKA. Ben sana öyle mi dedim? Sadece eksik var o tarz bir ortama girince biraz rahat davranırsın o furyaya kapılıp gidersin eşinde bundan korkuyordur. Sen de habire gözüm açıldı açıldı demişsin demek ki potansiyelin var dedim
Soran+1 yılKardeşim sen iyi misin ya gözümün açılması şu yönde güçlü olduğumu fark ettim birilerine karşı çıkmayı öğrendim ben çok korkardım babamdan bu anlamda söylüyorum gözüm açıldı bütün erkekleri göreceğim anlamında mı söylüyorum ya böyle bir niyetim olsa zaten burada şu anda durmam sosyal bir kadınım her yere gidiyorum her yeri geziyorum üye oldum dernekler var böyle bir niyetim yok benim Ben okumak istiyorum ya kendime ait bir mesleğim olsun istiyorum bu kadar bununla ne alaka potansiyel potansiyel yazık
Okursan ondan daha iyi şartları kendin sağlarsın ondan daha iyilerini bulursun kendini keşfederek yoluna bakarsın o seni sıkıp silemediği gerçeği ile kalakalir
Boşan bir an önce16 Yorumla
Soran+1 yılVallahi öyle bir düşüncem yok ben onsuz hiçbir hayat istemiyorum ve onu çok beğeniyorum her konuda zaten o da okumuş birisi ama işte benim de bunu hayalim gerçekleştirmeme izin versin
Soran+1 yıl22
Soran+1 yılÖyle yapıcam. Bir mesleğim olsun istiyorum
+1 yılBoşanmak öyle çocuk oyuncağı değildir, orta yol bulmak varken kolaya kaçıyorsunuz. Küçücük bir olay oluyor yok boşanıcam yok bitti gitti. Evlenmeden neden konuşmuyorsunuz ki anlamıyorum.
20 YorumlaEğitim konusunda senin arkanda durmayacaksa boşan biterse bitsin korkma. Meslek sahibi olmadgn sürece onun parasına mahkum gbi bişey olacaksn eğitimini devam ettir bnc
20 YorumlaOkumak için elinden geleni yap, bence bağımsız olup okuman kocana olan sevginden daha önemli
20 Yorumla
+1 yılEşin hiç anlayışlı biri değil bir de o kadar ders çalışmışsın gidemezsen emeklerin boşa gidecek
20 Yorumla
+1 yılÇocuk yoksa hiç durma boş hiiiç durma bekleme bile. Okumak kadar güzel bir şey varken ne hakla senin geleceğine mani olur. Sen ondan emir almayacaksin onunla sevdiğin için evlendin sen hayatini ona göre yaşamak için değil. Ne hakla izin vermez ki izin alman hata hiç durma boşa
11 Yorumla- +1 yıl
Adam eğitimine engel olmamış. Açıktan oku demiş. G. ötünle mi okuyorsun yazıyı?
+1 yılOkuman doğru olurken bunu yakıp evlenmişsin. Evliyken evli kalmam doğru olurken de geçmişe dönüp okumaya çalışıyorsun. Sağlıklı kafa yapısına sahip değilsin.
19 Yorumla- +1 yıl
O zmaan bu soru uydurma. Bu gizli üyeler çok Troll soruyor zaten. Babası okumasına izin vermiyormuş dizini kırmış ve şimdi elin oğluna mı isyan edicek hikaye buu
- +1 yıl
Evet de ben kendim ilk yorumumu paylaştıktan sonra soranın aşağıda yazdıklarını gördüm ve sorunun Troll olduğuna yüzde yüz emin oldum aşırı kaba
- +1 yıl
Gerçekten yaşayan biri önce okumak için mücadele eder bununla ilgili evlenmeden konuşur bu soru zatrn uydurma ama varsayımı üzerinden konuştuğumuzda da böyle sağlıksız kafa olamaz. Bu mantıkla kaç yer değiştirir
- +1 yıl
Samanyolu dizlerinin hayat hikayesi gibi snshdhdg 22 yaşındaymış yersen de liseyi evlendikten sonra açıktan bitirmiş 4 yıllık liseyi ve tıp kazanacakmış puhahhah bu kiş bu kadar alakasız attığına göre sözelci bence
- +1 yıl
Tamam işte onu diyorum babasının evinde mücadele eder. Evden kaçan dolu kiz var. Hiçbir yol bulamadıysa da evleneceği kişiyle bunu paylaşır öyle evlenir. Herkesi kendimiz gibi dürüst sanıyoruz bu sorulara inanıyoruz ama yorumlara baka anlarsın erkek gibi konuşuyor daha Türkçeden 20 neti zor yapar.
+1 yılYa varya şu erkeklerin yorumları kanser etti beni. Abla bence boşan daha iyisini bulursun. Senin hayatin bu ve kimsenin bu hayata müdehale etmesine izin verme. Bu hayata bir kere geldin ve sen yaşıyorsun bu hayatı. Kocan da okumaya ılımlı bakmıyorsa kendi okumasın ona ne senden? Üstelik böyle toxic bi adamla ilişki yürümez
114 Yorumla- +1 yıl
Biz harcliktan bahsetmiyoruz farkettiysen direkt boşan dedim sen bosandigin bir insandan niye okul harcligi isteyesin?
- +1 yıl
YA NE ALAKA iki tarafta masraf ediyor birbirlerine öderler illaha ki halledilir tazminat ne yok hapis cezası
- +1 yıl
- +1 yıl
Ya bi sģ cishet errrkek bulasici virüs sen adam gibi oku sonra benim yorumuma karis tabi adan olabilirsen
- +1 yıl
Farkındaysan orada öyle bir şey yazmıyor kadinin bu düşüncede olduğunu düşünmüyorum cinsiyetçi bir yorum da YOK anlasamiyorsan boşan. Hiçbir kadin ya da erkek eşinin köpeği değil onun isteğine gore davranacak. Kimse birbirine komut veremez herkes evine es aliyor komut vermek isteseydik hayatına yön vermek isteseydik evcil hayvan alırdık. Ayrıca bankadan kredi çekip de okuyadabilir ya da üni kazanilinca bir kaç yere üye olur burs baglatir kendine. Okul parası sandığın kadar ödenmeyecek birsey değil. Part time çalışsa yine öder. Benim teyzem de kpssye hazırlanıyor ve evli kocası hicbir şeklde hazirlanamazsin giremezsin demedi aynı şekilde diğer teyzelerim de okuyor.
- +1 yıl
Senin bu dediğin şeyler evlilik hayatını büyük ölçüde değiştirecek şeyler adama en başta bunlara dese adam kabul etse kadın sonuna kadar haklı ama kadın ilk başta açıktan okuyacam diyo daha sonra nikahı bastık adamı kafesledim diye düşünüyor okula gidecem diyo erkeklerin %80 i bunu kabul etmez mantıklı bir durum değil
- +1 yıl
Kadın okula ve işe gitsin işten kazandığı parayı okula harcasın ev işlerini aksatsın kocası da ev kirası, faturalar, mutfak masraflarını ödesin ne güzel valla. Adam en başta ev hanımı ile evlendiğini düşünüyor sonra karısı baba beni okula gönder der gibi koca beni okula gönder diyo erkekler evlenelim de karınımızı okutalım diye evlenmiyo evlilik den erkeklerin böyle bir beklentisi yok
- +1 yıl
Sen hayatinda hic okuyan insan gormedin sanirim o durumu da sana aciklayayim. Ben okuyorum ve sabahları kuşlarımın kafeslerini kedimin kumunu temizliyorum kahvaltimizi hazırlıyorum tüm evin. Eve geldiğimde temizlik yapıp akşam sofrayı kuruyorum. Ve yapılmayacak birsey degil okuyan biri olarak. Ayrıca kadin da çalıştığında ev ekonomisine katkıda bulunabilir bunu biliyor muydun?
- +1 yıl
Kadın çalıştığı parayı okula harcayacak ayrıca ev işleri aksayacak okula gittiği zaman öyle güzel yemekler pastalar kekler yapmak kolay değil adam çalışan ya da okuyan kadın istese onunla evlenirdi adam çocuk düşünüyorduk diyo kadın okuyacam diyo adam en baştan niyetini söylemiş kadın gibi kararından dönmemiş.
+1 yılGo girl
Sonuna kadar hayatını peşinden git
O kişiliksizin gözü korkar şimdi eğitimli ayakları üstüne duran bir kadın olacaksın da ona tekmeyi koyacaksın diye
Xd112 Yorumla- +1 yıl
Cevap vermediğim halde yazmaya devam etmeniz?
- +1 yıl
Masrafları sorun etseydi kadına Masraf olacağını söylerdi Ben kocasının derdinin masraf olduğunu düşünmüyor. Çomar Şekilde düşünüyor
Sizin söylediğiniz gibi değil bence
Ayrıca hakaret etmedim
Ama sizin yorumunuzda kadına biçtiğiniz rol belli - +1 yıl
Babası okutmamış çaresiz kalmış kadın. Erkeğin eğitim hakkı elinden alınmamış yani. Anlayabileceğinizi düşünmüyorum. Ne yapsın kadın.
- +1 yıl
Zaten böyle giderse ayrılırlar. Ödemezse ödemesin mecbur değil.
- +1 yıl
- +1 yıl
Bencede
- Eğitim & Kariyer konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılEşine bakarsan hiç bı zaman okuyup meslek edinemezsin bir öğretmenim vardı onunda eşi eskiden okumasına çalışmasına izin vermemiş 38 yaşında boşanıp üniversite okuyup öğretmen olmuş
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılHemen Bir sorunda boşanmayı düşünmek ne kadar doğru bilmiyorum ancak böyle yobaz biriyle evli kalmak da ne kadar doğru orası da şüpheli.
20 Yorumla Asla haklı değil kocan, yarın öbür gün başka bir şey olur yanında olamaz ama okursan kendi ayakların üzerinde durursun. Sakın vazgeçme
23 Yorumla
+1 yılAga sen de niye evleniyosun. Babanın göstermediği müsamahayı elin adamı mı gösterecek?
21 Yorumla
Soran+1 yılBirincisi babam beni okuldan aldığı zaman ben çocuk yaştaydım 18 yaşında değildim şimdi elin adamı bana hiçbir şekilde musağıma göstermek zorunda değil istemiyorsa ayrılabilir vazgeçmeyeceğim
Okurken çocuk yapabilirsin. Ikisini aynı anda yürütmek zor olur ama ortada buluşabilirsiniz. Ve eşin okumana karışmamalı tamtersi destek vermesi gerekiyor. Diretirse boşanmakla sonuçlanır
00 Yorumlaüniversite hayatı sandığınız gibi bir hayat değildir boştur emek çarfdersn ama boşa gider eşinle aranı bozmaya değmez ama eşinin de anlayışlılığını göz önünde bulundur derim oturun çözmeye kararlaştırmaya sonuca varmaya çalışmalısınız boşanmaya gider demek yerine olumlu pozitif düşünebilir eşiiniz ve sizde bu konu da ona eşlik etmeyiniz :)
00 Yorumla
+1 yılbosanma sonucta sen onun karısı değil kucuk cocuğusun izin almak zorundasın? her seyde ona danısıp izin istemekle ve onun vereceği cevabı alıp oturmakla yükümlüsün bosanmak mı ahahaha ☕
00 Yorumla
+1 yılResmen dünkü soruya verilen cevaplar üzerine düşünülüp yeniden sorulmuş bir soru gibi bu kadar ayrıntı olur 😂😂 bu sefer çocuklar devre dışı. Nabız yoklama 1-2
06 Yorumla- +1 yıl
Dünkü soru link var mı?
- +1 yıl
@ronaldo_66
Çok erken evlendim, kocamı seviyorum ama pişmanım. Sizce evliyken okunur mu? ↗
Benim yanıtımı da oku 😂 - +1 yıl
Biz de bu formatta soru soralım tutuyor.
- +1 yıl
22 yaş aynı açıltan okuma aynı 5 yaşında ve 6 aylık çocuklar yok sadece. Bir de boşanma mevzusu var farklı olarak
- +1 yıl
Di mi farkettin 😂 kimse puanı sormasın açığı karıştırmasın bi daha yorumlasın diye 😂 Bunun bir de fenomen versiyonu oluyor değiştirip değiştirip soran 🙄
- +1 yıl
Demek ki böyle mutlu oluyorlar ilgi ihtiyaçlarını böyle karşılıyorlar. Susamışsındır ama deniz suyu içiyorsundur gibi bir şey bu.
+1 yılKonuşarak halledilebilecek bir şey yüzünden hemen ilişki bitirmek... siz kadınları anlamak istemiyorum. Kafalarınız seri katillerden psikopatlardan bile hastalıklı!
