Meslekten mesleğe değişse de uzaktan çalışmak bana daha iyi geliyor. Trafik derdini çekmiyorsun, aman üstüme ne giysem derdi yok. Daha işe odaklı oluyorsun. İstanbul'dan Ankara 'ya taşındım, işime devam edebildim, iş aramayla uğraşmadım mesela. Bunun tam tersini yaşayıp uzaktan çalışmanın tembelliği getirdiğini düşünen de var ama bende tam tersi oluyor ve faydasını daha çok görüyorum.Sizde durumlar nasıl?
Uzaktan çalışma bildiğin evde kontrolsüz ortamda çalışmak demek.
Bunun performans artırdığını iddia eden herkes saçmalıyordur. Beraber çalıştığın insanlardan kopuk, ortak bir ortam bile paylaşmadan sadece bir chore olarak çalışmaya sebep olur.
Çalıştığım şirket yaklaşık 11 senedir böyle, ben de 5 senedir böyle çalışıyorum. Herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadık, hedeflenilen büyümeye her senenin sonunda ulaşabiliyoruz, hiçbir iş aksamıyor. İlk defa bu sisteme geçince elbet aksamalar olur ama etik değerleri olan herhangi biri için ofis ev fark etmiyor bence.
Pandemi döneminde toplamda 1 ay evden çalıştım. Onun dışında hep ofisteyim. Büyük şehirlerde trafik vs yüzünden imkanlar dahilinde evden çalışmak daha iyi ama denetim konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Ama ben işyerimde daha organize ve iş odaklı hissediyorum. Evde çok bölünüyorum.
Evden çalışma fikri kucağa hoş gelse de ben uzun vadede istemezdim. Evde insan çok bunalıyor, yapımız gereği sosyal varlıklarız, sosyalleşmek insanlarla etkileşim halinde olmak istiyor insan.
Adam haklı pandemi ile geldi pandemi olmasaydı bu our muydu olmazdı şimdi kalkıpta yok olmaz denmez doğru olanı işini iş yerinde yapacaksın zaten buna kimse itiraz edemez ediyorsa da sonucuna katlanacak o zaman
Evet var freelance olarak çalışabilyorsun benim mesleğim mesela öyle her meslek olmuyor bu tesla şirketi ilk baştn beri uzaktan mı alışıyor insanları düşünmekle yanlış mı yaptı yoksa geleceksiniz mi demeliydi haa devam edenler var onlarda yarın çağırırlar nasıl olsa adam iş veren ne isterse o olur bak şunu yapabilirsin sen verebilirsin o çalışanların maaşını adam da rahat eder isteyen çalışır istemeyen çalışmaz sen nasıl olsa veriyorsun maaşlarını
Kimi işlerin ofisle alakası yok. Bi doktora "iş yerine gitme" diyemeyiz ama bi yazılımcının işi bilgisayarsa bilgisayarı olan her yerden çalışamaz mı sence?
İşte almasın sadece yazılımcı çalışan bi ofisse :) Bizim ofisimiz var sadece insan kaynakları ve muhasebe oradan çalışıyor, yakın zamana kadar sabit bi ofisimiz de yoktu
Yani disiplin bana biraz insanın içindeymiş gibi geliyor. Ofiste çalışıp laklak için sürekli sigaraya çaya kahveye dedikodu için sürekli tuvalete gidenleri de gördüm. 5 yıldır evden çalışıyorum kendim dahil ekipteki kimseden bu şekil bir şey görmedim bilemedim :)
Avantajları - Yolda kaybedecek zamanın yok. Trafik işkencesi yok. Toplu taşımada fordlanmak yok. - Herhangi bir hazırlık (duş, makyaj, saç yapma, giyinme vs.) gerekmiyor. Yataktan kalk odaya geç - İstediğin zaman mola ver. TV izle filan.
Dezavantajları - Aşırı rahatlık nedeniyle iş disiplini kayboluyor. 1 saatlik iş 2 saate uzuyor. - Ev ile iş ilişkisi birbirine geçiyor. İşi işte bırakamıyorsun - Mesai saati çok esnek olduğu için gece çalışmalar artıyor.
Dezavantajları uzun dönemde daha çok ortaya çıkmaya başlıyor, bikaç outsource iş dışında herkes iş yerinden çalışmalı bence, onun yerine çalışma saatinde esnekliğe gitmeleri daha doğru
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Berlinde yeni fabrika açtı üretime başladımi bilmiyorum üç tanıdığım kişiyi işe almıştı pandemi yok herkes işine gidebilir
Ben pandemiden çok daha önce home office çalışıyordum, birçok şirketin de bu şekil çalıştığını biliyorum ülkede. Ama sorumun onla ilgisi de yok dediğim gibi :)
Cevap sahibi
+1 yıl
Evden çalışmak iyi bende eşimin işlerine yardım ediyorum evden
Söylediğim şeyin pandemiyle pek alakası yok. Bazı şirketler pandemiden önce de bu şekilde çalışıyordu ve faydalarını gördükleri için bunu sürekli hale getirmişlerdi.
Reklam yöneticisi olarak çalışıyorum, ajanslar ve markalar arasında aracıyım denebilir en özet şekliyle. Markaların talepleri, ajansların yapabilirliği konusu benden geçiyor. Bunun için de ofis gerekmiyor soruyla bağlantılı olarak :)
Hee taam işte Ben de onu diyom O üstlerine benim için de ki; "Emin ve güvenilir; Şirketimizin ufkunu açacak Değerli bir beşeri sermaye buldum Bu öküzü kaçırmayalım Dahil edelim bünyemize"... 😝