Bu ülkede olmaz. Ciddi ilişki veya evlilik anlamında söylüyorum. Aslında normal. Değer yargıları insani olan, kriterleri vicdani ve merhametli olan insanlar; sınıf ayrımı bir şeyleri aşabilirler. Gerçeği dünyada o seviyeye gelmiş pek bir millet de yoktur.
Ama bizim ülkede hiç olmaz.
Ciddi ilişki veya evlilik dışında yorumlayacak olursam da; bu ülke zaten o hale gelmiş ki; kimin eli kimin cebinde belli değil.
Degil ama ilkokul mezunu da olmasın harici belirli seviyeye gelmiş kendini geliştirmiş şuurlu bilinçli donanımlı kendinde insansa olur. Bu donanimdan kastim eğitim değil o bile bir yere kadar. İnsanım bir gün anne babası ölecek işte o zaman yanındaki hayat arkadaşı çok önemli onu yalnız bırakmayacak merhametli bir kalbe sahip olması gerek yoksa yemişim eğitimini beni kör kuyular da bıraktıktan sonra. Dünya zaten zor bir yer beni bu zorluklardan çıkarması kalbime esenlik veren bir adam olması gerek. Bunlara dikkat etmeyip sadece parası eğitimi şusu busu gibi maddesel değerlere önem veren insanlar sonra yalnızlıktan yakinmasin.
Bence kültür farkı önemli bir engel durumu sadece tahsil ya da mesleki statu anlamında söylüyorum benim okumadığı halde kendini geliştiren iletişim konusunda gayet başarılı arkadaşlarım var mesela çoğu eğitimli insana taş çıkartır yani durum insanin kendini geliştirmesinde bir taraf zaten okumanın da vermiş olduğu bir vakarlik aklı selimlik taşıyor diğer tarafta kendini geliştirir bu kaliteye ulaşırsa engel olma durumu ortadan kalkar ama gerçekten bir fark varsa eğitim seviyesi kafa uyum durumu vb bu zaten kendini gösterir çoğu durumda çift karşılıklı olarak zaten beklentilerine cevap bulamayacağını anlar bir şekilde
Eğitim farkı, ilişkilerde sevgi, saygı ve anlayış varsa engel olmaz. İnsanların hayatta farklı yollar seçmiş olması, sevgiyi ya da beraberliği hak etmedikleri anlamına gelmez. Önemli olan tarafların birbirini dinleyebilmesi, desteklemesi ve birbirine değer vermesidir. 💕
Bir öğretmen ve bir kuaför, farklı deneyimler ve perspektiflerle birbirini zenginleştirebilir. Önemli olan meslekleriniz değil, birbirinize nasıl davrandığınız ve ilişkinizi nasıl beslediğinizdir.
Kendinizi ve karşınızdaki kişiyi yargılamadan, ön yargısız bir şekilde tanıyın derim! 🍂😊
Şuanki üniversite eğitimleri çok zayıf bence üniversite okumak başka şehirde bir müddet kalmaktan başka bişey değil. İlişki konusunda ise eğitimli eğitimsiz diye ayrım yapmak çok yanlış. Çok insan var üniversiteye gitmeden kendini geliştirmiş. Kendine ne kattığın önemli
değil , eğitim okul değildir , hayattır , kşmse evde ya da aşk yaşantısında matematik ya da coğrafya hesabına girmez , genel kültür her zaman ön plandadır ama pek bilinmez eski alışkanlıklar
Engel diyemeyiz ama şahsen benim için önemli. Eğitim birbirine yakın veya denk olmalı ve mümkünse erkek aynı ya da bi tık üstte olmalı eğitim konusunda. Erkek düşükte kalmamalı. Her üni mezunu çok iyidir demiyoruz bu kişilikle alakalı ama okumayan biri kendini geliştirmiş bile olsa sonuçta statü farkını kapatmıyor ve bu bir zaman sonra erkeklerde kompleks oluşturabiliyor. Gerek yok. Erkek altta kalmasın
Kişiye bağlı bu biraz. Esnaf, öğretmen ilişkisi gayet mantıklı. Statü farkı engel olabiliyor bir çok yönden. Kendi gelişimini insan kendi sağlamalı. Diploma almakta çözüm değil.