08 Yorumla- +1 yıl
Hangi zamanda yaşıyorsun ya da bu kadar hayal gücünü ne izleyerek ediniyorsun 😄(bende kocasından yanayım bu arada genelleme yapma herkesle!)
- +1 yıl
Oglum zaten kimse birbirini anlamak istemedigi anlamadigi icin bitiyor artik evlilikler sorani elestirirken ayni seyi sen yapmissin bir de seri katille psikopata nasil bagladin oradan harbiden bravo
- +1 yıl
Ergen daha işte napsın ona da hak vermek lazım yaşının gereği gibi konuşuyor 😄🤭😉
- +1 yıl
Buyuyecek ablasi daha kucucuk parmak kadar cocuk akli ne ersin hahah
- +1 yıl
Umuyorum 😄😄
- +1 yıl
@GekoKertenkelesi1903 parmak kadar çocuk dediğin sen internet kafelerde sürterken o bilgisayarlari internet kafecilere satıyordu
- +1 yıl
@GekoKertenkelesi1903 buyumek kendj basina biseyleri başarmaktir. Sen neyi başardın? Dur ben söyleyeyim. Aptallığı
- +1 yıl
Buyumek kendi basina bir sey basarmak degildir olgun olmaktir zihnen zaten belli oluyor akil yasindan kardesim benim
+1 yılYaşin kaç oncelikle ve eşini aldatma gibi bir mevzun olabilirmi yani ve neden direk kafanda boşanma ilk seçenek
04 Yorumla
Soran+1 yılBen aslında boşanmayı blöf yaptım yani o kadar ciddiyim gibi göstermek istedim
- +1 yıl
Bak bacım lütfen rica ediyorum bu şeyleri blöf olarak dahi kullanmayın bak imanla nikahın şakası olmaz bak günümüz okadar bozukki ilişkiler çarpık ve ahlaksız özellikle çocukların yanında olursa ilerde böyle şeyler kesinlikle dile getirmeyin. Vesselam
Soran+1 yılKardeşim eğer benim eğitimimi gerçekten kısıtlarsa beni gerçekten hani izin vermezse ben boşanırım bu arada şu an bir laf ama o zaman lafta kalmaz
- +1 yıl
Bacım eşler illaki birbirinden güç almalı birbirlerine iyilikleri için destek olmalı senin iyiliğin onun iyligidir onun iyiliği senin iyligidir eğitim önüne geçmek ancak bariyer olmaktır insaAllah bu konuda birbirinizi tamamlayan unsurlar olursunuz
+1 yılBu sebep yüzünden boşanmak yapabileceğin en büyük boş'lardan biri olur.
30 YorumlaTabiki sıcak bakmaz seni kıskanır seni özler, birde hangi ilde gideceksin yaşadığın ilde mi farklı ilde mi. Adam seni seviyor
10 Yorumla
+1 yılİşinizi gücünüzü elinize almadan ne tamam evlenirsiniz ki.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıktan okumanın pek anlamı yok evet haklısın örgün oku. Ama keşke evlenmeden önce okusaydın.
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSeni destekliyorum sen anladın mı? Evlenmeye cesaretin var da okumaya mı yoktu. Dediğimi yapsaydın böyle sorular da sormazdın
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıktan okuyabilirsin artık evlisin çocuk düşünüyorsanız açıktan devam et. Okumak için mi evlendin hem bu kandırmak oluyor açıktan okuman İçin izin vermiş örgün gitmek bekarken daha rahat. Evlenince sıkıntı çıkarır evliliğinde.
00 Yorumla
+1 yılSana evlenmeden önce okuyabileceğine dair söz verdi mi? Evet ise bu yaptığı saçmalık ama bu sebepten yuva yıkmak daha büyük saçmalık
01 Yorumla
+1 yılDüşünmeden boşan senin hayallerine saygı duymayan birinden hayır gelmez ayrıca çocuğunu da düşün belki onu da bu şekilde kısıtlayacak belli olmaz
04 Yorumla- +1 yıl
Eğitimede engel olmaz beee
- +1 yıl
Belki kız çocuğu olacak üniversitesi okuma diyecek belli mi olur
- +1 yıl
- +1 yıl
Adam açıktan oku çocuk yapalım diyor çocuk varken kadının okuması zorlaşır kadın demiş zaten açıktan olursam meslek sahibi olmak zor diye adam yine olumsuz sonuç vermiş bu okumasına engel işte kafan basmadı mı acaba slk
+1 yılşimdi evli bir çift için ne söylersem söyleyeyim doğru olmaz. kendin için en doğru karar neyse ona yönelmeni dilerim
00 Yorumla
+1 yılTamam eğitim önemli kimsenin elinden almasına müsade etme ama sürekli boşanmak lafı nedir ya evlilik bu kadar basit mi?
03 Yorumla- +1 yıl
Şu sebep.. Yarın bu adam döverse aldatırsa kadın mecbur kalır çekmeye çünkü adalet tahsil edecek yargı yok hükmündedir... Güçlü durması için okumasına izin vermeyen koca da zaten kadınını köle olarak görüyordur.. Amacı belliki yönetmek
- +1 yıl
Yazdığımı iyii okumadınız sanırımm😃eğitim hakkını almasına müsade etme dedim zaten. Ama herşeye de boşanırım ederim demek de ne bileyim, belki de adam o şekilde görmüyordur her okumasını istemeyen köle olarak kullanıcak diye bişey yok tam tersi de olabilir bilemeyiz günah almayalım😃
- +1 yıl
O yola çıkar.. Cahille sohbeti kestim onlardan adam olmaz
+1 yılYa sen bilirsin de 4 yıl boyunca o okul hayatı cekilmiyo haberin olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen çok istiyorum ben
+1 yılBence tatlı dille yaklaş ve eşini ikna et okuduktan sonra boşanırsın.🤪
02 Yorumla
Soran+1 yılKendisini çok seviyorum boşanmak istemiyorum ama eğer beni babam gibi kısıtlayacaksa eğitimim için hayallerim için vazgeçerim
- +1 yıl
En doğrusu hayallerinden vazgeçme kimse için gelmedik bu dünyaya kendi mutluluğumuz öncü olmalı
+1 yılBu yüzden seni hakim boşamaz emin ol. :) Ancak bu konuyu konuşman gerekiyor böyle olmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılHanımefendi bu dediğiniz şey hak ve özgürlük kısıtlama giriyor bu anayasanın ilk maddesi herkes hür ve özgürdür kimse insanlara karışamaz Yani bu boşanmanın en büyük sebeplerinden biri aslında benim hak ve özgürlüğümü kısıtlıyor benim okumama izin vermiyor bunlar boşanma sebebi isterseniz araştırabilirsiniz Google'dan
- +1 yıl
Ay istersen ayrıl diyeceğim ama aklına girmiş gibi olurum. Yinede sen bilirsin.
Ancak okuyup kendi başına ayakta durman gerekiyor canım <3
Soran+1 yılYa Ben şu an eşime ciddiyetimi göstermek için bu cümleyi kurdum ama ileride gerçekten kötü sorunlar yaratırsa benim için boşanırım çünkü ben bir kez daha kimsenin benim hayatımı mahvetmesine kimsenin benim hayatımda oynamasına izin vermeyeceğim
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAdam haklı. Okuyup atanabilecek misin. Evlisin ona göre oku adam sana okuma demiyor
10 Yorumla
+1 yılOkumak istiyorsan okursun. Napcaksın evde bütün gün Müge anlı esra Erol mu izleyeceksin?
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı. Sana anlayış göstermesi lazım. Konuşarak çözebilirsiniz ve okuyabilirsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn nefret ettiğim insan tipi bir dediği bir dediğini tutmayan sürekli g. tü başı ayrı oynayan insanlar
14 Yorumla
Soran+1 yılKendinden mi bahsediyorsun hayırdır Hadi ikili o zaman
Cevap sahibi+1 yılSen ikile lan g4ltak
- +1 yıl
Iyyy konuşmaya bak bu kesin yalan soru ve üsluba bakılırsa soran erkek zekasıza bak ya anneye küfretmek felan 2005 yılının eski kafalarında kaldı sen annesini tanıyo musun ay iyi ki z kuşağıyım ya bu cahillerin ağzından her şey çıkar
- +1 yıl
Yorumu şikayet ettim kaldırılmış.
Eğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Hayallerinden vazgeçme ayrıl diyemem eşini seviyorsan gizli bir şekilde yolunu bul.
10 Yorumla- Devamını Gör (76)
Devamını Gör(121)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kocam üniversiteye gitmeme sıcak bakmıyor, boşanmak doğru olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler