Merhabalar, Bana göre diplomadan çok kişinin kendini yetiştirmesi esastır. Ancak yeni nesilde kendini yetiştiren bir erkek göremedim. Üniversite mezunu arkadaş çevremde ise kendini sürekli yetiştiren var. Bilemedim. Sizce neden böyle? Savunduğum tez yanlış mı ki?🥲
Eğitim/kültür farkının ilişkilerdeki etkisi nedir?
Birinin egitimli ve kulturlu olmasini onunla konusmak , eglenmek , ayni kafayapisinda bulusmak , birseyleri tartisabilmek , izleyebilmek , gezebilmek , birbirinizi cozumlemek icin istemiyorsunuz ki sorun orada , lafim meclisten disari ustune alinan alinsin.
Sizin kultur ve egitim farki dediginiz seyi vurgulama ve karsi flortunuzde isteme sebebiniz , ailenize ve cevrenize benim su isi yapan su cevreden sevgilim esim var diye hava basip sizin olmayan maasina ortak kosmak , sirf diger hermcinslerinize bak ben bunu kafaladim degerli insanim demek icin.. Ben insanlarin bu yonunu cozdum. Bir insanin meslegine bakmadan onun kulturlu ve kendini yetistirmis , ahlaki degerleri ve karakteri bayagi ustun olduğunu anlayabilen birisi hic cikmadi karsima. Insanlari meslekleriyle ve yasam cevresiyle biryerlere yerlestirmekten vazgecin. Çünkü hayat herkese adil davranmiyor. Kafa dengi tam bir ruh esim dediginiz insan hic akliniza gelmeyecek biryerde belkide karsilacaksiniz ama kucuk gordugunuz icin tanismaya luzum bulmayacaksiniz.
Eğitim hayatında üniversiteye kadar hatta üniversite da dahil kişi kendini daha çok tanımaya ve kanıtlamaya ihtiyaç duyarak zamanını geçirir. Tam anlamıyla yani verimli bir şekilde eğitim ve öğretimden yararlanamaz. Genelde de aklımız başımıza 20' li yaşların başı o da üniversitenin 3. ya da 4. sınıfına denk düşer o zaman gelir. Bu dönüm noktasıyla artık hangi alanda kendimizi geliştirip uzmanlaşacaksak ona kanalize oluruz. Tabi bu genel bir kanıdır. Herkes için geçerli bir durum değildir. Kişinin karakteristik özellikleri, aile ve kültür yapısı gibi bir çok etkende devreye girer. Kısacası öz sevgi, öz değer ve öz farkındalık bilinci oluşan her kişi kendini geliştirebilir, okulla bunu destekler, diplomayla da resmileştirir.
Haklısın. Erkekler eğitilmeden kültür sahibi olamıyor, illa birileri bir şeyler öğretmeli. Erkekte diploma şart. Kadınlar kendini eğitmeyi daha iyi biliyor, kültürlü olmak, nazik olmak, görgü kuralları kadınlara göre daha önemli. Kadının diploması üslubu olabilir.
Belli bir yaştan sonra insanlar kendisine daha çok önem veriyor kanımca. Fakat o yaşa gelene kadar, iştahla öğrenme hevesinde oluyoruz.. İşte bu öğrenme ve sonrasında kendini önemseme süreci, kişisel gelişim oluyor kendiliğinden. Yeni nesil nasıldır bilemem, öğrenme veya bilme isteği temel motivasyon olmalı.
Kültür farkı aşırı önemli olabiliyor bir kişi eğer kendini geliştirmemişse sadece bulunduğu ortama uyuyorsa sıkıntı çıkabilir. ama bunun dışında kişi her zaman kendini geliştiriyorsa ve yeniliklere açıksa ilişkide uyumda sağlanır
Ben 3 üni okudum hatta hala okuyorum. Bir sürü sertifikam var. Etrafımdakiler bana sen de her şeyi biliyorsun diyorlar ama şu ortamda tanışacağım bir çok kız bana geri kafalı diyebilir. Çünkü onlara göre çağdaşlık modernlik felan başka bir şeydir bana göre hâlâ farklı bir şey.
Yaşam kültürü ilişkide önemli faktör iki farklı kültürde yaşamış büyümüş kişilerin ilişkisi sonu hüsran oluyor statü eğitim seviyesi vs. denk olmak zorunda değil ama yaşam biçimi mutlaka farklı olmamalı ufak tefek farklılıklar mutlaka olacak onlarıda tolere edecekler yoksa olmaz
@enperatriz_eztia egitim'in kendisi zaten insandir. Insan'in amaci olmali.. amacsiz insanin hayalleri umit ile korku arasinda kalir. Insan bos vaktinde bir kutuphaneye gidip birseyler okuyabilir veya kitap kiraliyabilir. Okumak dünya genelinde bir kanundur.
Kadinlar'i erkekler ile bir tutumamak lazim. Kadinlar daha vasifli ve üstündür erkeklerden. Dogurgan varliklar doga'da herdaim bir tik öndedir. Var olsun Türk kadinlari! :)
öğretimi direk geçelim. yüksek diplomalı nice eş-şekler gördüm. eğitim önemli kütür önemli. sadece genel bilgi bakış açısı değil kişinin kenini duygusal bağlamda da yetiştirmesi gerekir oto kontrolü ele almış. hem çevresindekilerin hem kendinin sınırlarını biliyor kalp kırmıyor insan tüketmiyor mental anlamda zararlar vermiyor olması gerekli
Ben daha çok ömürlük mü değil mi diye bakıyorum olaya. Üniversite okumuş ama beni yarı yolda bırakmış birinin kültürü parası veyahut kendini geliştirmesi benim için önemsiz. Yanımda olanın kıymeti vardır bana göre.
Egosu tavan yapmış , kapris diz boyu , kibir dersen almış başını gitmiş, benci olup hep bana Rabbena cinsi, ukalalık saç dibine kadar işlemiş, şuh kahkağasını bile beğeniyorsa isterse on üniversite bitirsin boş,
Kendini yetiştirmiş, nerede ne yapılmasını bilen, azı çoğu idrak eden biri ise , anlayışlı ve erdemli olsun, isterse ilk okul mezunu olsun her zaman baştacıdır.
Klasik sevginin dini dili ırkı olmaz cümleleri varya onları kurmak isterdim ama objektif olmak lazım. İlişkilerin temeli anlaşmaya dayanıyor anlamadığınız ortak noktada buluşamadığınız biriyle asla olmaz. İnsan gelişen bir varlık sürekli kendisini geliştirmek zorunda ama bugünlerde kimse bunu umursamıyor.