Tabi ki okunur. Üniversitelerde kimler kimler var. Ben açık cezaevinden izinli çıkıp derslere girip geri dönenleri bile gördüm. Evlilik, annelik falan engel değil. Zaten ünviersite ortamı öyle liseler gibi katı da değil, devam zorunluluğu, yoklamalar falan biraz geride kaldı. Her şekilde idare eder hocalar seni. Öğrenciler de yardımcı olur.
Ama tabi "aşık oldum, evlendim, iki tane de doğurdum, şimdi hayatımı yaşamak istiyorum" gençlere verilecek doğru bir mesaj değil. Bir çocuğun 5 yaşında diğeri 10 aylıkmış. Senin bu çocuklara karşı sorumlulukların var. Onları iyi bakılacak şekilde geride bırakıp derslere gidebileceksen bunu yapacaksın. Yok olmuyorsa onlara adayacaksın kendini çünkü bu işler çocuk oyuncağı değil.
O yüzden bu mesajı okuyan gençler varsa bunu bilsinler, özellikle kızlar: eğitiminizi tamamlamadan öyle aşık oldum falan demeyin. Bu ülkenin eğitimli insanlara ihtiyacı var, daha fazla çocuğa değil. Pişman olursunuz, hayatınız sekteye uğrar. 30 yaşından önce evlilik ve çocuk düşünmeyin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şöyle düşün ; misal örnek veriyorum ihtimallerden bahsediyorum önceden bunu söyleyeyim. Alınmaca gücenmece yok. Şu an çok erken yaştasın. Diyelim ki okumadın birkaç sene geçti çocuğun oldu eşinle anlaşamadın boşandın ne yapabilirsin öyle bir durumda mesleğin yok okumadın çocuk var ortada çaresizce bir durumun içinde olursun. Ama okursan hem evine destek olursun hem kendini daha iyi ve özgüvenli hissedersin hem ekonomik özgürlüğün olur kendi paranı kazanıp istediğini alırsın. İlerisi için ileriki yaşlarda sıkıntı çekmezsin.
00 Yorumla
+1 yılTelafi edilemeyecek bir şey değil bu. Çok gençsiniz. Fakat bir okadar da emek sarf etmeniz lazım. Evlilik, çoluk çocuk, bunlar büyük sorumluluklar. Örneğin, 10 aylık çocukla biraz zor olabilir tekrar eğitim hayatına devam etmek fakat tren kaçmışta değil. Gerçekten daha çok gençsiniz. Çocuklarınız biraz daha büyüyüp okula gidince, çok boş vaktiniz olacak. Hele ki orta okul’dan sonrasında evdeki vaktinizi okumakla, öğrenmekle, artık online veya dışardan üniversiteye hazırlanmakla ve okumakla geçirebilirsiniz. Eşinizden de destek alırsanız işiniz kolaylaşır. Sonuçta herşeyi tek başınıza yüklenmek zorunda değilsiniz. Yeter ki isteyin, yeter ki bir amacınız olsun ve yeter ki 22 yaşından 72 yaşına kadar şu yukarıda yazdıklarınızı tekrar edip, her gün pişmanlığınızı baştan yaşamayın. Hayatınızın yönünü değiştirmek sizin elinizde. Dediğim gibi, zor. Ama imkansız değil. Yapılır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim anlamadığım şey ne için? Okuyan da işsiz okumayanda... Okuyan okuma masrafıyla birlikde depresyonda... Okumak ucuz değil bedava hiç değil. Üstelik bir avantajı hiç yok.
Okumak diye bir kavram yok bir kere okul her yerdir. Eğer insanların okulu göremiyorken okul isminde betonların içine girdiklerinde okumuş olcaklarını sanıyorlar 🥴 Okumak okula gitmek değildir. Hiç bir zamanda olmadı. Çoğu buluş yapan keşif yapmış insan okul okumamaış ya da bu nasıl aptallık yuvası dediği mekanlardır.
En iyi OKUL = HAYAT OKULUDUR.07 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmayı düşünmüyorum zaten çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ama diplomam olsun istiyorum, kocam çok iyi bir üniversiteden mezun ben ise lise mezunuyum açıkçası bu beni biraz rahatsız ediyor ne bileyim 😕
Cevap sahibi+1 yılEğer aileye ya da kocana yardımcı olucağını düşünüyorsan olabilir ama yanlızca yarış içinse boşuna harcanmış zaman ve kaynaktır.
- +1 yıl
Okul her yer olsaydı sen dahi anlamındaki de/da'ları arı yazmayı öğrenmiştin.
Şu hayat okulu laflarını etmeyi bırakın, sizin farkında olmadığınız koca bir dünya var ve profesyonel bir eğitim kurumunun ve eğitimcilerin yardımı olmadan hiçbirşeyi işe yarar düzeyde öğrenmek mümkün değil. Hayat okulu lafı edip edip duranların da gidip Bitcoin gibi şeylere bütün paralarını gömüp sonra düşünce intihar ettiklerini gördüm. Çiftlikbank'a para kaptıran dayıların da hepsi hayat okulundan mezundur.
Okumak diye bir kavram var. Okumadan bunu anlayamazsın. Bir de kimmiş o okul okumadan buluş yapmış çoğu insan onları da bir yaz da bilelim madem. Bilmeden etmeden insanlara saçma sapan fikirlerini beyan etmeden önce kendin birşeyler öğren.
Cevap sahibi+1 yıl"arı yazmayı " değil ayrı yazmayı. Git sen ders al da... sonra boktan derslerini öğütlersin millete.
Cevap sahibi+1 yılİşine bak ablam. İşine. Boş yapma devam et.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
Çocuk yaşta evlenmişsin ve yaşayacağın çocukluğun genç kızlığın arkadaşlığın okul hayatın gezmen tozman hep hava da kalmış şimdi ise 2 çocuk annesi 22 yaşında bir annesin doğal olarak bu yük ağır geliyor. Üzgünüm ama bunu baştan düşünecektin hdi sen çocukmuşsun ailende ikna edebilirdi seni. Yazık olmuş evet ama yapacak bişey var mı hayır. 10 aylık bebeğin ve çocuğuna odaklan annesin ev hanımısın. Okuma işini de bebeğini bi büyüt kreş çağına gelsin git oku. Evlilik okumaya engel değil tabi başarabilene.
33 Yorumla- +1 yıl
18 yaşındasın ne boş konuşuyorsun sen. sanki sen çok geziyorsun da. hiçbir şey yaptığınız yok.
- +1 yıl
bir kelime bir şey söylicem sonra silersin. zaten meşgulüm
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada polyannacilik oynamaya gerek yok ancak disardan okursan olur çünkü 10 aylik bebeğinle okul temposuna ayak uydurman cok zor. Lise degil ki burası hersey saati saatine olsun hersey duzensiz illa ki gezmei tozmak isteyeceksin insanlarla zaman gecirmek isteyeceksin ama iki cocugnda cok kucuk evin sorumluluğu var esin zaten calisiyo herseye yetisebilecegini sanmiyorum. Birde şöyle düşün hersey normal bi tempoda gitmeyecek sen hasta olacaksin cocuklar hasta olacak bunlarn büyüme ataklari olacak okulda arkadaşlarınla programlar olacak cok zor
25 Yorumla- +1 yıl
sen niye 18 yaşında üni. giden biriyle kıyaslıyorsunki şartlar farklı arkadaşlarıyla eğlenmek zorunda değil ki niye illaki istesin zaten evlenen çoğu kişide öyle ortamdan ortama da girmiyor bekar gibi , bir ailesi var onlarla gezer isterse çocukları varken nasıl bırakıp üniversitelilerle okeye yok bara oraya gidecek
- +1 yıl
ki acil durumlar için devamsızlık hakkıda olur yani raporudur odur zor olur çocukla uğraşırken ama isterse azim ederse başarır çalışarak senin dediğin gibi gezmek tozmak isteyeceğini sanmıyorum bunu zaten eşiyle yapar amacı okumak sen normal üniversiteye eğlenmeye gidenlerle karıştırdın heralde soruda gayet açık okumak istiyor
Cevap sahibi+1 yılYa Allah aşkına bos bos gezen insanlar zor okuyo gecesini gunduzune katiyo iki cocukla heba olur. Ha bos beles bi okulda iki sor cozup geçecek bi bölümse okunur ama hedefi olan insan icin cok zor
Soran+1 yılKusura bakmayın, @asaza0'nın dediği gibi gezip tozacak değilim yani ailem var evli çocuklu kadınım anneyim sonuçta. Gezersem kocamla gezerim zaten ☺️. Çocukların bakımı ile ilgili de annemin bakabileceğini düşünüyorum. Yani asıl okuma isteme nedenim kocam çok iyi bir üniversiteden mezun ama ben liseyi bile açıktan bitirdim yani bu beni biraz rahatsız ediyor özellikle kocamın arkadaşlarının yanında falan biraz eksik hissediyorum bazen kendimi 😕
+1 yıl10 aylik bir bebekle okumasi gercektende zor cevremde cocuklu okuyanlardan görüyorum ama imkansiz degil. Kisinin kedisiyle alakali.. eger vakit bulabilirim idare edebilirim ikisinide diyorsan gerek var mi bukadar strese? Yoksa bebek 3 yasina kadar en azindan büyüse ozaman okumaya baslasan daha mi iyi olur senin icin acaba?
Kendini de düsünmelisin. Eger okulada cocugada ve kendine de yetisemiceksen ozaman okula baslamaninda hic bir anlami yok. Yeterince mutsuz ve stresliysen zaten. Okula girdim diye hicbirsey güllük gülistanlik olmicak bunu aklinda bulundurmalisim.
Okumak istemem cok güzel birsey ve eminim bunu istedikten sonra güzeld eorganize olduktan sonra nezaman olsA okursun ve bunuda basarabilirsin zaten. Bu tamamen kendinle alakali bi durum.
Okulu bitirmedigine mutsuz ve pismansin. Ama bu daha mümkün. Ben 50 yasinda okula baslayanlari taniyorum. Hicbirsey icin gec degil. Önce kendini tani ve neden okumak istedigini kafanda netlestir. Sonrasi zaten gelir :)01 Yorumla- +1 yıl
Pismansin okumadigina. Ozamanda yogun duygularla karar verip evlendin. Buseferde mutsuz olan pismanlik gibi yogun duygularla yine baslama bir yola. Bu seferde yanlis zamanda baslamisim biktim diye pisman olabilirsin. Pisman olmamak icin önce kendini tani organize ol kararlarinda net ol ve cevrendende destek almaya cekinme.
+1 yılMerhaba.
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ; Hayatta hiçbir şey için geç değildir nefes aldığımız sürece umut var demektir, siz kendinize olan inancı güveni kaybetmeyin önemli olan bu diğer türlü aşılmayacak bir engel yok evliliğiniz kendinizi geliştirmenize aksine katkı sağlar, yol arkadaşınızdan ve çocuğunuzdan güç alarak daha da başarma hissi oluşur sizde karamsar olmayın bu umutsuzluğa sürükler geçmişe takılarak, geleceği belirlemek ne yazık ki mümkün değil geçmişe bir sünger çekerek sil baştan yapıp yeniden başlayın henüz hayatın baharında olduğunuzu unutmayın kim ne söylerse söylesin, aldırış etmeyin ümidinizi koruyun sabırla yaşamaya devam edin şu hayatın her bir alanında mücadele var evde işte sokakta aklınıza neresi geliyor ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur, ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz zaman midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor dik durarak hedefinize yönelin..00 Yorumla
+1 yılsırf buna cevap verebilmek için üye oldum, bunu bana yaptırabilen ilk kişisin. 22 yaş cidden çok genç, çok küçük ve dolayısıyla da her şeyi yapabilecek enerjiye de, güce de sahip olduğun bir yaş. Eğer maddi durumun vesairen yerindeyse eşini ne yap ne et ikna et, okulunu oku. Okuma isteği gerçekten çok hoş bir şey ve bunu eminim eşin de anlayışla karşılayacaktır. Bir insan neden eşinin okumasını, hele de bunu severek yapıyorsa, istemesin? Çocukların olduğunu okudum diğer yorumlardan, hiç önemli değil. Büyüdüklerinde onlar daha küçücükken hem onlarla ilgilenip, hem eşiyle ilgilenip, hem de okumuş, güçlü, kararlı bir anneleri olacak önlerinde. Engel çıkarsa aş onları, dediğim gibi, ne yap ne et, oku. Hele bir de başka insanların düşüncelerini takıyorsan, sakın öyle bir şey yapma. 60 yaşında insanlar okuyorlar, sen mi okuyamayacaksın?
02 Yorumla- +1 yıl
niye bu kişinin okuması sana bu kadar dert oldu illa ne yap et oku diye ısrar ediyorsun sana ne yani
- +1 yıl
@zekimeric0103 sizce demiş, ben de bencesini söyledim, sana niye bu kadar dert oldu bu
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 33 yaşında disaridan okumayi düsüyordum neden gec olsunki. Gec değil herkese anlatmak zorunda degilsin eşine anlat sadece, bitirdikten sonra rahat rahat anlatirsin istedigine, cünkü okudugun sira herkese anlatirsan her kafadan bi ses çıkabilir. Buda moralini bozabilir. Millete bakarsan kimseyi mutlu edemezsin onlar yaşın gectiktn sonra 23 yaşında niye okumadin okusaydin ya da diyebilirler Ben artık bazı insanların sadece konuşmak için konustugunu sanıyorum. Oyüzden kendini düşün o bazıları gelip seni düsünmeyecek.
30 Yorumla
+1 yılÇok çok erken evlenmişsin, 16 yaşında, eşini sevmen, aşık olman bunlar çok güzel şeyler,, ancak hayatı sadece birini sevdiğin için ıskalamissin, 22 yaş okumak için geç değil, ancak sadece yaş değil, çocukları da düşünmen gerek, seni asıl engelleyebilecek durum en küçük çocuğun aslında. Ancak istedikten sonra hiçbir şey seni engellemez, tabi eşinin desteği önemli
30 Yorumla
+1 yılSen psikopat misin millet duzgun insan bulamiyor evlenecek (kendisi de duzgun olanlar) sen de bulmussun bunuyorsun senin sorunun evlilikle degil ki zaten kafana kendini uzecek bir seyi kafana takmissin sadece oyle bahaneler uyduruyorsun sorunun evlilikle ilgili olsaydi bahsederdin zaten sen bunu okumaya baglamissin evli cocuklu olan insanlar okuyamaz diye bir yasa var da biz mi bilmiyoruz lan ne alakasi var
20 Yorumla
+1 yılNiye okunmasın ilimsiz yol karanlıktır diyor hacı Bektaşi Veli benim sevdiğim 28 yaşında okumak isterse herzaman yanındayım çocuklarımın annesi ilim sahibi olsun ki çocuklarıma faydalı olsun vatana millete dinine faydalı olsun Ba burdaki ahlaksız kisiliksizlere doğru bir aileleri olsa bukadar bozuk olur mu çocuk doğurmuşlar sadece başkası yok
03 Yorumla- +1 yıl
Bu arada beşik kermesi ki yaptınız mübarek :)))
Soran+1 yılAşık oldum 🙂
- +1 yıl
Aşkına tükürem olsun bacım sonuçta helalin olmuş burdaki sağlık olsun ama oku çocuklarına faydalı bir anne olursun insaAllah
+1 yılBizde eşimle erken evlendik, pismanda değiliz, iyi ki de evlenmisiz. Hemde burdan tanıştık. Ondan okumasını istedim, oda okumak istiyordu zaten. Okulu bitti öğretmen oldu. Çocuk varsa işin içinde biraz zorlanırsın. Yemek temizlik çocuk vs vs. Ama her şey elinde.
16 Yorumla- +1 yıl
Ikinizinde hesabi hala var mi burada dostum. Ilk defa buradan evlenen duydum.. mutluluklar sizlere😊
- +1 yıl
Sağolasın dostum. burada biliniyorduk biraz. Sonra hesapları kapayıp farklı isimlerde açtık, anonim anonim takılıyoruz:)
- +1 yıl
En iyisi 😀 allah gonlunuze gore versin
- +1 yıl
Amin inşallah
- +1 yıl
Ben de burdan tanıştım 2 kişiyle uzak mesafe ilişkisi yaşadım. şu an konuştuğum kişi 2. si. . Burdan tanıştık beni seviyor ama barismadan önce konuşurken kadınlara güvenmiyorum evlenirsem miksinler dedi. Bana sevgisinden de saygısından da emin değilim ama bı yandan da neden konuşsun o zaman benimle diye düşünüyorum. . boylu poslu adam mesleği de iyi
- +1 yıl
Emin değilsen sal gitsin, erkeklere güven olmaz
+1 yılYaşın daha çok genç ama evliymişsin açıktan okuma şansın varsa açıktan oku çünkü üniversiteye gittiğin zaman ordaki kişiler genelde gezip tozacak ister istemez özeniceksin ama sen genç yaşta anne olmuşsun sorumlulukların var her ne kadar okumak ön planda olsa da herkes geziyor sürekli onlara ayak uyduramayacaksın ve içinde kalacak bu durum kocanla aranda bozulabilir. 2 tane tanıdıgım vardı senin gibi anneyken okuyan ikiside hayatımı yaşamak istiyorum diyip boşandı cocuklara da aileleri bakıyor
10 Yorumla
+1 yılKuzenim şu an 30 yaşında 18 yaşında evlenmişti ve iki çocuktan sonra senin yaşlarındayken okumaya karar verdi çok çok zor öncelikle gerçekten büyük bir çaba göstermen lazım ve ilahiyat okudu şu an öğretmen:)) ama bir sınav öncesi bizde kalmıştı ve gece 4 te uyandım su içmeye, kendisi uyanmiş ezber yapıyordu gerçekten okadar sıkıntı çekmeye hazırsan tabiki okuyabilirsin özellikle eşin ve aileleriniz destek olursa sana bu konuda daha kolay olur
00 Yorumla
+1 yılOku bacım oku..
Üç günlük dünya. İçinde keşke olarak bırakma hiçbir şeyi. Ayrıca günümüzde bir işe girmek istediğinde veya yurt dışına çıkmak istediğinde her şeyin belgesini istiyorlar. Ya da Allah yaşatmasın ama eşinle anlaşamadığın o hassas noktaya gelirsen bile tamamlanmış bir eğitimin verdiği özgüvenle dimdik durursun ayaklarının üzerinde. Çatır çatır oku ve aynı şekilde çocuklarını da okut. İleride seni vazgeçen biri değil de çabalan ve başarıya ulaşan biri olarak hatırlar çocukların. Ve onlara da örnek olmuş olursun. Senin bu azmine de kimse kayıtsız kalamaz.
Asla unutmayalım ki geleceği şekillendirecek güçlü çocukları yine o güçlü anneler yetiştirir. 💪🏻😎00 YorumlaBu konuda ki en büyük destekçin eşin olmalı. Onunla konuş içinden geçenleri, hedeflerini söyle anlayışla karşılayıp destek olursa bi dk bile düşünme hemen bi yerden başla okumaya. Evliliğinide pişmanlık diye dile getirme bence musmutlu yuvanın ve iki evladının en güzel zamanlarını düşün. Hatta düşünsene genç yaşta onlarla arkadaş gibi bi anne olmuşsun. 16 yaş evlilik icin cok erken evet ama geçmişe dönemeyecegine göre anın tadını çıkar. 🧚🏻♀️
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılAçıktan okursun. Örgün okuyacak olursan da zor. Evde 2 çocuk artı koca, sorumluluklar var. Ama açıktan okumak, ikinci öğretim okumak, akşam okumak sana yetecekse en azından bu şekilde okumuş ol. Çocuklar için de önemli annenin babanın eğitimli olması, bilinçli, güncel ve gündemden geri kalmamış olması.
00 Yorumla Okunur tabi yaşlıyken bile okunur ama önemli olan anlayışlı bir eşinin olması lazım ve ahlakli bir şekilde okula gidip gelmen lazım evli kadınsın sonuçta. Nasıl ki erkeğin kendini korumak için namusu varsa kadının da vardır. Aklın karışabilir okulda ama
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılErken evlendiğinizinden ziyade okuma isteğinizi baz alarak konu hakkında fikrinizi olgunlaşmanız gerekir. Şöyle ki eşler arasında konuşarak ve fikir alışverişiyle/birliğiyle çözülebilecek, karara bağlanabilecek bir konudur. Eşinize, bu konu hakkındaki fikrinizi açıklamalısınız.
Bir de hangi bölümü okumak istediğiz önemlidir. Fazla efor sarfetmeyi gerekli kılan bir bölüm mü bu?00 Yorumla
+1 yılMerhabalar.
Okumak için engel olabilecek tek şey, sizin belirlediğiniz öğrenme güçlüğüdür bence. Onun dışında herhangi bir şey okumaya zor engel olur. Evliyken üniversite okumanız daha zor olacaktır, daha çok şeyle mücadele ederek okuyacak olursunuz, fakat bu da yine size daha fazla tecrübe katar sanırsam. Yine karar sizin tabi ki.00 Yorumla
+1 yılMerhaba
Yaşın öncelikle okumak için çok genç, Evli iken okunmaz diye bir şey yok benim eşimde benimle evli iken üniversite bitirdi. Ben şu an 35 yaşındayım ve yüksek lisans yapıyorum.
Eğer ki maddi açıdan sizi zorlamayacak ise evli olduğun içinde bu düşünceni eşin ile paylaşıp başlaya bilirsin. okumayı seven insan da okuma veya okul isteği hiç bitmiyor.
Geç kalmış bir şeyin yok00 Yorumla
+1 yılhem 2 çocuğun var biri daha 10 aylık hemde evlisin evliyken okul okunmaz hem ev işine gücüne yetişemezsin hem de eşin kıskanmakta çok haklı senin üniversite dediğin yer bölgeye göre 1000 lere erkek barındırıyor içinde.
212 Yorumla
Soran+1 yılHaklı mı 😕
- +1 yıl
kardeşim yaşadığımız devrin farkında mısın? bu devirde evli kadını ayartmayı bırak ş3refsizlik resmen matah bi halt sanıyolar bunu fantezi yapıp burada yapmış gibi anlatanlar dahi var senin üniversite dediğin yer hormonları azmış yaşıtlarınla dolu sence seni rahat bırakacaklar mı? eşin haklı çünkü gitmene izin verirse bu kuzuyu ormana salıp kurda kuşa yem olmamasını umut etmeye benzer başka bişeye değil.
Soran+1 yılKendisi okudu ama
Soran+1 yılÜniversite mezunu
- +1 yıl
daha da büyük neden gitmeni istememesi için içerde ne naneler döndüğünü biliyordur
Soran+1 yılNe donuyo ki o zaman kocamda mi yapti yani
- +1 yıl
kendi yapmadıysa bile yapandan haberi vardır ne dönüyo sorusunu gerçek mi soruyosun?
Soran+1 yılEvet gerçekten soruyorum
- +1 yıl
alkolün, zinanın, menfaat üzerine ilişkilerin en çok döndüğü yerlerden
- +1 yıl
ya nasıl bakarsan öyle görürsün. Sen kendin belli ki yapamamışsın içinde kalmış. Ben de okuyorum, bu söylediklerin o kadar ütopik ki. Sen dışlandın diye nefret dolmuşsun. Yok çok erkek varmış, yok şerefsiz doluymuş. Kadın erkek diyince aklına ilk bunlar gelmiş, yazık. Ha sevişen sevişir sana ne, kimse zorla bir şey yapmıyor. Herkes yetişkin insan.
- +1 yıl
@user_merve yahu bana ne giydiriyon benle ne alakası var ben kocası için diyom sevilen sevişsin yapmadığımız şey mi de afedersin o kadar herif ne zannediyorsun hiç mi darlayan kesen eden olmayacak kocası için diyorum beni tanımıyorsun etmiyorsun dışlanmış nefret dolmuşun diyorsun eğer nefret ettiğim bişey var sa o nefret ettiğim senin o bahsettiğin yetişkin insanların kadın erkek biriyle oldukları halde etrafında dolaşan aç çakallar ve onları def etmeyen aksine sevilen sevişir deyip karısını kocasını kız arkadaşını erkek arkadaşını düşünmeyenler ilk aklıma o geldi çünkü sevilen sevişir de evli 2 çocuk annesi Bi kadını da bunların ortasına atmak istememesi normal kocasının sende bilmeden insanları yaftalama içimde kalmadığı aksine milletin samimiyetsiz menfaatçiliğinden ve isteyen istediğini yapar kafasıyla başkalarını düşünmeden iş yapanlardan tiksindiğim için söylüyorum bunları e madem isteyen istediğini yapıyor benim de canım milletin karısına kızına bakanı, hainleri yalancıları, çoluğa çocuğa tecavüz edenleri öldürmek istiyor hemen şimdi napıyorum yapıyomuyum? Eğer yine hakaret edeceksen yazmakla uğraşma boş yere kavga etmeyelim.
- +1 yıl
Ya anlamazlar kardesim yorma kendini nasil baktiginla filan alakasi yok icinde kalmayla hic yok disaridan objektif bakinca her sey ortada genc yastaki insanlar aileden uzak bir yere okumaya gidiyor hevesle neler oldugunu haberlerde cevremizde sagda solda goruyoruz hic karsi cinsle duygusal fiziksel bag kurmayip harbiden sadece okumak icin giden cok az insan var bir de sanane isteyen istedigini yapsin yazmislar onlari savunurcasina zamane insani belli hadi biz disariki insanlariz diyelim zaten kocasi bizzat istememis adam tahmin ettigi icin yani bir de bosanayim mi filan yazmis hqni daha ne soylenir ki bunlara
Benim annem 25 yaşında ben ve kardesim varken okudu ve bitirdi okuyabilirsin yaşın gayet uygun her şey yapabilirsin pişman da olma erken evlenmek geç evlenmekten daha iyi emin ol çok mutlu ol ve hep başarılar ☺️💐
112 Yorumla
Soran+1 yılAyy maşallah annenize ☺️ inşallah ben de yapabilirim ya 😅
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende dolar aldim ama keske ev alsaydim. Ama zamani geriye ceviremezsin.
O sira canin evlenmek istedi zamansiz evlendin. Yan etkileri oldu. Simdi okumak istedin zamansiz okicaksin. Yan etkileri olacak. Bu yuzden her caninin istedigini yapmak yerine hayatin akisina uyum saglamaya calismalisin.00 Yorumlasaka misin 16 yasinda evlenmek nedir ya ben 18 yasindayim universite sinavina hazirlaniyorum benim hayat telasim iyi bir universite kazanmakken senin ise hayat telasin cocuklarina bakmak. gercekten yazik etmissin kendine ama olan olmus. okumamak icin bir engel yok fakat o kucuk cocukla isin zor
12 Yorumla
Soran+1 yılNesi vwr 16 yaşında evlenmenin? Aşık oldum evlendim.
+1 yılKendi başınıza gerçekleştiremediğiniz hayallerinize eşinizi ortak ederek güç birliği çerçevesinde ulaşabilirsiniz. Ailenizden güç alarak okuyabileceğinizi ve kendinizi geliştirebileceğinizi düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen evliyken okudum eşim okuttu cok da yardimci oldu 🙂 ustelik yasi bizden baya buyuk olup torun sahibi olan ve hâlâ okuyan insanlar taniyorum bu hic dert degil. Bahane de degil icinde varsa okuma istegi her turlu okursun
00 YorumlaBende 22 yaşında evlendim okudum ama meslek sahibi olamadım hep içimde ukte kaldı. Şimdi kpssye hazırlanıyorum eş ve eşin ailesi faktörü hep engel oluyorlar. Bu yüzden bende pişmanım. İnşallah eşin anlayışıdır da okursun.
00 Yorumla
+1 yılay 22 yaş o kadar genç ki daha şöyle düşün 26 27 yaşında mezun olacaksın. Bunlar artık gayet normal yaşlar. Kesinlikle oku. üniversitede 93lü br çocuk vardı biizm sınıfta. 00larla birlikte okuyordu. Henüz çocuk da yoksa gayett okunur. Ev işleri biraz beklese hiçbir şey olmaz. Ayrıca bence kendine ayrı bir hayat kurman kocanın da seni daha çekici bulmasını sağlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılİki çocuk annesiyim 🙃
+1 yılBu ülkedeki bireyler neden hep yanlış kararlar alır. ülkede toplum baskısı aşırı derecede fazla o yüzden galiba geçmiş olsun bir hayatin daha hayalleri çöpe gitti
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
Zamanı gelince anlarsın alakayi
+1 yıl20 yaşıma yeni girdim, üniversite 2. sınıftayım. Bizim yaşlarımız okumak için çok ideal. Hiç geç kaldığını düşünme. Çalışan kadınlar nasıl hem evliliklerini hem işlerini idare edebiliyorsa evli, okuyan kadınlar da aynı şekilde idare edebilir. Hem mutsuz olduğunu söylemişsin ki haklısın da. Kendini motive et, mutlu olmak için gerekeni yap :) Umarım gönlünce olur
10 Yorumla
+1 yılYani iyi bir sey yapmamissin 10 aylik cocugum var diyorsun zor bence yetisemeyebilirsin her seye
Bir de kocanla aranda kac yas var?115 Yorumla
Soran+1 yılKocam 7 yaş büyük benden
Soran+1 yıl@sirammsss neden öyle dediniz?
- +1 yıl
Yani bence 7 yaş çok değil ama 16 23 hiç uygun değil
- +1 yıl
23 30 normal bence.
- +1 yıl
Yoo oyle bi takintim yok
Soran+1 yılYa arkadaşlar yaş ile alakalı bir durum yok ki aşkın yaşı yoktur bence ☺️
Soran+1 yılKimi sever aşık olursan onunla arandaki yaş idealdir 🙃
- +1 yıl
Ama sen 16 yasindayken 23 yasindaki biriyle evlenmissin bence de yasin bi onemi yok ama kesinlikle bu durum etik degil
Ayrica ailen nadil izin verdi anlayamiyorum🙄
Soran+1 yılKayinpederim ile babam yakın arkadaşlar. Biz de oradan tanışıyoruz zaten kocamla ☺️ kayınpederime söyledik işte evlenmeden önce biz evlenmek istiyoruz diye, istemeye geldiler. Babam çok erken daha kızım çok küçük dedi ama kayınpederim ikna etti babamı sonuçta 😅
- +1 yıl
Himm Allah mesut etsin ama cok erken olmus bekleyebilirdiniz
+1 yılOkunur. 22 yaş nedir? Çıtırsın daha yaşlandım psikolojisine girme ben 17-18 yaşlrındayken üniversitede 37 yaşında sınıf arkadaşım vardı. Boş bölüm okuma emeğine yazık olur
03 Yorumla- +1 yıl
Okumanın çıtırlıkla ne ilgisi var 😂
- +1 yıl
22 yaş çıtır yaş yani çok gençsin daha demek istiyorum. Geç mi kaldım dedin ya 😄
- +1 yıl
Dedi ya
Bizim bölümde okuyan 40 yaşındaki abi var ayrıca ablamda senin gibi evlendi üniversiteyi Kazandığı sene evlendi 19 Yaşında üniversiteye başladı 1. Sınıfta büyük yiğenime 2. Sınıfta küçük yiğenime hamileydi ve oda 22 yaşında şu an kpss ye hazırlanıyor yani yaşla alakalı durum değil içinden gelmeli bence 22 yaş büyük yaş değil 50/60 olsa neyse yani uzun lafın kısası kesinlikle okumalısın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılBal gibi okunur denir ya aynen öyle işte. Zaten çocuğun biri büyümüş ötekine de kayınvaliden falan destek olur herhalde. Olmadı açıköğretim ya da uzaktan eğitim okursun.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne büyümüşü ya? Daha 5 yaşında. O çocuğun ilgiye ihtiyacı var bu 17 yaşında doğurmaya heveslenip doğuruyor o zaman ben onunla aynı yıl doğumluyum ben Yks için krize girerken bu hamilelik havası atıyor. Valla o çocuk dünyaya gelmeyi kendi tercih etmedi bu kız tercih etti 17 yaşında hamileyim diye hava atıp da şimdi çocuğu başından atmaya çalışmamalı. Ha okuyacaksa okusun ama o çocuk zatrn büyük babaanneye bırak vaktin olunca da 10 aylıkla ilgilen olmaz.
Bende 19yasmda evlendim iki senelik üni okudum , araba , motor ehliyeti aldım bunları evliyken yaptım eşimde bana destek oldu Kadın isterse her şey olur bence 😌😏
00 YorumlaÖncelikle çocuklarınızı Allah analı babalı büyütsün. Eşinizle konuşur istişare edersiniz. Okunabilir evli de olsa. Okumanın yaşı yoktur, kendinizi geliştirmeye gayret edin yeter.
00 Yorumla
+1 yılokumanın yaşı yoktur. sonuçta güzel bir evliliğin var. bunu okuyarak taçlandırabilirsin. tanıdığım bir çok kişi evliyken okudu meslek sahibi oldu.. yeter ki sen iste
00 Yorumla
+1 yılYaşında ne var tam öğrencinin olacağı yaştasın. Vallahi YKS sınavına 40 yaşındaki amcalar bile giriyor artık. Oku tabi içinde kalmasın bu senin de hakkın. Tabi kocanla konuş onun desteğiyle yaparsın.
00 YorumlaAllah'ım akıl ver okumak istersen neden olmasın nerede yazıyor evlilek okumak isterse okumasın diye yasak değil ya oku
02 Yorumla
Soran+1 yılİki çocuk annesiyim abla, hem kocam da çok kıskanç izin vereceğini sanmıyorum 😞
Daha çok gençsin bence okuyabilirsin şu an. Hem içinde kalmamış olur hem kendini geliştirirsin. Hem de dünyaya bir kere geliyoruz, sığdırabildiğimiz her müspet şey bizim için mükemmel:))
00 YorumlaSen sadece okumak istemiyorsun. Sen eglence ortam arıyorsun
14 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Soran+1 yılKocama çok aşığım mutluyum pişman olma nedenim keske biraz bekleseydik çünkü kocam kendisi üniversitesi mezunu ben liseyi de açıktan bitirdim ya kocamın arkadaşları falan gelince hepsinin eşi üniversite mezunu ben biraz garip hissediyorum kendimi
+1 yıl16 yaşındayken evlenmişsin, sana ne gibi bir tavsiye vermemizi bekliyorsun ki? Yuh yani.
14 Yorumla
Soran+1 yılNe olmuş?
- +1 yıl
Ne mi olmuş? Çocukken evlenmişsin ve bir de ne olmuş diye soruyorsun. Size göre normal tabi böyle şeyler. Sonra da pişmanım diye ağlıyorsunuz böyle.
Soran+1 yılSize göre derken? Biz kim?
- +1 yıl
Senin yaşlarında kendi isteğiyle evlenenler. Daha ayaklarınızın üzerinde duramazken, hayatınızın hiçbir sorumluluğunu alamazken evleniyorsunuz. Hadi kocan kötü biri olsaydı? Hadi sen aldatsaydı ya da terk etseydi, o zaman iki çocuğa nasıl bakacaktın bu yaşlarda? Hiçbir güvencen de yok. İnsan bunları düşünmemeyecek yaştayken evlenmemeli. Resmen hayatınız üzerine kumar oynuyorsunuz...
+1 yıl16 yasindami evlendin ya, su an daha 22 yasindasin... daha genceciksin tabi ki okunur, olumsuz dusunme bence
10 Yorumla
+1 yılOkunur neden okunmasın ya. Ne güzel severek evlenmişsin senin gibi sevdiği insanla evlenmek isteyen evlenemeyen çok insan var pişmanlık duyma :)))
10 Yorumlaokumanın yaşı olmaz Kemal Sunal bile kaç yaşında diploma aldı
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolm yaşın 22 daha üniversite yaşın bile yeni gelmiş kendin çocuksun, bir de bu yaştan sonra yazmışsın. sanki çok büyüksün
22 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ama iki çocuk annesiyim yani pek kolay değil
Cevap sahibi+1 yılçok erken evlenmişsin
Bende aşık oldum ama aşık oldugim kızın tipi fiİigi bana göre değildi seviyorum onu ama hayalimdeki kadin değil, o yüzden mutsuzum.
03 Yorumla22 ve 6 yıllık evli?16 yaşında mı evlendin yuhh benle yaşıtsın siz nerelisiniz böyle
025 Yorumla
Soran+1 yılEvet 16 yaşımda evlendim ne var ki? Konyalıyım.
Soran+1 yılZenginlikle aşkın ne alakası var? Aşık oldum, ailemin de izniyle evlendim.
Soran+1 yılBöyle şeyler ortalık yerde söylenmez :)
Soran+1 yılMaddi durum
- +1 yıl
Ya arkadaş kız sevmiş evlenmiş size ne? Bana 30 yaştan önce evlenme dediler şimdi de evlilik imkansız hale geldi. Saçma sapan şeylere inanmayın artık. Evlilik iki kişi ne zaman istiyorsa o zaman olur. Binlerce yıldır insanlar cinsel olgunluğa ulaşır ulaşmaz evlenir bu bir realitedir
Soran+1 yılSize ne?
Soran+1 yıl☺️ dediğim gibi bunlar uluorta konuşulmaz canım
Soran+1 yılVar arabam
Soran+1 yılNe yazayım özelden
Soran+1 yılCitroenim var da ne alakaa
Soran+1 yılYani halimiz yerinde çok şükür diyelim 😅
+1 yılOkumanın yaşı yoktur canım. Geç kalmış değilsinki tam zamanı zaten. Aklın oturmuştur daha iyi anlarsın dersleri
00 Yorumla
+1 yılElbette okunur. Kendi ayakların üzerinde durmaya başlamak hiç bir yaşda geç değildir. Önemli olan bunu başarman. Cok dogru yoldasın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 332 cevap paylaştı. 16 yaşında evlenmişsin sen mi evlendin seni evlendirdiler mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılBen evlendim kocama da çok aşığım
+1 yılMaddi durumunuz iyiyse sorun olmaz çalışan kadının saatiyle senin saatin neredeyse aynı hedefin varsa oku içinde kalmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCanım okunur, ben okudum, öğretmen oldum, üstüne atandım, 3 yıllık evliyken eşimi bırakıp başka şehre gittim, 1 sene sonra eş durumundan eşimin yanına geri geldim, 10 yıllık öğretmenim şu anda
01 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah abla sana
+1 yılAçıktan oku çunku cocuklaron var onları anne sevgisinden mahrum bırakma hem açıktan oku hemde ev hanımı tamamdır işte.
00 YorumlaÖnemli olan mutluluk
Sen bunun için bile mutsuzsan hata etmişsin erken evlenmekle
Ne var bu erken evlenmeyin zor değil00 Yorumla
+1 yılÇocukların varmış. Açıktan okuyabilirsin amacın gerçekten üni okumaksa. Hele bi sınava çalış bakalım kaç puan alabileceksin
01 Yorumla- +1 yıl
Kesim tıp kazanır öyle deme adahsnakam
Saçma sapan düşüncelere kapılma kadın
Erken evlenmek güzel şey
Sadece
Okulunu ihmal etme
İmkan bulup oku00 Yorumla
+1 yılGerçekten çok erken evlenmişsin, eğer eşin anlayışıyla yanında durur destek vermezse bile oku çünkü daha gençsin bende o yaşta üniversite kazandım
00 Yorumla
+1 yılPekte güzel okunur, ama bu seferde bunları diyen kocan evi ihmal ediyorsun diye laf edecek buna hazırlıklı ol. Ve mutlaka oku.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki de okunur. Okumamana sebep olan bir şey yok ki.
10 Yorumlakesınlıkle okuyabilirsin daha çok gençsin. eşinle konuş sana destek olmasını da iste. neden olmasın
10 Yorumla- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat